Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

@ByCilo abi iyi kötü bir şeyler denedim
Benim istediğim şekilde olursa iç üniteyi camdan tarafa vermek istiyorum ki kapıya doğru uflesin diye ama işte hep yan duvarlara koymak zorunda kalıyorum tam camın üstüne koysaaam perde denk geliyor aep te saçma yere kurulmak zorunda kaldı şimdi bre de öyle olmak zorunda kalacak ☹️
Öyle lanet saçma plan varki🤦Ekli dosyayı görüntüle 13818
Elbise dolabı olan duvar ideal görünüyor flaplar kapıya doğru rahatça yönlendirme yapılır. Yalıtım yetersiz kalırsa bütün evi iklimlendirme yerine oda kapıları kapatılır. Kardeşim dolabı sökmen yada yerini kaydırarak değiştirmen gerekecek gibi görünüyor. :fiskos

Elbise dolabı olan duvar ideal görünüyor flaplar kapıya doğru rahatça yönlendirme yapılır. Yalıtım yetersiz kalırsa bütün evi iklimlendirme yerine oda kapıları kapatılır. Kardeşim dolabı sökmen yada yerini kaydırarak değiştirmen gerekecek gibi görünüyor. :fiskos
Aynen abi en güzeli orası duruyor
Orada olsa sağ sol yönlendirme süper olurda
sağ duvarda olup ta tam sola havayı vermek sıkıntı oluyor aynı suanki klima gibi

Merhaba soruyu doğru yerde mi soruyorum bilmiyorum kusura bakmayın.
Tüketimi ölçmek için tapo-P110 aldım. Klimam direkt buata bağlı. Ben bunu fişli hale getirip buttan da kablo çeksem sıva üstü prize bağlasam garanti anlamında sıkıntı olur mu sizce ne diyorsunuz
AE8E20AD-5A02-4585-B408-63096B5E026E.jpeg

Tüketimi ölçmek için tapo-P110 aldım. Klimam direkt buata bağlı. Ben bunu fişli hale getirip buttan da kablo çeksem sıva üstü prize bağlasam garanti anlamında sıkıntı olur mu sizce ne diyorsunuz Ekli dosyayı görüntüle 13869
Bunun hakkında bilgi veren olur ama sarı yeşil renk kablo sağa giden kablo kanalı içerisine giriyor. Onu biraz çekiştirebilir misiniz Ben onun bağlı olduğunu sanmıyorum. Faz ve nötr bağlantı yapılmış ama toprak(sarı yeşil) bağlantısının ucu görünmüyor.

Tüketimi ölçmek için tapo-P110 aldım. Klimam direkt buata bağlı. Ben bunu fişli hale getirip buttan da kablo çeksem sıva üstü prize bağlasam garanti anlamında sıkıntı olur mu sizce ne diyorsunuz Ekli dosyayı görüntüle 13869
Birşey olmaz bağlantı yaparken kendi güvenliğinize dikkat edin yeter 🙂

Bunun hakkında bilgi veren olur ama sarı yeşil renk kablo sağa giden kablo kanalı içerisine giriyor. Onu biraz çekiştirebilir misiniz Ben onun bağlı olduğunu sanmıyorum. Faz ve nötr bağlantı yapılmış ama toprak(sarı yeşil) bağlantısının ucu görünmüyor.
Abi harbi ha topraklama kablosu bağlı değil gibi duruyor bakalım ne çıkacak 😉

Toprak başka kanaldan bağlanmış sanırım o_O

O topraklamayı ben de fark ettim de ellemedim şimdilik. Sadece fotoğraf için açmıştım buatı. Ayrıca dış üniteden de kablo renklerini kontrol etmeme gerek var mı ?

Şöyle örnek vereyim benim ilk klimadada watt ölçer yoktu direkt bağlıydı sonra kendi imkanlarımla ilk olarak iç ünite yanından çıkarmıştım sonra baktım görüntü kirliliği oluşuyor
Komple klimanın besleme kablosunu söktüm zaten haberleşme ile işimiz yok o boruların yanında sarılı gidiyor

besleme için 3x2.5 kablo aldım Pimapen pvc deldim kablo geçecek kadar uzun bir kablo ile kendime göre ayarlayıp fiş takıp 3 lü priz taktım ucuna tapoyu bağladım

Tabi özellikle bunları yaparken faz nötr topraklama renklerini geri aynı şekilde bağlamak lazım
Böyle güvenli doğru bağlanırsa garanti ile işiniz yoktur sonuçta klimaya fiziksel zarar vermiyor sunuz

Şöyle örnek vereyim benim ilk klimadada watt ölçer yoktu direkt bağlıydı sonra kendi imkanlarımla ilk olarak iç ünite yanından çıkarmıştım sonra baktım görüntü kirliliği oluşuyor
Komple klimanın besleme kablosunu söktüm zaten haberleşme ile işimiz yok o boruların yanında sarılı gidiyor

besleme için 3x2.5 kablo aldım Pimapen pvc deldim kablo geçecek kadar uzun bir kablo ile kendime göre ayarlayıp fiş takıp 3 lü priz taktım ucuna tapoyu bağladım

Tabi özellikle bunları yaparken faz nötr topraklama renklerini geri aynı şekilde bağlamak lazım
Böyle güvenli doğru bağlanırsa garanti ile işiniz yoktur sonuçta klimaya fiziksel zarar vermiyor sunuz
Hocam ama bı arıza durumu olduğunda sigortası var mı bağlantısı normal mi gibi kontroller sağlanmıyor mudur? Her ne kadar sigorta çok gerekli olmasa da takın diyorlar. Şimdi orada priz şeklinde bir bağlantı yapıldığını gören servis, bağlantı şeklini bahane olarak kullanıp garanti dışı bırakma gibi bir olaya girer mi, girerse de sonucunda haklı olur mu bilemedim. Hatta priz ark yapma ihtimalinden dolayı önerilmiyor diye biliyorum.

Hocam ama bı arıza durumu olduğunda sigortası var mı bağlantısı normal mi gibi kontroller sağlanmıyor mudur? Her ne kadar sigorta çok gerekli olmasa da takın diyorlar. Şimdi orada priz şeklinde bir bağlantı yapıldığını gören servis, bağlantı şeklini bahane olarak kullanıp garanti dışı bırakma gibi bir olaya girer mi, girerse de sonucunda haklı olur mu bilemedim. Hatta priz ark yapma ihtimalinden dolayı önerilmiyor diye biliyorum.
Sigorta var hocam bende o arkadaş tada muhtemelen panodaki sigorta yetecektir
Kendi fikrim Klimalar sabit 2000 3000 wat çeken aletler olmadığı için ben sanmıyorum ark yapacağını tabi Kendi fikrim bunlar garanti konusunda dada bahane edilecek bir durumda görmüyorum uzman kişilere göre durum ne olur birde onlardan dinlemek lazım bakış açınız çok doğru aslında 🙂
Screenshot_2024-03-16-00-51-46-56_e4424258c8b8649f6e67d283a50a2cbc.jpg

Sigorta var hocam bende o arkadaş tada muhtemelen panodaki sigorta yetecektir
Kendi fikrim Klimalar sabit 2000 3000 wat çeken aletler olmadığı için ben sanmıyorum ark yapacağını tabi Kendi fikrim bunlar garanti konusunda dada bahane edilecek bir durumda görmüyorum uzman kişilere göre durum ne olur birde onlardan dinlemek lazım bakış açınız çok doğru aslında 🙂Ekli dosyayı görüntüle 13894
oturduğum ev eski. Klimanın bağlı olduğu buatın sigortasıyla mutfağın sigortası aynı yani dolap fırın klima bulaşık makinesi tek sigorta. Ev patlamaya hazır bomba :)

Bu durumda ne yapacaz yani topraklama yoksa. ayrıca dediğim gibi dış üniteyi açıp kablo renklerini teyid etmeme gerek var mı?
Topraklama konusu elektronik eşya ne olursa olsun bana göre önemli bir durum benim evde eskiydi topraklama yoktu dışarı ağacın dibine kazık çaktırdım topraklama verdim eve bu kendi düşüncem kimileri nötrden sıfırlama yapıyor buda oluyor diyor benim işime gelmedi o durum

Dış ünite kontrol konusunda ise bence gerek yok sonuçta onu bağlayan servis faz nötr topraklama vs nere gerekliyse oraya bağlamıştır
Ha yine açıp bakın bir resim alın en azından görmüş olursunuz bağlantı durumunu

Siz boattan klimaya fiş alıp araya priz koyacaksınız tekrar bağlantıyı faz nötr topraklama şeklinde rengi rengine bağlayın tamamdır sigorta konusunda kafanız takılıyor ise geriye sigortada koyabilirsiniz yada panodaki sigortaları iyileştirme yapabilirsiniz ama pano konusunu uzman kişilere danışmak lazım 🙂

Son düzenleme:
@Adem Helvacı abi topraklama konusu sence ne derece önemli mesela klima da topraklama olmazsa ne olabilir?
Veya termosifon da topraklama olmazsa ne olabilir veya kettle buzdolabı çamaşır makinesi?
Rica etsem bizi bu konuda aydınlatır mısın

Örneğin Babamların evdede topraklama yoktu klimalarının elektrik bağlantısını yaparken dikkatimi çekti sabah birgün elektrik sel bir arıza durumunda adamlar gelip topraklamaya suç bulursa şaşmam klimanın topraklama ucu boş kaldı alamadım çünkü alacak yer yok:alala

Topraklama konusu elektronik eşya ne olursa olsun bana göre önemli bir durum benim evde eskiydi topraklama yoktu dışarı ağacın dibine kazık çaktırdım topraklama verdim eve bu kendi düşüncem kimileri nötrden sıfırlama yapıyor buda oluyor diyor benim işime gelmedi o durum

Dış ünite kontrol konusunda ise bence gerek yok sonuçta onu bağlayan servis faz nötr topraklama vs nere gerekliyse oraya bağlamıştır
Ha yine açıp bakın bir resim alın en azından görmüş olursunuz bağlantı durumunu

Siz boattan klimaya fiş alıp araya priz koyacaksınız tekrar bağlantıyı faz nötr topraklama şeklinde rengi rengine bağlayın tamamdır sigorta konusunda kafanız takılıyor ise geriye sigortada koyabilirsiniz yada panodaki sigortaları iyileştirme yapabilirsiniz ama pano konusunu uzman kişilere danışmak lazım 🙂
Pano konusu sıkıntı ya
@Adem Helvacı abi topraklama konusu sence ne derece önemli mesela klima da topraklama olmazsa ne olabilir?
Veya termosifon da topraklama olmazsa ne olabilir veya kettle buzdolabı çamaşır makinesi?
Rica etsem bizi bu konuda aydınlatır mısın

Örneğin Babamların evdede topraklama yoktu klimalarının elektrik bağlantısını yaparken dikkatimi çekti sabah birgün elektrik sel bir arıza durumunda adamlar gelip topraklamaya suç bulursa şaşmam klimanın topraklama ucu boş kaldı alamadım çünkü alacak yer yok:alala
ben sabah tekrar açıp bakayım o toprak kablosuna buatta ne yapmışlar diye :)

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri