Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

Merhaba,

Bu forumdan aldığım yardım ve Adem Bey'in tavsiyesi ile Midea 12bin BTU Extreme Save modelini alarak aranıza katılmış bulunmaktayım. Klimayı Bursa'da FG Europe yetkili bayisi üzerinden aldım ve bugün kurulumu yapıldı. Kurulumu yapan arkadaşlar iç üniteyi duvara takmadan önce bel hizasından düşürdüler ve ısrarlarım sonucunda sıfır iç ünite getirdiler. Bu olaya kadar kurulum sohbet muhabbet şeklinde ilerlerken bu olaydan sonra biran önce bitse de gitsek havası ile iş yapmaya başlandı. Bu yüzden aklıma takılan birkaç durum meydana geldi.
1-Vakum işlemini dijital manometre yardımı ile max 5 dk kadar yaptılar. Foto çekmediler. Sıfırın altına düştüğünü bana gösterip tamam dediler. Herhangi bir sıkıntı yaratır mı bu durum?
2- Bakır boruların dış üniteye bağlandığı kısım da yaklaşık 10cm lik izolasyon yapılmamış alan mevcut (Foto ektedir). Sorun olur mu?
3- Elektrik bağlantısı için herhangi bir yönlendirmede bulunmadılar. Herhangi bir elektrikçi nasıl kablo ve sigorta kullanacağını bilebilir mi?
4- Kurulum tamalandıktan sonra herhangi bir belge vs vermediler. Elimde sadece ürünü aldığıma dair fatura mevcut. İleride bir durum olduğunda sıkıntı yaşar mıyım?
Sorularıma yanıt bulmamda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Ekli dosyalar

• IMG_2232.jpg
    IMG_2232.jpg
    51.8 KB · Görüntüleme: 26
Merhaba,

Bu forumdan aldığım yardım ve Adem Bey'in tavsiyesi ile Midea 12bin BTU Extreme Save modelini alarak aranıza katılmış bulunmaktayım. Klimayı Bursa'da FG Europe yetkili bayisi üzerinden aldım ve bugün kurulumu yapıldı. Kurulumu yapan arkadaşlar iç üniteyi duvara takmadan önce bel hizasından düşürdüler ve ısrarlarım sonucunda sıfır iç ünite getirdiler. Bu olaya kadar kurulum sohbet muhabbet şeklinde ilerlerken bu olaydan sonra biran önce bitse de gitsek havası ile iş yapmaya başlandı. Bu yüzden aklıma takılan birkaç durum meydana geldi.
1-Vakum işlemini dijital manometre yardımı ile max 5 dk kadar yaptılar. Foto çekmediler. Sıfırın altına düştüğünü bana gösterip tamam dediler. Herhangi bir sıkıntı yaratır mı bu durum?
2- Bakır boruların dış üniteye bağlandığı kısım da yaklaşık 10cm lik izolasyon yapılmamış alan mevcut (Foto ektedir). Sorun olur mu?
3- Elektrik bağlantısı için herhangi bir yönlendirmede bulunmadılar. Herhangi bir elektrikçi nasıl kablo ve sigorta kullanacağını bilebilir mi?
4- Kurulum tamalandıktan sonra herhangi bir belge vs vermediler. Elimde sadece ürünü aldığıma dair fatura mevcut. İleride bir durum olduğunda sıkıntı yaşar mıyım?
Merhaba hayırlı olsun hocam

Vakum olayına ustalar derki eğer kuvvet li bir vakum motoru var ise 5dk dahi yeterlidir derler o konuda tam uzman değilim ve fotoğraf neden alınmaz orasını çözemedim fotoğrafsız montaj kabul etmiyorlar diye biliyorum

Bakır borudaki açıklık bendede aynı şekilde vardı öyle ahım şahım bir zarardan bahsedilmiyor ama ben yinede kendim kapadım basit bir naylonsu malzeme ile olmasada olabilir derler

