Abi rezistans dediğin şey, Susam sokağındaki Kurabiye Canavarı gibi bir şey zaten@muhammet göl termosifon olayı bizde güneş enerji sisteminin üzerinde güneşin olmadığı zamanlar bizde elektrikli rezistansı açıyoruz sağlam yakıyor. ?

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Abi rezistans dediğin şey, Susam sokağındaki Kurabiye Canavarı gibi bir şey zaten@muhammet göl termosifon olayı bizde güneş enerji sisteminin üzerinde güneşin olmadığı zamanlar bizde elektrikli rezistansı açıyoruz sağlam yakıyor. ?
Abi yaşama konusunda dondurma sektöründe çalışıyorum yaz ayları sezon çok yorucu geçiyor kış ayları tadı çıkıyor. ?Ben biliyorum, sen yaşıyorsun
Bugün çok yoğun yine, yarın Komisyona gitmem gerekecek gündem dışı olarak birkaç dosyada görüşümü istediler.
Sebebini bilmediğim bir baş ağrım var ensekökümden.
Samsung klima ile ilgili bir konuda video çekerken başladı başım, sanıyorum ki sinirlenince etkiliyor beni![]()
Vatandaşa yapılanlar o kadar çok kanıma dokunuyor ve arsızlıkları, yüzsüzlükleri o kadar nefret ettiriyor ki sanki bana yapılmış gibi gereksiz sinirleniyorum ve sağlığımı etkilemeye başladı sanki bu durum.
Sene sonu geldi, 2023 dosyalarını kapattık o nedenle uzun bir boşluk giriyor araya, ilk toplantıya kadar dosyalar fena şişecek orası belli.
Yeni başvuru üst limiti 104.000TL oldu ve bu da iş yükünü belli oranda yine arttıracak demek.
Bir avukat dostumuz Linkedinden ulaşmış, fethiyede yaşıyormuş tanışmak istiyor yarın kendisi ile de buluşup bir kahve içelim kordonda dedik vs vs vs
Yahu ben ticari anlamda çalışmıyorum, mesaim de yok ama nasıl bu kadar yoğun olabiliyor herşey onu çözemiyorum.
Abi ben şöyle bir taktik oynuyorum o konuda.@muhammet göl termosifon olayı bizde güneş enerji sisteminin üzerinde güneşin olmadığı zamanlar bizde elektrikli rezistansı açıyoruz sağlam yakıyor. ?
Sırf bu yüzden ben her zaman zamlı tarifeyi bz alıyorum.Arkadaşlar mesken ev aboneleri için söylüyorum kw ile çarpımı yaparken düz hesap yaparsanız yanılırsınız çünkü kota sistemi var tr de şuan 240kw kotayı aşanın faturası daha farklı hesaplanır
Zamzung bayisi gizerler düşünsün artık gerisini, ben Horozumu saldımAbi yaşama konusunda dondurma sektöründe çalışıyorum yaz ayları sezon çok yorucu geçiyor kış ayları tadı çıkıyor. ?
Samsung konusunu izledim az önce gelişmeleri merakla bekliyoruz.
Çevre genişliyor abim işin zor ?
Geçen ay evde yokken rezistans üç gün açık kalmış havada hep kapalı ve soğuktu termostat yapsa da cayırdattmış elektriği ?Abi rezistans dediğin şey, Susam sokağındaki Kurabiye Canavarı gibi bir şey zaten![]()
samsung ile alakalı yaşadıklarımı sana anlatsam destan yazılır abiBen biliyorum, sen yaşıyorsun
Bugün çok yoğun yine, yarın Komisyona gitmem gerekecek gündem dışı olarak birkaç dosyada görüşümü istediler.
Sebebini bilmediğim bir baş ağrım var ensekökümden.
Samsung klima ile ilgili bir konuda video çekerken başladı başım, sanıyorum ki sinirlenince etkiliyor beni
Vatandaşa yapılanlar o kadar çok kanıma dokunuyor ve arsızlıkları, yüzsüzlükleri o kadar nefret ettiriyor ki sanki bana yapılmış gibi gereksiz sinirleniyorum ve sağlığımı etkilemeye başladı sanki bu durum.
Sene sonu geldi, 2023 dosyalarını kapattık o nedenle uzun bir boşluk giriyor araya, ilk toplantıya kadar dosyalar fena şişecek orası belli.
Yeni başvuru üst limiti 104.000TL oldu ve bu da iş yükünü belli oranda yine arttıracak demek.
Bir avukat dostumuz Linkedinden ulaşmış, fethiyede yaşıyormuş tanışmak istiyor yarın kendisi ile de buluşup bir kahve içelim kordonda dedik vs vs vs
Yahu ben ticari anlamda çalışmıyorum, mesaim de yok ama nasıl bu kadar yoğun olabiliyor herşey onu çözemiyorum.
şuan yüzde 15 zam gelecek elektriğeSırf bu yüzden ben her zaman zamlı tarifeyi bz alıyorum.
Yani bizim derdimiz bir ürün ile ilgili ''Bakın ne kadar az yaktı'' demek olmadığı için bütün yuvarlamaları hep yukarı doğru yapıp fiyatı da hep 2,5tl olarak hesaplıyordum.
Şimdi yeni tarifede yine zamlı olanı baz almaya devam edeceğim çünkü he en kötü koşulları söyleyelim ki, vatandaşa acı reçeteler çıkmasın.
O iş sıkıntılı biraz ama yokluğu da fena dert çektiriyor abi.Geçen ay evde yokken rezistans üç gün açık kalmış havada hep kapalı ve soğuktu termostat yapsa da cayırdattmış elektriği ?
Özellikle tv öncelikli önerdiğim bir marka olsa da yanlış yapıp üstüne bir de umursamaz davranıyorlarsa gereğini yaparız her zaman.samsung ile alakalı yaşadıklarımı sana anlatsam destan yazılır abi
Ülkenin değişik yerlerinde de farklı olduğu için son zamanlarda tüketimleri KW cinsinden paylaşıyorum vatandaş çarpımını kendi bölgesine göre yapsın diye.şuan yüzde 15 zam gelecek elektriğe
Aslında o ihtimal için banyoların güneş enerji sistemi deposuna en yakın olanına bir hat bıraktım hızlı ısıtıcı takmak için ? ama daha oralara sıra gelmedi. Malum bu devirde inşaat yapmak zor iş enflasyon yüzünden evdeki hesap çarşıya uymadı biraz kredi çektim onları ödüyorum. Daha eksik çok bahçe duvarları yapılacak bahçe düzenlenecek veranda yapılacak çok çalışmam gerekiyor. ?Abi ben şöyle bir taktik oynuyorum o konuda.
Hava kapalı olunca güneç yok ve kış koşulu diye sıcak su yok diyelim ki, normalde ani su ısıtıcıları için ayrı bir çeşme olur her banyoda (Bizim buralarda hep öyle) O lanet ASI denen meretler de
birinci kademe 2500
ikinci kademe 5000
üçüncü kademe 7500watt çekiyor
bendeki çok emin değilim ama 9.000watt olabilir 3 üncü kademe.
Neyse abi birinci kademe şebeke suyunu zaten sittin sene ısıtmaz asla, mecbur 2 ye geçiyorsun idare eder oluyor, benim gibi sıcak suyla kırklanan adamı da kesmez.
ben de çözümü şurada buldum abi.
Havada ne kadar güneç olmasa da, deoda ne kadar sıcak su olmasa da ne olursa olsun kesinlikle depodaki su şebeke suyundan daha sıcak oluyor ve inanın 1 inci kademede Allaaaahhh diyorum ben o derece yani
Yani ani su ısıtıcıya şebekeden giden hortum bende hiç ama hiç takılı değil, boşta duruyor. Eğer hava kapalı ve sıcak su yoksa, duş başlığını çıkartıp, hortumu ani su ısıtıcının giriş rekoruna takıp, zaten hazır olan çıkıştaki diğer duş başlığında birinci kademede yıkanıp işi çözüyorum yani bende banyoda her zaman iki duş başlığı var![]()
Abi bu sitedeki hesap tutar mı? ?Ülkenin değişik yerlerinde de farklı olduğu için son zamanlarda tüketimleri KW cinsinden paylaşıyorum vatandaş çarpımını kendi bölgesine göre yapsın diye.
Abi o riski aldım 3 ekimde gittim 5 adt 545w panel 1 adt 5.2kw hibrit inverter kalosu bağlantı elemanları profili derken baya masraf yaptım.Bir ara prefabrik ev yaptırabilirmiyiz diye araştırırken, topraktan havaya iklimlendirme sistemi düşünmüştüm
yerden (Bahçedeki toprak) takribi 1,5 metre aşağıya polietilen boruları döşeyip sadece ısı pompası veya ısı pompası + güneş paneli destekli bir sistem nasıl yaparız diye düşünmüştüm.
Tabi o işin yatırımı biraz fazla oluyor ama sonuçları çok ekonomik ve konforlu oluyor.
Diğer yandan düşünüyorum, o kadar yatırım maliyeti yapacağıma zaten toplasan 70 80m2 bir evin içinde 3 klimayı hiç kapatmadan çalıştır, al sana iklimlendirme dedim geçtim![]()
Bu parametre ayarı airfelde var mı abiTamam işte o C5 CS her ne ise onu görünce giriş yaptığın iki buton ile çıkış yap ve enerjiyi kes, açtığında işlem tamam. Bu arada ben de evdekinin parametreyi de 4 yaptım bu sabah![]()
Bana Aep aldırdın geri dönmek yok ?? bu yola baş koydukBen zaten memnunum daaa daaa daası şu ileri dönük elektrik kw fiyatları beni düşündürüyor
Yazlı kışlı klimam dan memnunum güçlü yakıtı güzel 12lik bazında
bak bu fatura dönemi 243kw ev yakmış 147kw klima yakmış 700tl fatura geldi 390x2=700 düz
En en sert ayda klima hadi 300kw yaksın hava ile suda soğuyor termosifon duman ediyor termoya yapacak birşey yok kısmaz o?
En azından işte başka yerlerden nasıl tasarruf edilir onun peşindeyim
E şimdi hadi klima değişip yakıtı düşür seeemmm
Termo kalır üstüne birde senelik temizlik parası çıkar ne anladık ki hesabına gelir
Midea nın termosifonu olsa kısar miydi acaba??
Aaaa o benmiydim?Bana Aep aldırdın geri dönmek yok ?? bu yola baş koyduk
kim o firma paylaş ki bizde böyle ürün alacak olursak iyi araştırırız ondan sonra alırız.Abi o riski aldım 3 ekimde gittim 5 adt 545w panel 1 adt 5.2kw hibrit inverter kalosu bağlantı elemanları profili derken baya masraf yaptım.
Şimdi bir arkadaşta bana da alalım dedi.
Fiyat aldık benim 3 ekimde tanesini 164 dolara aldığım panel 119 dolara düşmez mi! Yanlışlık yaptınız sanırım dedim yok kışa girdiğimiz için birçok üründe indirim var dedi. Canım sıkıldı. Panellerden toplamda (5+5=10panel) 450 dolar = 13500 tl zarardayım şu an kar yapalım dedim panelden 1w faydalanmadan 13500 içerdeyiz .
en kısa zamanda 12 lik legendera aldığını duyarız. ama kampanya bitmeden al abim.Aaaa o benmiydim?
Şimdiden legendera söküm videoları ni izlemeye başladım bile
abi senin aylık kullanma kotan 240w . Bu sınırı geçmezsen 1.34 tl den çarpılır 1 kw sı. 240 kw nın üzerini ise 2.2 tl den çarparsın. o zaman ne kadar yaktığın ortaya çıkarAbi bu sitedeki hesap tutar mı? ?
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.