Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

Buda şurada dursun bizim bura yanıyor diyenler için 🤣

Ekli dosyalar

• IMG_20240620_143143.jpg
    IMG_20240620_143143.jpg
    66.9 KB · Görüntüleme: 23
klima ile tavan arasındaki boşluk çok yakın daha aşağıda olsa rahat dolaşım olurdu. 🙂
Elimde olsa daha yukarı koyardım güçlü cihaz olduğu için kanat en yukarda olmasına rağmen rahatsız ediyor bazen o yüzden karşı kanepede yatıyorum :naughty 10 cm civarı boşluk var

Buda şurada dursun bizim bura yanıyor diyenler için 🤣
Abi direkt güneş gören yerler çok tehlikeli
Çoğunluk güneş gören klimalara en azından set olarak fazla yüklenmemek lazım yada iyi bir gölgelik şart geçen yılda baya bir klima yangını olmuştu bu senede başladı

Ekli dosyalar

• Screenshot_2024-06-20-23-35-31-89_1c337646f29875672b5a61192b9010f9.jpg
    Screenshot_2024-06-20-23-35-31-89_1c337646f29875672b5a61192b9010f9.jpg
    26.7 KB · Görüntüleme: 26
  • Screenshot_2024-06-20-23-35-42-94_1c337646f29875672b5a61192b9010f9.jpg
    Screenshot_2024-06-20-23-35-42-94_1c337646f29875672b5a61192b9010f9.jpg
    23.7 KB · Görüntüleme: 27
Abi direkt güneş gören yerler çok tehlikeli
Çoğunluk güneş gören klimalara en azından set olarak fazla yüklenmemek lazım yada iyi bir gölgelik şart geçen yılda baya bir klima yangını olmuştu bu senede başladı
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
Video çıkmadı kardeşim 🙏 benim önerim güneş gören yerdeki klima sürekli çalışmalı istenilen sıcaklığa geldiğinde klima tam yükte çalışmaz. 🙏

Video çıkmadı kardeşim 🙏 benim önerim güneş gören yerdeki klima sürekli çalışmalı istenilen sıcaklığa geldiğinde klima tam yükte çalışmaz. 🙏
Evet abi video gösterime girmiyor diye foto ekledim Instagram kaynaklı olabilir
Çok mantıklı abi en azından orta devirde çalışır aşırı ısı oluşmaz kompresör tarafında

Evet abi video gösterime girmiyor diye foto ekledim Instagram kaynaklı olabilir
Çok mantıklı abi en azından orta devirde çalışır aşırı ısı oluşmaz kompresör tarafında
Aynı durum sert kış şartlarında da geçerli örnek istenilen sıcaklığa ulaşan klima günde 6 defa defrost yapar ama iç ve dış ortam arasında 15⁰ fark olursa klima sürekli defrost yapmaktan kurtulamaz ayrıca istenilen sıcaklığa ulaşması günler sürebilir . 🙏 😃

Merhaba aryagross diye bir site var klima fiyatları baya uygun sanırım İstanbul’da bir alışveriş merkezi gibi bir yer buradan alışveriş yapan oldu mu? Bilen varmı güvenilir mi?

Mağduriyet oluşmaması adına güvenilir olmayan site linki kaldırılmıştır

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bayramda hatunun kuzen (Benim Makine Mühendisi olan Yandan Bacanak) misafir olarak gelince ön cephedeki 3 klimayı açıp arka cephedeki tek odayı soğutma girişimim başarısızlıkla sonuçlandı. (Evin yapısı gereği koridor C şeklinde olunca havayı odaya taşıyamadım.

Kısa kısa videolarını çektim, bir fırsatını bulup paylaşacağım.

29.6 derecenin (Ya da 29.3 unuttum) altına indiremedim odayı :kiskis

İşte bizler insanlara bazı durumlarda ''O öyle olmaz'' diye itiraz ederken sebebini anlayabilmeleri adına çektim :ok

Bayramda hatunun kuzen (Benim Makine Mühendisi olan Yandan Bacanak) misafir olarak gelince ön cephedeki 3 klimayı açıp arka cephedeki tek odayı soğutma girişimim başarısızlıkla sonuçlandı. (Evin yapısı gereği koridor C şeklinde olunca havayı odaya taşıyamadım.

Kısa kısa videolarını çektim, bir fırsatını bulup paylaşacağım.

29.6 derecenin (Ya da 29.3 unuttum) altına indiremedim odayı :kiskis

İşte bizler insanlara bazı durumlarda ''O öyle olmaz'' diye itiraz ederken sebebini anlayabilmeleri adına çektim :ok
aslında odaya hava temizleyici bir ürün konulursa farkediyor. benim ofiste çalışan klima sağ arkada bulunan odada bulunan hava temizleyici sayesinde ofis 25 iken 26 civarı oluyor. hava temizleyici kapalıyken 28 civarları takılıyor.

ofis plan.jpg

açık kapalı olarak kapılarıda işaretledim. konumlar bu şekilde.
Dış sıcaklık klimanın dış sıcaklık sensöründen. oda ise hava temizleyicinin sensöründen çalışıyor. Klima dış ünite gölgede ve üstüne ekstra koruma yaptım saat 4 gibi güneş dönüyor çünkü.

1718971993802.png

Klima 27 ye set halde anlık 158W çekiyor üfleme sıcaklığı 18 C. geceden bu saate kadar 1kw harcama yapmış

Son düzenleme:
Son 2/3 gündür 24 saat açık çalışıyor kapı tam kapalı değil aralıklı antre de serinliyor inanılmaz tüketim vallahi ya şu konfora şu para hiçbir şey keşke daha önce alsaydım.önerisi için adem beye teşekkürler

Ekli dosyalar

• IMG_1367.png
    IMG_1367.png
    30.9 KB · Görüntüleme: 32
Son 2/3 gündür 24 saat açık çalışıyor kapı tam kapalı değil aralıklı antre de serinliyor inanılmaz tüketim vallahi ya şu konfora şu para hiçbir şey keşke daha önce alsaydım.önerisi için adem beye teşekkürler
Bayram boyunca bizim kapı pencere ve klima hiç kapanmadı. Ben de bir durum bilgisi paylaşayım o halde :D

1719041622636.jpeg

2 kişi biz, 4 kişi de gelen aile, iç kapılar kapatılmadığı gibi ortam havalansın diye belli zamanlarda pencere de açık kaldı.
Şu klimayı üretenlere helal olsun. Günde 5kwh tüketim hem de 24 saat aktif kullanım, iç ortam 26 derece

Bu arada o pik noktaları ile ilgili de açıklamaları yapacağım önümüzdeki günlerde. Straforlu, straforsuz testler, Eco, Gear %50 ve Gear %75 testleri kapsamında pikler var.

Eco modu ile ilgili sanırım ilerleyen dönemde bir raporlama yapacağım firmaya. İlginç bir şekilde ürün sanki Eco mod aktifken daha yüksek tüketti bende. Yeniden Eco aktif 24 saat ve Eco pasif 24 saat testleri yapıp ona göre karar vereceğim.

Bayram boyunca bizim kapı pencere ve klima hiç kapanmadı. Ben de bir durum bilgisi paylaşayım o halde :D

Ekli dosyayı görüntüle 16914

2 kişi biz, 4 kişi de gelen aile, iç kapılar kapatılmadığı gibi ortam havalansın diye belli zamanlarda pencere de açık kaldı.
Şu klimayı üretenlere helal olsun. Günde 5kwh tüketim hem de 24 saat aktif kullanım, iç ortam 26 derece

Bu arada o pik noktaları ile ilgili de açıklamaları yapacağım önümüzdeki günlerde. Straforlu, straforsuz testler, Eco, Gear %50 ve Gear %75 testleri kapsamında pikler var.

Eco modu ile ilgili sanırım ilerleyen dönemde bir raporlama yapacağım firmaya. İlginç bir şekilde ürün sanki Eco mod aktifken daha yüksek tüketti bende. Yeniden Eco aktif 24 saat ve Eco pasif 24 saat testleri yapıp ona göre karar vereceğim.
Abi midea klimaların işine karışırsak işler karışıyor gibi geldi bana ben eco hiç açmadan oto fanda kendi haline bırakıyom 😀
Birde hâlâ aç kapa şeklinde kullanıyorum bendede durum bu şekilde
Şükür bu ayda korkmadık faturadan 🙋

Ekli dosyalar

• Screenshot_2024-06-22-23-18-13-35_c8ce049e2765335b474bc4d710ac1b2a.jpg
    Screenshot_2024-06-22-23-18-13-35_c8ce049e2765335b474bc4d710ac1b2a.jpg
    51.3 KB · Görüntüleme: 27
  • IMG_20240622_232119.jpg
    IMG_20240622_232119.jpg
    63.4 KB · Görüntüleme: 25

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri