Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

Hayırlı akşamlar forum üyeleri. @Adem Helvacı üstadımız baya önceden dayrelax klimayi inceleyeceğim demişti. Bugünde dayrelax için video paylaşımi yapmış. Nasıl iyimidir? Ne üretimi bu klima? Kim getiriyor bu klimayı?

Ama bir zahmette o kadar yüksek tüketim olsun. Futbol sahası kadar alanı serinletmeye çalışıyorsunuz. Üstüne bide 8 saatten fazla oda güneşe maruz diyorsunuz. 140 m2 nin tamamını kullanıyor olamazsınız. Gereksiz odaların kapısını. kapatın. 70 m2 nin altına indiremezseniz klima oraya hiçbirşey yapamaz.
Benim kullandığım şekliyle bu normal bir tüketim mi? Eğer öyle ise ona göre kullanırım. Mesela kompresör balkona takılı balkon için kalın bir perde siparişi verdim. Bu bir miktar etkisi olur diye düşünüyorum. Klimanın bulunduğu odanın kapısını kapatabilirim. Bunlar enerji tüketimini düşürür mü
Kapılar ve alanı oyuzden sordum
30m2 gideri olan makinayı yüksek alana vurursanız makina yıpranır hocam sizi anlıyorum aslında ama tek klima ile çok alan soğutma işi hem keseye hemde makinaya Zarar.

Bu iş yapılacaksa şartlar klima üflemesi ve sirkülasyon doğru konumda olmalı ki bu şartlar sağlansa bile tek klima ile çok alan serinlik işi zor olsa bile ciddi bir elektrik tüketimi sonrası belki olur oda meçhul tâbi.

Benimde model 12btu easy pro oda ortalama 17m2 sürekli kapı kapalı kullanırım geçenlerde salonuda bir deneyim dedim klima rölantiden direkt 1300w lara fırladı bir müddet süre verdim baktım fazla değişiklik yok klimaya acıdım kapadım kapıyı 😅
Aç kapa kullanıyorum bendede durum 12lik aep ile resimdeki gibi
Ekli dosyayı görüntüle 17224
Teşekkür ederim. Kapılar açık kullandığında yakın odayı bir miktar soğutuyor fakat diğer odalara hiç etkisi yok. Adem beyin kullanım şekline göre denedim fakat onun evinin büyüklüğünü düşünmek hiç aklıma gelmedi kuvvetle muhtemel Adem beyin evi 140 M2 değildir. Artık kapılar kapalı kullanacağım. Ailemi bu cihazı almak için çok az elektrik tüketiyor diyerek ikna ettim. Elektrik çok gelirse bana çok söylenirler.
Bu ekran görüntüsü smart home uygulamasına mı ait. O uygulamadan tüketilen elektrik miktarını görebiliyoruz mu? Bir de ben bu cihazı Batman'dan kurulum dahil 38 bin TL'ye 6 taksitle aldım. Elektriği ben çektim o da kablo sigorta ve fiş 380 TL tuttu. Çok mu pahalıya aldım acaba. Kim duysa çok pahalı diyor. Siz de bu civarda bir fiyata mı almıştınız?

Hayırlı akşamlar forum üyeleri. @Adem Helvacı üstadımız baya önceden dayrelax klimayi inceleyeceğim demişti. Bugünde dayrelax için video paylaşımi yapmış. Nasıl iyimidir? Ne üretimi bu klima? Kim getiriyor bu klimayı?
Xreme nin emmisinin oğlu yani midea üretimi bir cihaz kardeşim 😀
Dayrelax Türkiye satıyor

Xreme nin emmisinin oğlu yani midea üretimi bir cihaz kardeşim 😀
Dayrelax Türkiye satıyor
O Zaman midea vrf tipi klimalari getiren grup olan hausloft midea duvar tipi klimalari getirmek için dayrelax diye marka üzerinden getiriyor.

Benim kullandığım şekliyle bu normal bir tüketim mi? Eğer öyle ise ona göre kullanırım. Mesela kompresör balkona takılı balkon için kalın bir perde siparişi verdim. Bu bir miktar etkisi olur diye düşünüyorum. Klimanın bulunduğu odanın kapısını kapatabilirim. Bunlar enerji tüketimini düşürür mü

Teşekkür ederim. Kapılar açık kullandığında yakın odayı bir miktar soğutuyor fakat diğer odalara hiç etkisi yok. Adem beyin kullanım şekline göre denedim fakat onun evinin büyüklüğünü düşünmek hiç aklıma gelmedi kuvvetle muhtemel Adem beyin evi 140 M2 değildir. Artık kapılar kapalı kullanacağım. Ailemi bu cihazı almak için çok az elektrik tüketiyor diyerek ikna ettim. Elektrik çok gelirse bana çok söylenirler.
Bu ekran görüntüsü smart home uygulamasına mı ait. O uygulamadan tüketilen elektrik miktarını görebiliyoruz mu? Bir de ben bu cihazı Batman'dan kurulum dahil 38 bin TL'ye 6 taksitle aldım. Elektriği ben çektim o da kablo sigorta ve fiş 380 TL tuttu. Çok mu pahalıya aldım acaba. Kim duysa çok pahalı diyor. Siz de bu civarda bir fiyata mı almıştınız?
takip. klimanın olduğu odanın kapısı kapalıyken ne kadar tüketecek diye bir test yapabilir misiniz. fiyat bence ortalama.

Fiyata yorum yapamam bence kafaya takılacak durum yok hayırlı olsun diyelim.
Min. 35k max 38 k şuan her ilde değişiyor.

Yerli klimaların fiyatını duymamıştır pahalı diyenler😁

Benim klima eski toprak bana 17 bine mal oldu.

Ekran resmi tapo p110 a ait tplink wat ölçer ayriyeten almıştım

Tek klima Büyük alan konusunu Bence yanlış hatırlıyorsun sen.
Adem abinin eviden şuan 3 yada 4 klima çalışıyor olması lazım yani o şekilde bile adam havayı dağıtamıyor diye biliyorum hatta geçenlerde buraya da yazmıştı.

Son düzenleme:
Benim kullandığım şekliyle bu normal bir tüketim mi? Eğer öyle ise ona göre kullanırım. Mesela kompresör balkona takılı balkon için kalın bir perde siparişi verdim. Bu bir miktar etkisi olur diye düşünüyorum. Klimanın bulunduğu odanın kapısını kapatabilirim. Bunlar enerji tüketimini düşürür mü?
İlk olarak klimanın takılı olduğu kapıdan başlayarak her set değerine ulaşıp tüketim 250w in altına indikçe enfazla istediniz odadan en az serinlemesini istediğiniz odaya doğru kapıları teker teker açın açtığınızi kapatmayın. Nerde 4 saatten fazla çalışmasına rağmen hala istenen sıcaklığa düşmüyor ve tüketim azalmiyorsa son açtığıniz kapıyı kapatın ve kalan kapali kapılar varsa onları da mümkünse hiç açmayın.

Günaydın dostlarım.
Dün evde Breezeless testleri yaptığım salonun Güney cephe camlarını ısı yansıtıcı film ile kapladım. İlk fırsatta Temmuz Temmuzluğunu gösterdiğinde film olmadan hali ile yaptığım ölçümlerin aynısını tekrar edip ne kadar işe yaradığını veya yaramadığını paylaşacağım.

Diğer yandan, 16 17 m2 dolayında olan oturma odasına takılan Dayrelax klima üzerinde kütle sıcaklığı atma testi uyguladım ve dış ortam sıcaklığı 33 34 derecelerdeyken, sonrasında güneş radyasyonu etkisiyle 53 54 dereceleri gören cephe ile güneş batıp dışarısı 30 lara dönmüş haliyle yaklaşık 12 saatlik test sonunda iç ortam 16 yı görmedi ama 18.8 dereceyi gördü.

Testlere 31 derece ile başladım, o esnada dış oırtam 33 dü. İlk yarım saatte iç ortam hava sıcaklığı 25 dereceleri görmüşken kütle sıcaklığının etkisini ölçebilmek için sevgili @mbirol ustamın d abirkaç kere önerdiği üzere 1 litre suyun içerisine derece probunu yerleştirip takip ettim ve HAVA sıcaklığı 25 olmuşken su halen 29.9 dereceydi ve kütle sıcaklığını izah edebilmek için çok da güzel bir test yöntemi oldu bence :ok

Videoları çektim, kısa video çıkmaz buradan ama hepsini birleştirip yayınlayacağım ve dakika dakika, saat saat klimanın çalışma şekli, verdiği en düşük sıcaklık (bir ara 3 derecelerde üflüyordu) kondenser sıcaklığı tamamını kayıt altına aldığım için hepsi bizlere arşivimize ekleyebileceğimiz bilgi oldu diyebilirim.

Bu arada dün Breezeless 30 gün 24 saat testlerinin son günüydü ve 29m2 salonda 26 derece ile konforlu bir 39 günün bedeli 115.7khw oldu :D

İçeride iki kişi yaşayan, bayram boyunca kapı hiç kapanmayan, havalandırma için sürekli her gün 1-2 saat pencere açılan ve benim belli başlı testleri uyguladığım ürün için 115.7kwh için düşünceleriniz nedir?

Fiyata yorum yapamam bence kafaya takılacak durum yok hayırlı olsun diyelim.
Min. 35k max 38 k şuan her ilde değişiyor.

Yerli klimaların fiyatını duymamıştır pahalı diyenler😁

Benim klima eski toprak bana 17 bine mal oldu.

Ekran resmi tapo p110 a ait tplink wat ölçer ayriyeten almıştım

Tek klima Büyük alan konusunu Bence yanlış hatırlıyorsun sen.
Adem abinin eviden şuan 3 yada 4 klima çalışıyor olması lazım yani o şekilde bile adam havayı dağıtamıyor diye biliyorum hatta geçenlerde buraya da yazmıştı.
Çok teşekkür ederim. Ben bu videodan dolayı kapıları açık tutuyordum:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

İlk olarak klimanın takılı olduğu kapıdan başlayarak her set değerine ulaşıp tüketim 250w in altına indikçe enfazla istediniz odadan en az serinlemesini istediğiniz odaya doğru kapıları teker teker açın açtığınızi kapatmayın. Nerde 4 saatten fazla çalışmasına rağmen hala istenen sıcaklığa düşmüyor ve tüketim azalmiyorsa son açtığıniz kapıyı kapatın ve kalan kapali kapılar varsa onları da mümkünse hiç açmayın.
Teşekkür ederim. Deneyeceğim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.

Ben eski evimde 12k BTU ile tüm evi* soğutuyordum. Hızlıca da soğutuyordu açıkçası.

brüt 120m2 arkada minik bir oda kapalıyken.
şimdi de aynı şekilde kullanacağım özellikle klimayı koridora bakacak şekilde kurduracağım.

Ben bu ofisi toplam 40m2 diye hatırlıyorum yine adem abiye soralım bakalım :alala

Bu arada dün Breezeless 30 gün 24 saat testlerinin son günüydü ve 29m2 salonda 26 derece ile konforlu bir 39 günün bedeli 115.7khw oldu :D

İçeride iki kişi yaşayan, bayram boyunca kapı hiç kapanmayan, havalandırma için sürekli her gün 1-2 saat pencere açılan ve benim belli başlı testleri uyguladığım ürün için 115.7kwh için düşünceleriniz nedir?
Eline sağlık abi 🙋
115 kw için bedava diyorum 👏
Ben bu ay 28 gün gün aç kapa şeklinde ortalama 10 12 15 saat arası nadiren 24 saat çalıştırdım kütle sıcaklığı vs her gün yenileniyor toplam 62 kw
Screenshot_2024-07-01-11-30-50-75_c8ce049e2765335b474bc4d710ac1b2a.jpg

@Halim56 144m² net alanda üç klima kullanıyorum 18 12 ve 9binlik tek klima bu kadar alana yeterli gelmez. Eco kapalı kullan gece açık bırakırsan Eco mod tercih edebilirsin Eco 8 saat aktif kalıyor daha sonra kendini normal moda alır klima.

Son düzenleme:
Günaydın dostlarım.
Dün evde Breezeless testleri yaptığım salonun Güney cephe camlarını ısı yansıtıcı film ile kapladım. İlk fırsatta Temmuz Temmuzluğunu gösterdiğinde film olmadan hali ile yaptığım ölçümlerin aynısını tekrar edip ne kadar işe yaradığını veya yaramadığını paylaşacağım.

Diğer yandan, 16 17 m2 dolayında olan oturma odasına takılan Dayrelax klima üzerinde kütle sıcaklığı atma testi uyguladım ve dış ortam sıcaklığı 33 34 derecelerdeyken, sonrasında güneş radyasyonu etkisiyle 53 54 dereceleri gören cephe ile güneş batıp dışarısı 30 lara dönmüş haliyle yaklaşık 12 saatlik test sonunda iç ortam 16 yı görmedi ama 18.8 dereceyi gördü.

Testlere 31 derece ile başladım, o esnada dış oırtam 33 dü. İlk yarım saatte iç ortam hava sıcaklığı 25 dereceleri görmüşken kütle sıcaklığının etkisini ölçebilmek için sevgili @mbirol ustamın d abirkaç kere önerdiği üzere 1 litre suyun içerisine derece probunu yerleştirip takip ettim ve HAVA sıcaklığı 25 olmuşken su halen 29.9 dereceydi ve kütle sıcaklığını izah edebilmek için çok da güzel bir test yöntemi oldu bence :ok

Videoları çektim, kısa video çıkmaz buradan ama hepsini birleştirip yayınlayacağım ve dakika dakika, saat saat klimanın çalışma şekli, verdiği en düşük sıcaklık (bir ara 3 derecelerde üflüyordu) kondenser sıcaklığı tamamını kayıt altına aldığım için hepsi bizlere arşivimize ekleyebileceğimiz bilgi oldu diyebilirim.

Abi 115 kwh 39 gün daha ne olsun 😍 Bugün benim zamsız son faturam gelecek bakalım bizim Xtreme ne tüketmiş 😃

Ben eski evimde 12k BTU ile tüm evi* soğutuyordum. Hızlıca da soğutuyordu açıkçası.

brüt 120m2 arkada minik bir oda kapalıyken.
şimdi de aynı şekilde kullanacağım özellikle klimayı koridora bakacak şekilde kurduracağım.
Bu kullanımda enerji tüketimi nasıldı?

@Halim56 144m² net alanda üç klima kullanıyorum 18 12 ve 9binlik tek klima bu kadar alana yeterli gelmez. Eco kapalı kullan gece açık bırakırsan Eco mod tercih edebilirsin Eco 8 saat aktif kalıyor daha sonra kendini normal moda alır klima.
Eco modda enerji tüketimi çok düşük fakat odayı pek soğutamıyor. Dün akşamdan beri odanın kapısını kapatarak kullanıyoruz. Şimdilik enerji tüketimi yarı yarıya düştü fakat kapı açıldığı gibi enerji tüketimi fırlıyor, Kapattıktan 10 dk sonra tekrar düşüyor.

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri