Bunun acısı çıkar yarın ?Bugün biraz yoğun geçti o yüzden. Konuşmacı olarak davetli olduğumuz bir etkinlik var ve @Adem Helvacı onunla ilgili hazırlıkları yapıyor bir yandan.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Bunun acısı çıkar yarın ?Bugün biraz yoğun geçti o yüzden. Konuşmacı olarak davetli olduğumuz bir etkinlik var ve @Adem Helvacı onunla ilgili hazırlıkları yapıyor bir yandan.
Yarın ola hayrolaBunun acısı çıkar yarın ?
Günaydın dostum.. Yağışlı bir günden herkese günaydın ??Günaydın ahali akşam erkenden aklım gitmiş haftanın acısı çıktı valla ??
Günaydın abim.. Cevaplayacak çok sorun var ama araya ekliyorum. ? Bir internet sayfasında Xtreme için şöyle bir detay var dış ünite üzerindeki ısıtıcı özelliklerinden bahsediyor. Bu özellik bölgesel yada ülkeye bağlı bir durum mu?Günaydın klimacılar dünyası![]()
Abi günaydın, Norveç gibi yerlere giden ürünlerde var bu ısıtıcılar çünkü rezistansın donması mümkün değil.Günaydın abim.. Cevaplayacak çok sorun var ama araya ekliyorum. ? Bir internet sayfasında Xtreme için şöyle bir detay var dış ünite üzerindeki ısıtıcı özelliklerinden bahsediyor. Bu özellik bölgesel yada ülkeye bağlı bir durum mu?
Abi günaydın, Norveç gibi yerlere giden ürünlerde var bu ısıtıcılar çünkü rezistansın donması mümkün değil.
230VAC yi yapıştırdın mı nar gibi kızarır ortada buz kar bırakmaz rezistans ama elektrik konusu düşünülerek malum devreye girsin istenmez bizim buralarda
Bir dönem, sanırım 2000 lerin başlarındaydı dış üniteyi defrosta karşı korumak için rezistanslı ve hatta o zamanlar mühendislik bugün kadar gelişmemişti diye iç ünite evap sistemine de destek olacak rezistans monte edilmiş ürünler vardı.
Tabi biz bugün anlık tüketimde 200 300 watt lardan bahsederken o zaman u klimalar BTU değerine göre anlık 4000watt gibi değerleri tüketiyorlardı.
Bir ara sizlerle şu T1 iklim ve T3 iklim koşullarını konuşalım zira geçenlerde d ebahsetmiştim, tahminimce önümüzdeki 5 sene içerisinde bazı firmalar iklim sınıfı farklı olan yani örneğin Norveç ve Afrika koşullarına uygun ürünleri de buraya getirecekler.
Yani Türk,ye coğrafyasında her bölgede aynı klimanın satışması devri yakın zamanda kapanabilir.
Diyelim ki Antalya merkezdesin, ısıtmada kullanmak için klima alacaksın, sana T1 olur ama Söğüt yaylasında oturuyorsan sana T3 lazım diyeceğiz.
Bölgeyi örnek olarak verdim. Coğrafyayı siz düşünün artık.
Şey gibi hani, ilk sohbetlerimizde demiştim ya ULA nın bir yerinde oturan bir aile izlemiştik, klima ile ısınmayı başaramamışlar rakım nedeniyle (Bana halen mantıksız geliyor muğlada klima ile ısınamamak) o nedenle odun sobası kurmuşlar demiştim. Hah işte ''Klima bu bölgede yetiyor'' diyenler için artık T3 ürünler satılacak.
Tabi T1 ler 10.000TL ise T3 ler 15 mi olur, 17 mi olur artık onu geldiğinde göreceğiz.
Haa bir de verimi çok yüksek olup T3 MÜŞ gibi olan makineler var onlar ayrı.
''Neden T?'' diyecek olursak dünyada kabul edilen 4 iklim sınıfından biz tropikal olanındayız o nedenle T diye bahsediyoruz sonra bunu da dallarına ayırıyoruz ürün bazında.
ekvatoral, tropikal, muson ve çöl iklimi diye belirtilse de bazı kaynaklar bunu 5 grup olarak da kabul ediyor. A (tropikal), B (kuru), C (ılıman), D (kıtasal) ve E (kutupsal)
İş alt kollara inince durum daha da değişiyor elbette. Şu notu google abiden kopyaladım yapıştırıyorum aşağıya.
Köppen-Trewartha İklim Sınıflandırmasına göre, ülkemizin %47.22'si Dc Ilıman Karasal, %30.95'i Cs Subtropikal kuru yaz iklimi Akdeniz iklimi, %11.51'i Ilıman Denizsel, %7.94'ü Subtropikal Nemli İklim ve %2.38'i Yarı Kurak-Step İklim sınıfına girdiği tespit edilmiştir.
Abi bence isteğe bağlı bir durum.Arkadaşlar Bu Clean özelliği hakkında detaylı bir bilgi kaynağı yada uygulama yapan arkadaş var mı? Klima otomatik temizleme yaparken filtreleri sökmek gerekir mi? Hangi aralıklarda bu işlem yapılır? Merak ettiğim konular arasında. ?
Abi yağışlı havalarda senin klimaların defrost sıklığı ne durumda?Günaydın abim.. Cevaplayacak çok sorun var ama araya ekliyorum. ? Bir internet sayfasında Xtreme için şöyle bir detay var dış ünite üzerindeki ısıtıcı özelliklerinden bahsediyor. Bu özellik bölgesel yada ülkeye bağlı bir durum mu?
Hiç yapmadı dostum hava 2⁰ olmadı yani ?Abi yağışlı havalarda senin klimaların defrost sıklığı ne durumda?
Anladım abiHiç yapmadı dostum hava 2⁰ olmadı yani ?
Filtreleri söküp yapmak mantıklı gibi ön kısımdan akan eden birşey oluyor mu? ?Abi bence isteğe bağlı bir durum.
Ben ayda bir yaparım genelde 15gune birde üst filtre temizlerim 2.ci filtre temizliği sırasında cl yaparım filtre takılı olmaz takılı olsa yada olmasa kendimce fark görmüyorum herkesin görüşü farklı tabi?
Öyle bir durum görmedimFiltreleri söküp yapmak mantıklı gibi ön kısımdan akan eden birşey oluyor mu? ?
Sizin filtre ler yakın dediğin gibi mantıklı olabilir abiFiltreleri söküp yapmak mantıklı gibi ön kısımdan akan eden birşey oluyor mu? ?
Klima yeni takıldığı zaman odayı ısıtmak için beni hisset aktif 25⁰ set tam güçte 3.5 saat çalıştı. Hava dışarıda 2⁰ içeri 25⁰ klima doğal olarak DF a girmiş. Tabi o zamanlar acemiyim ? DF durumunun sıklığı birde şu montaj sırasındaki kaçak mevzusu bana yeterli gaz olmadığı şüphesi vermişti. Klima montajı yapan arkadaşlar gaz seviyesini ölçmeye gelecekler ama hala bir ses çıkmadı aramalarını bekliyorum. ?Anladım abi
Aklımda biri yapıyor olarak kalmış demekki değişimden önce arızadan dolayıýmış o
Ben bunu izlemiştim ama ? soruları bilgileri taze tutmak için soruyorum ?Sizin filtre ler yakın dediğin gibi mantıklı olabilir abi
Haklısın abi bende bilgim olan konuları cevaplarken bendeki modele göre cevaplıyorum model farkını unutup dediğin gibi güncel tutmak daha iyiBen bunu izlemiştim ama ? soruları bilgileri taze tutmak için soruyorum ?
Beni hisset aktif olunca klima sobaya dönüyor? bak bunu iyi dedin anca böyle görürüm ben df yi 0° bir görelim de bende deneyeceğim ?Klima yeni takıldığı zaman odayı ısıtmak için beni hisset aktif 25⁰ set tam güçte 3.5 saat çalıştı. Hava dışarıda 2⁰ içeri 25⁰ klima doğal olarak DF a girmiş. Tabi o zamanlar acemiyim ? DF durumunun sıklığı birde şu montaj sırasındaki kaçak mevzusu bana yeterli gaz olmadığı şüphesi vermişti. Klima montajı yapan arkadaşlar gaz seviyesini ölçmeye gelecekler ama hala bir ses çıkmadı aramalarını bekliyorum. ?
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.