Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

@Adem Helvacı abi bir sorum olacakti. Klimalar soğutma modunda termostata girer mi. Arcelik 12 btu klima rasgele baktigimda dış unite duruyordu ic unitede de tüketim 0 gosteriyordu. 27 derece ayarlı.
Normalde dursun istemesek de elbett edururlar.
Bu durma konusunun birçek nedeni olur.
Küçük alana büyük btu klima
Dış sıcaklık basıncının düşmesi ve iç sıcaklık değerinin artık dengelenmiş olması
Üretim kalitesi nedeniyle ürünün düşük rpm de çalışmayı destekleyememesi vs

kullandığınız m2 ne kadar. klima büyük geliyor olabilir. eğer iç sıcaklık 26 derece civarlarıysa termostata girer normaldir.
Teşekkür ederim cevabiniz icin .sıcaklığı istedigimiz dereceye getiriyor.Isıtma modunda da giriyordu ama isaret cikiyordu soğutmada da girdigini ogrenmis oldum ama isaret çıkmıyor .

Normalde dursun istemesek de elbett edururlar.
Bu durma konusunun birçek nedeni olur.
Küçük alana büyük btu klima
Dış sıcaklık basıncının düşmesi ve iç sıcaklık değerinin artık dengelenmiş olması
Üretim kalitesi nedeniyle ürünün düşük rpm de çalışmayı destekleyememesi vs
Teşekkür ederim cevabınız için isitma modunda giriyordu ama sogutmada girdigini farketmemistim. (Isitmada defrost isigi yaniyordu) sogutmada da termostat yaptigini ogrenmis oldum.

Hocam sizin konuya baktımda klima ile hava temizleme işi olmaz ek olarak hava temizleme cihazına ihtiyaç var
Klimalar genel olarak havayı temizlemez yada iyileştirmez odadaki havayı döndürüp soğutur yada ısıtır lar
Kendi konunuzda yada burda hangi şehir ve ilçede yaşıyorsanız belirtin servis yapılandırmasına bakıp ona göre güzel bir ürün bakalım sizede.
Merhaba yardımcı olduğunuz için teşekkürler. İstanbul - Zeytinburnunda oturuyorum. Koç grubunda yüzde 12 indirim var ama pek önerilmiyor sanırım. Enerji tasarruflu , fazla başıma iş çıkarmıcak. Ölçüleride yazdım küçük bir ev zaten tekrardan teşekkürler 🙏🏻

Dükkandaki kacak akim sigortasinida akilli yaptik:) baya bi ozelligi var tum enerji tuketimini buradan izleyebilecegim artik. Trifaze kullananan varsa link

Tek fazlilarda mevcut oneririm👍

Screenshot_2024-06-29-20-05-58-405_com.tuya.smartlife.jpg

IMG_20240629_200315.jpg

Toplam bölümü yeni olduğu için çok dikkate almayın. Klima bugün 1.53kwh tüketmiş anlık 97,8 w
dükkan toplam anlık 259w tüketiyor şuanda. Bilgisayar , kamera sistemi , akıllı ev sistemi ve klima açık klimam bunlardan az tüketiyor en azından onu biliyorum :) 259 w ın içine 97,8 de dahil yani klima harici sistemler şuanda 161 kw tüketiyor

1719681008508.png

Son düzenleme:
Merhaba yardımcı olduğunuz için teşekkürler. İstanbul - Zeytinburnunda oturuyorum. Koç grubunda yüzde 12 indirim var ama pek önerilmiyor sanırım. Enerji tasarruflu , fazla başıma iş çıkarmıcak. Ölçüleride yazdım küçük bir ev zaten tekrardan teşekkürler 🙏🏻
Sizin konuya cevap yazdım hocam oradan devam edelim

Montaj yeri bulunmayan mekanlarda klima montajı için çözüm buldum.:hihi

Montaj yeri bulunmayan mekanlarda klima montajı için çözüm buldum.:hihi

@Beril :haha :haha :haha :haha :haha

Midea Xtreme 12'liği 3-4 gündür aktif kullanıyoruz buzulları ilk defa keşfetmiş akdenizliler gibiyiz herkes mutlu evde :)

iyi akşamlar, 2 hafta önce midea'ın all easy pro model 12'lik klimasını aldım bugün ise bir tane wattmetre aldım. Bugün ikindi vaktinde taktım 5.45 saattir takılı 26 dereceye ayarlı şimdiye kadar 7 kwh elektirik tüketmiş anlık tüketi 1350w civarı. Biz acaba ayarda bir hata mı yaptık? 26 derecede bu normal bir tüketim mi?

iyi akşamlar, 2 hafta önce midea'ın all easy pro model 12'lik klimasını aldım bugün ise bir tane wattmetre aldım. Bugün ikindi vaktinde taktım 5.45 saattir takılı 26 dereceye ayarlı şimdiye kadar 7 kwh elektirik tüketmiş anlık tüketi 1350w civarı. Biz acaba ayarda bir hata mı yaptık? 26 derecede bu normal bir tüketim mi?
iyi akşamlar hocam oda kaç m2 bu süre zarfında kapılar kapalı mıydı odanın

iyi akşamlar hocam oda kaç m2 bu süre zarfında kapılar kapalı mıydı odanın
Oda 24 - 25 m2 odanın yüksekliği 2,80m, kapılar açık. Güneş klimanın olduğu odaya sabah 10 - 11 gibi vurmaya başlıyor saat 17 - 18'e kadar devam ediyor. Dış ortam sıcaklığı hava durumuna göre 41 derece civarı. Fakat Adem bey de testleri gerçekleştirirken kapıları açık bırakıyor. Fakat, benim evim 140m2 civarı büyüklüğünde.

1350w anlık tüketirken üfleme sıcaklığı ne durumda. birde fanları yüksekte kullanmıyorsanız en yükseğe almanızı öneririm oto moda bırakmayın sirkülasyon hızlı olsun

Oda 24 - 25 m2 odanın yüksekliği 2,80m, kapılar açık. Güneş klimanın olduğu odaya sabah 10 - 11 gibi vurmaya başlıyor saat 17 - 18'e kadar devam ediyor. Dış ortam sıcaklığı hava durumuna göre 41 derece civarı. Fakat Adem bey de testleri gerçekleştirirken kapıları açık bırakıyor. Fakat, benim evim 140m2 civarı büyüklüğünde.
Ama bir zahmette o kadar yüksek tüketim olsun. Futbol sahası kadar alanı serinletmeye çalışıyorsunuz. Üstüne bide 8 saatten fazla oda güneşe maruz diyorsunuz. 140 m2 nin tamamını kullanıyor olamazsınız. Gereksiz odaların kapısını. kapatın. 70 m2 nin altına indiremezseniz klima oraya hiçbirşey yapamaz.

1350w anlık tüketirken üfleme sıcaklığı ne durumda. birde fanları yüksekte kullanmıyorsanız en yükseğe almanızı öneririm oto moda bırakmayın sirkülasyon hızlı olsun
Fanları yüzde 80'de kullanıyordum fakat bu yüksek tüketim yüzünden otomatiğe aldım. Üfleme sıcaklığını ölçecek cihazım yok fakat önünde durduğumda soğuk üflediğini hissediyorum. Şuan eko modda kullanıyorum anlık tüketimi 150 - 200 kWh civarı fakat kesinlikle bu modda oda yeterli düzeyde soğutmuyor. Eko moda almadan önce geceleğin anlık tüketimüne baktığımda en düşük 300 - 350 kWh civarını gördüm.

Kapılar ve alanı oyuzden sordum
30m2 gideri olan makinayı yüksek alana vurursanız makina yıpranır hocam sizi anlıyorum aslında ama tek klima ile çok alan soğutma işi hem keseye hemde makinaya Zarar.

Bu iş yapılacaksa şartlar klima üflemesi ve sirkülasyon doğru konumda olmalı ki bu şartlar sağlansa bile tek klima ile çok alan serinlik işi zor olsa bile ciddi bir elektrik tüketimi sonrası belki olur oda meçhul tâbi.

Benimde model 12btu easy pro oda ortalama 17m2 sürekli kapı kapalı kullanırım geçenlerde salonuda bir deneyim dedim klima rölantiden direkt 1300w lara fırladı bir müddet süre verdim baktım fazla değişiklik yok klimaya acıdım kapadım kapıyı 😅
Aç kapa kullanıyorum bendede durum 12lik aep ile resimdeki gibi
IMG_20240630_231401.jpg

Ama bir zahmette o kadar yüksek tüketim olsun. Futbol sahası kadar alanı serinletmeye çalışıyorsunuz. Üstüne bide 8 saatten fazla oda güneşe maruz diyorsunuz. 140 m2 nin tamamını kullanıyor olamazsınız. Gereksiz odaların kapısını. kapatın. 70 m2 nin altına indiremezseniz klima oraya hiçbirşey yapamaz.
Benim kullandığım şekliyle bu normal bir tüketim mi? Eğer öyle ise ona göre kullanırım. Mesela kompresör balkona takılı balkon için kalın bir perde siparişi verdim. Bu bir miktar etkisi olur diye düşünüyorum. Klimanın bulunduğu odanın kapısını kapatabilirim. Bunlar enerji tüketimini düşürür mü?

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri