Biz Karadeniz bölgesindeyiz haliyle burada klima ile ısınan çok az. O sebeple klima bizde 9 ay yatıyor 3 ay mesai yapıyor 

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Peki başkanımSen de bekle abi önce şu firma ile bir görüşeyim ben![]()
Faruk kardeşim sizin bölgede gövde çürüme durumları nasıl?Biz Karadeniz bölgesindeyiz haliyle burada klima ile ısınan çok az. O sebeple klima bizde 9 ay yatıyor 3 ay mesai yapıyor![]()
bende bunu kullanıyorum gayet iyiHepsiburada'da uygun fiyata enerji takip özellikli wifi priz mevcut ihtiyacı olan için link bırakıyorum;
Abi hiç görmedim. Doğrudur Karadeniz sahil şeridi içinde ve bilhassa samsunda nem çoktur ama 20 yıllık klima dış ünitelerinde bile çürümeye rastlamadım. Sadece boyanın attığı bazı yerlerde çok yüzeysel paslanmalar olabiliyor fakat dikkate değer değilFaruk kardeşim sizin bölgede gövde çürüme durumları nasıl?
Genelde denize yakın iklimlerde erken çürüme oluyor ya özellikle klima gövdelerinde, sizin o tarafta da nem durumu malum, nasıl ürünlerin genel durumları?
29m2 alanda 12 lik klima kullanan ve ısıtmada bile çok ciddi başarı elde eden birisi olartak soğutmada 30m2 için İYİ SEGMENT olması şartı ile 18 liği şart görmem fakat fiyat kıstası da önemli.Merhabalar,
Salonuma sadece soğutma için kullanılacak bir klima almayı planlıyorum. salonum 5*6=30 metrekare, arada kapı açık kalabilir ve koridora da hava akışı olabilir bu nedenle en az 18binlik olması benim için ideal olur diye düşündüm. İzmir'de yaşıyorum ve binada yalıtım yok, 2 duvarda pimapen var ve batı'ya bakıyor. Aklımda sigma comfort modeli var. Sizdende bu şartları düşünürek klima tavsiyelerinizi alabilir miyim? bütçe 30bin. Şimdiden teşekkürler.
Hmmmm sanıyorum ki burada devreye şu değişik rüzgar isimleri var ya o giriyor, Keşişleme, Karayel, Lodos, Poyraz vs.Abi hiç görmedim. Doğrudur Karadeniz sahil şeridi içinde ve bilhassa samsunda nem çoktur ama 20 yıllık klima dış ünitelerinde bile çürümeye rastlamadım. Sadece boyanın attığı bazı yerlerde çok yüzeysel paslanmalar olabiliyor fakat dikkate değer değilayrıca ayaklarda da bir sıkıntı ya da çürüme olmuyor şikayetlerin aksine.
detaylı yorumun için çok teşekkürler abi. son olarak 12binlik klimalar arasında model öneriniz ne olur diye sorabilir miyim?29m2 alanda 12 lik klima kullanan ve ısıtmada bile çok ciddi başarı elde eden birisi olartak soğutmada 30m2 için İYİ SEGMENT olması şartı ile 18 liği şart görmem fakat fiyat kıstası da önemli.
Ben seçtiğiniz klimayı incelemedim ancak bana göre satınalınmasına sakınca yoktur. Diğer yandan içiniz 18.000BTU ile rahat edecekse Airfel ve Kaira her zaman önerdiğimiz ve kimseden ''Yaktınız beni'' diye olumsuz dönüş almadığımız ürünlerdir.
Ben öncelikli taraftarı olmasam da sevgili @meeb kardeşimizin Baymak klimada ciddi bir memnuniyeti var mesela dilerseniz onu da düşünebilirsiniz.
Airfel sınıfını tercih etmeyenler için duruma göre LG den Dual Plus veya Dual Cool gibi modeller de önerebiliyoruz.
Siz sadece soğutmada kullanacağınız için açıkçası ben çok kasmaya gerek görmedim hem satın alım maliyetine abanmaya gerek yok hem de btu konusunda çok karamsar olmaya gerek yok anlamında.
Sadece şunu bilmenizi isterim, ZOR OLAN ISITMAKTIR, yani 29m2 yi ben 12 lik ile çok rahat ısıtabiliyorsam siz 30m2 alanı çok çok çok rahat şekilde soğutabilirsiniz.
18 lik klimanın size cross fan mesafe avantajı, hava sirkülasyon avantajı, btu avantajı ve transfer yoğunluğu avantajı sağlayacağı kesin ona lafım yok ama ne kadar gereklidir kısmı bana göre tartışmaya açık.
Bu durumda benim görüşüme göre sonuç şu olur.
İyi segment 12.000btu
Ne alırsanız alın 18.000btu
Yani 18 sınıfında oraya Çin'in en Çin'inde üretilen klimayı d akoysanız iş yapar teknolojik anlamda. Burada devreye satış sonrası himzet kalitesi ve konfor koşulları girer o nedenle 18 lik alacaksanız sadece markaya değil, bölgenizdeki servis ağına da lütfen dikkat ediniz![]()
Tabi bu dediklerim doğru montajlarda geçerli. Adamın evinde çatı oluğu boruyla indirilmemiş direkt serbest salınım şaldır şaldır dış üniteye su akıyorduHmmmm sanıyorum ki burada devreye şu değişik rüzgar isimleri var ya o giriyor, Keşişleme, Karayel, Lodos, Poyraz vs.
Bunu bir ara araştırayım ben.![]()
Bendede durum aynı abiSistem check 159 dan 152 ye düşmüş sürekli bir değişim görmeye başladık![]()
Güncelleme falan olmasınBendede durum aynı abi![]()
Abi güncelleme konusu benim açımdan tartışmaya açık mesela bugüne kadar uygulama nın kendi içinden hiç güncelleme almadım hep PlayStore dan aldım ve eklenti şeklinde geldi veya o eklenti yüklemesi güncelleme oluyordur ben bilmiyorum durGüncelleme falan olmasın![]()
İki farklı güncelleme yöntemi var birincisi PlayStore uzerinden ikincisi direk cihaza göre kendi merkezi üzerinden olan güncelleme. Senin wifi modül sanırım zaten son sürüm yüklü gelmiş.Abi güncelleme konusu benim açımdan tartışmaya açık mesela bugüne kadar uygulama nın kendi içinden hiç güncelleme almadım hep PlayStore dan aldım ve eklenti şeklinde geldi veya o eklenti yüklemesi güncelleme oluyordur ben bilmiyorum dur
Kimi kişiler uygulama üzerinden wifi modülü güncellemesi alır ben yaklaşık 2 yıldır görmedim modül vs hep ya eklenti geliyor yada PlayStore dan
Haa ozaman wi-fi donanımı fabrikadan yazılım olarak son sürüm geldiği için bana modül güncellemesi gelmiyor ozaman bunu hiç düşünmemiştim bak gelirse artık bunun üzerine gelir ozamanİki farklı güncelleme yöntemi var birincisi PlayStore uzerinden ikincisi direk cihaza göre kendi merkezi üzerinden olan güncelleme. Senin wifi modül sanırım zaten son sürüm yüklü gelmiş.![]()
YaniHaa ozaman wi-fi donanımı fabrikadan yazılım olarak son sürüm geldiği için bana modül güncellemesi gelmiyor ozaman bunu hiç düşünmemiştim bak gelirse artık bunun üzerine gelir ozaman
Hmm perfectYanibu arada benim 12 bin gaz basıldıktan sonra bir kere bile termostat yapmadı full inverter mantığıyla çalışıyor.
Şuan 18 bin olan havalar iyi gittiği için çok sık termostat yapıyor 40 42⁰ bandı üflüyor altına inmeyi başaramadığı içinde termostat yapmak zorunda kalıyor.Hmm perfect
Yemi suyu tam abi harıl harıl çalışiyi desene![]()
Tam benim istediğim davranış şekli senin 12 btu kapanmasın devam etsin şeklindeŞuan 18 bin olan havalar iyi gittiği için çok sık termostat yapıyor 40 42⁰ bandı üflüyor altına inmeyi başaramadığı içinde termostat yapmak zorunda kalıyor.
12 bin olan termostat yapmak yerine kendini 32⁰ üfleme sıcaklığına kadar kısıyor hal böyle olunca termostat yapmadan devam ediyor.
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.