Elektrik bağlantısı işlemleri için aynı şekilde elektrikçi nin yapması gerekiyor ben mahalledeki elektrikciyi çağırıp yaptırdım kaç amper sigorta ve kaçlık kablo gideceğini biliyordu elektrik çiler genel olarak bilirler diye düşünüyorum

Düşme konusunda ben olsam benimde içime sinmezdi sonuçta sizin suçunuz yok hasar olmasa bile insanın içine sinmeyebilir

Kurulumdan sonra belge bende almadım ama 2 yıldır aradığım zaman ilgilenen bir servisim oldu seri no sisteme işlendi ve gitmişler di

O ne yazık ki üzücü bir deneyim oldu dostumuz adına ama sonrası mutlu mesut devam eder umarım.
Öncelikle iyi akşamlar. @Adem Helvacı abi. Klima gaz ekleme vs yapıldı. Ama ben mi evham yapıyorum. Klimada mi sorun oluştu onu anlamaya çalışıyorum kaç zamandır. Ama genel olarak memnun etmiyor. Su an evdeki bosch ile kıyaslama yapıyorum bosch degerleri daha stabilize. Bu iki aesp modeli o kadar stabil değil. O kadar vestel bireysel verelim demesine rağmen baya üzdüler diye yanaşmadim. 12+18 multi yerine 2 adet aesp 12 btu için 35 bin TL daha fark verip aldım ama servis olmaması hüsran. Ben gerekli görüşmeleri sagladigimda genel merkez normal gözüküyor diyor. Ama bana göre 25 26 setlerde termostat yapmaması gerek. Hele ki gece kapi kapalı iken usutmemesi gerekir. Ben test aleti almak istiyorum termometre alıp test etmek istiyorum. Ateş ölçer ile doğru sonuç alamazsin diyor servis muduru. Ama ilerde gene mağduriyet yaşamamak adına şimdiden kontrol edip hata var ise değişim imkanı ile değişim yaptırmak istiyorum.

12lik aep in suanki elektrik kullanimlari.
2. Resimde 45 derece ufleme yapiyor. Anlik watt vs degerlendirirsiniz. Set 25 suanda.
Yarin allah nasip ederse pimapende takiyorum dahada birsey kalmadi yalitim icin. Pimapen baya farkeder diye dusunuyorum. Klima 24 saat calisiyor.Sadece aksam 10 sabah 8 arasi 20 derece geri kalan saatlerde 25 set. Ayriyetten arada bir boost aciyorum ve dukkandaki orta kapilarda acik ortalama 40 m2 alani isitiyor.

En yuksek kullanim dun oldu onda da 30 boost setli kaldi komple
Ekli dosyayı görüntüle 12848

Ekli dosyayı görüntüle 12849
Hangi uygulama bu. Bende elektrik sarfiyatı çıkmıyor.

Son zamanlarda merkez Bankası nın sıkı para politikası nedeniyle taksit işleri iyice sarmala girmeye başladı faizi saymıyorum bile ayrıca seçimden sonra dahada sıkılaştırma yapacakları söyleniyor örneğin bazı sektörlerde max 3 taksit ve peşin fiyatına taksitin kalkması ilaveten 25 bin üzeri limitli kartların asgari ödeme oranının yükselmesi
mesela bende bu ay %60 civarında asgari ödeme oranı çıkmış daha nere kadar çıkabilir acaba🙄
Devir tasarrufa doğru gidiyor bakalım milletin daha ne kadar ümüğünü sıkacaklar çok merak ediyorum

2. Resimde 45 derece ufleme yapiyor. Anlik watt vs degerlendirirsiniz. Set 25 suanda.
Yarin allah nasip ederse pimapende takiyorum dahada birsey kalmadi yalitim icin. Pimapen baya farkeder diye dusunuyorum. Klima 24 saat calisiyor.Sadece aksam 10 sabah 8 arasi 20 derece geri kalan saatlerde 25 set. Ayriyetten arada bir boost aciyorum ve dukkandaki orta kapilarda acik ortalama 40 m2 alani isitiyor.

Hocam set 20 den 25 e çekildiği zaman klimanın frekansı kısması uzun sürüyor mu hic dikkat ettiniz mi?
Yada 24 saat sabit set mesela 24 25 ile deneme yapabildinizmi acaba sabit set ile tüketim nasıl olurdu

24⁰ den 20⁰ ye düşmek kapatmak gibi bir şey 🤔 Sabah çalışmaya başladığında kapalı zaman diliminde oluşan kaybı kazanmaya çalışarak gereksiz enerji kaybı oluşur. 24⁰ den 22⁰ ye düşerek deneyin.

Hocam set 20 den 25 e çekildiği zaman klimanın frekansı kısması uzun sürüyor mu hic dikkat ettiniz mi?
Yada 24 saat sabit set mesela 24 25 ile deneme yapabildinizmi acaba sabit set ile tüketim nasıl olurdu
ilk önce 1500 wattlarda çalışıp ortalama 30 dk sonra 800 lere düşüyor. en düşük 150wlarda takılırken gördüm. ama dediğim gibi şuan en büyük sorun pimapen çok fazla kaybım var. yarından sonra net değerleri çıkarırız inşallah

24⁰ den 20⁰ ye düşmek kapatmak gibi bir şey 🤔 Sabah çalışmaya başladığında kapalı zaman diliminde oluşan kaybı kazanmaya çalışarak gereksiz enerji kaybı oluşur. 24⁰ den 22⁰ ye düşerek deneyin.
gece toplam sabaha kadar 3kw harcıyor birde komple düşürmeden 22de deneyeyim eğer fazla fark olmazsa daha mantıklı olcak

Merhaba,

Merhaba öncelikle hayırlı olsun

Arkadaş ünite düşürmek nedir?
Burada bulunan arkadaşların titiz olmasından dolayı mı bilmiyorum olmadık işler hep bizi bulur! 🫠

Vakum dediğimiz olay servisin elindeki kompresör kalitesine bağlı farklı sürelerde tamamlanan bir durum.

Bakır boruda bir karış mesafe çok sorun olmaz ama titiz insanları etkiliyor. Rica etseniz kapattırdı servis ama sanırım o an aklınıza gelmedi.

Elektrik tesisatı çekilince servise bilgi verin gelip bağlantı yapsınlar Klimayı devreye servisin alması gerekir. 🤔

Montaj sonrası garantiyi sistem üzerinden bildiriyorlar müşteri hizmetlerinden bilgi alabilirsiniz.

Tekrar aramıza hoşgeldiniz. 🤗

Sonuç olarak inverter mantığına ters düşmemek gerekir. Klima istenilen sıcaklığa ulaştığında minimum elektrik tüketimi seviyelerine iniyor. Sabaha kadar 4⁰ kayıp var bunu geri kazanmak kolay değil deneyin bakalım ne değişecek daha sonra kapatmadan deneyin iki üç gün sonraki tüketim değeri en stabil değer olur bir gün açık kalması yetmez. 🙏

Son zamanlarda merkez Bankası nın sıkı para politikası nedeniyle taksit işleri iyice sarmala girmeye başladı faizi saymıyorum bile ayrıca seçimden sonra dahada sıkılaştırma yapacakları söyleniyor örneğin bazı sektörlerde max 3 taksit ve peşin fiyatına taksitin kalkması ilaveten 25 bin üzeri limitli kartların asgari ödeme oranının yükselmesi
mesela bende bu ay %60 civarında asgari ödeme oranı çıkmış daha nere kadar çıkabilir acaba🙄
Devir tasarrufa doğru gidiyor bakalım milletin daha ne kadar ümüğünü sıkacaklar çok merak ediyorum
Bu durumlar erken seçime zemin hazırlar günü kurtaracak birşeyler bulurlar. 🙂

Arkadaş benim anlattıklarımı anlamak istemiyorsun sanırım. Diyorum ki örnek olarak grundig kadar şikayet çözüm oranı varsa niye gidip mieleye 2 kat para vereyim havam kime ? alırım fiyat performans ürünü. senin demene göre ben gidip bunlara itiber etmeyip yine Vestel almam lazım öyle ya hepsinden şikayet var o zaman Vestel alayım yerli malı yurdun malı yok ben almayım. Grundig de kaliteyi düşürür ise derim ki bunlarda bozdu başka fiyat performasn markası ararım zaten ömür dediğin ne kadar ki ? ömründen kaç tane beyaz eşya alacaksın
Sende beni anlamıyorsun isterse şikayet çözüm oranı mielede çok kötü grundig de çok iyi olsun ama dünyada yıkılsa evrende yıkılsa grundig mielenin tırnağı bile olamaz sen nasıl reno clio ile mercedes E250 yi karşılaştırıyorsun anlamıyorum burada belirleyici etken şikayetvar olamaz miele grundigden 5 kat daha kaliteli bir makinedir 2 kat değil bak 5

Öncelikle iyi akşamlar. @Adem Helvacı abi. Klima gaz ekleme vs yapıldı. Ama ben mi evham yapıyorum. Klimada mi sorun oluştu onu anlamaya çalışıyorum kaç zamandır. Ama genel olarak memnun etmiyor. Su an evdeki bosch ile kıyaslama yapıyorum bosch degerleri daha stabilize. Bu iki aesp modeli o kadar stabil değil. O kadar vestel bireysel verelim demesine rağmen baya üzdüler diye yanaşmadim. 12+18 multi yerine 2 adet aesp 12 btu için 35 bin TL daha fark verip aldım ama servis olmaması hüsran. Ben gerekli görüşmeleri sagladigimda genel merkez normal gözüküyor diyor. Ama bana göre 25 26 setlerde termostat yapmaması gerek. Hele ki gece kapi kapalı iken usutmemesi gerekir. Ben test aleti almak istiyorum termometre alıp test etmek istiyorum. Ateş ölçer ile doğru sonuç alamazsin diyor servis muduru. Ama ilerde gene mağduriyet yaşamamak adına şimdiden kontrol edip hata var ise değişim imkanı ile değişim yaptırmak istiyorum.
Üşüme konusu kişiden kişiye değişir ona yorum yapamayız burda birsürü etken var ona göre değerlendirme yapmamız lazım

Ticari kartlar sınırlamalardan muaf olacak yine sanıyorum. Vergi levhası olan bir şekilde gemisini yüzdürür de çinko karbon yurdum insanı tercihlerinin suratına vurulmasıyla ve ihtiyacı varken çocuğuna bir ayakkabı dahi alamayacak hale gelmesi ile yüzleşecek.

Hocam bence 2 tane problu termometre al klimaları bir ölçüm yapalım test edelim işin rengi ortaya çıkar ozaman hemde problu termometre sizin açınızdan daha rahat olur klima emiş çıkış bölümüne bağlarsınız oturduğunuz yerden yüksek setlerde yada istediğiniz set te ölçüm yaparsınız daha çabuk çözüm yolu bulunur :ok
Bizde yardımcı oluruz gerekirse aynı set ile termometre bağlayıp beraber test ederiz 🙂

Hocam bence 2 tane problu termometre al klimaları bir ölçüm yapalım test edelim işin rengi ortaya çıkar ozaman hemde problu termometre sizin açınızdan daha rahat olur klima emiş çıkış bölümüne bağlarsınız oturduğunuz yerden yüksek setlerde yada istediğiniz set te ölçüm yaparsınız daha çabuk çözüm yolu bulunur :ok
Bizde yardımcı oluruz gerekirse aynı set ile termometre bağlayıp beraber test ederiz 🙂
Merhaba teşekkürler. Dün akşam @REMZİ96 ile görüştük. Problu termometre sipariş verdim. İnşallah çarşamba günü test ederiz. Parametre ayarları da yapılmış cihazda. Ch kısmında 4 yapılıp cihaz enerji kesildi. Şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

• Screenshot_20240218_030408_Chrome.jpg
    Screenshot_20240218_030408_Chrome.jpg
    38.2 KB · Görüntüleme: 23

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri