Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

Herkese Merhaba. Son mesajlara bakınca birkaç sayfa geriden okuyup gelmem gerektiğini anladım çünkü oldukça muhabbet dönmüş ve her zaman olduğu gibi teknik görüşler de hakim. Yine de son mesajlardan dikkatimi çeken -2 konuya istinaden şunları yazayım.

Yazılar içerisinde Yılmaz dostumun Daikin Sensira ile Beko gibi üretimleri aynı gibi gördüğünü yorumladım yanlış mı anladım bilemiyorum ama bu görüşe benim katılmam mümkün değil. Sensira olması için bile Bekonun daha çok fırın ekmek yemesi lazım. Diğer yandan yerli üretimleri kötülediğimize dair bir yorum gördüm ki buna da katılmak mümkün değil.

Burada yerli üretim kötülemesi yapılmıyor, öyle olsa Vestel televizyonları en çok sattıran forumlardan birisi olmazdık, neden vestel televizyon? Çünkü onu üretmeyi görece becerebiliyorlar. Ama çamaşır makinesini ve klimayı beceremiyorlar.

Arçelik Beko önermiyoruz, neden önermiyoruz_ Çünkü kendi servisleri bile kompresör kalorilerinin düşük olduğunu biliyor benden firmaya baskı uygulamam için destek istiyorlar zira yaz gelince buzdolabı ve klimalar şişip kalıyor.

LG mesela önermiyor değiliz ama çok da yanaşmıyoruz çünkü LG klimaların Arçelik fabrikalarında üretileni değil de orijinal üretimlerini görenler bu üretimlerin kesinlikle aynı olmadığını biliyor, biz de biliyoruz.

Mitsubishi Daikin vs bir şekilde işin içine ''üretimde Türk mantığı'' girmişse mutlaka bir zihni sinir proje ile kâr marjını yükseltmek amaçlı adımlar atılmasının ürünler üzerinde olumsuz etkilerini tespit ediyor olmamız burada yazılanları şekillendiriyor elbette.

LG klimaların orijinal 24 lük olanlarında 22800 nominal kapasite kompresör kullanılıyorken yerli üretimlerde 19500 nominal kapasite kompresör kullanmış olması gibi mesela.

Neden gâvur ve kâfir dediklerimiz daha yüksek kapasiteli donanım kullanırken yerli milli ve müslüman olduğunu iddia edenlerin maldan çaldığını anlamadığımızı yazıyoruz sadece.

Ayrıca salt yorumdan ibaret değil, söküp parçalayıp fotoğrafladıklarımızdan hareketle yazılan yorumlar bunlar.

Mesela Mitsubishi Electric yetkililerinin kara listesine girmişim ben, neden girmişim? Hare Noviro Enviro almayın dediğim için.

Beni kara listeye almak yerine ''Sorun nedir? Nerede problem var, düzeltelim'' demeyen bu zihniyeti forumda yazınca yerli üretim kötülemiş mi oluyoruz mesela? Yurt dışı montajlarda olmayan sorunlar yurt içi montajlarda ortaya çıkınca ve bunları yazınca neden yerli üretim kötülemiş oluyoruz?

Veya insanlara sürekli Legendera veya Krigaminezen önerdiğimizin, bu modelleri kullananların bir şikayetlerinin olmamasının bir anlamı yok mu ?

Forumda paylaşmıyorum ama Midea tarafında da bu ülkede üretim yapılmasına yönelik bazı kulis bilgileri var zira %28 ad vergisi ödemek ve bu vergi ile diğer markalarla rekabet etmek güçleşiyor, LG mesela %28 vergi ödemek yerine Arçelik fabrikasında montaj yaptırtıyor, uzun yıllardır sürdürdükleri ortaklığın meyvesini yemekteler. arçelik klimaların üstüne LG etiketi basıp üstüne yerli üretim teşviki alıyor, Üstünde LG yazınca insanlar güveniyor ama klima aslında çok büyük oranda arçelik. Elektronik kartlar aynı, kompresörler aynı, yazılım kodlaması farklı ama arıza kodları bile aynı. LG servisi arkadaşlarla görüşüyorum, Arçelik servisi arkadaşlarla görüşüyorum, ellerindeki teknik dokümanların kaynağı ve arıza kodları bile aynı. CH21 arıza kodu gibi mesela.

Şimdi bu kulis bilgileri gerçekleşir ve diyelim ki Midea da gidip Vestel ile anlaşır, vestel fabrikalarında midea etiketli vestel klima üretirse ve vestel klimaları Midea adı altında satarsa biz burada ''Midea şöyle kral klima'' der miyiz sizce? Veya Midea servisleri ile Vestel servisleri elindeki dokümanlar aynı olup, arıza kodları bile aynı olursa bunları yazdığımızda biz şimdi yerli üretim kötülemiş mi olacağız?

Buradan açık açık ilan edeyim o halde. Midea eğer LG nin yaptığını yaparsa zannetmeyin ki bu forumda bu gerçekler de gün yüzüne çıkartılmayacak. Hiçbir Midea yetkilisi babamızın oğlu değil, uşakları da değiliz, iş anlaşmamız da yok, yine söker parçalar ve rezilliklerini yine bu forumda paylaşırız. Ama şu an mal iyi olduğu için de iyi diyoruz bundan kim neden rahatsız oluyor?

''Gree klima, tank gibi klima'' diyorum ama yazılım algoritmasını beğenmediğimi de yazıyorum veya söylüyorum, ürün mü kötülemiş oluyoruz veya ürün güzellemesi mi yapmış oluyoruz?

Doğrulardan ve gerçeklerden rahatsız olmayın, kimsenin uydusu veya tetikçisi de olmayın, Bir markanın fanı olmak da, düşmanı olmak da kimseye bir şey kazandırmadı bu güne kadar. Ne görüyor ve tespit ediyorsanız onu yazın ki tarafsız gerçek bilgi olsun.

Arçelik Beko yarın çok kral bir üretim yapar , Vestel efendi çok güzel bir klima üretir, bayraklarını alıp en önde koşarız yeter ki onlar öyle bir klima yapsın.

Şu an yapmıyorlar, onlar yapmadığı için de Gree Midea Daikin MHI gibi markaları ön plana çıkartıyoruz. Kim güzel iş yapıyorsa marka fark etmeksizin onu paylaşıyoruz ve bir markanın kölesi olmak yerine işini iyi yapan her markanın, her firmanın her küçük esnafın da tanıtımını yapmaya devam ediyoruz ve edeceğiz.

Tarafsızlığımızı bilen Japon Çin fark etmeksizin klima üreticileri / ithalatçıları bizleri davet ediyor ve davetlerine icabet ediyor, bilgilendiriliyoruz. Firma yetkililerinin bizlere paylaştığı bilgileri direkt olarak sizlere aktarıyor, gerekirse kendimiz de yorumluyoruz. Daikin - MHI - Midea - Vaillant yetkililerinin hepsi ile çok yakın görüşmeler halindeyiz. Makine Mühendisleri odası dahil tüketici için fayda sağlayabilecek her içerik için görüşmelere de devam ediyoruz.

Bu forumu ve bu forumda yazan klima meraklılarını belli bir amaç ve veya çıkar doğrultusunda marka yalakalığı iması dahil kimsenin yaftalamasına izin vermeyeceğiz bu konuda herkesin bilgisi olsun isterim.

Muğla'da kombi tamiri yapan hiç tanımadığım ama güzel gönlü olduğunu tespit ettiğimiz küçük esnaf dostumuzu da, eğitime ve tüketiciye destek veren Form A.Ş. (MHI) - vaillant, midea - Daikin gibi markaları da klima sektörü ile uzaktan yakından ilgisi olmadığı halde projelerimize destek verenleri de herkesin duymasını sağlamak için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz.

Umuyorum ki bir gün herkes bu kısır tartışmaların kimseye faydası olmayacağını anlar ve bu sonsuz çekişme döngüsü yerine geleceğimizin teminatı çocuklarımızın teknik eğitimine odaklandığımız şu günlerde ''ben ne yapabilirim?'' diye düşünecek vakit bulur.

Sıcak ve huzur 🤣
IMG_20241201_181605.jpg

Bizim yeni ev de görece daha sıcak veya buralara halen kış gelmedi. :D

Dikkat ettim, eski evde sabah 6-7 dedi mi güneş bizim evin içindeydi,, akşam 6-7 ye kadar da gitezdi. Burada yakınımızdaki bir tepe nedeniyle sabah 9.30 gibi ancak güneş görüyoruz, akşam güneşini henüz takip edemesem de yine diğer yakınımızdaki başka tepe nedeniyle sanırım o da 4-5-6 dolayları gidiyor. Kış için pek de iyi olmasa da sanırım yaz döneminde rahat edeceğiz.

Bizim yeni ev de görece daha sıcak veya buralara halen kış gelmedi. :D

Dikkat ettim, eski evde sabah 6-7 dedi mi güneş bizim evin içindeydi,, akşam 6-7 ye kadar da gitezdi. Burada yakınımızdaki bir tepe nedeniyle sabah 9.30 gibi ancak güneş görüyoruz, akşam güneşini henüz takip edemesem de yine diğer yakınımızdaki başka tepe nedeniyle sanırım o da 4-5-6 dolayları gidiyor. Kış için pek de iyi olmasa da sanırım yaz döneminde rahat edeceğiz.
Benim evde kuzey cephe abi tam yazlık kış güneşi fayda etmiyor. Bugün hep yağdı burası 😃

Oraya normal fatura x 2 yazmanızı rica edeceğim
5000 kwh geçersek bizimde mecbur önlemlerimiz olacak! Ocak ayı bir tasarruf planım var Ocak şubat küçülmeye gidiyoruz 🤣 salonda değil oturma odası taktiği yapacağız. Böylelikle iki ay tasarruf ile 5000kwh altı kalma planım var bizi bu hale düşürenler utansın. Bu arada bu rakamı da öderiz ama bu zihniyete değil!

5000 kwh geçersek bizimde mecbur önlemlerimiz olacak! Ocak ayı bir tasarruf planım var Ocak şubat küçülmeye gidiyoruz 🤣 salonda değil oturma odası taktiği yapacağız. Böylelikle iki ay tasarruf ile 5000kwh altı kalma planım var bizi bu hale düşürenler utansın. Bu arada bu rakamı da öderiz ama bu zihniyete değil!
Şimşek senden ders alsın :haha

dediğim gibi yeni aldım ve test falanda etmedim öyle oraya taktım diğer termometreler ile deneme yapmadım daha
140 tlye Amazondan almıştım şuan orda bitmiş
Htc-2 Dijital Termometre Saat Nem ve Sıcaklık Ölçer İç Dış Mekan 250 TL yerine 187 TL
Nem de ölçüyor iyiymiş evde her yer derece bunu da alırsak eyvahko 🤣

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri