Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

Midea nın en üst segmentinden en alt segmentine kadar sıralama yapabilir misiniz
O şimdi uyumuştur hocam ben cevap vereyim 😀

Üst modeller

all easy pro ve breezeles modeli ikiside birbine yakın

ama breezeles modeli rüzgarsız serinlik özelliği ile konfor odaklı

Onların altı xreme
Başka yok

Merhaba Adem Bey,

Ankara'da oturuyorum, hepsiburada üzerinden Midea Xtream Save 1200BTU klima aldım. Ankara'daki tek yetkili servis olan "a1 soğutma" dan klima montajı için randevu talep ettim. Şöyle bir dönüş aldım, doğruluğunu teyit etmek için size sormak istedim. Sitede oturduğum için hali hazırda klima iç ünitesi salonda bağlantı alanı mevcut yine aynı şekilde dış kapı önünde klima odası yer almakta ve dış ünite bağlantı noktası mevcut. Ancak salon mutfak antre açık konsept olarak tasarlanmış mimari olarak(kat planı resimdeki gibidir), bunu belirttiğimde aynen şu şekilde cevap aldım "cihazın kapasite olarak yeterli olmayacağı, cihazda arıza ve soğutma şikayetinde garanti kapsamına girmeyeceği sorumluluğun bana ait olduğu" bilgisini ilettiler.

Aldığım elektronik cihazın bu sebepten dolayı garanti dışı kalma durumu olabilir mi bilgi verebilirseniz sevinirim.

Eğer böyle bir durum varsa garantisiz kullanmam uygun olur mu? Böyle bir durum yok ise nasıl bir aksiyon almam gerekir.

kat planı.jpg

Prime üretimi yok şuan xtremede o ses var. All Easy, Breezeless gibi modellerde yok. ME noviro me cihazımda da vardı genleşme sesi
Dostum Xtreme BRE AEP veya ME farketmez ani ısı değişimleri kasayı genleşme döngüsüne sokar! 30⁰ olmuş odayı 25⁰ ye çekmek istersen klima 4 5⁰ lere kadar soğuk üfler buda ciddi bir fark oluşumu genleşme sesi olmama ihtimali yok marka farketmez. Şunu diyebiliriz sürekli çalışan klima genleşme yapmaz. 🙋🏼‍♂️

Merhaba Adem Bey,

Ankara'da oturuyorum, hepsiburada üzerinden Midea Xtream Save 1200BTU klima aldım. Ankara'daki tek yetkili servis olan "a1 soğutma" dan klima montajı için randevu talep ettim. Şöyle bir dönüş aldım, doğruluğunu teyit etmek için size sormak istedim. Sitede oturduğum için hali hazırda klima iç ünitesi salonda bağlantı alanı mevcut yine aynı şekilde dış kapı önünde klima odası yer almakta ve dış ünite bağlantı noktası mevcut. Ancak salon mutfak antre açık konsept olarak tasarlanmış mimari olarak(kat planı resimdeki gibidir), bunu belirttiğimde aynen şu şekilde cevap aldım "cihazın kapasite olarak yeterli olmayacağı, cihazda arıza ve soğutma şikayetinde garanti kapsamına girmeyeceği sorumluluğun bana ait olduğu" bilgisini ilettiler.

Aldığım elektronik cihazın bu sebepten dolayı garanti dışı kalma durumu olabilir mi bilgi verebilirseniz sevinirim.

Eğer böyle bir durum varsa garantisiz kullanmam uygun olur mu? Böyle bir durum yok ise nasıl bir aksiyon almam gerekir.

Ekli dosyayı görüntüle 17351
Bu alanda sonradan + 9000 BTU bir klima daha eklenebilir ortama göre ekstra çalıştırabilirsiniz.

Midea nın en üst segmentinden en alt segmentine kadar sıralama yapabilir misiniz
Bu en alt segment günlük verisi evimde üç adet Xtreme mevcut 9 12 18lik olarak. 18 sabah 07:00 akşam 00:00 arası çalışıyor. 9 ve 12 akşam 22:00 sabah 08:00 arası çalışıyor. Klimalar 27⁰ set edilmiş şekilde çalışıyor.

Ekli dosyalar

• IMG_20240704_232251.jpg
    IMG_20240704_232251.jpg
    37.3 KB · Görüntüleme: 49
  • IMG_20240704_232042.jpg
    IMG_20240704_232042.jpg
    36.2 KB · Görüntüleme: 51
O şimdi uyumuştur hocam ben cevap vereyim 😀

Üst modeller

all easy pro ve breezeles modeli ikiside birbine yakın

ama breezeles modeli rüzgarsız serinlik özelliği ile konfor odaklı

Onların altı xreme
Başka yok
Breezeless
All Easy Pro
CB1
Penrose
Xtreme

Yakında böyle olacak abi :D

CB1 aslında Breezeles klimanın eccücük traşlanmış hali diyebilirim :)

Merhaba Adem Bey,

Ekli dosyayı görüntüle 17351
Bahsi geçen m2 değerleri doğrultusunda size kapasite anlamında verilen bilgi doğru.
Yine üründe performans yetersizliği kaynaklı bir şikayetiniz söz konusu olduğunda size sunulacak tespit hizmetinin garantiye girmeyeceği de doğru.
Fakat ürününüzün garanti dışı kalacağı bilgisi yanlış zira bir ürünün satın alındığız alana yeterli gelmemesi kaynaklı bir arıza oluşması zaten mümkün değil. Haaa ne olur? O klimanın kompresörü normalde 10 sene çalışacağına diyelim ki 7 sene çalışır ki bu da zaten sizin bilginiz dahilinde olacağı sürece kimeyi bağlamaz.

Ürün arıza yaptığında her şekilde garanti dahilinde hizmet alır eğer tüketici hatası, şebeke hatası, darbe kaynaklı hasar vs vs olmadıysa.

Şebeke gerilimi kaynaklı arızalar bütün markalarda garanti dışıdır ancak arızanın şebeke gerilimi kaynaklı olduğu ispat edilmek zorundadır ve servis raporu+fatura+değişen parçaların tüketiciye teslim edilmesi gerekir ki bu rapor ve diğerleri ile birlikte EDŞ den zarar tazmin talepli dosya oluşturabilesiniz.

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri