Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

Hocam fark etmez ama siz yine dış ünitede kutupların yeri nereyse oraya bağlayıp kabloya sigorta takacaksanızda faz'a denk getirin.
Fişide zaten yönü fark etmeksizin kullanırsınız
Kafa rahat olur.

forumda daha önce konusu geçmişti yeni nesillerde faz nötr fark etmez denildi

Teşekkür ederim,bende o şekilde yaptım.Ustanında hatasını düzelteyim,kablo sabitleyiciyi es geçmiş onu bağlayacaktım.Bacaklarım ağrıdı yılan gibi olmaktan,ara verdim biraz 😬

Ağız sıcaklığı daha da düşer mi,bu değer nasıl.Olması gerektiği gibi diyebilirmiyiz?

IMG_20240727_180858.jpg

Son düzenleme:
Minimum kaça düştü merak ettim
Birde odada termometre varsa o ne durumda genel olarak soğutması nasıl
5.3° gördügüm en alt derece.26° ayarlıydı,salon kapısını kapamadım.Tüketim 350watt altına düşmedi,ara ara şahlandı 😬
Yeni oyuncağı bulduk🤣

Son düzenleme:
Burada Led olabilir mi,gizli saklı 🤔

Ekli dosyalar

• IMG_20240727_013010.jpg
    IMG_20240727_013010.jpg
    80.7 KB · Görüntüleme: 30
Hadi hayırlısı bakalım hocam
Tanışma faslından sonra klima hakkında genel olarak yorum bekleriz 🙂
😬 Güç kablosunu kısa almışım,8m hesaplıyordum,40 cm kısa geldi.Uzatma ile gece bırakmak istemedim.Yrn hallederim inşallah.
Kabloyu tavsiye ederim,Tek damarlı bakır.26tl m fiyatı.
IMG_20240727_015538.jpg

😬 Güç kablosunu kısa almışım,8m hesaplıyordum,40 cm kısa geldi.Uzatma ile gece bırakmak istemedim.Yrn hallederim inşallah.
Kabloyu tavsiye ederim,Tek damarlı bakır.26tl m fiyatı.Ekli dosyayı görüntüle 18322
Tek damar bakır sert olmazmıki :alala
Bağlantı sırasında bağlaması mesele onuda
Bende çok telli kaliteli bir 3x2.5 kullanmıştım resimdekinden
IMG_20240727_021243.jpg

Günaydın.Gece aklıma geldi.Dış ünite montaj yapılırken ayaklar ne ile sabitlendi göremedim.Duvar tuğla-beton değil ytong.Acaba sağlammıdır,bu ağırlığı taşır mı🧐Servis tarafından bana bırakılan ya da imzaladığım bir evrakta olmadı🤔
IMG_20240727_101631.jpg
IMG_20240726_180830.jpg

Günaydın güzel insanlar :)

@Apsuvakoray abi 12 lik klimalarda genelde 4 yuvanın 4 ünü de kullanan görmedim ben.
Sağlam bir montaj olması durumunda 2 tane bile yetiyor aslında. Bir de ben bu montajları yaparken delikleri hiçbir zaman tam düzlem olarak dalmezdim. matkabın arka kısmını yukarı kaldırıp bir de sğ açı verip deliğin aşağı ve çapraz gitmesini sğalardım, alttakini ise yine aşağı ama sol açıya gitmesini sağlardım. Burada temel amaç, uç noktaya binen yük arttıkça, duvar tarafına uygunan kuvvetin duvar içerisinde geniş yayılıma dağılıp sönümlenmesi. Böylece tam düz atılan dubelin gevçek kalması kaynaklı yük artınca duvardan çıkasının da önüne geçilir.

Yani iyi bir usta olsun, 2 vida atsın başımın üstüne :D

Günaydın güzel insanlar :)

@Apsuvakoray abi 12 lik klimalarda genelde 4 yuvanın 4 ünü de kullanan görmedim ben.
Sağlam bir montaj olması durumunda 2 tane bile yetiyor aslında. Bir de ben bu montajları yaparken delikleri hiçbir zaman tam düzlem olarak dalmezdim. matkabın arka kısmını yukarı kaldırıp bir de sğ açı verip deliğin aşağı ve çapraz gitmesini sğalardım, alttakini ise yine aşağı ama sol açıya gitmesini sağlardım. Burada temel amaç, uç noktaya binen yük arttıkça, duvar tarafına uygunan kuvvetin duvar içerisinde geniş yayılıma dağılıp sönümlenmesi. Böylece tam düz atılan dubelin gevçek kalması kaynaklı yük artınca duvardan çıkasının da önüne geçilir.

Yani iyi bir usta olsun, 2 vida atsın başımın üstüne :D
Günaydın güzel abim😬
Merakım ytong bu yükü taşırmı.Duvarda beton ve tuğla yok.Ne kadar içeri saplama girdi görmedim.Bir sabah ünite kanatlanıp uçmasın 🙈

Klima alacak arkadaşlara tavsiye özellikle istanbuldan tüm şubelerden fiyat alın eski stoğu olan ucuza veriyor.breezeles ı 42 bin tlye aldım haziran ayında bana verilen en ucuz fiyat buydu bayi kalitesi de önemli tabi ucuz fiyat aldığınız bayiyi buraya sorabilirsiniz belki bilen çıkar..
Şuan satış fiyatı zaten 42 abi sadece elinde stok olan birine denk gelmişsindir hiçbir yerde yok breezeless fiyat listesi yılbaşından buyana değişmedi zaten

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Klimacıların ve Elektrikçilerin NEM ALMA MODU AZ YAKAR FURYASI AYYUKA ÇIKMIŞ HALDE. Tanıdığım birisi haberim yok extreme save lite 12lik almış hem bayi hemde elektrik bağlantısını yapan elektrikçi nem alma modunda az yakar demiş. Adem abinin videosunu gösterdim ilginç bana niye böyle dediler o zaman diyor. Bende kendin gördün ister onların dediği gibi ister video daki gibi kullan dedim. Ama nem alma modunda kullanıp ay sonu kol gibi fatura gelirse klimaya suç atma dedim. DÜŞÜNÜN BU CAHİLCE TAVSİYEYİ BAYİNİN KENDİSİ BİLE VERİYOR. Bizim millet kadar para kazandığı işten anlamayan başka millet YOK NET.

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri