Aynen müstakilSizin ev müstakil di değil mi apartman değil.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Aynen müstakilSizin ev müstakil di değil mi apartman değil.
O zaman bu tüketim değeri ile sizinde güneş enerjisi sistemine yatırım yapma zamanınız gelmiş.Aynen müstakil
Son gelen faturanın abone bilgileri hariç tüketim ve fiyatlandırma kısmını paylaşabilir misin?Aynen müstakil
Toplam sizde kaç kwh tüketim olmuşSon gelen faturanın abone bilgileri hariç tüketim ve fiyatlandırma kısmını paylaşabilir misin?
Bizim ev 3 katlı 1-3 katlarda trifaze 2.ci kat benim kat monofaze. 1-3 tek zamanlı benim kat 3 zamanlıymış. 3 kat benden 40 kw fazla tüketmesine rağmen bana 120 tl fazla fatura geldi.
Bende tek zamanlı tarifeye geçmek için başvurdum.
Tek zamanlının tek dez avantajı günlük 8 kw yı geçersen bir üst kademeden faturalandırıyorlar geçtiğin kadarını.
Şuan benim 3 zamanlıya göre gündüz 2,06 akşam 2,94 gece 1,27 tl den kw ını faturalandırıyorlar. Tek zamanlıda gece gündüz akşam yok sabit kw ı 1,34 tl
Benimki istisna 165 kw. Ama sizin kademeyi aştığınız için fazladan 377 tl ödemişsiniz. Yukarda bahsettiğim gibi sadece gündüz kullanımı güneşten kullanıp akşam gece şebekeden kullansanız fatura da 750 tl lik bir azalma olacak.Toplam sizde kaç kwh tüketim olmuş![]()
İlk önerim eca hocam odanız kaç mt2Abilerim Kardeşlerim 2 haftadır klima almak için araştırdıkça kafam daha da karıştı ve çıkılmaz bir noktaya geldi bana yardımcı olabilirsiniz. Tavsiye edilecek 5 marka veya model söyleyebilirmisiniz. Fiyat / Performans ürünü arıyorum açıkcası
* 25.000TL bütçem var
* Yazın daha çok kullanılacak
* 12 BTU kapasiteli
* il Balıkesir
@Adem Helvacı
Yukarda günlük 8 kw yazdım yanlış olmasın aya vurunca 240 kw lık bir sınır var yani günde 8 kw kullanacan diye bir sınır yok istersen 1 günde 240 kw kullan 29 gün hiç birşey kullanma ay sonu yine aynı fatura geliyor Ama 241 olursa o fazladan 1 kw yı senin faturada da görüldüğü gibi kw ını 1.99 tl den yazıyor. Dahada fazla kullanarak 3 cü kademeye çıkarsan o zaman daha da fazla dan fatura ediyor kw ını.Toplam sizde kaç kwh tüketim olmuş![]()
Abi wi-fi donanımı nı çalmışlar heralBu arada wifi modül neredemadem kaputu açmışlar neden wifi yok
![]()
Faturada genel toplam kaç kW görünüyor birde güneş desteği kaç kW olmuşBenimki istisna 165 kw. Ama sizin kademeyi aştığınız için fazladan 377 tl ödemişsiniz. Yukarda bahsettiğim gibi sadece gündüz kullanımı güneşten kullanıp akşam gece şebekeden kullansanız fatura da 750 tl lik bir azalma olacak.
Yeni montaj yapılıyor olabilir sanırım kutudan daha çıkarmadılarAbi wi-fi donanımı nı çalmışlar heral![]()
Güneş desteği bende değil babam gile taktım şimdilik. Sebebi de benim kat monofaze olduğu için hem güneşi hemde şohbeni bağlayamıyorum. Buna inverterin 5kw olması 10 kw inverter olsa sorun yok. Bunun için trifazeye çevireceğim elektrik saylayıcısı ile görüşerek. 1 ocak - 1 mart arası 59 gün lük fatura geldi. 10 ocak gibi aktifleştirmişiz günes enerjisini. 49 günde 100 kw dan fazla bir güneş enerjisinden fayda sağlamışız. Bu tüketimle alakalı. Tüketim olmazsa güneş size fayda sağlamaz. Bu yüzden ne kadar çok tüketirsen tabiki güneş enerjisi kapasitesi ile sınırlı o kadar fazla fayda sağlıyor.Faturada genel toplam kaç kW görünüyor birde güneş desteği kaç kW olmuş![]()
AKÜ ilk yatırım maliyetini minimum %50 ortalama %75-100 arttırıyor.Faturada genel toplam kaç kW görünüyor birde güneş desteği kaç kW olmuş![]()
İleriki günlerde yapılması gereken bahçe düzenlemesi ve duvar işlerim var onları yapabilirsek güneşten elektrik üretimi işine anca girebilirim. Mantıklı işler senden destek alırız.Güneş desteği bende değil babam gile taktım şimdilik. Sebebi de benim kat monofaze olduğu için hem güneşi hemde şohbeni bağlayamıyorum. Buna inverterin 5kw olması 10 kw inverter olsa sorun yok. Bunun için trifazeye çevireceğim elektrik saylayıcısı ile görüşerek. 1 ocak - 1 mart arası 59 gün lük fatura geldi. 10 ocak gibi aktifleştirmişiz günes enerjisini. 49 günde 100 kw dan fazla bir güneş enerjisinden fayda sağlamışız. Bu tüketimle alakalı. Tüketim olmazsa güneş size fayda sağlamaz. Bu yüzden ne kadar çok tüketirsen tabiki güneş enerjisi kapasitesi ile sınırlı o kadar fazla fayda sağlıyor.
Babam gile 59 günde 193 kw lık tüketim olmuş. Bunun üzerine inverterden aldığım veriye göre 100 kw (49 gün) da güneşten tüketmişler 293kw toplam tüketim.
Klimayı nerdeyse kullanmadılar. Aradaki 193 kw hep yanlış kullanımdan kaynaklı. Bulaşık makinası, çamaşır makinası nı gündüz kullanın diyorum. Onlar bazen gündüz çoğunlukla akşam kullanıyorlar. Oyle olunca da güneş enerjisinin aküsü olmadığı için (istenirse takılabiliyor) fazla kar sağlamamış gibi ama hep tüketim alışkanlığı ile alakalı. Excel kullanmasını biliyorsan sana geriye doğru 10 gün kadar onların tüketimi ile alakalı aldığım verilerin dosyasını verebilirim. Akşam aydınlatmasına birşey yapamam şu durumda ( AKÜ YOK)
Yok abi şaka bir yana bu inceleme videosu oradan ekran resmi almıştımYeni montaj yapılıyor olabilir sanırım kutudan daha çıkarmadılar![]()
Muğla da riskli kardeşimYeni yağışlı hava geliyor özellikle Antalya yine aynı olabilir Antalya sakinleri dikkat edelimEkli dosyayı görüntüle 13489
Aynen abi kıyı kesimlerinde yine şiddetli yağış varMuğla da riskli kardeşim![]()
Ellerine sağlık kardeşimİşler güçler
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.