Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Evin yolunu bulmuşlar sonunda
Abi senin hakkın ödenmez zaten o kadar çabaladın ettin ne desem az kalırValla abi benim adım hıdır, elimden gelen budur![]()
Abi bunları Antalya'dan aldım bugün MarkAntalya AVM denEvin yolunu bulmuşlar sonunda![]()
Kumanda üzerindeki sensör ile klimanın içindeki sensör aynı yerde miAbi senin hakkın ödenmez zaten o kadar çabaladın ettin ne desem az kalır
Anlamadığım bu ekranda görünen iç ortam sıcaklığı yazan yerin neden yanlış okuduğu. İçeri 30 ⁰ değil 24 set 24 dereceydi. Ekli dosyayı görüntüle 23320
Eğer o emiş sıcaklığını gösteriyorsa kumandanın sensörünü açtığımda neden direkt iç ortam sıcaklığını gösteriyor 30dan 24e iniyor.
Doğru düzgün evde duramadım detaylı test edemedim ama akşam vakti klimanın tam karşısı 24 dereceyi görmüyor. Kaldı ki ben 24 set ayarladıysam 25 lere gelip termostata girmesi gerekmiyor mu?
Yoksa ben olayı çok mu yanlış anladım bilmiyorum.
Kaç liraAbi bunları Antalya'dan aldım bugün MarkAntalya AVM denson iki kalmış
![]()
1058TL verdim ikisine kardeşimKaç lira![]()
1058TL verdim ikisine kardeşimdaha uyguna geldi.
![]()
Bende 579 verdim1058TL verdim ikisine kardeşimdaha uyguna geldi.
![]()
Ev değeri dediğin bak 27⁰ yi kaçırdım 26⁰de yakaladım termostat yapmıştı klima 22⁰ setAbi senin hakkın ödenmez zaten o kadar çabaladın ettin ne desem az kalır
Anlamadığım bu ekranda görünen iç ortam sıcaklığı yazan yerin neden yanlış okuduğu. İçeri 30 ⁰ değil 24 set 24 dereceydi. Ekli dosyayı görüntüle 23320
Eğer o emiş sıcaklığını gösteriyorsa kumandanın sensörünü açtığımda neden direkt iç ortam sıcaklığını gösteriyor 30dan 24e iniyor.
Doğru düzgün evde duramadım detaylı test edemedim ama akşam vakti klimanın tam karşısı 24 dereceyi görmüyor. Kaldı ki ben 24 set ayarladıysam 25 lere gelip termostata girmesi gerekmiyor mu?
İki mağaza gezdim Antalya'da AVM de arabayı çekecek yer bulamadım nasıl kalabalıkBende 579 verdim![]()
Eyvahko
Ben bir kere daha bir minik rica ile gireyim lafaAbi senin hakkın ödenmez zaten o kadar çabaladın ettin ne desem az kalır
Abi neymiş bu beee, amma koşturdu seni peşindenAbi bunları Antalya'dan aldım bugün MarkAntalya AVM denson iki kalmış
![]()
Hemde ne eyvahkooEyvahko
Abi pazar günü 12000 lik cihaza tapoyu takabilirsem arkadaş nasıl bir klima aldığını çok daha iyi anlayacak. Bence oraya 12 binlik Daikin klima da koysa aynı sorunları yaşayacak. Arkadaşın bir artısı daha var paremetre ile bu durumu sayende atlatmış oldu bence uzun süreli bir test yapmalı.Ben bir kere daha bir minik rica ile gireyim lafa
Bu yazdıklarım bir marka/firma savunması olarak algılanmasın lütfen.
Şimdi abi en baştan alalım.
1- Klima üstündeki gösterge iki işe yarar, bunların ilki senin ayarladığın değeri göstermek, ikincisi ise ortam sıcaklığını DEĞİL, kendisinin o esnada bulunduğu seviyedeki vakum yaptığı havanın sıcaklığını göstermek.
2- Bu sorun birçok tüketici tarafından marka ve segment farkı olmaksızın yaşanan sorundur ve özellikle montaj yerlerinin hatalı seçilmesi ve izolasyon zafiyetinin çok olduğu alanlarda daha çok hissedilir.
3- Fizik kuralı sabittir abi asla değişmez. Sıcak hava hafiftir ve yükselir. Yükselen sıcak hava tavan bölümünde yoğunlaşır, soğuk hava ağırdır ve zeminde yoğunlaşır o nedenle zeminde 19 olan derece, 20 cm yukarıda 20, 40cm yukarıda 21, 60cm yukarıda x, 70 de y , 80 de z şeklinde hep yükselerek gider. O nedenle senin oturduğun alandaki 21 22 gösterirken tavan seviyesindeki 27 28 29 gösterir.
4- Klima sensörlerinin çalıma prensipleri onları kodlayan mühendislerin uyguladığı algoritmaya göre şekillenir. Mühendisler fizik kurallarını bildiği için sensörün normal toleransının üzerine ek tolerans belirler. Fabrikadan standart tolerans ile çıkar ama kullanılan coğrafyanın koşullarına göre bu durum değiştirilebilir ve bu ayarlarla sen klimanı 24 de ayarladığında klima 25 i görünce termostat yapmaz. Neden? Çünkü ne demiştik? Sıcak hava hafiftir yükselir. @oki.doki ile testi başlatmamızın daha 3 üncü dakikasında benim klima anında emiş sıcaklığını 22 gördü, 5 dakika sonra 24 oldu, sonra 28 e kadar yükseldi (23 de test uyguladık ikimiz aynı anda) Benim değerlerle hemen hemen aynı şekilde seyretti kendisinin de değerler ama ne oldu? EMİŞ sıcaklığını 28 görmesine ve klima 23 de ayarlı olmasına rağmen termostat yapmadı çünkü biz 46cm yani oturma düzeyini baz alıp ayar yaptık ve klimaya ''Sen o rakama bakma, emiş sıcaklığı seni yanıltıyor, bize 46cm seviyesinde bı sıcaklık lazım o yüzden çalışmaya devam et'' demiş olduk o nedenle klima da ''Tamam kanka'' dedi ve 23 e ayarlı olmasın/28 dereceyi görmesie rağmen termostat yapmadı ama kompresörü de sıkıştırmadı, 600 ile başlayan anlık tüketim 200 lere düştü kabaca 1 saatin sonrasında ve oralarda devam etti saatlerce.
5- Klimanın üstündeki rakam seni sürekli rahatsız edecekse sıcaklığı değil senin yaptığın ayarı göstermesi için LED tuşuna basılı tut madem sinirini bozmasın
6- Bu yaşadıklarının hiç birisi arıza değil
7- Biz klimanı modifiye etmedik, olmaması gereken bir ayar da girmedik, fabrikada üretimde zaten var olan opsiyonlardan birisini seçtik, yani arabanı şehit içinde kullaırken direksiyonun daha hafif olması için CITY modunu seömen gibi bir şey. CITY modunu aktif eden butona basmadığında direksiyonun sert olması nasıl arıza değilse, CITY butonuna bastığında arabanı nasıl ki modifiye etmiş veya ayarlarını bozmuş olmuyorsan burada da durum farklı değil.
8- Tüm bu anlatılanlar, içine sinmeyen bir ürünü ''İlla ki kullan'' anlamında telkin de değil bir daha söylüyorum, en başta da söyledim, bu klimayı sana tavsiye edildiği gibi Spotçuya satıp Daikin de alabilirsinVeya yasal yoldan iade etmek istiyorsan firma geri almıyorsa THH ye sunacağın dilekçeyi ben ellerimle de yazabilirim hiç yani o konuda aklına en ufak bir şey takılı kalmasın ama hakikaten en azından seni ikna etmeye çalışıyormuş pozisyonda bir daha da olmak istemediğim için bu konuda sana bu şekilde detaylı yazacağım son mesajım olduğunu da bilmeni isterim
Hakikaten bu noktadan sonrası beni firmanın adamı gibi yapar abi bana ne yahu mal bozuksa bozuktur iade edersin olur biter, bizim dostluğumuz baki kalsın, gerisini eşşek kovalasın .D
En son Midea ile Gree nin benzer şartlardaki tüketimini gösteren bir videoyu youtube a yükleyecem başlığınıda NEDEN GREE KLİMA ALINMAZ koyacağım. Bu videonun linkini de çekik gözlüler dahil mailde CC yapıp gönderecem ondan sonra uğraşsınlar.Birol usta bıktığı için ilgilenmiyor artık bu işlerle.
Midea'da olduğu gibi nazımız geçecekl birisi olması lazım ama Gree'ciler anladığım kadarıyla benden hazetmiyorlar o nedenle muhatap da olmuyorlar yoksa kaç kere haber yolladım bayileri ile, kendim de yazdım umursamıyorlar.
Bir türlü anlayamadılar benim konulara bakış açımı![]()
Pazar günü senin için sağlam tapo grafiği alacağımEn son Midea ile Gree nin benzer şartlardaki tüketimini gösteren bir videoyu youtube a yükleyecem başlığınıda NEDEN GREE KLİMA ALINMAZ koyacağım. Bu videonun linkini de çekik gözlüler dahil mailde CC yapıp gönderecem ondan sonra uğraşsınlar.
18lik kaç m2 de ve kapı açık mı
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.