Yani bendeki klima özelinde özetleyecek olursam.
Yaz döneminde soğutmada, kış döneminde ise ısıtmada başımızın derdi olan KÜTLE SICAKLIĞI kavramının burada da karşımıza çıktığını görüyoruz. Ortamdaki kütle sıcaklığı dengelenmediği sürece klimanın eiş sıcaklığını hatalı algılaması, ortam ısınmamışken termostat yapması gibi konular bu durumda kaçınılmaz oluyor.
Yaz döneminin avantajı, nemin dışarı atılıp içeride bir de esinti olulşturması, kısa kollularla olmamız nedneiyle bu esintiyi ve nemsiz ortamı daha erken hissetmemiz nedeniyle kış koşullarına göre bizi daha az rahatsız eden kütle sıcaklığı konusu özellikle üflemeli ısıtma yagıtı olan klimalarda sıcak havanın hafif olup yükselmesi nedeniyle ve yine özellikle İLK çalıştırdığımız zamanlarda kesinlikle bizi mutlu edecek bir sonuç vermiyor açık ve net.
Dersen ki ''Yok aga, başka markalarda bu şekilde değil'' başım gözüm üstüne.
Bunu isterseniz marka ile bağdaştırın isterseniz temel mantık ile ben işin orasında değilim.
Şurada paylaştığım detaylar da yine bir marka veya ürün savunması gibi algılanmasın zira ben işin sadece mantığına bakarım. Elinizdeki klima Gree Fairy olsa yine aynı şeyleri yazardım, Daikin olsa yine aynı şeyleri yazardım. Benim evimde Mitsubishi klima olsaydı bu testleri onun üzerinde yapar sonuçları o marka özelinde paylaşırdım. Evimde bu var ve yapabileceğim bir şey yok. Midea adının burada anılmasından rahatsız olan varsa kendi beğendiği markadan ürün yollasın, evdeki tüm Mideaları söktürüp yerine onları taktırır, bundan sonra da o marka ne ise onun adını anar öyle sohbet ederiz forumda. Yollayacak olan yoksa, kudreti olan da yoksa demek ki şu Midea konusunu artık temcit pilavı gibi zırt pırt tartışmamızın da bir anlamı olmamalı.
Temel mantık ile bakarsak sevgili
@Fikretsulu sence durum nedir?
Yani sendeki ve bendeki klimalar üzerinde yaptığımız birbirine mümkün olduğunca yakın testlerden hareketle sence durum nedir?
Ürün arızalı diyorsan iade veya değişim şeklinde elimden ne geliyorsa ona bakalım. Değişimden gelen ürün bunları sana yapmayacak diye düşünüyorsan değişim için bir yol zorlayalım. Bu markadan bıktıysan, sana daha güzel öneriler yapılıyorsa ki mutlaka vardır, o markayı alabilmen için bunun iadesi için uğraşalım.
Haaaa, ''yaptığımız testlere göre bu koşullarda üründe değil temel ısıtma mantığında ve kullanım şeklinde (Kapat/aç) sorun var gibi görünüyor'' diyorsan ona göre bir yol çizelim kendimize.
Senin görüşün önemli burada.
Yani burada mevzu sana ''Senin elindeki klima boktan o yüzden öyle oluyor, bak sen şimdi gidip şunu alsan var yaaa üüüf 10 numara'' demek bir çözümse biz de burada hep birlikte sana Mitsubishi Legendera, Daikin Shira Plus, Panasonic Etherea önererek şirin çocuk moduna bürünebiliriz değil mi
@gölge46 @ByCilo ?
Biz forumda işin teknik kısımlarını yorumlamayı ve sorunlara çözüm bulmayı seviyoruz yoksa bir markanın bayrağını sallamak istesek bizim için de bunu yapmak zor değil. Dedim ya, o nedenle senin görüşlerin önemli