Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

Alana baktığımda 12000 BTU Midea All Eays Pro görüyorum 🤔 @gölge46 ne dersin ☺️
Hocam 12'lik ufak gelir gibi geliyor bana. Bir de AEP zaten radarımda olan bir cihazdı ancak fiyatlarına bakınca, Japon segmentine yöneldim zaten.

ZSX'in teknik verileri çok iyi görünüyor kağıt üzerinde:
Adsız.webp

Bu anlamda rakibi Legendera gibi. Fiyat olarak ise LN'den 20k daha ucuz.

AEP 18k btu'nun verileri ise şu şekilde;

Arkadaşlar merhaba, Bodrum'da 40-41 metrekare alt kat daire için 67k'ya xtreme 24k BTU mu, 83k'ya MHI ZSX 18k BTU mu? Cihaz hem ısıtma hem soğutmada kullanılacak. Aradaki fiyat farkına değer mi sizce? Bütçe çok sorun değil.
70K ya Carrier Cool Easy
(Midea All Easy Pro'nun Carrier üretimi)

Alana baktığımda 12000 BTU Midea All Eays Pro görüyorum 🤔 @gölge46 ne dersin ☺️
Bodrum abi :)

Hele bir de çatısız teras evler var orada aman aman, ben oturdum iyi bilirim :kiskis

Bütün gün güneşi emen o tavan betonu, gece üstüne üstüne kusuyordu sıcağı Turgutreiste 3 üncü kattaydım :kop

Hocam sen daha iyi bilirsin ama 12lik cortlar orada. Yazın öğleden sonra güneş batı penceresinden vurunca baya zorlanır soğutmada.
AEP alan hakimiyeti olarak daha geniş alana hitap edebilecek bir cross fana sahip ayriyeten serpantinler bir 18lik klima ayarında ben kesinlikle tam bu alanın kliması derim.

AEP alan hakimiyeti olarak daha geniş alana hitap edebilecek bir cross fana sahip ayriyeten serpantinler bir 18lik klima ayarında ben kesinlikle tam bu alanın kliması derim.
Ben kendi evimden ve xtremeden yola çıkıyorum. Akdeniz iklimi sıcağı ve nemi. Benimde batı cephe full pencere yalıtım yok. Sizin kullandığınız seterde yetersiz kalıyor bana

Bodrum abi :)

Hele bir de çatısız teras evler var orada aman aman, ben oturdum iyi bilirim :kiskis

Bütün gün güneşi emen o tavan betonu, gece üstüne üstüne kusuyordu sıcağı Turgutreiste 3 üncü kattaydım :kop
Aynı binanın üst katında ben oturuyorum ve dediğiniz gibi, şimdiden yazın ne yapacağız diye kara kara düşünüyorum. Tabi üst katın planı daha farklı. Kendim 18'lik Baymak kullanıyorum. Ayrıca odaya da bir adet Kaira 9'luk söyledim, yolda şu anda.

Alt katta annem kullanacak klimayı. O yüzden almışken en iyisini alayım derdindeyim bir yandan da. ZSX ile ilgili senin görüşünü de almak isterim hocam. (Bu arada telefonla rahatsız etmek istemedim seni akşam saati, DM olarak numaranı atmıştın hocam.)

En azından 18 lik olmalı 40 41m2 den bahsediyor abey.
Benim de 18 liklere bakış açımı biliyorsun, arkadaşımız da direkt 24 den kafadan girince ben 24 lük okeydir dedim All Easy veya Cool Easy için. Sonradan mesajlaro okuya okuya, cevap yaza yaza geldiğim için geriden gelmiş oluyorum böyle :D

Bugün İzmir Özdere'de 24 lük Cool Easy aldırdığım bir abimiz aradı. Ona da 18 lik yeter demiştim ama kendisi 24 de ısrar etmişti , her türlü bilgi verip ön uyarılar sonrası 24 lüğü sevk ettirttim, montajı vs yapıldı 15 gündür kullanıyor.

Bugün akşamüstü aradığını görünce ''Hayırdır inşallah'' dedim. Açtım telefonu baktım sesi gayet neşeli, ''hayrola'' dedim, ''ben hiç 22 de ısıtmada klima kullanabileceğimi düşünmemiştim'' dedi :D

Sıfır izolasyonlu 25 30 yaşlarında ev, açık mutfak, dublex, merdiven boşluğu açık halde 38m2 alan :D
24 saat aktif kullanıyormuş, ''hem teşekkür etmek istedim, hem de hiç kapatmıyorum dğru mu yapıyorum diye sormak ,istedşm o yüzden aradım'' dedi :D

Zamanında anlattıklarım aklında kalmış, herkes ona klimayı kapat diyormuş evden çıkarken, kapatmak yerine 2o ye indirip öyle çıkıyormuş :D

Bir tek tüketim verisi bilgisi edinemedim zira o kadar hakim değil bizim konulara. :)

Diyeceğim o ki, uygun alana uygun klima konusundaki takıntılarımızda hep beraber çok haklıyız.

Ben penrose çok beğeniyorum aep yerine daha güçlü uymaz mı o alana daha iyi götürür 🤔
Her ne kadar bir sorun teşkil etmeyecek olsa da Penrose modelin devamının gelmeyeceğini öğrendim, çok güzel üründü aslında, sahada bol miktarda da var ve alanların çok mutlu olacaklarına emin olduğum ürün.

Yine de söküp dağıtmadım abi yani FG ye de Mideaya da güveniyoruz ama güven bir yerde, gözümüzle görmek ellemek test etmek başka yerde o nedenle çok girmedim penrose toplarına.

En azından 18 lik olmalı 40 41m2 den bahsediyor abey.
Benim de 18 liklere bakış açımı biliyorsun, arkadaşımız da direkt 24 den kafadan girince ben 24 lük okeydir dedim All Easy veya Cool Easy için. Sonradan mesajlaro okuya okuya, cevap yaza yaza geldiğim için geriden gelmiş oluyorum böyle :D

Bugün İzmir Özdere'de 24 lük Cool Easy aldırdığım bir abimiz aradı. Ona da 18 lik yeter demiştim ama kendisi 24 de ısrar etmişti , her türlü bilgi verip ön uyarılar sonrası 24 lüğü sevk ettirttim, montajı vs yapıldı 15 gündür kullanıyor.

Bugün akşamüstü aradığını görünce ''Hayırdır inşallah'' dedim. Açtım telefonu baktım sesi gayet neşeli, ''hayrola'' dedim, ''ben hiç 22 de ısıtmada klima kullanabileceğimi düşünmemiştim'' dedi :D

Sıfır izolasyonlu 25 30 yaşlarında ev, açık mutfak, dublex, merdiven boşluğu açık halde 38m2 alan :D
24 saat aktif kullanıyormuş, ''hem teşekkür etmek istedim, hem de hiç kapatmıyorum dğru mu yapıyorum diye sormak ,istedşm o yüzden aradım'' dedi :D

Zamanında anlattıklarım aklında kalmış, herkes ona klimayı kapat diyormuş evden çıkarken, kapatmak yerine 2o ye indirip öyle çıkıyormuş :D

Bir tek tüketim verisi bilgisi edinemedim zira o kadar hakim değil bizim konulara. :)

Diyeceğim o ki, uygun alana uygun klima konusundaki takıntılarımızda hep beraber çok haklıyız.
Abi benim salon 42.5 m² artı antre artı merdiven boşluğu 50m2 alan diyebiliriz bu alanda Xtreme 18 in fazla geldiğini düşünüyorum 😁 ya bu namussuz minimum 10000 BTU olduğu için psikopat yada benim evin izolasyon olayı çok iyi :cigara

Her ne kadar bir sorun teşkil etmeyecek olsa da Penrose modelin devamının gelmeyeceğini öğrendim, çok güzel üründü aslında, sahada bol miktarda da var ve alanların çok mutlu olacaklarına emin olduğum ürün.

Yine de söküp dağıtmadım abi yani FG ye de Mideaya da güveniyoruz ama güven bir yerde, gözümüzle görmek ellemek test etmek başka yerde o nedenle çok girmedim penrose toplarına.
Devam edecek olan bi ürün olsaydı muhakkak dalağından girip ciğerinden çıkardın abi ondan şüphemiz yok ama aklım hala o modelde, buralarda alıpta test edende yok şansımıza

Abi benim salon 42.5 m² artı antre artı merdiven boşluğu 50m2 alan diyebiliriz bu alanda Xtreme 18 in fazla geldiğini düşünüyorum 😁 ya bu namussuz minimum 10000 BTU olduğu için psikopat yada benim evin izolasyon olayı çok iyi :cigara
Sürekli kullanımda oraya sağlam ciğerli bi 12lik tam giderdi niye 18 aldın 🤣🥳🤔

Aynı binanın üst katında ben oturuyorum ve dediğiniz gibi, şimdiden yazın ne yapacağız diye kara kara düşünüyorum. Tabi üst katın planı daha farklı. Kendim 18'lik Baymak kullanıyorum. Ayrıca odaya da bir adet Kaira 9'luk söyledim, yolda şu anda.

Alt katta annem kullanacak klimayı. O yüzden almışken en iyisini alayım derdindeyim bir yandan da. ZSX ile ilgili senin görüşünü de almak isterim hocam. (Bu arada telefonla rahatsız etmek istemedim seni akşam saati, DM olarak numaranı atmıştın hocam.)
ZSX de benim için en önemli detaylardan birisi, ısıtmada 2700 lü btu lara kadar düşmeyi başarabiliyor olması. Bir de bu klimalar malumunuz ısıtma verimliliği soğutma ile neredeyse tam paralel ve birçok durumda daha iyi performans veren üretimler.

MHI tarafında büyük değişimler var biliyorsunuz. Form A.Ş. artık markanın tam hakimi.

Neden tam hakimi dedim? Çünkü 2024 31 Aralık tarihine kadar İklimsaya tanına bir nezaket süresi vardı.
Japonların sadakate bakış açıları biraz farklı malum, 30 senedir birlikte yol yürüdükleri iklimsa grubunu birdenbire bırakmak yerine kademeli bir geçiş yapılma kararı doğrultusunda ilerlendi ve 3 seneye yaılan bir yumuşak geçiş süreci yaşandı.

Bu süre zarfında sadece 410 gazlı ürünlerin İklimsalarda satılması kararlaştırılıp 32 lerin ana distribütör olan Form dan satılması yolu benimsendi vs vs vs.

Yani daha çok taze abi, 15-20 günlük tam hakimiyet durumu var. Bu durum elbette ki yapılanmada da bir hareketlilik meydana getirdi o sebele bazı tedirgin olunan bölgelerde ben gerekirse yönetimden birileri ile görüşüp teyit alma ihtiyacı dahi duyuyorum. Yine sizin için de bu doğrultuda yapacak bir şey olursa söylemeniz yeterli yarın temas sağlar sizi de bilgilendirirm.

Devam edecek olan bi ürün olsaydı muhakkak dalağından girip ciğerinden çıkardın abi ondan şüphemiz yok ama aklım hala o modelde, buralarda alıpta test edende yok şansımıza
Ben o klimayı 2024 Mart ayında duyurmuştum, bana da gelecekti de sonradan başka model için rota değişikliği oldu.

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri