Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

@Adem Helvacı abi aep te şöyle bir şey dikkatimi çekti
kapanmadığı zaman sert havalarda otomatik fan da 430w a sabitliyor min 37° üflüyor ama
Manuel %40 50 civarı fandada min 37° üfleyip 360w inip sabitliyor
Fan seviyeleri sesine göre bakarsak aynı sayılır otoda fan belli bir yerden aşağı inmiyor diyebilirim.
Bu durumda aradaki 50w neden oluşur sence onu merak ettim.
Daha önce prime kullandığım için biliyorum prime ve xreme e göre ters huylu gibi birşey bu klima

İsmini yanlış hatırlamıyorsam Turgut Bey aradı dün. Konuştuk biraz sağolsun halimi hatırımı sordu. İstek tavsiye konusunda da konuştuk. Prime konusunda da konuştuk parametreler den bahsettim orasi sıkıntı cihazı geri dönülmez bozabilirsiniz dedi. Ama bilgi bilgidir bir kenarda dursun.
Anladım abi ?
Bu durumda reset fonksiyonu olsa iyi olurmuş

nimomed pc 868 infrared termometre kalibrasyon ayarları bozuldu. ? Dün gece biraz uğraştım yapamadım. Yanlışlıkla kalibrasyon açılmış bende bir iki tetiğe bastım sonradan farkettim hep yanlış ölçmeye başladı şimdi kalibrasyon parametre ayarlarına giremiyorum.
Abi ne yaptın düzeltme yapabildinmi ölçüm cihazı nı

Yeni iç ünite montajı yapıldı artı olarak nem ölçer var kumandalar farklı ve göz özelliği var odada yarım saat kimseyi görmezse kendini kısıyor yeni iç üniteymiş bu aynı zamanda sıcaklık göstergesi yarım derece yarım derece olmuş ?

Ekli dosyalar

• IMG_2903.jpeg
    IMG_2903.jpeg
    72.9 KB · Görüntüleme: 23
  • IMG_2911.jpeg
    IMG_2911.jpeg
    23.9 KB · Görüntüleme: 24
R32 saf bir gazdır bu nedenle R32 gaz kaçağı olduğunda, kaçan gazın yerine yeni gaz eklenebilir.

Aslında bir ara biz buna ASAL GAZ dedik ama ataştırınca R32 nin asal gaz olmadığı da ortaya çıktı.

R410 gaz malum R32 ve R125 gazlarının karışımıydı bu nedenle R410 gaz kaçağı olduğunda kaçan gazın yerine yeni gaz eklenmezdi çünkü hangi kısımdan ne kadar kaçtığını, hangisinin ne derece gaz durumuna veya lkikit durumda olduğunıu bilemiyorduk. Bu şekilde ekleme yapıldığında karışımın oranını değiştirdiği için klimanın performansını olumsuz etkileyordu.

Bütün bunlar aslında şu Floro karbon ve Hidro floro karbon mevzularından yani çevre etkisinden kaynaklanıyor ama sonuçta R32 ye gaz eklemesi yapılabilir dostlar.

Yine de işin uzmanı olan @mbirol ustamıza soralım :ok
Teşekkürler abi ozaman bu ustayla iş yapmıyım çünkü montajlarımı buna yaptıracaktım :)

İrfan abi prime için parametre yapmak istiyor musun hâlâ ?
Adem abiye soralım istersen?

İsmini yanlış hatırlamıyorsam Turgut Bey aradı dün. Konuştuk biraz sağolsun halimi hatırımı sordu. İstek tavsiye konusunda da konuştuk. Prime konusunda da konuştuk parametreler den bahsettim orasi sıkıntı cihazı geri dönülmez bozabilirsiniz dedi. Ama bilgi bilgidir bir kenarda dursun.

Akşam eve gidince denerim bendeki klimada. Benim prime mutfakta kurulu olduğu için hiç ihtiyaç duymamıştım, bilgimiz olsun bakalım durum nedir?
Bozulursa hiç olmazsa bendeki test ürününde yapmış oluruz denemeleri, biz bir şekilde çözeriz :ok

@Adem Helvacı abi aep te şöyle bir şey dikkatimi çekti
kapanmadığı zaman sert havalarda otomatik fan da 430w a sabitliyor min 37° üflüyor ama
Manuel %40 50 civarı fandada min 37° üfleyip 360w inip sabitliyor
Fan seviyeleri sesine göre bakarsak aynı sayılır otoda fan belli bir yerden aşağı inmiyor diyebilirim.
Bu durumda aradaki 50w neden oluşur sence onu merak ettim.
Daha önce prime kullandığım için biliyorum prime ve xreme e göre ters huylu gibi birşey bu klima
Şöyle olabilir (fikir sadece)
Neticede değişken olan devir sadece iç ünite cross fan motorunda değil, dış ünite fan motoru da değişken devirli ve exp valf de bir tolerasyona sahip malum. Yapılan değişikliğin içerideki yansıması ile dışarıdaki yansıması farklıdır diye düşünüyorum. Neticede bu meretin ana hedefi senin talebini karşılamak, bu talebi karşılamak için senin isteklerini de göz önünde bulundurup bir çalışma şekli belirliyor.

Senin yaptığın bir değişiklik iç kısımda onun müdahale etmemesi gereken bir durum ise tolerasyonu dış üniteden yapıyor olabilir.

Ters huy konusuna katılıyorum. Özellikle BRE de bu konuda ters mantıkla çalışıyor bazı konularda.

Yeni iç ünite montajı yapıldı artı olarak nem ölçer var kumandalar farklı ve göz özelliği var odada yarım saat kimseyi görmezse kendini kısıyor yeni iç üniteymiş bu aynı zamanda sıcaklık göstergesi yarım derece yarım derece olmuş ?
ilk nesil gelmesi gereken ama yanlış gelenlerin yerine doğru gelen parti bu. Gözlü :D

Çok uzun yıllar evvel vstel efendinin Enviro diye bir serisi vardı, onun vardı bu göz zımbırtısından ama festel mühendisliği gadarıynan :D

Akşam eve gidince denerim bendeki klimada. Benim prime mutfakta kurulu olduğu için hiç ihtiyaç duymamıştım, bilgimiz olsun bakalım durum nedir?
Bozulursa hiç olmazsa bendeki test ürününde yapmış oluruz denemeleri, biz bir şekilde çözeriz :ok
Abi aslında girilen değeri unutmadığımız sürece birşey olması imkansız yeterki gerekli yerlerden başka değeri değiştirmeyelim degistirsek bilede unutmazsak hiç sorun olmaz?

Bu günkü testte 20 m2 odada monteli Prime ı öğleye kadar set 30 da 5 e kadarda 28 set ile kullandım. Aynı hatta bağlı 1 adt eski 1 adt yeni (ama inveter değil sanırım) buzdolabı bağlı haldeyken. sabah 9:40 ile 17:00 arasında binanın toplam tüketimi 5.1 kw bunun 2,6kw sı şebekeden 2,5 kw sı güneşten olacak şekilde veri elde ettim. Çoğunlukla bulutlu ara ara yağmur atıştırdı toplamda 30 dk olmaz güneş çıktı. Tüketime katkı sağlayan mutfak aspiratörü ve TV de var.

Şöyle olabilir (fikir sadece)
Neticede değişken olan devir sadece iç ünite cross fan motorunda değil, dış ünite fan motoru da değişken devirli ve exp valf de bir tolerasyona sahip malum. Yapılan değişikliğin içerideki yansıması ile dışarıdaki yansıması farklıdır diye düşünüyorum. Neticede bu meretin ana hedefi senin talebini karşılamak, bu talebi karşılamak için senin isteklerini de göz önünde bulundurup bir çalışma şekli belirliyor.

Senin yaptığın bir değişiklik iç kısımda onun müdahale etmemesi gereken bir durum ise tolerasyonu dış üniteden yapıyor olabilir.

Ters huy konusuna katılıyorum. Özellikle BRE de bu konuda ters mantıkla çalışıyor bazı konularda.
Dediğin gibidir bence abi
özellikle exp valf de işin içine girince df huyu bile farklı
müdahale yi dış ünite de yapabilir

Niye bizimki tek mi ?
Ama işte performans açısından ben değişiklik görmüyorum daha doğrusu şuana kadar bir artısını göremedim tüketim ve üfleme ısısı konusunda
Bunu en iyi sen bilirsin gtech i birçok kez ölçüm yaptın üflemeye baktın tüketime baktın ?

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri