Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

Merhaba, verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Satınalmayı sizinde söylediğiniz gibi bayiden yapacağım.
@ByCilo Ailem İzmir / Çandarlıda oturuyor klimayı ısıtma için kullanacağız ve yazlıgın 3 cephesi açık ancak camlar çift cam izolasyonlu. Detayları aşağıdaki gibi çizdim. Cam balkon sadece misafir geldiğinde kısa süreliğine kullanımda olur, hesaba katılmayabilir.
Merdiven boşluğu zeminden yüksekliği 4.5 - 5 mt olduğundan o alanda ciddi kayıp olacak. 2. kat oda kapıları kapalı kullanılacak.

Başka marka öneriniz var ise açığız, teşekkürler.

Ekli dosyayı görüntüle 22355
18000BTU yeterli olur bütçenize göre tercih yapabilirsiniz

Degerli Tüketicimiz, 700****** numarali tüketim noktasina ait tüketimlerinizin EPDK'nin 07.11.2024 tarihli ve 12989 sayili karari kapsaminda yüksek tüketimli tüketici limitini gectigi tespit edilmistir. Ikili anlasmanizin olmamasi veya ikili anlasmanizin herhangi bir sebeple sona ermesi halinde tüketimlerinizin,Son Kaynak Tedarik Tarifesinin Düzenlenmesi Hakkinda Teblig'in 6. nci maddesinde yer alan hükümler dogrultusunda gorevli tedarik sirketince karsilanacagi hususunu bilgilerinize sunariz. Saygilarimizla. B016
Şimdi burada ne demek istemiş ben birşey anlamadım yada anlatmak istememiş 🤔
abi buna şöyle bir cevap verebilirim. sürçi lisan ettiysem affedin.

EPDK nin ev tüketimi için belirlediği bir ulusal tarife var. Şuan bu düşük kademe için 1.85tl, yüksek kademe için 2.75tl dir.
Bu yıl şimdiye kadar ki ayların toplamı veya geçen yıl 950 kWh i geçtikten sonra serbest tüketici oluyorsun. Artık bir firmayla görüşüp ikili anlaşma şekilde tarife belirleyebilirsin. Ancak böyle bir anlaşma yapmazsan ulusal tarifeden yararlanmaya devam ediyorsun. Bu 5000kWh sınıra kadar geçerli, buna da yüksek tüketimli tüketici limiti demişler (bundan önceki karada sınır 100milyon kWh ti).
5000kWh limitten sonra artık ulusal tarife geçerli olmayacak. Hala kendin ikili anlaşmayla tarife ayarlanmadıysan SKTT diye bir şey geçerli olacak.
SKTT(son kaynak tedarik tarifesi)
PTF(piyasa takas fiyatı): piyasada oluşan elektrik fiyatı
YEKDEM(yenilenebilir enerji kaynakları destekleme mekanizması): bu tür üretim yapan santrallere verilen teşviklerin tüm abonelere dağıtılırak ödenmesi
KBK(kurulca belirlenen katsayı): epdk tarafından her yıl belirlenir

Formülümüz şu oluyor. SKTT=(YEKDEM+PTF)xKBK

Şu soru akla gelebilir. Abi ben anlaşma filan uğraşmam bu tarifeyle devam ederim diyebilirsin. Olur ama bundaki sorun; aynı kwh harcamaya rağmen her ay faturan değişir. Bu çok fazla artabilir de çok düşebilir de. Ancak en çok ulusal tarifeye kadar düşebilir, daha ucuz olamaz. Özellikle yaz aylarında PTF çok artar, otomatik olarak da faturan da çok artar.

abi buna şöyle bir cevap verebilirim. sürçi lisan ettiysem affedin.

EPDK nin ev tüketimi için belirlediği bir ulusal tarife var. Şuan bu düşük kademe için 1.85tl, yüksek kademe için 2.75tl dir.
Bu yıl şimdiye kadar ki ayların toplamı veya geçen yıl 950 kWh i geçtikten sonra serbest tüketici oluyorsun. Artık bir firmayla görüşüp ikili anlaşma şekilde tarife belirleyebilirsin. Ancak böyle bir anlaşma yapmazsan ulusal tarifeden yararlanmaya devam ediyorsun. Bu 5000kWh sınıra kadar geçerli, buna da yüksek tüketimli tüketici limiti demişler (bundan önceki karada sınır 100milyon kWh ti).
5000kWh limitten sonra artık ulusal tarife geçerli olmayacak. Hala kendin ikili anlaşmayla tarife ayarlanmadıysan SKTT diye bir şey geçerli olacak.
SKTT(son kaynak tedarik tarifesi)
PTF(piyasa takas fiyatı): piyasada oluşan elektrik fiyatı
YEKDEM(yenilenebilir enerji kaynakları destekleme mekanizması): bu tür üretim yapan santrallere verilen teşviklerin tüm abonelere dağıtılırak ödenmesi
KBK(kurulca belirlenen katsayı): epdk tarafından her yıl belirlenir

Formülümüz şu oluyor. SKTT=(YEKDEM+PTF)xKBK

Şu soru akla gelebilir. Abi ben anlaşma filan uğraşmam bu tarifeyle devam ederim diyebilirsin. Olur ama bundaki sorun; aynı kwh harcamaya rağmen her ay faturan değişir. Bu çok fazla artabilir de çok düşebilir de. Ancak en çok ulusal tarifeye kadar düşebilir, daha ucuz olamaz. Özellikle yaz aylarında PTF çok artar, otomatik olarak da faturan da çok artar.
Açıklama için teşekkür ederim
Bu kısmı zaten biliyoruz orada sorun yok benim merak ettiğim bu durum faturalara nasıl yansıyacak mevcut tarifede 5000kw limitini aşınca mı yoksa aylık 417kw limitini aşınca mı yüksek tüketimli tarife yansıyacak 5000kw kriteri 2024 içindeki tüketim için mi değerlendirilecek 2025 yılı içerisinde mi değerlendirilecek belki ben tasarruf ederek 5000kw altında kalacağım bir uygulama var uygulama şeklini bilen yok 🤔 EMO aylık 417kw üzerindeki faturalar yüksek tüketimli kullanıcı olarak değerlendirilecek diye bir açıklama yapmıştı buna istinaden senede dört ay 417kw limitini aşma ihtimalim var yıllık maksimum 6500kw tüketim yapıyoruz normal tarifede kalmam benim için avantaj olabilir son kaynak tedarik tarifesine geçmem benim için avantaj gibi gösterilse de dezavantaj olabilir diye düşünüyorum. 🤔

Açıklama için teşekkür ederim
Bu kısmı zaten biliyoruz orada sorun yok benim merak ettiğim bu durum faturalara nasıl yansıyacak mevcut tarifede 5000kw limitini aşınca mı yoksa aylık 417kw limitini aşınca mı yüksek tüketimli tarife yansıyacak 5000kw kriteri 2024 içindeki tüketim için mi değerlendirilecek 2025 yılı içerisinde mi değerlendirilecek belki ben tasarruf ederek 5000kw altında kalacağım bir uygulama var uygulama şeklini bilen yok 🤔 EMO aylık 417kw üzerindeki faturalar yüksek tüketimli kullanıcı olarak değerlendirilecek diye bir açıklama yapmıştı buna istinaden senede dört ay 417kw limitini aşma ihtimalim var yıllık maksimum 6500kw tüketim yapıyoruz normal tarifede kalmam benim için avantaj olabilir son kaynak tedarik tarifesine geçmem benim için avantaj gibi gösterilse de dezavantaj olabilir diye düşünüyorum. 🤔
abi. Bu yıl ya da şubattan itibaren 2025 yılı içinde 5 bini, ayların toplamı olarak geçmek lazım. (vergi dilimlerine girmek için maaşın aylık kümülatif toplamı gibi. yani bir ayda 417kwh geçmek değil kural.)
Ancak kurul kararı şubattan itibaren uygulanacak. Bu sene için limit 31 Ocak a kadar 100 milyon geçerli.
Sizin fatura için örnek verirsek aralıkta sınırı geçtiğiniz için, ilk defa limiti geçiyorsanız mart ayında uygulanacak. 2026 ya kadar SKTT geçerli, ancak 2025 yılında 5bin in altında kalırsanız 2026 da ulusal tarife geçerli olacak.
ancak ekimde ilk defa limiti geçmiş olsaydınız, ocak yerine şubatta uygulanmaya başlayacaktı.

abi. Bu yıl ya da şubattan itibaren 2025 yılı içinde 5 bini, ayların toplamı olarak geçmek lazım. (vergi dilimlerine girmek için maaşın aylık kümülatif toplamı gibi. yani bir ayda 417kwh geçmek değil kural.)
Ancak kurul kararı şubattan itibaren uygulanacak. Bu sene için limit 31 Ocak a kadar 100 milyon geçerli.
Sizin fatura için örnek verirsek aralıkta sınırı geçtiğiniz için, ilk defa limiti geçiyorsanız mart ayında uygulanacak. 2026 ya kadar SKTT geçerli, ancak 2025 yılında 5bin in altında kalırsanız 2026 da ulusal tarife geçerli olacak.
ancak ekimde ilk defa limiti geçmiş olsaydınız, ocak yerine şubatta uygulanmaya başlayacaktı.
Açıkçası anlamadım ben 2025 yılında 5000kw altında kalacağım belki neye göre bana yüksek tüketimli kullanıcı diyebiliyor 🤔

Bu kışta eksilere düşmeyecek gibi havalar.
Bizde test edenlerden referans verileri alacağız bizim gibi biraz çatlak :) sınıfında olanlar başka ülkelerde de var.

Bunlardan birisini bırakıyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Bizde test edenlerden referans verileri alacağız bizim gibi biraz çatlak :) sınıfında olanlar başka ülkelerde de var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
bu adamın sistemi sanırım ısı pompası
bizim buralarda eksilere düşüyor bir kar yağışı eksik 😀
doğu bölgelerdeki gibi değiliz tabiki ama kuru soğuğu oldu bitti sevemedim

Ekli dosyalar

• FB_IMG_1734243898630.jpg
    FB_IMG_1734243898630.jpg
    376.1 KB · Görüntüleme: 13
  • Screenshot_20241215_060134_Meteoroloji.jpg
    Screenshot_20241215_060134_Meteoroloji.jpg
    71.1 KB · Görüntüleme: 11

Bu arkadaşın birde Xtreme testi vardı. 😃

O arkadaşın Gree testi de yok mu kıyıda köşede 😅
İstesek belki onuda yapar 😁

İstesek belki onuda yapar 😁
İsteyelim yapsın arkadaş anca yetişir 🤔😁

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri