Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

Olabilir abi ben donanım güncelleme yerini Manuel yapmıştım.
Screenshot_20240811_235353_com.tplink.iot.jpg

Herkese mutlu Pazarlar 😃 Bu Midea 26⁰ de çalışırken 3⁰ üfleyerek ne yapmaya çalışıyor 🤔
Benim yatak odasında Fujitsu Prime 9k var 24 derecede üzeri açık uyuyoruz, iç ortam 26 derece uyanıyorum 24 ayarlı klimada. Klima elektrik tüketimi gerçekten az ama soğutma performansıda gerçekten düşük.

Benim yatak odasında Fujitsu Prime 9k var 24 derecede üzeri açık uyuyoruz, iç ortam 26 derece uyanıyorum 24 ayarlı klimada. Klima elektrik tüketimi gerçekten az ama soğutma performansıda gerçekten düşük.
Yatak odası olarak birinde 9k birinde 12k var 28⁰ ye ayarlı eko moda almazsak üşüyoruz. 🤔 Midea ısıtma olsun soğutma olsun gerçekten verimli klima. 🙏

15 gün evvel 26 sette sicaklarken şimdi 27 set yapiyorum içeri 24 e kadar iniyor. Buzluk gibi oluyor. Bu durum klimadan kaynaklı değil havalar ile alakalı.Disarisi serinledikce normalden fazla soğutuyor. Bendeki g tech -+3 derece ile çalışıyor. Kendini iyi kisarsa set te tutuyor ama ısı yükü azalınca kendini minimuma kadar kıssa bile içerisi soğumaya devam ediyor 24 ün altına inince termostat yapıyor

15 gün evvel 26 sette sicaklarken şimdi 27 set yapiyorum içeri 24 e kadar iniyor. Buzluk gibi oluyor. Bu durum klimadan kaynaklı değil havalar ile alakalı.Disarisi serinledikce normalden fazla soğutuyor. Bendeki g tech -+3 derece ile çalışıyor. Kendini iyi kisarsa set te tutuyor ama ısı yükü azalınca kendini minimuma kadar kıssa bile içerisi soğumaya devam ediyor 24 ün altına inince termostat yapıyor
Bizim buralarda hissedilir serinleme yok daha hatta 1 2° daha artış olacak
Bir 15 gün daha bunaltıcı olur gibi duruyor ondan sonra geceler serinlerse ortalık rahatlar bugün gece kuyruklu yıldızı gördüm amma 😀
Eskilere göre ham meyve kalmayacak demekmiş buda yani 10 15 gün bunaltıcı sonra rahatlama.

Sizlerde de genel bir tüketim artışı var mı? Dış üniteye gölgelendirme yaptım ama fark göremedim ben. Bu şekilde kullanıyorum ama 6kwh altına hiç düşmüyor

Ekli dosyalar

• 50597C98-8D0F-443C-B454-8FB63D4A7DA9.png
    50597C98-8D0F-443C-B454-8FB63D4A7DA9.png
    242.3 KB · Görüntüleme: 17
Şu an doğu cephem 38.2
Kapat aç kullandığım AEP klimam anlık 250 watt bantlarında tüketim yapıyor,

1723461721128.jpeg

Bu klima ile biz geçen sene 24 saat testlerimizde aynı dönemde (Ve hatta 2 sene önceki Ağustos testlerimizde de) 150 180watt arası tüketirdi, şu an kapat aç kullanıyoruz.

Şu an doğu cephem 38.2
Kapat aç kullandığım AEP klimam anlık 250 watt bantlarında tüketim yapıyor,

Ekli dosyayı görüntüle 19023

Bu klima ile biz geçen sene 24 saat testlerimizde aynı dönemde (Ve hatta 2 sene önceki Ağustos testlerimizde de) 150 180watt arası tüketirdi, şu an kapat aç kullanıyoruz.

Hocam merhaba bende bu ekranı bulamadım anlık tüketim gösteren ekran yok uygulamada bunun için ekstra bir aparat mı almam gerek nereden alabilirim alacaksam. 2. Olarak hedef sıcaklık ve neme hiç ulaşamamış gözüküyor görüldüğü gibi ara hol kapısı açık ondan mıdır acaba @gölge46

Ekli dosyalar

• Screenshot_20240812_145058_SmartHome.jpg
    Screenshot_20240812_145058_SmartHome.jpg
    33.9 KB · Görüntüleme: 16
  • Screenshot_20240812_145053_SmartHome.jpg
    Screenshot_20240812_145053_SmartHome.jpg
    35.1 KB · Görüntüleme: 15
  • Screenshot_20240812_145005_SmartHome.jpg
    Screenshot_20240812_145005_SmartHome.jpg
    59.5 KB · Görüntüleme: 14
@Fikretsulu şöyle bakacak olursak gölgelik dış üniteyi belli biryere kadar güneşten koruyor doğrudur en azından aşırı yüksek sıcaklığa erişmesini engelliyor aslinda tüketim düşmesede klimanın faydasına bir durum.

Ama işte yinede güneş o cephede iken etrafından sıcaklığı alıyor üzerine kendi sıcaklığınıda katarsak bence bu işin oluru bu.

@Adem Helvacı abinin test ettiği
Aşağıdaki videoda dış ünite her nekadar gölgede olsa bile sadece hava engellinin ne kadar fark attığını görebilirsin.

Buna birde güneşin yakıcı etkisini katarsak gündüz vakti senin klimanın tüketiminin oluru budur diye düşünüyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri