Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

118 Rakım güzel seviye
Valla güzel seviye :D

Aklıma gelmişken yazayım, klimanın üstüne 4cm strafor yapıştırıp yaptığım testlerde güzel sonuç aldığım için.
Olası bir şekilde bu klimaların dış ortamla bağlantılı noktalarına güzel bir işçilik ile 1cm lik straforlar yapıştırıp klimanın dış ünitesini de izole edip bazı testler yapabilrim diye düşünüyorum şu an :D

Kullanılan evde ısı kaybı yüksek olabilir abi sonuçta aep tüketim ve kısma konusunda mitsubishiden sonra dünyanın en iyi kliması rakibi bile yok yani 900w altına neden düşmediğini araştırmak lazım çünkü normalde yazın 100 kışın 200 lere kadar kısdığı görülmüş duyulmuş bilinen bir klima bu klima neden orada 900w altına kısmıyor mesela bunu araştırmak lazım yan yana 2 evin bile tüketimleri aynı olmuyor evin dışındaki sıva bile tüketimi etkliyor sonuçta
Remzi abim ezbere konuşmanın manası yok. Ben şuan bu 24 lük aep yi test etmeseydim sana inanırdım. Ama durum öyle değil. Midea 'nın 9 luk ve 12 liği dışında alınmaz. Tüketimi çok yüksek. Şuan 12 liği bile anlık 290 w ların altına dahi kısamıyor. İstersen Adem başkana sorabilirsin. Bi ara anlık 290w ları gördüm o da 30 40 saniye dedi. Yine tüketim sabit 350 lere çıktı diyor

Son düzenleme:
O değil de, biz şu BRE nin gerçek performansını ne zaman göreceğiz çok merak ediyorum.

Bu arada klimada bir konu dikkatimi çekti, denk gelirsem yarın fotosunu çekeceğim, BRE nin dış ünitesinde, diğerlerinde ya benim dikkatimi çekmeyen ya da olmayan bir terleme durumu söz konusu, klimanın taban ile sırt bölümünün birleştiği yerden.

Tahliye borusu haricinde o bölgede boncuk boncuk terleme görüyorum sabah saatlerinde, zanediyorum ki kondenserdeki soğukluk ile sabah o saatlerde güneşin etkisi ile ısınan havanın sıcaklığı o bölgede çarpışıp yoğuşuyor, şerit şeklinde boncuk boncuk terleme yapıyor.

Duruma göre o bölgeye şerit halinde şu kendinden yapışkanlı bant süngerkelrden çekmeyi düşünüyorum.

Bu sabah nasıl oldu da fotosunu çekmedim ki :alala

Evden çıkıp ofise geliyorum, AEP de bakıyorum kupkuru. Tabi AEP tam güneye bakıyor, BRE ise Doğu cepheye, yani güneş klimanın üstüne doğuyor resmen, belki onun etkisi vardır.

Bu arada senin bulunduğun bölgede rakım kaçtı abi?
Ne zaman göreceksin abi biliyor musun ? O klimayı benim oraya takıyorsun abi. Ben sana o zaman gerçek performansını söylerim, saat saat tüketimlerini tespit eder gönderirim

Bizim Muğla bölgesinde evleri okulları 20cm bims ile yapıyorlar.
Tuğlanın ısı iletkenlik Katsayısı λ (W/m.K): 0.3 tür. Bims ısı iletkenlik katsayısı λ (W/m.K): 0.18 dir. Isı yalıtımı açısından düşünürsek bims kullanmak daha avantajlı. Sayılardan anlaşılmak üzere ısı yalıtımında bims kullanmak yaklaşık olarak 2 kat daha yararlı olacaktır.
Su olayı için dediğin doğru ama sıva ve boyadan sonra asla su çekmez. ?
Üstad kâğıttaki yazan verilere bakma ben insaatta 'da çok çalıştım. Usta sayılırım duvar örme , perde beton atma ... vs. Elimizden herşey geliyor. Ben verilere bakmam. Giderim onu yerinde test ederim ona göre haraket ederim. Şuan bizim Korkuteli deki evin 1. Katı tuğla 2. Katı bims. Her iki katta da dogalgaz tesisatımız var kombimiz 2 senedir çalışıyor. Tuğla ile döşenen katta nem rutubet yok bims yani briket ile dosenende nem rutubet var. Aynı m² doğalgaz faturası bile farklı geliyor

Üstad kâğıttaki yazan verilere bakma ben insaatta 'da çok çalıştım. Usta sayılırım duvar örme , perde beton atma ... vs. Elimizden herşey geliyor. Ben verilere bakmam. Giderim onu yerinde test ederim ona göre haraket ederim. Şuan bizim Korkuteli deki evin 1. Katı tuğla 2. Katı bims. Her iki katta da dogalgaz tesisatımız var kombimiz 2 senedir çalışıyor. Tuğla ile döşenen katta nem rutubet yok bims yani briket ile dosenende nem rutubet var. Aynı m² doğalgaz faturası bile farklı geliyor
Benim ev bims başka bir yalıtım malzemesi yok 12bin Xtreme ile 40m2 üzerinde alanı ısıtma yapıyorum bims yalıtım yapmasa bu klima 33⁰ minimum üfleme değerlerini kesinlikle görmezdi. Ortalama 22⁰ ortam sıcaklığı alıyorum.

Bu arada bende çok şeyin ustası olduğumu düşünüyorum genel anlamda tüm ustaların arkasını toplarım. ?

Ekli dosyalar

• IMG_20231128_214558.jpg
    IMG_20231128_214558.jpg
    92.9 KB · Görüntüleme: 16
  • IMG_20231226_232934-2.jpg
    IMG_20231226_232934-2.jpg
    34 KB · Görüntüleme: 16
Valla güzel seviye :D

Aklıma gelmişken yazayım, klimanın üstüne 4cm strafor yapıştırıp yaptığım testlerde güzel sonuç aldığım için.
Olası bir şekilde bu klimaların dış ortamla bağlantılı noktalarına güzel bir işçilik ile 1cm lik straforlar yapıştırıp klimanın dış ünitesini de izole edip bazı testler yapabilrim diye düşünüyorum şu an :D
Merakla bekliyoruz abi ?

O değil de, biz şu BRE nin gerçek performansını ne zaman göreceğiz çok merak ediyorum.

Bu arada klimada bir konu dikkatimi çekti, denk gelirsem yarın fotosunu çekeceğim, BRE nin dış ünitesinde, diğerlerinde ya benim dikkatimi çekmeyen ya da olmayan bir terleme durumu söz konusu, klimanın taban ile sırt bölümünün birleştiği yerden.

Tahliye borusu haricinde o bölgede boncuk boncuk terleme görüyorum sabah saatlerinde, zanediyorum ki kondenserdeki soğukluk ile sabah o saatlerde güneşin etkisi ile ısınan havanın sıcaklığı o bölgede çarpışıp yoğuşuyor, şerit şeklinde boncuk boncuk terleme yapıyor.

Duruma göre o bölgeye şerit halinde şu kendinden yapışkanlı bant süngerkelrden çekmeyi düşünüyorum.

Bu sabah nasıl oldu da fotosunu çekmedim ki :alala

Evden çıkıp ofise geliyorum, AEP de bakıyorum kupkuru. Tabi AEP tam güneye bakıyor, BRE ise Doğu cepheye, yani güneş klimanın üstüne doğuyor resmen, belki onun etkisi vardır.

Bu arada senin bulunduğun bölgede rakım kaçtı abi?
Ben senin yerine çektim abi?
Bu durum bende epeydir var kondanser tabana yakın haliyle sürekli de soğuk olunca yoğuşma yapıyor öyle kalıp damlatma yapmıyor bende.
Ayrıca prime modelinde de vardı sert havalarda o damlacıklar buz tutardı

Ekli dosyalar

• Screenshot_2023-12-27-19-24-07-64_92460851df6f172a4592fca41cc2d2e6.jpg
    Screenshot_2023-12-27-19-24-07-64_92460851df6f172a4592fca41cc2d2e6.jpg
    24.3 KB · Görüntüleme: 20
Sana sonoff vs bakalım bir şeyler :D

Zaten bu işlere merakın da var nasılsa :D
Abi bende geçenlerde bycilo abinin sigorta wi-fi sorusunu gördüm de onların hepsi çin malı hepside birbirine benzeyen sigortalar olduğu için yorum yapamadım daha önce çok araştırma yaptım kafama yatmadı eni sonu wi-fi priz almıştım ?
Şöyle sağlam 45-65 amperlik wi-fi li sigorta bulsam gadasini alacağım da yok
Schneider Siemens baktım onların da aşırı profesyonel ürünleri var pc den yönetim yapılan oda bize yaramaz çok pahalı
Ama mümkün olsa sigorta tarafından klima elektrik girişlerine priz bağlanarak oraya iki tane güzelinden wi-fi priz bağlanarak işi çözebilir.

Son düzenleme:
Aaaaa benim klima :kop
Tam aha bitti bu sefer uğraşacak birşeyler kalmadı diyom yine bana iş çıkıyor acaba ne icat yapsam bu damlacıklara:clap2:hihi
Yalnız varya dış ve iç ünite de çıt yok yaptığım yöntemler sayesinde acaba o panjurun yerine telmi çeksem ??
Yaa abi niye dedinki şimdi sen 1mm strafor falan aklıma iş düştü ?
IMG-20231203-WA0005.jpg

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri