Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

Sizin odanın bir video ve kağıt üzerinde ölçülerini aktarır mısınız 🤔

1ED1D5B2-8D81-43F5-938B-27FDC9F36448.jpeg

Yukarıda tüm yazılanlardan hareketle Etherea bana çok fena göz kırpıyor olsa da Krigaminezen alınabiliniyor olan bir ortamda benim başka ürün bakasım da gelmiyor 🤭
Hocam sizin önerileriniz sonrası 1 haftadır Krigamine Zen aradım ancak malesef ürün yok bayilerde, Türkiye üretimi modeller mevcut genelde. Etherea içinde Panasonic bayileri de sağ olsun tok satıcıyı oynayınca Daikin’in de çalıştığım şirket personeline %20 indirimi olunca FTXA50CB modelini satın aldım. Ünite gelip kurulunca görüşlerimi paylaşacağım mutlaka.

1735239460485.jpeg
1735239477516.jpeg
1735239497754.jpeg
1735239531690.jpeg

Bazı denemeler yapmak için 8'i 20 geçe yeni parametre ayarları ile klimayı ateşledim.
O snada dış ortam 12, iç ortam 17,5 dereceydi düne nazaran daha iyi değerler ama yapacak bir şey yok denemem gerekiyor bir şekilde. Tüketim o esnada anlık 1012 ve 4.15kwh ile başlamış oldum. Arada bir çok denemeler yaptığım için 1 saat sonra falan çekeceğim verilerde bazı noktalarda bazı pikler görebiliriz omnları yok sayacağım ama genel akışa bakacağım termostat sayısı ve süresi özelinde.

Ben başlayalı çok oldu da eklemeye yeni fırsat bulabildim.

Abi Midea da indirim heyecanı kaçtı artık. Onların indirimli halı diğerlerinden bile yüksek. Misal bezer giclerdeki Midea ve diğer marka klimalar 30000 e normal şartlarda satılır. Önemli günlerde yaptığı indirim herkesi mutlu eder ama öyle değil gibi. Kaliteye performansa laf yok ama pazarlama stratejisi bence sorunlu.
Şu konuda marka danışmanını birkaç kere uyarmıştım aslında.
Ben o golü bir kere yemiştim ilk tanıştığımız zamanlar, indirim dedi diye ben de indirim olacak diye sosyalde yayınlamıştım, sonra baktım indirimin adı indirimmiş, internette indirimli halinden daha iyi fiyata satılıyordu. Yayını kaldırım bir daha da yayınlamama kararı almıştım.

Sonrasında sadece KENDİM bir şeyin ekonomik olduğuna kanaat getirmişsem onu yayınlarım dedim aynen Carrier Cool Easy model 24.000btu klimanın 65.000tl olması gibi.

Yani kendileri bilri :)

Hocam sizin önerileriniz sonrası 1 haftadır Krigamine Zen aradım ancak malesef ürün yok bayilerde, Türkiye üretimi modeller mevcut genelde. Etherea içinde Panasonic bayileri de sağ olsun tok satıcıyı oynayınca Daikin’in de çalıştığım şirket personeline %20 indirimi olunca FTXA50CB modelini satın aldım. Ünite gelip kurulunca görüşlerimi paylaşacağım mutlaka.
Güzel günlerde kullanmanızı dilerim. Çok güzel seçim.
Umarım montaj süreci ve sonrası ile ilgili de bilgi paylaşırsınız, çok mutlu oluruz :ok

Ekli dosyayı görüntüle 22853Ekli dosyayı görüntüle 22854Ekli dosyayı görüntüle 22855Ekli dosyayı görüntüle 22856

Bazı denemeler yapmak için 8'i 20 geçe yeni parametre ayarları ile klimayı ateşledim.
O snada dış ortam 12, iç ortam 17,5 dereceydi düne nazaran daha iyi değerler ama yapacak bir şey yok denemem gerekiyor bir şekilde. Tüketim o esnada anlık 1012 ve 4.15kwh ile başlamış oldum. Arada bir çok denemeler yaptığım için 1 saat sonra falan çekeceğim verilerde bazı noktalarda bazı pikler görebiliriz omnları yok sayacağım ama genel akışa bakacağım termostat sayısı ve süresi özelinde.

Ben başlayalı çok oldu da eklemeye yeni fırsat bulabildim.
Belki bu şekilde kompresör kısmaya fırsat bulabilir 😃 en kötü odanın kapısını aç abi 😁

Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın tüketim verilerini ileriki günlerde paylaşırsanız seviniriz 🙏

1735240940073.jpeg
1735240964831.jpeg
1735240994158.jpeg
1735241014653.jpeg
1735241052085.jpeg

Dün 12 saatte 19 derece zor olan komodin üstü şu an 2 saatte 21 dereceyi buldu
Dolap üstü sıcaklık 23.6 derece
Klimanın göstergesindeki emiş sıcaklığı 25
Klimanın sıcaklık ayarı 21 ama klima halen anlık tüketim 191watt ile çalışmaya devam ediyor.
Mutlaka yapmıştır diye düşünüyorum ama ben girdiğim zamanlarda klima hiç termostatta değildi.

Gece yarısına doğru logları çekince grafik eğrisinden bakarız termostat durumuna ve toplam tüketim ile oda sıcaklığına.

Dünkü testler ile bugünkü tetsler arasında tek fark, bugün parametre değerini değiştirmiş olmam.

Sensör tolerans parametresi dar alanda etkili olabilir abi 😃
Valla Yılmaz baba sanki oldu gibi ama göreceğiz. Saat 12 ye doğru ''yeter bu kadar'' der ve verileri çekeriz bakalım kaç termostat göreceğiz veya görecek miyiz merak ettim ben de :)

Eski evde kullandığım klima olmasa, çalışma şeklini bilmedem ben de ''Arızalı bu'' derim benim klimaya samimiyim bu konuda.

O yüzden servisin hemen kart cart curt değiştirme girişiminde bulunmasına itiraz ettim.

Valla Yılmaz baba sanki oldu gibi ama göreceğiz. Saat 12 ye doğru ''yeter bu kadar'' der ve verileri çekeriz bakalım kaç termostat göreceğiz veya görecek miyiz merak ettim ben de :)

Eski evde kullandığım klima olmasa, çalışma şeklini bilmedem ben de ''Arızalı bu'' derim benim klimaya samimiyim bu konuda.

O yüzden servisin hemen kart cart curt değiştirme girişiminde bulunmasına itiraz ettim.
Abi bu sefer olmuş klima 32 derece sabit üflüyorsa kısmıştır 😂 abi emiş tolerans değerine yaklaşıyorsa kapiyi vasistas gibi kullan 😃

Son düzenleme:

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri