Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

15m2 için yüksek tüketim gibi geldi bana eğer aylık 200kwh olursa.
Aynı klima ile ben 29m2 salonda 120kwh dolayında tüketim yaptırdım sanırım :alala
25/27 derece arası değişiyor 24 saat açık diyebilirim sanırım belkide klimayi kötü yere koydurmuş olabilirim belki temizlik yapmam gerekiyordur tüketim birden bire arttı bilemiyorum

İyi günler, ben Mideanın all easy pro ürününü almıştım. Bugün garantisi hakkında bilgi almak için aradığımda bana teknik servisten yıllık ücretli bakımlarını yaptığınızda garantisi devam eder dediler. Bu bütün markalarda böyle mi? all easy pro modelini aldığımda bakımı kolay olduğu için kendim yaparım diye düşünmüştüm.

Az önce gezinirken dikkatimi çekti a102 ye gelmiş donanımını bilmiyorum ama fiyatı fena durmuyor
Tabi bu Maraşta başka il de varmıdır bilmiyorum.
Görevli ile sohbet ettim markayı bilen olmadığı için satamıyom diyordu sana verek dedi
bende klima var dedim marka sordu midea dedim onuda pek çıkaramadı.
Bu iç ve dış üniteyi aynı zamanda kumandayı nerde görsem tanırım, ECA nın Niobe blue olarak sattığı UV özelliği olan bir model bu. Mideaya geçmeden önce bunu kullanıyordum dış ünitesi çok fazla sesli olduğu için değişip Midea'ya geçiş yaptım.

Bu iç ve dış üniteyi aynı zamanda kumandayı nerde görsem tanırım, ECA nın Niobe blue olarak sattığı UV özelliği olan bir model bu. Mideaya geçmeden önce bunu kullanıyordum dış ünitesi çok fazla sesli olduğu için değişip Midea'ya geçiş yaptım.
Ozaman eca da haier uretimiymiş
Resimdeki haier'in kendi kliması

Herkese selam dostlar bugün evde olmadığımız 13 saat içerisinde üç adet 18-12-9k BTU klima toplamda 12kwh tüketim sergilemiş :drunk
IMG_20240725_080123.jpg
IMG_20240725_205356.jpg

Daha da düşecekler göreceksiniz. 1 hafta kadar önce 2 ayrı bayi ile telefonda yaptığım telefon sohbetinde hiç çekinmeden düşüncelerimi aktardım kendilerine.
''32 33K bantlarına kadar yükselttiniz fiyatları, bu tüketici bu tavrınızı unutmaz bilginiz olsun, elbet Ağustos gelecek, 20 sinden sonra yavaşlayacak, 15 Eylül sonrası mum yakıp müşteri arayacaksınız o zaman ne olacak?'' dedim.

Akıllarını başlarına alırlarsa bu klima işi sürekli olur, aksi halde sadece senede 2 ay yüksek fiyattan satış yapar, kalan 10 ay yatarlar.
Aciliyeti yok bekleyelim öyleyse 😁

Baktım ki sevgili @muhammet göl @ByCilo @REMZİ96 @İRFAN ve birçok dost değişik konu başlıklarında muhabbet ediyor, Ee konu güzel, dostlar güzel, muhabbet de güzel o zaman niye bizim de bir lokalimiz olmasın değil mi? :cool:

Ee di haydee, muhabbetiniz daim olaaa :D

Ekli dosyayı görüntüle 10596
Merhaba Adem Abi, 18000 btu Bosch CL2000 ve RAC5000 arasında kaldım. Rac5000 olanın gazı bir kaynakta r410 bir kaynakta r32 gözüküyor. Sanırım Cl2000 daha yeni bir model. Tavsiyeniz nedir acaba? Teşekkürler.

Mutludan mı aldınız? :)
Evet abi arkadaşlar oradan aldı, ben önce sorduğumda sekreter hanım sagolsun mal satmak istemez gibi yüksek fiyat çekti ve taksit sayısını düşük söyleyince başka bayii ile anlaştım. Daha sonra arkadaşın babası Mutlu beyi tanıyormuş taksit sayısı ve fiyat bambaşka oldu 😄

Merhaba , 22 temmuzda yeni bebeğim olduğu için klima almak zorunda kaldım çok fazla araştıramadan midea extreme save modeli aldım . Bayiye durumu izah ettiğimde sağolsun anlayış gösterip hızlıca montaj yaptılar . Ama sorum şu kendi sitesinde ki iç ünite görseli ile bana gelen farklı . Boyutları hakkında da fikrim yok . Kutuda xtreme save lite series ibaresi var . Lite seri farklı extreme save farklı mıdır acaba ? @Adem Helvacı abi . Birde dış üniteyi cam önü mermere sabitledik , camı kapattığımda sanki sıfıra sıfır gibi kitapçıkta arka tarafındab 30 cm ibaresi vardı. Servis yoğunluktan dönmedi buraya yazma ihtiyacı hissettim . Şimdiden teşekkür ederim

Ekli dosyalar

• Screenshot_2024-07-26-15-36-09-821_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2024-07-26-15-36-09-821_com.android.chrome.jpg
    67.7 KB · Görüntüleme: 54
  • IMG_20240726_153439.jpg
    IMG_20240726_153439.jpg
    179.3 KB · Görüntüleme: 50
  • IMG_20240726_153459.jpg
    IMG_20240726_153459.jpg
    136 KB · Görüntüleme: 43
  • IMG_20240726_153425.jpg
    IMG_20240726_153425.jpg
    68.7 KB · Görüntüleme: 41
  • IMG_20240726_153352.jpg
    IMG_20240726_153352.jpg
    181 KB · Görüntüleme: 42
  • IMG_20240726_153336.jpg
    IMG_20240726_153336.jpg
    176.2 KB · Görüntüleme: 52
Merhaba , 22 temmuzda yeni bebeğim olduğu için klima almak zorunda kaldım çok fazla araştıramadan midea extreme save modeli aldım . Bayiye durumu izah ettiğimde sağolsun anlayış gösterip hızlıca montaj yaptılar . Ama sorum şu kendi sitesinde ki iç ünite görseli ile bana gelen farklı . Boyutları hakkında da fikrim yok . Kutuda xtreme save lite series ibaresi var . Lite seri farklı extreme save farklı mıdır acaba ? @Adem Helvacı abi . Birde dış üniteyi cam önü mermere sabitledik , camı kapattığımda sanki sıfıra sıfır gibi kitapçıkta arka tarafındab 30 cm ibaresi vardı. Servis yoğunluktan dönmedi buraya yazma ihtiyacı hissettim . Şimdiden teşekkür ederim
Eco yazan yere save yazacağım.Sorun çözülecek🤣

Ekli dosyalar

• IMG_20240726_140420.jpg
    IMG_20240726_140420.jpg
    72.6 KB · Görüntüleme: 31
  • IMG_20240725_173717.jpg
    IMG_20240725_173717.jpg
    215 KB · Görüntüleme: 27
Fiş bağlantısı tamam.Ama dış üniteye bağlarken nötr faz farketmez degilmi🤔
IMG_20240726_185320.jpg
IMG_20240726_184336.jpg

Fiş bağlantısı tamam.Ama dış üniteye bağlarken nötr faz farketmez degilmi🤔 Ekli dosyayı görüntüle 18305Ekli dosyayı görüntüle 18303
Hocam fark etmez ama siz yine dış ünitede kutupların yeri nereyse oraya bağlayıp kabloya sigorta takacaksanızda faz'a denk getirin.
Fişide zaten yönü fark etmeksizin kullanırsınız
Kafa rahat olur.

forumda daha önce konusu geçmişti yeni nesillerde faz nötr fark etmez denildi

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri