Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

Merhaba,

Bu forumdan aldığım yardım ve Adem Bey'in tavsiyesi ile Midea 12bin BTU Extreme Save modelini alarak aranıza katılmış bulunmaktayım. Klimayı Bursa'da FG Europe yetkili bayisi üzerinden aldım ve bugün kurulumu yapıldı. Kurulumu yapan arkadaşlar iç üniteyi duvara takmadan önce bel hizasından düşürdüler ve ısrarlarım sonucunda sıfır iç ünite getirdiler. Bu olaya kadar kurulum sohbet muhabbet şeklinde ilerlerken bu olaydan sonra biran önce bitse de gitsek havası ile iş yapmaya başlandı. Bu yüzden aklıma takılan birkaç durum meydana geldi.
1-Vakum işlemini dijital manometre yardımı ile max 5 dk kadar yaptılar. Foto çekmediler. Sıfırın altına düştüğünü bana gösterip tamam dediler. Herhangi bir sıkıntı yaratır mı bu durum?
2- Bakır boruların dış üniteye bağlandığı kısım da yaklaşık 10cm lik izolasyon yapılmamış alan mevcut (Foto ektedir). Sorun olur mu?
3- Elektrik bağlantısı için herhangi bir yönlendirmede bulunmadılar. Herhangi bir elektrikçi nasıl kablo ve sigorta kullanacağını bilebilir mi?
4- Kurulum tamalandıktan sonra herhangi bir belge vs vermediler. Elimde sadece ürünü aldığıma dair fatura mevcut. İleride bir durum olduğunda sıkıntı yaşar mıyım?
Sorularıma yanıt bulmamda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Merhaba Bursa'da hangi servis montaj yaptı?

Abi Allah yardımcıları olsun bugün iki oldu daha sıcağın adı bile gelmedi sayılır 😔

Ekli dosyalar

• Screenshot_2024-06-04-17-23-42-12_1c337646f29875672b5a61192b9010f9.jpg
    Screenshot_2024-06-04-17-23-42-12_1c337646f29875672b5a61192b9010f9.jpg
    52.1 KB · Görüntüleme: 24
  • Screenshot_2024-06-04-17-23-29-57_1c337646f29875672b5a61192b9010f9.jpg
    Screenshot_2024-06-04-17-23-29-57_1c337646f29875672b5a61192b9010f9.jpg
    43.2 KB · Görüntüleme: 25
Sıcaklardan buz dolaplarıda nasipleniyor kışın ortalama 45 48 wat ile çalışan dolap şimdilerde 100 150 wat arasında neredeyse durmadan devam ediyor
Samsung inverter kompresör
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
IMG_20240604_174027.jpg

Tuya smart uygulaması da smart life ile birebir aynı. En fazla günlük kaç watt harcamış onu göreceğiz.

Abiler aklıma takılan bir durum var benim buzdolabı fazlamı soğutuyor banamı öyle geliyor bilemedim ilk aldığım zaman geçen yazda böyleydi 1 le 7 arasında soğutma seviyesi var ben 6 da kullanıyorum ona rağmen ver Allah ver çalışıyor özellikle sıcak havalarda

bugün bir karpuz aldım dolaptan ağzıma deydiremedim içecekler de aynı şekilde su veya başka birşey direkt icilmiyor sert oluyor

şimdi akşam tekrar 7 ye çektim başkada üst kademe yok içinede küçük termometre koydum 5dk sonra baktım 5° gösteriyordu sabaha kadar dursun bakalım termometrenin grafikten bakacam duruma bakalım ne sonuç çıkacak.

Abiler aklıma takılan bir durum var benim buzdolabı fazlamı soğutuyor banamı öyle geliyor bilemedim ilk aldığım zaman geçen yazda böyleydi 1 le 7 arasında soğutma seviyesi var ben 6 da kullanıyorum ona rağmen ver Allah ver çalışıyor özellikle sıcak havalarda

bugün bir karpuz aldım dolaptan ağzıma deydiremedim içecekler de aynı şekilde su veya başka birşey direkt icilmiyor sert oluyor

şimdi akşam tekrar 7 ye çektim başkada üst kademe yok içinede küçük termometre koydum 5dk sonra baktım 5° gösteriyordu sabaha kadar dursun bakalım termometrenin grafikten bakacam duruma bakalım ne sonuç çıkacak.
Dolabı yanlış kullanıyorsun :D:hihi numara yükseldikçe daha çok soğutur.

Herkese Günaydın Klimalı günler Resmi olarak başlamıştır 😅

Ekli dosyalar

• Screenshot_20240605_072414.jpg
    Screenshot_20240605_072414.jpg
    29.8 KB · Görüntüleme: 18
Güncelleme;

3 e alınca kompresör 2 saattir 148watlarda sabit 🫣

Neden düşmedi acaba bu dolap benim beynimi yaktı yaw 1 yıldır
Güncelleme;
Dolabın ayarı 7° de iken dereceyi akşam 11 de koymuştum 10 dk sonra baktım 5.9° civarıydı
sonra saat gece 1 de soğutma ayarını 7 den 3 e çektim 3.8° olmuş gece boyunca öyle devam etmiş
Sonradan sabaha karşı dahada düşmüş 2.2° seyretmiş az önce dereceyi aldım 1.8° idi
Dolap Yaptığım ayarı tınlamıyor gibime geldi
Kafam hiçbir şey almadı 🤯

Ekli dosyalar

• Screenshot_2024-06-05-09-17-16-16_89ed83f5c7ca8fa2c91fc75c50289338.jpg
    Screenshot_2024-06-05-09-17-16-16_89ed83f5c7ca8fa2c91fc75c50289338.jpg
    19.1 KB · Görüntüleme: 16
  • Screenshot_2024-06-05-09-17-42-21_89ed83f5c7ca8fa2c91fc75c50289338.jpg
    Screenshot_2024-06-05-09-17-42-21_89ed83f5c7ca8fa2c91fc75c50289338.jpg
    18.7 KB · Görüntüleme: 13
Güncelleme;
Dolabın ayarı 7° de iken dereceyi akşam 11 de koymuştum 10 dk sonra baktım 5.9° civarıydı
sonra saat gece 1 de soğutma ayarını 7 den 3 e çektim 3.8° olmuş gece boyunca öyle devam etmiş
Sonradan sabaha karşı dahada düşmüş 2.2° seyretmiş az önce dereceyi aldım 1.8° idi
Dolap Yaptığım ayarı tınlamıyor gibime geldi
Kafam hiçbir şey almadı 🤯
Şimdi bir dakika. Dolap derece ayarlı mı yoksa eski dolaplar gibi kademe ayarlı mı? Kademe ayarlıysa kademe yükselirse dolap daha çok soğutur. Yani 5 kademeden 1 de tutarsan az 5 te tutarsan çok soğutur. Ama dolap derece ayarlıysa dereceyi ne kadar düşürürsen o kadar soğutur. Maksimum +5 dereceye kadar ayarlanıyor diyelim. +5 dereceye getirirsen az +1 dereceye getirirsen çok soğutur.

Şimdi bir dakika. Dolap derece ayarlı mı yoksa eski dolaplar gibi kademe ayarlı mı? Kademe ayarlıysa kademe yükselirse dolap daha çok soğutur. Yani 5 kademeden 1 de tutarsan az 5 te tutarsan çok soğutur. Ama dolap derece ayarlıysa dereceyi ne kadar düşürürsen o kadar soğutur. Maksimum +5 dereceye kadar ayarlanıyor diyelim. +5 dereceye getirirsen az +1 dereceye getirirsen çok soğutur.
@muhammet göl bak bunu söylemeyi unuttum. İlk önce dijital mi mekanik mi diye sormam gerekti. Mekanik ise termostat ta arıza olabilir. Dijitalde de olabilir ama test etmek gerek.

80 watt kapalıyken harcıyor diyor bendeki 6 watt harcıyor görünüyor. Dışarısı yeni yeni ısınıyor kısa kola geçiş yaptık ev 22 derece şuan. Bu harcama işini denemek için açtım klimayı yoksa epey daha açmazdım herhalde
O arkadaş klima kapalıyken diyordu yanılmıyorsam standbyda iken. Hatta Şikayetvarda buldum belki de bu arkadaş. Sen de klimayı kapalıyken bir dener misin hocam?

O arkadaş klima kapalıyken diyordu yanılmıyorsam standbyda iken. Hatta Şikayetvarda buldum belki de bu arkadaş. Sen de klimayı kapalıyken bir dener misin hocam?

Bu klimanın eurovent sertifikasyonunda soğutma için standby ve termostat kapalı modları için 2.5w, ısıtma için standby 7w, termostat kapalı 24w diyor. Bu sertifikayı veren bağımsız test yapan bir kurum olduğuna göre 80W normal olamaz. Yalnız ısıtma ve soğıtma standby nasıl farklı oluyor anlamadım. Termostat kapalı dediği de dış ünite kapalı demek herhalde.

Bu arada benim Fairy baktım fazla su atmıyor. Bende 6m civarı tesisat var, kurulumu yapanlar duvara taktığımız kanallara eğim verdiler vermesine ama içinden geçen drenaj borusunu .... gibi geçirmişler o yüzden bir sürü yerde iniş çıkışlar olmuş oralarda hep su birikmiş.

Bugün onları düzelteceğim diye ne kadar uğraştım, klima açık olduğu halde sırılsıklam oldum. İşini adam gibi yapan ne kadar az adam var bu ülkede... Şişeyle su döküp gider testi yapıyorlar zira tek dertleri taşıp taşmaması boruda su birikmesiyle ilgilenmiyorlar. Sen 2 şişe su dökersen tabi ki giderin ucundan su çıkar sonuçta o lokal birikmelerin kapasitesi o kadar değil ki. Son duvarı geçip dışarı çıktığı yerde kısa bir yukarı eğim kaldı onun hemen önünde biraz birikecek su çıkmadan önce ama onu ben zaten düzeltemem. Onları çağırsam da taşma falan olmadığı için gelmezler hele hele bu yoğunlukta. Umarım o kadar birikmeden koku falan olmaz.

Bu klimanın eurovent sertifikasyonunda soğutma için standby ve termostat kapalı modları için 2.5w, ısıtma için standby 7w, termostat kapalı 24w diyor. Bu sertifikayı veren bağımsız test yapan bir kurum olduğuna göre 80W normal olamaz. Yalnız ısıtma ve soğıtma standby nasıl farklı oluyor anlamadım. Termostat kapalı dediği de dış ünite kapalı demek herhalde.

Bu arada benim Fairy baktım fazla su atmıyor. Bende 6m civarı tesisat var, kurulumu yapanlar duvara taktığımız kanallara eğim verdiler vermesine ama içinden geçen drenaj borusunu .... gibi geçirmişler o yüzden bir sürü yerde iniş çıkışlar olmuş oralarda hep su birikmiş.

Bugün onları düzelteceğim diye ne kadar uğraştım, klima açık olduğu halde sırılsıklam oldum. İşini adam gibi yapan ne kadar az adam var bu ülkede... Şişeyle su döküp gider testi yapıyorlar zira tek dertleri taşıp taşmaması boruda su birikmesiyle ilgilenmiyorlar. Sen 2 şişe su dökersen tabi ki giderin ucundan su çıkar sonuçta o lokal birikmelerin kapasitesi o kadar değil ki. Son duvarı geçip dışarı çıktığı yerde kısa bir yukarı eğim kaldı onun hemen önünde biraz birikecek su çıkmadan önce ama onu ben zaten düzeltemem. Onları çağırsam da taşma falan olmadığı için gelmezler hele hele bu yoğunlukta. Umarım o kadar birikmeden koku falan olmaz.
Stand-by iç ünite dış ünite ikisi de kapalı ama elektriğe bağlı olduğu durum.

İsterseniz su eğim sorunu için bence iç üniteden su damlatıyor diye kayıt açın. Gelince şuan akıtmıyor kesti belli zamanlar yapıyor, şurada sorun var orada birikiyor orayı düzeltin diyin yapsınlar.

Stand-by iç ünite dış ünite ikisi de kapalı ama elektriğe bağlı olduğu durum.

İsterseniz su eğim sorunu için bence iç üniteden su damlatıyor diye kayıt açın. Gelince şuan akıtmıyor kesti belli zamanlar yapıyor, şurada sorun var orada birikiyor orayı düzeltin diyin yapsınlar.
Standby'ın o olduğunu biliyorum da termostat kapalı ne demek onu anlamadım o herhalde dış ünite kapalı demek.

Benim yaptığımdan daha iyisini yapamayıp iyice batırma ihtimalleri var. Zira ben içeride bazı dangalakça şeyler yaptıkları yerlerde sert süngerlerle gider borusuna yön verdim bunlar hayatta öyle uğraşır mı. Kaldı ki su akıtıyor desem ilk deneyecekleri şey şişe su dökmek, taşmayıp giderden su gidince sorun yok diyecekler.

Bu arada ben zannetmiyorum ki iç ve dış ünitenin arka arkaya olduğu kurulumlar hariç daire içinde yatay giden sargıyla sarılmış kanallarda su birikmesi olmasın. Zira boruları birbirine bantlarken gider borusunun tur ata ata gitmemesine dikkat etmiyorlar o da düz giden bir kanalda bile iniş çıkış dolayısıyla su birikmesine neden oluyor. Taşma olmadığı ve sargı birikmeleri gözle görmeyi engellediği için haberleri yoktur tabi.

Standby'ın o olduğunu biliyorum da termostat kapalı ne demek onu anlamadım o herhalde dış ünite kapalı demek.

Benim yaptığımdan daha iyisini yapamayıp iyice batırma ihtimalleri var. Zira ben içeride bazı dangalakça şeyler yaptıkları yerlerde sert süngerlerle gider borusuna yön verdim bunlar hayatta öyle uğraşır mı. Kaldı ki su akıtıyor desem ilk deneyecekleri şey şişe su dökmek, taşmayıp giderden su gidince sorun yok diyecekler.

Bu arada ben zannetmiyorum ki iç ve dış ünitenin arka arkaya olduğu kurulumlar hariç daire içinde yatay giden sargıyla sarılmış kanallarda su birikmesi olmasın. Zira boruları birbirine bantlarken gider borusunun tur ata ata gitmemesine dikkat etmiyorlar o da düz giden bir kanalda bile iniş çıkış dolayısıyla su birikmesine neden oluyor. Taşma olmadığı ve sargı birikmeleri gözle görmeyi engellediği için haberleri yoktur tabi.
Taşma vs olursa çözemezler de iş başa düşerse şu şekilde de yapılabilir belki.

Ben de montaja gelmeden önce kablo kanalı yapayım geldiklerinde deliklerle etrafı batirmamis olurlar diyerek tam düz eğim vermeden götürdüm deldim boru deliklerini. Eğim vermek lazımmış meğer bilmiyorduk. Neyse su hortumunu bıraktı arka duvarından, şişe koyduk geçici olarak klimanın altına. Bende yukardan klimanın olduğu seviyeden yere bahçe hortumunu 2 metre tam dik indirip fayans supurgeligin dibinden L şeklinde 8-9 metre daha metre düz götürdük balkon giderine. Hortumu da hortum boyutunda minik kablo kanalıyla sakladık. Klima hortumlarını herhalde ezilmesin diye enine tırtıklı yapıyorlar o da sıkıntı akışı yavaşlatıyor, gerçi iç tarafı tırtıklı mi bilmiyorum da. Düz veya akış yönüne çizgili tırtıklı hortum daha rahat akış sağlıyor. Birde yukardan 2 metre dik olunca aşağıda belli yerlerde birikse bile sıkıntı çıkmıyor, dikine birikme olmuyor. Taşma olmadığı sürece biraz birikmesi daha iyi bile olabilir koku yapmaz.

Selamlar. Az önce Midea klima ile ilgili çok ilginç bir durum yaşadım. Forumu biraz araştırıp Midea Xtreme Save 12k btu klima almaya karar verdim ve en uygun fiyatı Hepsiburada'da bulup aldım. Kurulum fiyata dahildi bu arada. Herşey normal gözüküyordu çünkü satıcı Fgeurope sayfasında İstanbul Anadolu Yakası yetkili servis bayisi gözüküyor.

Klima bugün kargoya verilince vakit kaybetmeden kurulum randevusu oluşturayım dedim. HB sayfasındaki 444 5 201 numarayı aradım. Orası biz sadece kendi sattığımız ürünleri kuruyoruz siz FGEurope'u arayın dedi 444 8 549 numarayı verdi. Numaranızı HB'dan aldım bilginiz olsun dedim, tamam biz onu düzelttirelim dediler. Yine herşey normal.

FGEurope'a 3-4 deneme sonrası bağlandım. Bir beyefendiyle görüştük. Klimayı direk iade edin, dolandırıldınız. Kimse kurulum dahil satamaz dedi uzun bir görüşmemiz oldu. Satan bayimiz değil dedi, bayi sayfalarında gözüküyor. Peki kurulumu yetkili servisinize yaptırırsam malın arkasında mısınız dedim, evet garantiniz geçerli dedi. Baya sert ve üzücü bir konuşma oldu benim açımdan.

Sonrasında bana klimayı bugün gönderen bayiye ulaştım. Duruma çok şaşırdılar. FGEurope ile aramda geçen görüşmeyi anlattım ve çok şaşırdılar. Bayiye numaramı bıraktım, dönüş bekliyorum bakalım.

Bir hevesle aldığım klimadan şu anda acayip midem bulandı. Gelişmeleri paylaşırım. Gerekirse yarın kargoyu teslim almayıp klimayı geri göndereceğim.

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri