Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

maalesef senin dediğin şekil kısmaya fırsat bulamaz abi
midea grubunu ezberledim artık 😀
fanı ne kadar yüksek tutarsan okadar sensör rahat eder üfleme değeri biraz daha düşer termostat gecikir.
zamanında aep'in sensörü nereleri gezdirdim test için bir bilsen :hihi
Xtreme 12binlik otomatik fanda sorunsuz kısabiliyor 🤔 dar alanda bile kısıyor 🤔 18lik belirli bir yere kadar kıstığı için onu manuel kullanıyorum. 😁

Xtreme 12binlik otomatik fanda sorunsuz kısabiliyor 🤔 dar alanda bile kısıyor 🤔 18lik belirli bir yere kadar kıstığı için onu manuel kullanıyorum. 😁
abi otomatik fan her türlü fanı kısıyor oda komp gazlatıp bir şekilde sensörü boğuyor.

senin kliman otoda termostat yapmıyorsa o anki psikolojisini bilmek lazım watmetre ile 🙂

12 ve 18 minimum dereceleri 12 otomatik 18 manuel %60 fan
18000 BTU
IMG_20241208_145127.jpg

12000 BTU
IMG_20241208_145148.jpg

Herkese selamlar, yeni konu açıp konu kirliliği yaratmamak adına buraya sormak istedim.

İstanbul Arnavutköy’de yaşıyorum. Öncelikle 32m2 kapısız salonu ve 8m2 koridoru soğutacak ünite arayışındayız. Tabi sonrasında da evin genelini soğutması güzel olur.

Araştırmalarım sonucu:
-Toshiba Haori 16000
-Fujitsu Cool 14000
cihazları dikkatimi çekti. Sizlerin de önerileriniz bu skalada olabilir, tabi daha uyguna daha iyi cihazlara da açığım.

Şimdiden herkese teşekkürler. :)

Herkese selamlar, yeni konu açıp konu kirliliği yaratmamak adına buraya sormak istedim.

İstanbul Arnavutköy’de yaşıyorum. Öncelikle 32m2 kapısız salonu ve 8m2 koridoru soğutacak ünite arayışındayız. Tabi sonrasında da evin genelini soğutması güzel olur.

Araştırmalarım sonucu:
-Toshiba Haori 16000
-Fujitsu Cool 14000
cihazları dikkatimi çekti. Sizlerin de önerileriniz bu skalada olabilir, tabi daha uyguna daha iyi cihazlara da açığım.

Soğutma kapasitesi güçlü olan 12000 BTU bir klima yeterli olur diye düşünüyorum. İleride tüm evi iklimlendirme için ekstra bir klima almak daha mantıklı olur.

Araştırmalarım sonucu:
-Toshiba Haori 16000
-Fujitsu Cool 14000

Toshiba Haori 16.000 iyi bir seçenek gibi duruyor.

Marka-model öneriniz var mı peki? Japon üniteler söylediğiniz konuda iyi diye okudum genelde.
Marka-model öneriniz var mı peki? Japon üniteler söylediğiniz konuda iyi diye okudum genelde.
Şu iki cihaz üzerinden yorum yapmak isterim.
Daikin 66bin Resmi satıcı
Midea 43bin Resmi satıcı.
İki cihazda performans olarak sizi üzmez aralarında 23bin gibi bir fark var değerlendirin.
Kapasite olarak Japon ve Çin karar sizin. 🙋🏼‍♂️
images (1).png

Screenshot_20241210_074839.jpg

Türkiye yapılanması bence rezalet olmasa ME ve Daikin üzerine cihaz yok. Ama hem gereksiz pahalı hemde arıza durumunda Daikin uzebiliyor.

Bu arada yaşadığımız bir yeni tecrübeyi paylaşayım. Yakınlarda gaz bosaltimi ve gramaj ile şarj işlemi yapılmış klima da çalıştıktan 2 gün sonra F1 arızası aldık ve ne yaptıysak calistirmadik. Kart arızasını işaret ediyordu kartı tamir ve yenisini almak arasında kaldık en son kartı söküp tamire gonderecektik. Kardeşim biryerden aldığı bilgiye göre gaz fazlalığı da aynı hatayı veriyor dedi. Basınç manifoldunu bağladık vanasını kısık pıss edecek şekilde açtık gaz boşalmaya başladı bu esnada klimayı çalıştırmak için start verdik ilk 2-3 kes kompresör kalmaya çalışıp pat duruyor ve F1 hatası veriyor. Kendi kendine 1-2 dakika bekleyip tekrar deniyordu. Boşalan gaz miktarını bilmiyorum ama bir anda kompresör çalışmaya başladı ve öğleden beri kesintisiz çalışıyor. Önce 7-10 amper arası tüketimi varken şimdi 4-5 amper tüketim var ve 27 bar basınçta basma hattına el değmeyecek şekilde ısınarak çalışıyor. Her geçen gün klima hakkında yeni birşeyler tecrübe ediyoruz. Yakında takım çantası ile yanımıza çırak alıp klimaci olacağız 😁:D

Bu arada yaşadığımız bir yeni tecrübeyi paylaşayım. Yakınlarda gaz bosaltimi ve gramaj ile şarj işlemi yapılmış klima da çalıştıktan 2 gün sonra F1 arızası aldık ve ne yaptıysak calistirmadik. Kart arızasını işaret ediyordu kartı tamir ve yenisini almak arasında kaldık en son kartı söküp tamire gonderecektik. Kardeşim biryerden aldığı bilgiye göre gaz fazlalığı da aynı hatayı veriyor dedi. Basınç manifoldunu bağladık vanasını kısık pıss edecek şekilde açtık gaz boşalmaya başladı bu esnada klimayı çalıştırmak için start verdik ilk 2-3 kes kompresör kalmaya çalışıp pat duruyor ve F1 hatası veriyor. Kendi kendine 1-2 dakika bekleyip tekrar deniyordu. Boşalan gaz miktarını bilmiyorum ama bir anda kompresör çalışmaya başladı ve öğleden beri kesintisiz çalışıyor. Önce 7-10 amper arası tüketimi varken şimdi 4-5 amper tüketim var ve 27 bar basınçta basma hattına el değmeyecek şekilde ısınarak çalışıyor. Her geçen gün klima hakkında yeni birşeyler tecrübe ediyoruz. Yakında takım çantası ile yanımıza çırak alıp klimaci olacağız 😁:D
Türkiye'de klima sektörünü tümden bitirmek istiyorsun sanırım :hihi

Vestelin servisinden iyi olursun orası kesin :haha

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri