Haçen önemli şeyler deyildur, rahat olasunAbi neler düşünüyorsun korkayrum ondan ???![]()

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Haçen önemli şeyler deyildur, rahat olasunAbi neler düşünüyorsun korkayrum ondan ???![]()
Gidip göreceğim abi, dosya yeni gelmiş de, ilgilenip ilgilenemeyeceğimi sordular. Dedim ''Gönderin gelsin''Kimse duymadı abi?
Amanınn umarım eve zarar vermemiştir yangın olayı ?
Çooook geride kalmışım ben, bunun cevabını vermiştim sanırım ama tekrar kontrol ederim.Adem Babaya soralım en güzeli @Adem Helvacı başkanım ?
Abi sektörde yine klima yokki oneri verebilecekBu konuda Midea üst serileri ile bu klimalar arasındaki fiyat makasının daralması Midea kullanıcıları içerisinde huzurluszluk oluşturuyor bana göre.
Firmanın bunu dikkate alması lazım.
Kaldı ki haksız serzeniş de değil. 130wattlar ile 1450 rakımda çalışan Legendera ile 350watt dolaylarında 850 rakımda çalışan Midea kıyaslandığında fiyat dengesinin bu çerçevede korunması lazım.
Biz her zaman eğri oturup doğruyu söyleriz agalar, marka övmek bizim huyumuz değil.
Sevdiğimize taraflarına ''sevdik'' deriz, sevmediğimize sevmedik![]()
Cephe inanılmaz farkediyor hele bir de izolasyon yoksaBenimki direk kuzey ama burası dağ eteğinde ?
Komşu olabiliriz belki demiştim ama mesafe var biraz, yoksa tam benlik yerlerKöy yeri birde çok evde yok benim sırada 4 ev var orman dibimiz ?
İstisna birkaç ürün haricinde genelde var, hatta yok denilenlerde de aslında var da duyulmayacak düzeyde düşük.Kasa genleşme sesi denilen termostat öncesi klimanın soğuma evresi bu hemen hemen her klimada vardır mesela @muhammet göl sende yok mu? ?
Geniş vaktimizde sebebini irdeleyeceğiz fakat Exp valf olan AEP de kasa genleşme sesi sorununa biz denk gelmedik.Abi o sesler en iyi klimalarda hiç yok işte mesela adem abide her serisi var mideanın bu ses sadece xtremeda var ciddiye alıncak düzeyde değildir belki ama var yani benim gtech de vardı me noviro me de de vardı ama me legenderada yokmuş
Bu mesajı sık kullanılanlara ekledim, evde sakin kafa inceleyeceğim akşam.G-TECH İ temsil eden ben kaldığıma göre İ-feel sonuçlarını da paylaşalım.
Başlangıç olarak kumanda 1 er derece ile sıcaklığı iletiyor iç ünite gibi 0.5 derece hassaiyette değil.
Ayrıca ne kadar süre aralıkla iletiyor onu ölçmedim.
Aşağıda İ-FEEL açıkken 2 termostat göngüsü ve sonda i-feel den çıkarılıp iç ünite ile olan 3 termostat döngüsü görülüyor.
Ekli dosyayı görüntüle 10826
1 de istikrarlı şekilde 50 dakika çalıştı
2 de 90 dakika durdu
3 de 70 dk çalıştı ve termosta da girer girmez i-feel den çıkardım hemen tekrar çalışmaya başladı ve 3 defa (4-5-6) dur kalk yaptı bu esnada kumandanın üzerine yapıştırdığım sıcaklık sensörü aşağıda görünüyor.Ekli dosyayı görüntüle 10827
Aşağıdaki fotoğrafta kumandanın yerden ne kadar yukarıda olduğunu gösteriyor. yaklaşık 45-50 santim
Ekli dosyayı görüntüle 10828
Aşağıdaki grafikte bu kumandaya yapıştırılan ve yukarıdaki enerji grafiği ile örtüşen sıcaklık sensör grafiği
Ekli dosyayı görüntüle 10830
Numaralar yukarıdaki enerji grafiğindeki konumları gösteriyor.
Abi ev izalasyon olarak iyi ama yaz cephe diyebiliriz. Arsa durumuna göre ve yaz iklimi ağırlıklı olduğu için Kuzey Doğu cephe salon ve ana yatak odası ? yaz ayları klima rahat eder ?Cephe inanılmaz farkediyor hele bir de izolasyon yoksa![]()
Abi iyi irdelemek gerekiyor, ısıtmadaki enerji tüketim yoğunluk farkına odaklanmak lazım.Bu klima da görmediğim duymadığım şeyleri tecrübe ettim.
@Adem Helvacı abi klimanın performansından memnunum 2 gün civarı kesintisiz çalıştığında ortalama tüketim 430w ın altına indi (ORTLAMA) (AMA AYNI DENGİ OLAN AEP ORTLAMASI 250W LARDA) servis tarafından gelip kontrol ettiklerinde gösterge ile okunan gerçek değer arasında tam 3 derece fark çıktı. O esnada da klima 500w ortalama ile çalıştı şansa ve hiç termostat yapmadı. Normalde 800w civarında çalışırdı.
Neyapayım kullanmaya devam mı yak gemileri git başka bir şey mi al diyorsun.
Benimkinde var abi birazcık çok değil ama var hiçbir şeyde şansım yok benim ?Geniş vaktimizde sebebini irdeleyeceğiz fakat Exp valf olan AEP de kasa genleşme sesi sorununa biz denk gelmedik.
Muhammet kardeşimiz gibi ben de söktüm ama ben söküp topladıktan sonra da olmadı.
Tabi ben Gardaş gibi dağıtmadım belki ondandır![]()
Haaa şunu da belirtmek isterim, Halil kardeşimiz ME yi satın aldığı ilk günlerde iade etmeye karar vermişti biliyor musunuz?İrfan abi eğer memnunum kafama takmam dersen hiç elleme yerinde kalsın ortalama zamanla dahada düşmezmi acaba tabi bizler gibi sabit kullanım lazım oda var
Ama uğraşamam bunun huyuyla husuyla dersen gerisini yine sen bilirsin
Makina çok güzel kullanmaya değer şekli donanımı
kararlı değilsen gel şu sensörü emiş yerine al bir dene?
Eskilerden birisi varı, 10K yerine 5K yapıyordu o sensörü biliyor musun?Gidişat onu gösteriyor. Sensöre ulaşmak kolay olaydı ben sensörü kandırmanın yolu buldum da sensöre ulaşmak sıkıntı.
@Adem Helvacı dediklerine göre ortam sensörü 10 k ntc ona bir 72 k sabit direnci paralel attımmı hesaplamalarıma göre 3 derece yüksek= gerçek değeri verir olacak.
kompresör durmadan fan durmaması gerekir normalde, o derecelerde üflüyorsa komp halen devrede olması lazım@Adem Helvacı abi parametre 4 olarak termostat denemelerim şu şekilde. Cihaz 25⁰ set emiş sıcaklığı 28⁰ olduğunda kendini minimum fan devrine düşerek 50⁰ üfleme yapıyor, emiş 29.4⁰ gördüğü an termostat oluşuyor. Dikkatimi çeken minimum devirde 50 52⁰ üfleme yaparken pat diye üfleme duruyor, bu sıcaklıkta fanın birden durması bana mantıksız geldi.
Sökülmedik parça kalmadı ki? sabit borular hariç oda çıksa onuda söker dim?Geniş vaktimizde sebebini irdeleyeceğiz fakat Exp valf olan AEP de kasa genleşme sesi sorununa biz denk gelmedik.
Muhammet kardeşimiz gibi ben de söktüm ama ben söküp topladıktan sonra da olmadı.
Tabi ben Gardaş gibi dağıtmadım belki ondandır![]()
Bildiğim kadarıyla bütün ürünlerde var ama hangilerinde ayarlanabilir hangilerinde ayarlanamaz o önemli.Bunların servis ayarı vs varmı acaba bu sensör tolerans için olsa ne güzel olur
Dün dikkatimi çekti, dış ortam 12-13 derecelerdeyken 380watt dolaylarında 40 derece civarında üfleme yapan alet, iç ortam sıcaklığı aynı olmasına raümen dün dış ortam 8 dereceyken 36 derece üflüyor ve 340watt tüketiyordu.1 hafta kesintisiz çalıştırabilsem tam adını koyacağım ama havalar soğusa da bize de çalıştırmak için mazeret olsa.
Hahaha deneyecem bunu biara@REMZİ96 geçmişte biryerde yazdım ama nerde senin konudada olabilir
akşamdan yatmadan 23e yada 22 idi net hatırlamıyorum neyse kumandayı zemine koydum ki ayarlı set sıcaklığı geçmesin diye zeminde hani tabandan serinlik alır ya yukardan gelen zeminden gelen derken dengede kalsın diye ama klimanın kumandadan aldığı sinyali de alacak şekilde ayarladım
Ayarlı set beni hisset ile sabaha kadar kapanmamış yüksek watlar ile başlayıp 350 ye kadar inmiş üfleme ısısı düşmemiş düşse 350 lerde 33° üflemeye kadar iner oda hamam gibi olmazdı sabah bir kalktım ortalık yanıyor derecelere bir baktım duman olmuş oturma hizasında bile
düşün tv hizası olsa heral 35 olurdu tövbe birdaha denemedim beni hisset modunu ?
Zaafiyet der geçerim. Kliması koşullarına uygun değildir veya izolasyonda ciddi zaafiyet vardır.Klimadan yana faturası aylık 2000₺ gelen birisi var sizce neden olabilir. Kliması midea üretimi Vessen..
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.