Rekabet önemlihadi hayırlısı bakalım rekabet her zaman iyidir
daha kış yeni başlıyor![]()

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Rekabet önemlihadi hayırlısı bakalım rekabet her zaman iyidir
daha kış yeni başlıyor![]()
Hocam ben ısrarla sıkıntı olduğunu düşünüyorum. 24-25 de üşüyorum. Klimanın tam karşısına termometreyi koyuyorum açtığım sıcaklığın hep bir derece altında. Termostata gitmiyor kendini kısmıyor. Tüketimler çok yüksekHavalar iyice soğudu, son durum nedir?
On off şeklinde çalışmaya ayarladım derken akıllı piriz kullanarak mı? On off kullanım klimanın algoritmasını etkiler.Isınma grafiği
Ekli dosyayı görüntüle 22476
Enerji grafiği
Ekli dosyayı görüntüle 22478
aep dış sıcaklık ve df durumu. çok mu df giriyor acaba gece 11 sabah 8.30 arası kapalı
Isıtma grafiği
Ekli dosyayı görüntüle 22477
Enerji Grafiği ( gündüz dalgalanmalar fazda kullanılan diğer cihazlarla alakalı bunda akıllı priz yok faz 1 - midea şeklinde ölçüm yapıyor)
Ekli dosyayı görüntüle 22479
kaira geceleri online. df durumu bu şekilde. klima kapalıyken dış sıcaklığı 10 derece gösteriyor ama ölçüm yapmıyor orayı es geçin. Ek olarak ilk taraftaki yani 19 aralık gecesi on off şekilde çalıştırmaya ayarlamıştım 18 derece altında çalışıyor 1 saat sonra kapanıyordu
Eski bildirimleri kontrol ederken dikkatimi çekti, cevap yazmadıklarım içinde görünce yazayım dedim.Herkese selamlar, yeni konu açıp konu kirliliği yaratmamak adına buraya sormak istedim.
İstanbul Arnavutköy’de yaşıyorum. Öncelikle 32m2 kapısız salonu ve 8m2 koridoru soğutacak ünite arayışındayız. Tabi sonrasında da evin genelini soğutması güzel olur.
Araştırmalarım sonucu:
-Toshiba Haori 16000
-Fujitsu Cool 14000
cihazları dikkatimi çekti. Sizlerin de önerileriniz bu skalada olabilir, tabi daha uyguna daha iyi cihazlara da açığım.
Şimdiden herkese teşekkürler.![]()
Yok home asistant uzerinden ayarladim . 2 sekilde de denedim gece 20 de calistiriyorum termostata giriyo surekli kendini tam kisamiyor o yuzden. Termoststtan 15dk sonra cikiyor daha fazla yakiyor. 17 derece ayari yaptim 17 derece altina dustugunde calisiyor 21 olunca kapatiyor 1 saatten fazla kapali kaliyor daha az harciyorOn off şeklinde çalışmaya ayarladım derken akıllı piriz kullanarak mı? On off kullanım klimanın algoritmasını etkiler.
Sizin orası eksi derecelerde sanırım bu derecelerde A+++ imkansız A+ zor direk A performansı beklemek gerekir.Yok home asistant uzerinden ayarladim . 2 sekilde de denedim gece 20 de calistiriyorum termostata giriyo surekli kendini tam kisamiyor o yuzden. Termoststtan 15dk sonra cikiyor daha fazla yakiyor. 17 derece ayari yaptim 17 derece altina dustugunde calisiyor 21 olunca kapatiyor 1 saatten fazla kapali kaliyor daha az harciyor
kairanın iç sıcaklık sensöründe sorun var gibi görünüyor aslında emiş çok yüksek gösteriyor en düşük 450w gördüm aşağısı yok zaten şuan 20 dereceye ayarlı kendini 23.5 sanıyor baya bakındım ama bulamadım emiş ölçen sensörü. Boru sensörü var o muhtemelen klima yeni açıldığında veya df vs oldugunda kondanserlerin ısısına bakıp üflemeyi başlatıyor ama emiş sensörü nerdedir acaba.Sizin orası eksi derecelerde sanırım bu derecelerde A+++ imkansız A+ zor direk A performansı beklemek gerekir.![]()
Ön kapağı açıp gözlemleyin klima tavan mesafesi dış ortamdan gelebilecek soğuk akımı algoritmayı etkilerkairanın iç sıcaklık sensöründe sorun var gibi görünüyor aslında emiş çok yüksek gösteriyor en düşük 450w gördüm aşağısı yok zaten şuan 20 dereceye ayarlı kendini 23.5 sanıyor baya bakındım ama bulamadım emiş ölçen sensörü. Boru sensörü var o muhtemelen klima yeni açıldığında veya df vs oldugunda kondanserlerin ısısına bakıp üflemeyi başlatıyor ama emiş sensörü nerdedir acaba.
bakmadığım yer kalmadı muhtemelen kasanın içinde biryerde. Kasayı sökmeden erişmek mümkün değil. tavan mesafesi yaklaşık 70 cm ordan bir problem olmaz diye düşünüyorum.Ön kapağı açıp gözlemleyin klima tavan mesafesi dış ortamdan gelebilecek soğuk akımı algoritmayı etkiler
Emiş ısısı 23.5 olarak yazdığınız kendi dereceniz mı klima sensörü değeri mibakmadığım yer kalmadı muhtemelen kasanın içinde biryerde. Kasayı sökmeden erişmek mümkün değil. tavan mesafesi yaklaşık 70 cm ordan bir problem olmaz diye düşünüyorum.
Klima 20 sette klima sensoru 23.5 klimanin yaninda olcum yaptigimda emis 20.5 ufleme 36 cekilen watt 480 suandaEmiş ısısı 23.5 olarak yazdığınız kendi dereceniz mı klima sensörü değeri mi
Sensörü gözlemleyince belli olurKlima 20 sette klima sensoru 23.5 klimanin yaninda olcum yaptigimda emis 20.5 ufleme 36 cekilen watt 480 suanda
Sanırım yok başında bulunun yeterli4mt bakır boru, titreşim takozları, drenaj tava altı su tahliye aparatları, kırılan açılan yerlerin alçıyla kapatılması, vakum motoru ws wb. Serwisten bunlara dikkat etmelerini istedim pazartesi öğlen saatlerinde montaj için gelecekler. Başka talep edeceqim, dikkat edeceqim bişey war mı ?
Öle yapacm bakalm yırtık filtre için inşallah bişey yaparlarSensörü gözlemleyince belli olur
Sanırım yok başında bulunun yeterli![]()
Adem Bey cevabınız için çok teşekkürler. Henüz malesef alamadım, ancak zaten Fujitsu da bizim listemizden çıkmıştı. Toshiba Haori modelinin de iç ünite bağlantısı sadece orta arkadan olduğu için odamıza uygun olmadı. Bu şartlar altında bayi de bize;Eski bildirimleri kontrol ederken dikkatimi çekti, cevap yazmadıklarım içinde görünce yazayım dedim.
Fujitsu kral üründür fakat burada daha önce kullanan arkadaşlar oldu, bazı memnuniyetsizlikleri vardı. Forumda konuları da var aratırsanız bulursunuz o konuları kontrol etmenizi tavsiye ederim.
Toshiba malum Japon segmentinin yine etkili üreticilerinden birisi, yine de Daikin ve Mitsubishi Electric satın alabilme olasılığı varsa daha doğru tercih olabilir görüşündeyim.
Satın alıp almadığınızı bilmiyorum yine de yazayım dedim. Ayrıca ürün aldıysanız ne tercih ettiğinizi ve zamanla kullandıkça görüşlerinizi de paylaşırsanız çok mutlu oluruz zira sizden sonra satın almak isteyenlere de kılavuzluk etmiş oluyorsunuz bu şekilde.
Abi size Carrier denen, Alarko güvencesi ile sunulan ve Premium modeli altında satılan ürün de zaten yine Midea.Adem Bey cevabınız için çok teşekkürler. Henüz malesef alamadım, ancak zaten Fujitsu da bizim listemizden çıkmıştı. Toshiba Haori modelinin de iç ünite bağlantısı sadece orta arkadan olduğu için odamıza uygun olmadı. Bu şartlar altında bayi de bize;
-Carrier Premium 18000 Btu (40000₺)
-Toshiba Shorai Edge 18000 Btu (60000₺)
önerilerinde bulundu. Ben de tekrar araştırmaya başlayınca
-Panasonic Etherea
-Mitsubishi Krigamine Zen ve
-Daikin modelleri dikkatimi çekti.
Bu aşamada sizlerin önerileriniz nedir? Özellikle Carrier Premium fiyatı cazip geldi ancak cihaz hakkında hiç bilgi bulamadım.
Abi tüketici olarak neden kullanmakta ısrar edelim ki o zaman? Ürünün doğru çalışmadığını ispat edip iade için girişimlerde bulunalım. Önce satıcı ile temas kurup talebimizi iletelim ki tüketici olarak bildirim tükümlülüğümüzü yerine getirmiş olalım.Hocam ben ısrarla sıkıntı olduğunu düşünüyorum. 24-25 de üşüyorum. Klimanın tam karşısına termometreyi koyuyorum açtığım sıcaklığın hep bir derece altında. Termostata gitmiyor kendini kısmıyor. Tüketimler çok yüksek
Adem Bey bu uzun açıklayıcı yazınız için teşekkür ediyorum. Ben sizi forumdan önce instagramda tüketicileri koruyan videolardan bi kaç yıl öncesinden zaten tanıyor ve yaklaşımınızı biliyorum. Yanlış anlaşıldım ya da başkası mı bi şey söyledi bilmiyorum ama benim Midea konusunda ya da başka markalar için benim bir iddiam olmadı.Abi size Carrier denen, Alarko güvencesi ile sunulan ve Premium modeli altında satılan ürün de zaten yine Midea.
Ben o klimayı da inceledim hatta halen ofisimizde sevgili İlterişin odasında Premium model ürün halen takılı.
Toshiba ürünlere çok hakim değilim ben. Hatta sevgili Umut'un daveti ile Donanımhaberde röportaja çıktığımda Toshiba'dan bahsetmeryince, Toshiba'nın bir yetkilisi bir aracı vasıtası ile görüştü benimle ve ''Sadece merakımdan soruyorum, neden bizden hiç bahsetmediniz?'' dedi.
Kendisine ürünlerini tanımadığımı, hatta sadece kendilerinden değil Mitsubishi Heavy modellerinden de çok bahsetmediğimi çok öneremediğimi ancak bunun sebebinin markaya veya markalara bir tavır değil, ürünleri bilmemek olduğunu, bilmediğim konularda da ahkam kesmemek alışkanlığımdan kaynaklandığını izah ettim.
Hatta sonrasında MHI yetkilileri de irtibat kurdu ve ofisimizde bizleri ziaret ettiler, kendilerine de derdimi izah ettim, birkaç organizasyon ayarlayıp ürünlerini bizlere tanıttılar ve hatta okullarda verdiğim eğitimlerde yakın zamanda MHI katkılarını da görmeye başlayacaksınız.
Demem o ki, ben bilmediğim ürünler ile ilgili ezbere yorum yapmaktan hoşlanmıyorum.
Bir marka takıntım yok, hiçbir markaya düşmanlığım yok, bir markanın kılıcını çekmişliğim yok, bir marka bana kıyak yapmadı diye onu kötüleme huyum da yok. Ben neyi görüyor ve gördüğümün olumlu veya olumsuz bir durum olduğunu ispat ediyorsam o doğrultuda hareket etmeyi tercih ediyorum. Bu nedenle Toshiba konusunda derin yorumlarımı göremezsiniz ve hatta ''Toshiba Haori modelinin de iç ünite bağlantısı sadece orta arkadan olduğu '' bilgisini dahi sizden öğrendim.
Şimdi bu markaların bazılarının ilginç bir huyu var, istiyorlar ki herkes onlardan bahsetsin ama hep iyi bahsetsin, hiç eleştirmesin, bu arada bahsedenler için onlar hiçbir emek vermesin, ceplerinden bir şey çıkmasın.
Mesela ben Toshiba'dan benimle iritbat kuran kıymetli yetkiliye dedim ki ''Ben hiçbir zaman hiçbir markanın bana incelenmesi için yolladığı ürüne sahip çıkmadım, satmadım, üstüne yatmadım, bana yollanan ürünler benim malım olmuyor, siz de ürün yollayın, ben testlerini yapayım, siz 3-5 ay sonra yollayın servisinizi, söktürüp malınızı geri alın.''
Sizce ne oldu? E tabi ki''Bizden neden bahsetmediniz'' deme cesareti gösterenler 3-5 aylığına test için tek bir model ürünlerini bile yollamaya cesaret edemediler e biz ne yapalım abi şimdi bu muhteremler daha çok mal satsın diye ben neden bayi bayi gezip ''Abi bir bakabilir miyim?' diye bilgi dilenmek zorunda kalayım ki?
Onun yerine ne yapıyoruz? Korkmadan, çekinmeden ürün olmasa dahi BİLGİ paylaşan markaların ürünlerinden daha çok bahsediyoruz, ondan sonra adımız ''Onlar hep X Y Z öneriyor'' diye sağda solda anılıyor.
Kardeşim varsa yüreği olan, elindeki / evindeki A B C ürünleri gönderir, yaparız testlerini ve X Y Z lerle birlikte onlardan da bahsederiz. Onların sevdiği markalar satılsın ve forumda onların sevdiği markalardan bahsedilsin diye tanımadığımız bilmediğimiz ürünler hakkında gereksiz güzellemeler yapacak değiliz.
Bu forum hiçbir zaman hiçbir markanın babasının platformu olmadı ama kendilerine güvenen, mallarına güvenen ve ürün yollayan, her projemize destek olan firmaları da bu forumda göğsümüzü gere gere elbette ki anlatmaya devam edeceğiz.
Bu bilgiler ışığında size de önerim, sır fadını duyduğu bildiği için önerenlerin lafına bakmadan, gerçek kullanıcıların ve gerçekten SÖKÜP incelemiş olanların paylaştığı testlere ve yaptığı yorumlara bakarak ürün tercih ediniz.
Birçok potansiyel Midea alıcısını vazgeçirdim ve Kaira Airfel aldırdık/aldırdık tüm arkadaşlarımızla.
Bununla birlikte birçok potansiyel Kaira alıcısını da vazgeçirdik, Daikin aldırdık. Birçok Daikin alma arefesindeki insana dedik ki ''Bir dakika aga, sen bu klimayı yaz mevsiminde sadece soğutmada ve sadece 2 ay kullanacaksan bu kadar yatırım maliyetine ne gerek var?''
Yani bu forum bir markanın pazarlamacısı değil mantığın izahçısı olmuştur. Hatta iddia ediyorum ki forumlar dünyasında ''KULLANICI PROFİLİNE GÖRE KLİMA ÖNERİSİ'' kavramı dahi bizden doğmuştur zira Donanımhaberde klima bölümüne yönetici olduğumda toplantı odasında diğer yönetici arkadaşlar ''Allah kolaylık ve sabır versin, kaç hafta dayanabileceksin çok merak ediyoruz'' demişlerdi. Ukalalık etmek istemem fakat bugün DH nin klima bölümü bir sükunet ve ahenk içerisinde ilerliyorsa bunu da bana borçlular zira bazı psikopatları ve marka pazarlamacılarını o koca forumdan 2 yıla yakın süren büyük uğraşlar ile ben atmış ve köklerini kazımıştım. O zaman da bu işin MANTIK tarafını anlatmaya çalışıyordum, bugün halen aynı yolda ilerliyoruz ekip arkadaşlarımla ve gönüllü destek veren gerçek klima kullanıcıları ile birlikte.
Hatta ilginçtir ki o dönem Donanımhaber forumunda mücadele ettiğim tipler Midea pazarlamacısıydılar.
İnsanlar Vestel klimanın adını dahi yazmaya korkuyorlardı. Hemen bir tip gelir, Vestelin de, vestelin adını yazanın da üzerinden panzer gibi geçerlerdi, varsa yoksa Midea ve Panasonic gibi ürünleri dayatırlardı insanlara. Gidip arasam geçmiş yıllardaki o hararetli yazışmaları da bulurum belki. İşte ben o forumdaki Midea ve Panasonic saltanatını da yıkan birisi olarak bugün burada Midea pazarlamacısı olarak lanse edilmeye çalışılıyorum farkındayım.
Forumumuz iddia edildiği gibi Midea pazarlamacısı değil aksine bütün markalara eşit mesafede olan fakat kullanıcının gerçek ihtiyacı ne ise onu almasını isteyen koca bir platformun parçasıdır.
Size de kimse bir marka dayatamaz, gizli gizli pazarlamaya kalkamaz burada. Sadece öneriler sunulur, nihai kararı yine siz verirsiniz![]()
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.