Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

Tabi uygulama üzerinden yazılımınızı 1.0.8 den 1.0.9 a yükseltmeyi de unutmayın.

Ayrıca filtrelerinizi temizlemeyi de unutmayın :ok

1707808876758.jpeg
1707808894886.jpeg

Uzun zamandır uygulama geliştiricileri ile şu enerji takip özelliği ile ilgili didişip duruyorum.
Bana geri bildirimlerine istinaden bugün tekrar yazdım kendilerine.
Ekli dosyayı görüntüle 12711

Sizler de uygulamalarınızın BİZİ DEĞERLENDİRİN bölümünden lütfen Breezeless modelinde var olan IECO özelliğinin All Easy Pro ve Xtreme serilerinde de aktif olmasını uzun zamandır beklediğinizi belirten bir yazı yazın ki başlarını şişirelim :ok

Uygulamada kendi profil bölümünüze girdiğinizde şu alanda göreceksiniz.

Ekli dosyayı görüntüle 12712

Sonra da ne istiyorsanız yazıp yollayın :ok

Ekli dosyayı görüntüle 12713
Hemen veriyoruz coşkuyu abim 😅🙏

@Adem Helvacı bizde enerji izleme burada görünmesi gerekiyor sanırım. Bizde böyle abi senin resimle yan yana getirdim 😃

Ekli dosyalar

• IMG_20240213_111113.jpg
    IMG_20240213_111113.jpg
    25.4 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG_20240213_110940.jpg
    IMG_20240213_110940.jpg
    18.1 KB · Görüntüleme: 13
Hemen veriyoruz coşkuyu abim 😅🙏
Cansınız
Az önce Powerfull firması ile bir online toplantı yaptık, Kemal Bey ve Bülent Bey ile oldukça geniş çaplı bir gerilim akım güç sentezleri üzerine konuşurken bazı fikirler sundum ve bu konu üzerine düşünmelerini rica ettim. Değerlendirip aratıracaklar neler yapılabileceğine dair.

Bu firma kesintisiz güç kaynakları ve regülasyon üzerine çalışıyor olsa da kendilerine sıcaklık ve ölçüm değerleri üzerine özellikle buzdolaplarının gıda güvenliği anlamında sadece buzdolabının kendisini gerilimden korumak değil içerisindeki gıdaların güvenliğini de düşünerek akıllı wifi prize entegre edebilecekleri bataryalı iki ayrı sıcaklık sensörünü priz ile bütünleştirip bunu bir kit halinde de satabileceklerini belirttim.

Her ne kadar yeni nesil ürünlerde bu özellikler var olsa da ülkede milyonlarca eski nesil buzdolabı var.

Aynı özellik bulaşık makinesi için de olabilir, klima için de olabilir ve bu fikir geliştirilebilir.

1,5 saate yakın süren toplantıda birbirimizi oldukça iyi anladığımızı düşünüyorum.

Aynı zamanda bana özel gerilim ayarlı bir regülatör yapıp yapamayacaklarını sordum testlerimde kullanmak üzere.
Zira ürünlerin regülasyon kapasitesini ölçebilmek adına gerilimi bilerek bizim düşürebileceğimiz bir donanım olmalı elimizde.

Bu donanım da elime geçtiğinde TV lerin veya buzdolaplarının düşük gerilimde ne yaptığı, yüksek gerilimde ne yaptığı gibi detayları da son kullanıcılara video kaydı alıp somut verilerle paylaşabilmiş olacağız :ok

Çok verimli bir toplantı oldu, firma test için bazı ürünler yollayacaklar wifi priz vs dahil, bakalım ne gibi sonuçlarla karşılaşacağız.

@Adem Helvacı bizde enerji izleme burada görünmesi gerekiyor sanırım. Bizde böyle abi senin resimle yan yana getirdim 😃
Evet abi orada cihazların tamamını gösteriyor, uygulama içerisinde de en üstte IECO bölümü var oradan takip ediliyor. :ok

Tabi ben orayı tıkladığımda sadece BRE yi görüyorum diğerleri yok, oldurana kadar ekşiyeceğiz başlarına :kiskis

Hah nokta atışı doğru bilgi. Bununla ilgili Mide akullanıcılarına özel bir video mu çekip yayınlasam acaba :D
Kıytırık markaların bile enerji izleme özelliği var. Ama midea gree paylaşmıyor. Bunu diğer markalar ile kıyaslaması kolay olup yanlış anlaşılmalara neden olabileceği için bilerek almıyorlar bence. Kendimiz görüyoruz yalıtımlı ile yalıtımsız binada bulunan aynı model klimanın tüketimleri çok farklı olabiliyor. Mesala gree g-tech checker cihazında voltaj akım ve bilumum tüm bilgiler görünüyor. Bunu da isteseler çok kolay uygulamaya entegre ederler ama yapmıyorlar işte.

@Adem Helvacı @mbirol @İlteriş Yılmaz @REMZİ96
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle herkese hayırlı günler.
Ben 2 adet midea all easy pro 12 btu klima aldım. Bulunduğum ilçede yetkili servis olmadığı için montajı firma bilgisi dahilinde yerli ve milli markamızın teknisyenine yaptırdık. 1 adet klimada 5 metre hazır bakir boru kullanıldi. 1 adet klimada 7 mt bakir boru kullanildi havşa açılarak. Her iki klima da 40 dakikaya yakın vakum yapıldı.
İlk gün 7 metre olan gaz kaçağı oluştu.
İç ünite bağlantı rekorundan kaçak oluşmuş. Tam sıkmamis usta. Oraya tam sıktı ve dış ünite bağlantı yerinden vakum 30 dakika yapıldı. Sonra terazi ile 690 gram + 2x12 gram 24 gram da 2 metre boru icin. 714 gram 10 gram da kacma payı 725 gram gaz basıldı. Tekrar 40 dakika vakum yapıldı.

Sonra ise 2 klima hazır kit olan klimada gaz kaçağı oluştu. Bu klima da 690 gram gaz eklenecek. Sizden ricam yapılan işlemlerde bir hata var mıdır. Yapılan ilk bağlantı işlemi hatadır. Ama ondan sonrası gaz ekleme işlemi için söylüyorum nasıl bir yol izlenmelidir.

Teşekkürler

Ben 2 adet midea all easy pro 12 btu klima aldım. Bulunduğum ilçede yetkili servis olmadığı için montajı firma bilgisi dahilinde yerli ve milli markamızın teknisyenine yaptırdık. 1 adet klimada 5 metre hazır bakir boru kullanıldi. 1 adet klimada 7 mt bakir boru kullanildi havşa açılarak. Her iki klima da 40 dakikaya yakın vakum yapıldı.
İç ünite bağlantı rekorundan kaçak oluşmuş. Tam sıkmamis usta. Oraya tam sıktı ve dış ünite bağlantı yerinden vakum 30 dakika yapıldı. Sonra terazi ile 690 gram + 2x12 gram 24 gram da 2 metre boru icin. 714 gram 10 gram da kacma payı 725 gram gaz basıldı. Tekrar 40 dakika vakum yapıldı.

Sonra ise 2 klima hazır kit olan klimada gaz kaçağı oluştu. Bu klima da 690 gram gaz eklenecek. Sizden ricam yapılan işlemlerde bir hata var mıdır. Yapılan ilk bağlantı işlemi hatadır. Ama ondan sonrası gaz ekleme işlemi için söylüyorum nasıl bir yol izlenmelidir.

Teşekkürler
Bu tarz bir sıkıntı yaşadım komple gaz boşaltma yapılarak yeniden gaz basıldı durum stabil 🙏

Kıytırık markaların bile enerji izleme özelliği var. Ama midea gree paylaşmıyor. Bunu diğer markalar ile kıyaslaması kolay olup yanlış anlaşılmalara neden olabileceği için bilerek almıyorlar bence. Kendimiz görüyoruz yalıtımlı ile yalıtımsız binada bulunan aynı model klimanın tüketimleri çok farklı olabiliyor. Mesala gree g-tech checker cihazında voltaj akım ve bilumum tüm bilgiler görünüyor. Bunu da isteseler çok kolay uygulamaya entegre ederler ama yapmıyorlar işte.
Vardır Cin akıllarında Çin kafası ile bir şeyler mutlaka :D

Teşekkürler
Yani ister istemez ustamızdan özür dileyerek yazmak isterim de ''Aga bu nasıl işçilik?'' :oops::oops::oops:

Yahu bir insanın taktığı iki klimanın ikisi de gaz kaçırır mı arkadaş?

Dua etsin sizin gibi Hulusi birisine denk gelmiş.

Ve neyse ki gaz gramaj konusunda+vakum konusunda hassas davranılmış (Muhtemelen bu da sizin sayenizdedir)

İşte ısrarla HASSAS VAKUM SAATİ dememizin sebebi bu.

40 dakikaya falan gerek yok abi açık söylüyorum, doğru düzgün bir makine ile 10 dakika vakumunu yapsın, 15 dakika yapsın tamam eyvallah ama vakum bitince sistemi ayırmadan hassas saat ile kaçak testi yapsaydı bunlar yaşanmazdı mesela.

FG Europe yönetiminin servislerine vakum konusundaki hassasiyetine istinaden yayınladığı bültenlerin birisinden ufak bir kesit ekleyeyim buraya.
Dikkat ederseniz buradaki manometrede ibre sağda duruyor, normal manometrelerde bu solda oluyor biliyorsunuz.

1707830129054.png

Neyse, sonraki işlemler özelinde söylüyorum herhangi bir sorun veya sakınca bulunmamaktadır.
İçinize kurt düşürmek değil elbette amacım fakat ister istemez insanı irrite ediyor bu gibi durumlar.

Sonraki süreç için güzel haberlerinizi bekliyoruz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
😔😔😔
Liyakat ve AHLAK denen olguyu toplumdan söküp aldılar, Liyakat ve ahlak sahibi yönetici kalmayan bir toplum da nihayetinde buraya evrildi ne diyelim..

Yani ister istemez ustamızdan özür dileyerek yazmak isterim de ''Aga bu nasıl işçilik?'' :oops::oops::oops:

Yahu bir insanın taktığı iki klimanın ikisi de gaz kaçırır mı arkadaş?

Dua etsin sizin gibi Hulusi birisine denk gelmiş.

Ve neyse ki gaz gramaj konusunda+vakum konusunda hassas davranılmış (Muhtemelen bu da sizin sayenizdedir)

İşte ısrarla HASSAS VAKUM SAATİ dememizin sebebi bu.

40 dakikaya falan gerek yok abi açık söylüyorum, doğru düzgün bir makine ile 10 dakika vakumunu yapsın, 15 dakika yapsın tamam eyvallah ama vakum bitince sistemi ayırmadan hassas saat ile kaçak testi yapsaydı bunlar yaşanmazdı mesela.

FG Europe yönetiminin servislerine vakum konusundaki hassasiyetine istinaden yayınladığı bültenlerin birisinden ufak bir kesit ekleyeyim buraya.
Dikkat ederseniz buradaki manometrede ibre sağda duruyor, normal manometrelerde bu solda oluyor biliyorsunuz.

Ekli dosyayı görüntüle 12732

Turgut müdür sagolsun durumu haber verdi. Ama öncesinde ekranda zaten OC EL hatasi ekrana düştü. Gaz ekleme konusunda sizin forumdaki konuyu remzi üstad sagolsun whatsap üzerinden gönderdi. Ve oradan 690 gram gaz artı 2 x 12 gram gaz konusunda Turgut bey 720 gram yeterli olur dedi. Ama o günden beri killanmadim değil. Verim düşer mi ? Tekrar gaz kaçırır mı? Performans eklenir mı? Mesele sizin yaptığınız gibi 30 set 20 fanda 5 dakika turbo çalıştırıp sonra 20 fan yapınca 53 derece üstüne çıkmıyor. Ama aynı şekilde bosch klimada 58 derece gördüm. Birde servis konusunda Şırnak ta yapılandırma yapsalar. Yazın aşırı sıcak memleket satis konusunda güzel yerlere gelir. Ama servis ve bayileşme noktasında zayıf. Hersey için teşekkürler

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri