Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

Ekli dosyalar

• IMG_20250301_192826.webp
    IMG_20250301_192826.webp
    59.1 KB · Görüntüleme: 42
  • IMG_20250301_192828.webp
    IMG_20250301_192828.webp
    98.1 KB · Görüntüleme: 42
Öncelikle hayırlı ramazanlar. İnanlar için oruç ve ibadetlerinizi Allah kabul etsin. Bugün klimanın montajı yapıldı. Buradan İzmir Kaya Grup Midea servis ve bayisine verdikleri hizmetten dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Bu işlerden hiç anlamam ancak dört dörtlük bir çalışma yapıldı. Cihazın da benim isteklerime fazlasıyla yeteceğini düşünüyorum. Tabiki de bu firmayı buradan tanıtan @Adem Helvacı ustama da fikir veren diğer forum üyelerine de teşekkür ediyorum.
Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın elektrik bağlantıları için izole yaparsanız çok daha sağlıklı olur 🙏

Merhaba @Adem Helvacı hocam ve bu forumdaki bilgili kullanicilar sayesinde Midea Xtreme Save 12k btu klima sahibi oldum. Benzer sorular sorulduysa affola ve ilgili cevaplara yonlendirirseniz simdiden tesekkur ederim:

Klima montaji oncesi elektrik hattıni cektirecegim. Bunun icin cekilecek hattin ilk etapta mevcut bir prizden (tv, modem ve laptop sarji icin kullaniyorum) olmasi dusunuldu ama internette yaptigim arastirmada:

Sigorta kutusundan klimaya ayri bir linye cekilmesi gerektigi, kullanilacak kablonun 3x2.5 antigron kablo olmasi ve 16 amper sigorta olmasi gerekliligi ön olana cikiyor. Sizlerin onerisi ve/veya yönlendirmesi olur mu?

Bu konu; cagiracagim elektrikcinin bilmesi gereken bir konu ama gunumuzde nitelikli "ustaya" denk gelmek zor. Cesitli ornekler bu forumda da bayagi var. Usta kendi kafasina gore yaparsa sonrasinda farkli sorunlar yasamaktan cekiniyorum. :)
En yakın buat uzerinden alınabilir fazla yük olmayan bir buat olursa çok daha sağlıklı olur. Buat içinden yeni kablo çektirirseniz iki x daha sağlıklı olacaktır. 🤌🙂

Benimde bugün iki klima montajim tamamlandi. İsmail Bey ve ekibi aracılığıyla Midea Xtreme

12btu salon için iç ünitenin yeriyle ilgili çok fazla yorum kabul etmiyorum seçeneğim yoktu :)

Birde yatak odası için 9btu
Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın bu borular tasınma ihtimaline karşı alınan bir önlem mı?

Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın bu borular tasınma ihtimaline karşı alınan bir önlem mı?
Teşekkür ederim 5m boru veriyorlar. Ev sahibiyim taşınır miyim bilmiyorum uzun bir süre böyle bir düşüncem yok. Hava konusunda emiş gücünün yüksek olduğu ve dolayısıyla alanında gayet yeterli olduğu söylendi. Mantıklı geldi komple kapalı olsa evet bende baya bir sorun edebilirdim ama baktığımda aslında baya bı alan var.
Teknik destek konusunda sorun yaşayacağımı sanmiyorum o güveni aldım, deneyip göreceğiz artık.

Teşekkür ederim 5m boru veriyorlar. Ev sahibiyim taşınır miyim bilmiyorum uzun bir süre böyle bir düşüncem yok. Hava konusunda emiş gücünün yüksek olduğu ve dolayısıyla alanında gayet yeterli olduğu söylendi. Mantıklı geldi komple kapalı olsa evet bende baya bir sorun edebilirdim ama baktığımda aslında baya bı alan var.
Teknik destek konusunda sorun yaşayacağımı sanmiyorum o güveni aldım, deneyip göreceğiz artık.
Genelde boru kesilmediği zaman bu şekilde topluyorlar sorun olmaz hayırlı olsun 🙏

Herkese hayırlı Ramazanlar hayırlı akşamlar arkadaşlar

Havalar bizim buralarda bir nebze ısınmaya başladı klimaların yavaş yavaş termostat sıklığı arttı bol termostatlı günler olsun ki Kwh başına 4.30 vergisiz para ödüyorum.
Malum 5000 Kwh üzeri kullanıcilar yüksek tüketimli kullanıcı grubuna dahil edildi yıllık 5005 Kwh tüketim sergilediğinizde 1.85TL yerine tüm yıl boyunca 4.30TL den fatura ödemek zorunda kalacaksınız böyle saçma bir sistemi aklım almıyor. Mübarek Ramazan ayında bildiğim bütün duaları ediyorum. 🙏

Herkese hayırlı Ramazanlar hayırlı akşamlar arkadaşlar

Havalar bizim buralarda bir nebze ısınmaya başladı klimaların yavaş yavaş termostat sıklığı arttı bol termostatlı günler olsun ki Kwh başına 4.30 vergisiz para ödüyorum.
Malum 5000 Kwh üzeri kullanıcilar yüksek tüketimli kullanıcı grubuna dahil edildi yıllık 5005 Kwh tüketim sergilediğinizde 1.85TL yerine tüm yıl boyunca 4.30TL den fatura ödemek zorunda kalacaksınız böyle saçma bir sistemi aklım almıyor. Mübarek Ramazan ayında bildiğim bütün duaları ediyorum. 🙏
hayırlı akşamlar hayırlı ramazanlar abi sen neden 4,30 ödüyorsun kwh başına ?
bilip bilmediğin bütün duaları et bence edecem 😅

BİLGİLENDİRME
Yüksek COP Değerleri Elde Etmek için Klima Ünitelerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler:

**1. Verimli Kompresör Seçimi:

• İnvertör/Variable Speed Kompresörler: Enerji tüketimini yük talebine göre optimize eder, sık start-stop kayıplarını azaltır.
  • Scroll Kompresörler: Daha yüksek verim ve düşük kayıp sağlar (reciprocating yerine).
**2. Isı Değiştiricilerin Optimizasyonu:

• Malzeme ve Tasarım: Yüksek ısıl iletkenliğe sahip bakır/alüminyum, mikrokanal teknolojisi veya geniş yüzey alanlı kanatlar.
  • Temizlik: Kirli evaporator/condenser verimi düşürür; düzenli bakım şart.
**3. Elektronik Genleşme Valfi (EEV):

• Refrijeran akışını hassas kontrol ederek sistem basınç ve sıcaklığını optimize eder (termal genleşme valfinden üstün).
**4. Refrijeran Seçimi:

• Düşük GWP ve Yüksek Verim: R-32, R-410A gibi modern akışkanlar termodinamik performansı artırır.
  • Sistem tasarımı, refrijeranın çalışma basınç/sıcaklık aralığına uygun olmalı.
**5. Sistem Tasarımı ve Boyutlandırma:

• Doğru Kapasite: Aşırı büyük/küçük sistemler verimi düşürür. Yük analizi ile uygun boyut seçilmeli.
  • Değişken Hızlı Fan/Pompa: Enerji tüketimini kısmi yüklerde azaltır (VFD/ECM motorlar).
  • İzolasyon: Refrijeran hatlarında ısı kaybını önler.
**6. Akıllı Kontrol Sistemleri:

• PID veya Bulanık Mantık: Gerçek zamanlı optimizasyon sağlar.
  • İhtiyaca Yönelik Kontrol: Ortam koşullarına göre kapasite ayarı (örneğin, dış sıcaklık sensörü).
**7. Kurulum ve Bakım:

• Sızdırmazlık ve Doğru Şarj: Refrijeran kaybı ve kaçaklar COP'u düşürür.
  • Periyodik Bakım: Filtre temizliği, fan ayarı, soğutucu seviye kontrolü.
**8. Çevresel Faktörlerin Yönetimi:

• Condenser Sıcaklığını Düşürme: Gölgelendirme, verimli hava akışı veya su soğutmalı sistemler.
  • Isı Geri Kazanımı: Atık ısıyı başka amaçlarla kullanmak (örneğin, sıcak su üretimi).
**9. İnovatif Teknolojiler:

• Ekonomizer (Free Cooling): Düşük dış sıcaklıklarda doğrudan hava kullanımı.
  • İki Kademeli Sistemler: Düşük yüklerde verimli çalışma.
**10. Bina ve Tesisat Entegrasyonu:

• Zonlama: Farklı alanlarda bağımsız sıcaklık kontrolü.
  • Yalıtım: Bina izolasyonu ile ısı yükü azaltılır, klima daha verimli çalışır.
Sonuç: Yüksek COP için sistemin tüm bileşenleri (kompresör, ısı eşanjörü, genleşme valfi) optimize edilmeli, akıllı kontrol ve düzenli bakım ile desteklenmeli. Çevresel faktörler ve bina verimliliği de COP’u doğrudan etkiler.

• Doğru Sıcaklık Ayarları:
    Isıtma için 20–24°C, soğutma için 25–28°C aralığında çalıştırın. Aşırı düşük/ yüksek ayarlar COP’u olumsuz etkiler.

Mantıklı gibi görünse de çok extrem koşullar harici gereksiz su tüketimine neden olur. Onun oluşturduğu buhar cabası. Sonra sokaklarda nefes alınamaz olur. Yazın zaten akdeniz ege nem ortada

• Doğru Sıcaklık Ayarları:
    Isıtma için 20–24°C, soğutma için 25–28°C aralığında çalıştırın. Aşırı düşük/ yüksek ayarlar COP’u olumsuz etkiler.
yanlış anladım. ısıtma için çok doğru, şartlar sağlandığında bir klima için 24 bile fazla olabiliyor ısıtma modunda

kaptan sen ne durumdasın gree ile uğraşıyordun en son :alala
klimaya ne dediler geldilermi durum nedir.
yok abi gelen giden hiç kimse yok gelip bakmadılar bile.. malum iş güç klimayla uğraşacak vakit bulamıyorum ama yine bi bakacam bu sefer bişey çıkmazsa bütün sosyal medya platformlarında paylaşırım onlar düşünsün artık

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri