Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

Günaydın, saat 12 ye kadar bekleyelim ama tam da @Fikretsulu dostumuzun yaşadığı sorun gibi hüsranla karşılaşacağız sanırım. Gece belli aralıklarla baktım, komodin mesafesi duvarın ve sürgülü cam kapının hemen yanındaki derece sanırım 19 derece üstünü görmedi hatta 19 dereceyi bile zor gördü. Emiş sıcaklığı 24 lerde termostat yapıyor duruyor sonrası malum parametre 4 yoklamaları ile o sıcaklık 22 ye düştüğünde tekrar devreye giriyor gibi gördüm ama logları çekince daha detaylı inceleme şansı bulacağız.

12 ye kadar bekleme sebebim ise, gece biraz çalıştığım için zaten 10:40 gibi kalktım, datalogger'ı aldım yatağın üstüne koydum, 11 gibi de odadan çıktım bir de yatak üstü seviyede odanın ortasınd averi alsın da hiç olmazsa objektif yorumlayabilelim :ok
Abi bende gece yatmadan resim çektim stabil çalışmanın kanıtı olsun diye 🤔 kesintiler elektrik kesintisi.
Gece 00:21 yatmadan önce
IMG_20241226_094033.jpg
IMG_20241226_094159.jpg
IMG_20241226_095041.jpg

Sabah 08.30 🤔
IMG_20241226_083041.jpg
IMG_20241226_083031.jpg
IMG_20241226_083026.jpg

Abi sabah 8de kalkıp alt kattaki klimaları açtım oturma odasının kapısı açık 18000 lik olan salona bakıyor 12000 BTU bu şekilde durmadan stabil çalışıyor. Dış ortam resimlerde videoları kendimi anlatmak için sizleri aydınlatmak için çekiyorum. Set 22⁰ buna da takılmayın 23 24⁰ yapsam da ortam istenilen duruma gelince stabil bu şekilde ilerliyor. 🤔 Termostata girer mi dersiniz hava 16 17⁰ belki ama termostatdan çıktığı anın videosu da var 10 dk içinde stabil 32⁰ üflemeye geri dönüyor. 🤔
IMG_20241226_125200.jpg
IMG_20241226_125213.jpg

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.

Moderatör tarafında düzenlendi:
@Fikretsulu senin servis durumları ne oldu?

Benim klimada senin yaşadığın sorunların aynısını simüle edebilir miyiz acaba merak ettim.

Veya yarın sabah inceleyeceğim data loglarından, bugüne kadar dikkatimizden kaçan bir sonuç çıkartır mıyız ona bakalım.

Ayrıca fırsat bulursam yarın Sensör tolerans değer değişimi için bir görüşme yapayım.

Bugün @İlteriş Yılmaz kardeşim beni görüntülü aradı tam da Turgut mdüürün yanından, selam vermek istemişler biraz sohbet ettik ama Kaymakamlıkta dosya inceliyordum çok vakit ayıramadım 1-2 selam verdik kapattık, yarın umarım bir fırsatım olur :ok
Adem hocam az önce bayiyi aradım. Yanınıza geleyim dedim o da gel ama konu ne merak ettim diye sorunca anlattım durumu.
Gelmene gerek yok siz olayı çözmüşsünüz teşhisiniz doğru ben sadece sensör değil komple kart siparişi geçeyim dedi
O sıra Mersin bölge müdürü(sanırım yanlış ablamadıysam) ilhan bey de yanında hoparlörden dinliyormuş beni biraz sohbet ettik. Nasıl tespit ettiğimi sorunca ben de adem helvacı hocam yardımcı oldu dedim. Tanışıyormuşsunuz zaten. Hatta bayi sahibi mesut beyin numarasını istemişsiniz sanırım. Seninle ilgilimi diye sordu:)
Son durum bu şekilde hocam

f2.png
Midea Xtreme Ortam Sıcaklık Aralık 2024.png

Dış ortam sıcaklık seyri dakika başına 1 veri
Xtreme 2024 Aralık 12 saat dış ortam ve finalde emiş.png

Üfleme sıcaklık seyri dakika başına 1 veri
Xtreme 2024 Aralık 12 saat üfleme.png

Sadece ekran görüntüsü ile kalmasın diye birazdan ekran video kaydı da youtuba da ekleyip buraya liste dışı paylaşırım merak edenler bakabilir :D

Hemen şu açıklamayı yapayım.
Sabaha kadar veri çektiğim komodin yüksekliği zeminden 46cm
Sabah uyanınca komodin üzerinden alıp yatağın üstüne koyduğum alan yani yatak üstü yüksekliği 70cm

Finalde emiş yazdığım değer ise klima üzerinden değil klimanın üfleme menzili dışında gardırobun üstünden o da 190cm

Zaten bilinen bir durum olan zemine yaklaştıkça havanın soğuk olması durumu burada da etkin ve bir dezavantaj da şu ki ben flapı yere baktıramıyorum altındaki dolap nedeniyle.

Klimanın ayarları @ByCilo dostumun isteği ile sıcaklık 21 derece, fan otomatik, flapların ikisi de tam ortada olacak şekilde.

Ekli dosyayı görüntüle 22838Ekli dosyayı görüntüle 22839

Dış ortam sıcaklık seyri dakika başına 1 veri
Ekli dosyayı görüntüle 22840

Üfleme sıcaklık seyri dakika başına 1 veri
Ekli dosyayı görüntüle 22841

Sadece ekran görüntüsü ile kalmasın diye birazdan ekran video kaydı da youtuba da ekleyip buraya liste dışı paylaşırım merak edenler bakabilir :D
Abi sabaha kadar 18 sefer termostat yapmış 🤔 bu şekilde oda ısınmıyor 🤔

Abi üfleme sıcaklığı içinde böyle sabit bir grafik bekliyordum maksimum hareketlilik 38⁰ 30⁰ arası termostatsız. 🤔 Bende durum bu şekilde değil. Dış ortam dün gece bizde de hemen hemen aynıydı.

Adem hocam az önce bayiyi aradım. Yanınıza geleyim dedim o da gel ama konu ne merak ettim diye sorunca anlattım durumu.
Gelmene gerek yok siz olayı çözmüşsünüz teşhisiniz doğru ben sadece sensör değil komple kart siparişi geçeyim dedi
O sıra Mersin bölge müdürü(sanırım yanlış ablamadıysam) ilhan bey de yanında hoparlörden dinliyormuş beni biraz sohbet ettik. Nasıl tespit ettiğimi sorunca ben de adem helvacı hocam yardımcı oldu dedim. Tanışıyormuşsunuz zaten. Hatta bayi sahibi mesut beyin numarasını istemişsiniz sanırım. Seninle ilgilimi diye sordu:)
Teşhis tam olarak ne demiştin.
Bende servisle görüştüm durumu anlattım Cumartesi gelip bakacaklar

Abi üfleme sıcaklığı içinde böyle sabit bir grafik bekliyordum maksimum hareketlilik 38⁰ 30⁰ arası termostatsız. 🤔 Bende durum bu şekilde değil. Dış ortam dün gece bizde de hemen hemen aynıydı.
Abi işte uygun alana uygun klima diye boşuna bas bas bağırmıyoruz.

Tamı tamına 280x360 bir odada hem de Xtreme gibi yüksek kalorili 12.000btu klima.

Sen olsan termostat yapmaz mısın? :kiskis

m2 başına 1000btu dan fazla düşüyor :kop

O iş öyle olmaz hocam, Mersin de Acarlar mı görüştüğünüz yer bilmiyorum ama ben az önce Turgut Bey ile görüştüm, Sensör ve Kart takım halde ''OLASILIK'' üzere talep edilmiş bu bana göre nokta atışı tespit yapılabilir bir durum değil. Bir anormal çalışma söz konusu olduğu belli olmakla birlikte benim arzu ettiğim şey lart sensör veya komple ürün değişmesinden ziyade sorunun ne olduğunu veya takenik sorun olup olmadığını anlayabilmemiz.

Bakın eski evimde senelerdir sorunsuz kullandığım Xtreme klimayı yeni evde dün teste aldık, sonuçların rezilliği ortada.
Bu klimanın geçmiş senelerine ait tüketim grafiklerini de yayınladık hep birlikte inceledik böyle bir sonuç yoktu, neden yoktu? Çünkü 20m2 yatak odası + 4m2 ebeveyn banyosu toplamda 24m2 alanda çalışıyordu klima.

Bu evde 11m2 alanda alet saçmaladı çünkü küçük ortamda çok erken geri dönüş alıyor. İşte senelerdir şu ''yakın duvar etkisi'', ''sensör algı sorunu'' diye üstüne basa basa vurguladığımız durum bu.

Ben bir ricada bulundum, sizin klimaya hiçbir parça değişikliği yapılmadan önce (Yapacaklarsa yapsınlar, ürünü değiştireceklerse de değiştirsinler ben orasında deilim yanlış anlaşılmasın) mutlaka sensörün parametre ayarlarını değiştirip denemeliler bence.

Kişisel fikrim sizin üründe bir donanım arızası olmadığı yönde, velev ki var diyelim en kötü ama en kötü olasılıkla sensör ile ilgili bir sorun çıkarsa çıkar ama ''kart sensör komple değiştirelim bakalım'' mantığı bana göre yanlış bir bakış açısı.

Ben Turgut müdüre durumu aktardım, konuyu takip edecek ve sizin eve gelecek olan servis ile o esnada iletişim halinde olacak. Durum ile ilgili bana da bilgi aktaracaklar. Yakından takip ediyorum konuyu bakalım ne sonuç ile karşılaşacağız :ok

Midea'dan yıl sonu indirimi olur mu diye soranlar vardı yanlış hatırlamıyorsam
GAIA ve BREEZELESS için eli kulağındadır ama Xtreme için ufukta bir şey görünmüyor.
Ben %kaç olduğunu da biliyorum da adamlar henüz yayınlamadan ben söylemiş olmayayım.

Abi Midea da indirim heyecanı kaçtı artık. Onların indirimli halı diğerlerinden bile yüksek. Misal bezer giclerdeki Midea ve diğer marka klimalar 30000 e normal şartlarda satılır. Önemli günlerde yaptığı indirim herkesi mutlu eder ama öyle değil gibi. Kaliteye performansa laf yok ama pazarlama stratejisi bence sorunlu.
Midea'dan yıl sonu indirimi olur mu diye soranlar vardı yanlış hatırlamıyorsam
GAIA ve BREEZELESS için eli kulağındadır ama Xtreme için ufukta bir şey görünmüyor.
Ben %kaç olduğunu da biliyorum da adamlar henüz yayınlamadan ben söylemiş olmayayım.

O iş öyle olmaz hocam, Mersin de Acarlar mı görüştüğünüz yer bilmiyorum ama ben az önce Turgut Bey ile görüştüm, Sensör ve Kart takım halde ''OLASILIK'' üzere talep edilmiş bu bana göre nokta atışı tespit yapılabilir bir durum değil. Bir anormal çalışma söz konusu olduğu belli olmakla birlikte benim arzu ettiğim şey lart sensör veya komple ürün değişmesinden ziyade sorunun ne olduğunu veya takenik sorun olup olmadığını anlayabilmemiz.

Bakın eski evimde senelerdir sorunsuz kullandığım Xtreme klimayı yeni evde dün teste aldık, sonuçların rezilliği ortada.
Bu klimanın geçmiş senelerine ait tüketim grafiklerini de yayınladık hep birlikte inceledik böyle bir sonuç yoktu, neden yoktu? Çünkü 20m2 yatak odası + 4m2 ebeveyn banyosu toplamda 24m2 alanda çalışıyordu klima.

Bu evde 11m2 alanda alet saçmaladı çünkü küçük ortamda çok erken geri dönüş alıyor. İşte senelerdir şu ''yakın duvar etkisi'', ''sensör algı sorunu'' diye üstüne basa basa vurguladığımız durum bu.

Ben bir ricada bulundum, sizin klimaya hiçbir parça değişikliği yapılmadan önce (Yapacaklarsa yapsınlar, ürünü değiştireceklerse de değiştirsinler ben orasında deilim yanlış anlaşılmasın) mutlaka sensörün parametre ayarlarını değiştirip denemeliler bence.

Kişisel fikrim sizin üründe bir donanım arızası olmadığı yönde, velev ki var diyelim en kötü ama en kötü olasılıkla sensör ile ilgili bir sorun çıkarsa çıkar ama ''kart sensör komple değiştirelim bakalım'' mantığı bana göre yanlış bir bakış açısı.

Ben Turgut müdüre durumu aktardım, konuyu takip edecek ve sizin eve gelecek olan servis ile o esnada iletişim halinde olacak. Durum ile ilgili bana da bilgi aktaracaklar. Yakından takip ediyorum konuyu bakalım ne sonuç ile karşılaşacağız :ok
Acarlar değil hocam çınar teknik mesut bey ile görüştüm oradan almıştım klimayı. Ben ısrarla gelin bakın, cihaz bağlayın dedim ama bu şekilde gelişti diyalog.

Abi işte uygun alana uygun klima diye boşuna bas bas bağırmıyoruz.

Tamı tamına 280x360 bir odada hem de Xtreme gibi yüksek kalorili 12.000btu klima.

Sen olsan termostat yapmaz mısın? :kiskis

m2 başına 1000btu dan fazla düşüyor :kop
Abi alt kat odayı kapattım ve sonuç 2 saat içinde 3 termostat yaptı son termostat zamanı aldım grafiği 🙂
IMG_20241226_164014.jpg

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri