Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

Dışardan bakan birisi ne tuhaf adamlar var diye içinden geçirmelik olmuş :LOL: Dış üniteye şapka tamamda borulardan aman aman birısı kaybı yok. Artı o kauçuk yalıtım malzemesi güneşe pek dayanıklı değil. Siyah olması da cabası. Umarım faydası olur.
Aynen pek alışılageldik bir görüntü değil. Ama sağlam oldu faydası olacağını düşünüyorum. O kauçuğun üstüne sarmak için klima bandı aldım ama beceremedim klima bandını sararsam tam olacak o yamalı görüntü de gider.

Remzi Mitsubishi koşulsuz garantisinde satılan klimada bakımla ilgili bir sıkıntımı oldu bildiğin ? Anneme aldıkta ondan soruyorum bana bakım şartı yok diye satıldı.
Abi şimdi klima bakımı yapılmadığı için iç ünitesi tozlanan ve bakım yapılmadığından kaynaklı sebeblerden olan bir kart yanması diyelim garanti kapsamına girmezki dış ünitesi iç ünitesi yıllık olarak temizlenmeyen klimalar zaten yorulur verimi düşer zorlanarak çalışır buna bağlı oluşan arızalarda adam biz cebimizden mi yapalım dicekki o manada dedim oyüzden 10 yıl garantiyi verip üzerine klimalara %20 fiyat ekleyip satılması çok güzel bir satış taktiği olacağını düşünüyorum bunu Gree ve Midea da yapmalı

Hocam hem haklısın hem haksızsın 😀 Mitsubishi Elektrik şartsız 10 sene Fujitsu şartsız 6 sene verebiliyorsa Baymak 5 sene verebiliyorsa Midea neden veremesin? Neyi eksik kalır Japonlardan Çinlerin bende bunu sorguluyorum zaten. 😉
Abi babasının hayrına mı veriyor şunu unutma bu hayatta kimse çıkarı olmadan hareket etmez herkesin bir satış taktiği var ME böyle yaparak daha çok para kazandığını düşünüyorki böyle yapıyor MİDEA böyle yaparak daha çok para kazandığını düşünüyorki böyle yapıyor ben ikiside haksız buluyorum neden dersen ME almak istiyorum çok pahalı diye alamıyorum ama 10 yıl garanti veren cihazlar pahalı olur biliyorum :) Midea kullanıyorum 10 yıl garanti versin istiyorum ama 28 bine sağ sol flap yönlendirmesi olan wifisi olan arçelik beko vestelin 3 katı daha az enerji tüketen soğutmak istediği yeri soğutabilen ısıtmak istediği yeri ısıtabilen bir klima neden bide 10 yıl garantide eklesinki bu fiyata diyorum. Oyüzden aslında herşey olması gerektiği gibi şimdi bukadar çok 10 yıl garanti versin Midea Gree falan diye çok talep edersek verirler ama bu seferde onu fiyata eklerler olan bize olur😂

kapılar sürekli kapalı açık bırakma durumu yok. Dış ünite batı cephesinde ve batı cephe komple pimapen pencere perdeler de kapalı. Dediğim gibi batı cephesi öğleden akşama kadar güneş altında. 26 da üşütüyor ama dediğini 27 set olarak deneyeyim bir gün boyunca bakalım ne olacak. Ekli dosyayı görüntüle 18193
durumlar nasıl abi

Son çare aklıma gelen ihtimaller
Hava sıcaklığının yükselmesi ve tüketime yansıması veya bir ihtimal iç ünite filtresinin kirli olması
@Adem Helvacı abi sen ne dersin
10 haziran gibi aldım hocam cihazı ve daha hiç temizlemedim filtresini nasıl yapılır onuda bilmiyorum açıkcası.bu tüketimde devam ederse ayda ortalama 200 kwh yakmış olacak bence fazla.dış ünitenin de fotoğrafını atarım size belki de çok güneş alıyor.

Ama ne olursa olsun harika bir cihaz iyi ki almışım öyle bir konfor sağlıyor ki 200 kwh feda olsun 😂

Ekli dosyalar

• IMG_1602.jpeg
    IMG_1602.jpeg
    256.1 KB · Görüntüleme: 30
kapılar sürekli kapalı açık bırakma durumu yok. Dış ünite batı cephesinde ve batı cephe komple pimapen pencere perdeler de kapalı. Dediğim gibi batı cephesi öğleden akşama kadar güneş altında. 26 da üşütüyor ama dediğini 27 set olarak deneyeyim bir gün boyunca bakalım ne olacak. Ekli dosyayı görüntüle 18193
Hocam klimanızın markası nedir acaba bu özellik bizim klimamızda da var mıdır

10 haziran gibi aldım hocam cihazı ve daha hiç temizlemedim filtresini nasıl yapılır onuda bilmiyorum açıkcası.bu tüketimde devam ederse ayda ortalama 200 kwh yakmış olacak bence fazla.dış ünitenin de fotoğrafını atarım size belki de çok güneş alıyor.

Ama ne olursa olsun harika bir cihaz iyi ki almışım öyle bir konfor sağlıyor ki 200 kwh feda olsun 😂
200 kwh şehre göre değişir çok veya az olduğu kaç m2 odada hangi şehirde kullanıyorsunuz klima kaçlık

Abi şimdi klima bakımı yapılmadığı için iç ünitesi tozlanan ve bakım yapılmadığından kaynaklı sebeblerden olan bir kart yanması diyelim garanti kapsamına girmezki dış ünitesi iç ünitesi yıllık olarak temizlenmeyen klimalar zaten yorulur verimi düşer zorlanarak çalışır buna bağlı oluşan arızalarda adam biz cebimizden mi yapalım dicekki o manada dedim oyüzden 10 yıl garantiyi verip üzerine klimalara %20 fiyat ekleyip satılması çok güzel bir satış taktiği olacağını düşünüyorum bunu Gree ve Midea da yapmalı
Yani klima garantisi sorunu yaşayan bildiğin bir sıkıntı olmadı temennilerini paylaştın doğru anladım değilmi?

Arkadaslar bu mahalle arasındaki klima ila tarafından amarikan malı diye satılan york klimalar midea üretimi olduğunu öğrendim dün akşam. Görüntüsunden anladığım kadarıyla prime kasa diye tabir edilen kasa sanırım. Kutusunun fotoğrafını çektim lakin gece karanlığından dolayı pek net olmadı.
Dostlar henüz bilgi paylaşma fırsatım olmadı ama BOSCH grubu Johnson Controls grubunu tüm dünya olarak komple satın aldı. York ve Hitachi zaten Midea tarafından üretiliyordu, Bosch klimalar da midea tarafından üretiliyordu (Seneler önce York'u Midea üretmiyordu) Şimdi Bosch Grubu JC grubunu satınaldığına göre klimaları kim üretecek? :)

Bu arada hitaci klimaları japon mali diye satıyorlar. Adem abi kurulum yapılacak inceleyeceğim diyordu. Bence baştan aşağı çin mali bir klima
Hitachi klimaların 9 ve 12 ürünlerinde Hitachi kompresör, 18 ve 24 olanlarında Mits kompresör var ama kodlarına bakacağız yakın zamanda. Hitachi takılacak olan odaya Carrier taktırttık son daika fikir değiştirip, Sonra Hitachi projesini tekrar hayata geçireceğiz :)

Bayii 12.000 btu Midea extreme save için 27000 TL 6 taksit fiyat verdi.
Daha da düşecekler göreceksiniz. 1 hafta kadar önce 2 ayrı bayi ile telefonda yaptığım telefon sohbetinde hiç çekinmeden düşüncelerimi aktardım kendilerine.
''32 33K bantlarına kadar yükselttiniz fiyatları, bu tüketici bu tavrınızı unutmaz bilginiz olsun, elbet Ağustos gelecek, 20 sinden sonra yavaşlayacak, 15 Eylül sonrası mum yakıp müşteri arayacaksınız o zaman ne olacak?'' dedim.

Akıllarını başlarına alırlarsa bu klima işi sürekli olur, aksi halde sadece senede 2 ay yüksek fiyattan satış yapar, kalan 10 ay yatarlar.

@Adem Helvacı ve değerli forum üyeleri bizim bir tanidik var eşi vefat etmiş, oğlu üniversite okuyor. Bosch un ortadan ekranlı eski on off kliması var. Su akıtıyor servis çağıracakmış. Bir tanıdığı bizim sokakta klimacı var demiş. Herhalde orada Bosch yetkili servisi var onu çağırmış olması lazim. Neyse klimacı gelmiş 550tl servis ücreti var demişler. Bakmış etmiş olmazsa servise goturmeliyiz demiş. Sonra akıtmaya devam edince 1400tl daha istemişler servise götürmüşler. Geçende gelip takmışlar. Takinca parayı almışlar. Tam fiyatlari bilmiyorum ama Bence drenaj hattındaki bir sıkıntı için çok para çünkü koca klimayı sok tak 2500 tl. Herseyi geçtim klimayı yani iç üniteyi servise götürmek ne müşteriyi inandırmak saçmalığın daniskası
Drenaj tavası çatlaması dışında servise gitmesi için gerekçe yok, drenaj tavalarını bile evde değiştirirdik biz, montajlı arka gövde bile evde değiştirirdik gaz toplayıp sistemi açmaış olmamak için.

Merhaba 12 btu midea extrema save 35000 bin 9 taksit ne düşünüyorsununuz bana iyi teklif gibi geldi
Nesi iyi abi? almayn bu fırsatçılardan ürün falan.
Mal iyi dedik, insanlar ilgi gösterdi diye bazıları yolunu şaşırdı, 35K fiyat etmez bu klima, sakın fiyatı iyi zannedip almayın lütfen.

Ben anlamadım yahu Resmi Distribütörünün sayfasında bile 33500 olan klimayı 35 bine pazarlamak akıl tutulmasıdır.

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri