Demi maşallah yazıvermis ben pc den yazamıyom diye telefondan takılıyorum genelde klavye den yazmak bana zulüm geliyorAnlaşıldı abi ? ama hangi ara bunları yazdın ben iki cümleyi yazıya dökerken zorlanıyorum sen çat çat yazıyorsun. ??

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Demi maşallah yazıvermis ben pc den yazamıyom diye telefondan takılıyorum genelde klavye den yazmak bana zulüm geliyorAnlaşıldı abi ? ama hangi ara bunları yazdın ben iki cümleyi yazıya dökerken zorlanıyorum sen çat çat yazıyorsun. ??
Detayına kadar giriyor valla sonra kendimi mahcup hissediyorum bilgi birikimi cevaplardan anlaşıyor. ?Demi maşallah yazıvermis ben pc den yazamıyom diye telefondan takılıyorum genelde klavye den yazmak bana zulüm geliyor![]()
Bu muhabbet ortamına daha neler yazarımAnlaşıldı abi ? ama hangi ara bunları yazdın ben iki cümleyi yazıya dökerken zorlanıyorum sen çat çat yazıyorsun. ??
Bu son geldiklerinde benim o kısmı biraz açık bırakmışlar bende ekstra izole etmeyi düşünüyorum. ?Şimdi tesadüf şunu seyredince aklıma iş düştü ?
De gerek varmı ki acaba izole etmeye![]()
Klima prime benim eski topraktan?
Benim düşümcem çok yerinde bir uygulama. Sebebine gelirsek Emekli DAİKİN klima başlığında paylaştığım bir bilgi vardı. Kompresör çıkış sıcaklığı 100 derecenin üstüne çıksa bile ünite dışındaki servis vana sına kadarki kısacık mesafede en az 17 derece soğuyarak 83 dereceleri okudum. Motor ile servis vanası arasında sadece 1 adt 4 yollu vana ve 1 adt EEV var birazda bunları bağlayan çıplak halde bakır boru ünite içinde.Şimdi tesadüf şunu seyredince aklıma iş düştü ?
De gerek varmı ki acaba izole etmeye
Klima prime benim eski topraktan?
Ozaman yapayım ne kaybederim ki?Benim düşümcem çok yerinde bir uygulama. Sebebine gelirsek Emekli DAİKİN klima başlığında paylaştığım bir bilgi vardı. Kompresör çıkış sıcaklığı 100 derecenin üstüne çıksa bile ünite dışındaki servis vana sına kadarki kısacık mesafede en az 17 derece soğuyarak 83 dereceleri okudum. Motor ile servis vanası arasında sadece 1 adt 4 yollu vana ve 1 adt EEV var birazda bunları bağlayan çıplak halde bakır boru ünite içinde.
Tek düşüncem 4 yollu içerisindeki akışı yönlendiren kısım üzerindeki oringler arıza yapar mı. @Adem Helvacı
Bendede öyle ama en azından benim dış ünite yeri rahat merdiven le işi çözerim.Bu son geldiklerinde benim o kısmı biraz açık bırakmışlar bende ekstra izole etmeyi düşünüyorum. ?
Hele geçenlerde ben birtane gördüm resmini çekemedim hızlı geçtim o anBazı yerlerde özellikle çatı montajı işyerlerinde öyle şeyler gördüm ki içim acıdı resmen. Klima dış ünitesi ile iç ünite arasındaki her iki borunun üzeirndeki yalıtım dış hava şartlarına maruz kalarak parçalanmış ve en ufak yalıtım kalmamış klimalar var. Yazık klimada görevini yerine getirmeye çalışırken canı çıkıyor.
Prime var bizde soğutma hızı ve tüketimi çok iyi ama işte fan yavaşlayınca uzun süre açık kalıp ortam tam ayar sıcaklığına gelmediyse odanın farklı yerlerinde farklı sıcaklık oluyor ve rahatsız ediyordu benim tecrübelerim.@İRFAN abi midea serisi soğutmada otomatik fan modunu ben çok beğendim önce ful devirde soğutup sonra kademeli düşüp sesi kesiyor ve o şekilde devam ediyor varlığını ahım şahım hissediyorum.
Sende gtech değilde midea serisi olaydı keşke senin gözünden de düşüncelerini merak ediyorum
Xtreme Save en uzak mesafe farkı 0.2⁰ ciddi büyük bir alanda. ?Prime var bizde soğutma hızı ve tüketimi çok iyi ama işte fan yavaşlayınca uzun süre açık kalıp ortam tam ayar sıcaklığına gelmediyse odanın farklı yerlerinde farklı sıcaklık oluyor ve rahatsız ediyordu benim tecrübelerim.
Abi okadarda olmaz mesela odanın koltuklarının altı klima tv üstü bir mesafesi arasında en az 1 derece fark olması lazımXtreme Save en uzak mesafe farkı 0.2⁰ ciddi büyük bir alanda. ?
Abi adama yazdım merkeze mail attım hala dönüş bekliyorum diyor bugün sordum öyle dedi bekleyelim hele beklemekten zarar gelmez istediğimiz olsun yeter@REMZİ96 dostum senin gree den haber varmı?
Daha sana klima seçeceğiz hep birlikte ?
Abi eline sağlık gene döktürmüşsünAbi çok uzun yıllar kütle sıcaklığı konusunu işlemeye gayret ettim elimden geldiğince.
Hatta ukalalık olmasın fakat sosyal mecralarda klima konularında KÜTLE SICAKLIĞI ifadesini bu literatüre ben dahil ettim zira teknik anlamda çok da karşılığı yok litreatürde, yine de benim anlatmak istediğimi anlatıyor.
Şöyle ki, havanın ısınması ve soğuması takribi dakikalarla ifade edilirken kütlenin ısınıp soğuması saatler, kütle hacmine göre günler sürebiliyor.
Ben aylarca hiç kapatmadan klima kullandığım ve iç ortamdaki kütle sıcaklığı ile hava sıcaklığı dengelendiği için havalandırmalar esnasında HAVANIN dışarı gitmesinden hiç rahatsız olmam kaldı ki olması gereken zaten o.
Şöyle düşün. Olmasını istediğin sıcaklık 25 derece, kütle 25 derece, hava 25 derece.
Dış ortamda ise hava 2 derece olsun, evi 15 dakika havalandırdığında hava sıcaklığını kaybetmen 3-5 dakika sürer ama kütle sıcaklığı için saatler gerekir yani havalandırma esnasında ne klimayı kapatımak ne de havanın gitmesinden korkmak gibi bir nedenim yok.
İspatı ise şu şekilde sağlanabilir, Stabil 25 derecenin dengelendiği ortamda 15 dakika içeriyi havalandırın. HAVANIN eşit ağırlıklı bir denge ile düştüğünü görürsünüz fakat kütlenin sıcaklığı uzun süre kendisini muhafaza eder ve sizin havalandırma süreniz bittiğinde hava örneğin 10 dereceye düşmüş olsun ama kütle halen takribi 22-23 derece dolaylarındadır, durum bu şekilde olunca havalandırma bitip pencereyi kapatmanızı takiben 30 dakika içerisinde sistem tamamen eski haline döner, havalandırma esnasında klima yükseldiği üst frekanstan aşağı iner ve hayat normale döner
Burada kütleden kastım elbette ki evin duvarı, koltuk, halı, televizyon vs vs içeride olan her ne varsa.
Haa klimayı da bilerek kapatmam ki o temiz hava klimanın da sisteminin içerisinden geçsin
Tabi ben arada evin içerisinde ozon jeneratörü de çalıştırırım o ayrı konu
Biz All Easy Pro testlerini yaparken 2022 Ağustos ayında duvarı matkapla delip duvarın içerisine 1, dolabın içerisine 1, koridora 1, doğu cephe, güney cepheye birer derece yerleştirmiştik havayı ölçen dereceler haricinde. Şu an tam hatırlamasam da sanırım klimanın takıldığı gün ortam sıcaklığı içeride 36, dışarıda gölgede 43 leri gördüğü bir zamandı. Klimayı 25 dereceye ayarlayıp saat 19:00 dolaylarında max fan ile komut verip ofisi kapatıp çıkmıştık. Dolap içi, duvar içi, hava vs hepsi 36 dereceydi. 36 değilse de tamamen aynı derecelerdeydi, videoların çekip yayınlamıştık rakamı hatırlayamadım şu an.
Ertesi sabah geldiğimizde ortam sıcaklığı 23, duvar içi sıcaklığı 27, dolap içi sıcaklığı 26 dereceydi. Takip eden günlerde defalarca bu ve buna benzer testler yaptık. Duvar içi hiçbir zaman 26 nın altına inmedi bu ayardayken ve sonrasında İlteriş isyan etti ki haklıydı ben de dayanamıyordum artık, 27 ye yükselttik bıraktık klimayı.
Diyeceğim şu ki, kütlenin dengeye oturması duruma ve koşullara göre değişiklik gösterecek olmakla birlikte takribi 24 saat gibi sürelerle ifade ediliyorken havalandırma süresindeki kayıplar sağlıklı yaşam ile kıyaslandığında kaydadeğer ölçülerde değil diye düşünüyorum
Başka bir örnek bizim yatak odasından verilebilir.
Mesela salon kliması 21 22 arası ayarda ve ortam sıcaklığı 24 25 arasında gidip gelirken, biz içeride yayıla yayıla rahatça yaşarken, ben oturduğum yerden saat 11 dolaylarında telefondan Xtreme klimayı açıp 25 e ayarlıyorum, saat 1 gibi gidiyoruz yatmaya mesela, evet içerisi sıcak ama sıcak olan şey HAVA. Ben Sıcak olan havanın soğuk olan kütle ile yani en önemli kütle olan ve en çok kayıp yaşadığımız duvarlar ile yer değişimi yapabilmek için yaptığı o ısı transferinin oluşturduğu serinlik hissini çok rahat algılıyorum.
Kütle sıcaklığı dengelenmiş bir ortamda klima 15 dakikada ortamı eski haline getirebiliyorken, kütle sıcaklığını kaybetmiş bir odada 25 e ayarladığım klima bile 2 saatte asla kendine gelemiyor.
Hep söylüyorum, bizim toplumda en büyük hata, HAVA ısıtmak için GEÇİCİ enerji harcayıp kapatmak ile yapılıyor.
Bence bu testlerin tamamını siz de yapabilirsiniz. Sadece birkaç tane proplu klima derecesi yeterli.
Sadece hissetmenizle değil bir de rakamsal olarak da anlattıklarımı uygulayıp teyit edebilirsiniz hem böylece sizin koşullarda durum nasıl sonuçlanıyor onu da test etmiş oluruz![]()
Karalayıverdim bir şeylerAbi eline sağlık gene döktürmüşsün![]()
Telefondan mı yazıyorsun abi pc den miKaralayıverdim bir şeyler![]()
Kütle sıcaklığı eğitiminizde tamam şimdi birtek teknik ve montaj bilgilerimiz kaldı sonrasında biz tamamız ??Karalayıverdim bir şeyler![]()
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.