Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

Son düzenleme:
Peki hangisi mantıklı soğutma için soruyorum.
24 saat açık olması mı? Yoksa wifi özelliği olanlar için eve gelmeden belli bir süre önceden uzaktan çalıştırmak mı?
Genel olarak kapatmamak en konforlusudur ancak evde 10-15 saat kimse yoksa kapatmak mantıklı olabilir, sürekli evde yaşayan varsa kapatmamak daha iyi olur, duruma kullanıma göre değişir kısacası. Adem abinin inverter klima kapatılır mı videosu var onu izleyebilirsiniz.

Genel olarak kapatmamak en konforlusudur ancak evde 10-15 saat kimse yoksa kapatmak mantıklı olabilir, sürekli evde yaşayan varsa kapatmamak daha iyi olur, duruma kullanıma göre değişir kısacası. Adem abinin inverter klima kapatılır mı videosu var onu izleyebilirsiniz.
Sabah 8den en erken akşam 6 ya kadar kimse olmaz o yüzden wifi seçeneğini düşünüyorum

Abi ben klima almadan önce elimden gelen yöntemleri denedim mesela vantilatör arka ve ön tellerine şu hani mavi buz kalıpları varya ondan yerleştirdim kesmedi sonra pet şişeleri yarım kesip içine buz doldurdum astım oda kesmedi sonrasında saçma sapan ıslak bez vs denedim en son aklıma çok ince su püskürtme geldi ön tarafına onuda yapamadım ha tabi daha etkili yöntem bulunur yapılır işe yarar başımız üstüne 🙏
Eni sonu duvara vuracadım vantilatörü 😃

Tabi bu dediğim 4 sene önceydi klimanın kralı 10bindi koşa koşa gidip klima almıştım 5.5 bine bütçe yoksa bu işler zor oluyor keşke herkesin istediği bütçe olsada dileğiyle istediğini alsa ☹️
Benim aklımda çakmak gazlı bir sistem var ama vakit bulup oturup uğraşamadım hiç.

Resmi dosyaları ve tüketici haklarında mücadele etmeyi seviyorum ama beni teknik dünyadan çok ayırdı ne yazık ki.

Atölye ortamını özledim :(

Peki hangisi mantıklı soğutma için soruyorum.
24 saat açık olması mı? Yoksa wifi özelliği olanlar için eve gelmeden belli bir süre önceden uzaktan çalıştırmak mı?
Yaşam şekline ve bölge koşullarına göre cevap değişir ama ben aynı klima ile aynı ortamda aç kapa ve 24 saat test ettiğimde aç kapa sistemi 24 saat sisteminden 2kwh fazla tükenmişti yanılmıyorsam. Isıtma modunda test etmiştim, birisi 142, diğeri 144 gibi bir sonuç çıkmıştı ama aç kapa sistemde kütle sıcaklığı sorun teşkil ettiği için konfor kısmı çok kötüydü

Yaşam şekline ve bölge koşullarına göre cevap değişir ama ben aynı klima ile aynı ortamda aç kapa ve 24 saat test ettiğimde aç kapa sistemi 24 saat sisteminden 2kwh fazla tükenmişti yanılmıyorsam. Isıtma modunda test etmiştim, birisi 142, diğeri 144 gibi bir sonuç çıkmıştı ama aç kapa sistemde kütle sıcaklığı sorun teşkil ettiği için konfor kısmı çok kötüydü
Sanırım bu iş tv işinden daha çetrefilli :haha

Benim aklımda çakmak gazlı bir sistem var ama vakit bulup oturup uğraşamadım hiç.

Resmi dosyaları ve tüketici haklarında mücadele etmeyi seviyorum ama beni teknik dünyadan çok ayırdı ne yazık ki.

Atölye ortamını özledim :(
Biz seni böylede seviyoz başkanımm🥰
Toplum yararına çalışma gibi kutsal bir iş varmı ki
Önce sağlık gerisi gelir elbet

Müsait bir zamanda paylaşım yapacağım burada zaten evin konumu vs vs epey bilgi alışverişi olacak bakalım
Hadi hayırlısı olsun sanada güzel bir makina buluruz abi rahat edersin inşallah gönül ister ki en güzeli senin olsun 🙋
Marka donanım yorumunu adem babaya bırakırız güzel bir fiyat perf ürünü buluruz inşallah

Şuan güzel kampanya yapmışlar hb da 3ay erteleme 6 ay taksit şeklinde ama dişimize göre ürün varmı varsa servis ağı nasıl yada ürün donanımı nasıl montaj dahil mi iyice bir bakmak lazım

@Adem Helvacı @İRFAN abiler bu resimdeki elektronik genleşme valfi ile ilgili yazılan yazı normal klimalardada böyle mi acaba kılcal yapılı
IMG_20240225_081154.jpg
valflere göre

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri