Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea xtreme save 18000btu soğutma performansı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan synan35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

synan35

Meraklı
Yeni Üye
Bir kaç hafta önce montajı yapılmış klimanın yeterli soğutmadığını düşünüyorum.
Sebebini şöyle açıklayacağım
İzmir - Güzelbahçe bölgesinde arçelik 18 000 btu klima var klimayı açınca çok kısa bir sürede oda buz gibi oluyor koridor ve yan oda da soğumuş oluyor bunu göz önüne alarak izmir-balçovada ki eve 24m2 Salona midea 18000 aldım ki buraya 12000btu hatta 9000btu da yeterli geleceği söylenmişti fakat ben koridor ve mutfakta soğusun istemiştim büyük almayı tercih ettim.
Arka odaya da bir klima alasım geldi bugün bir midea bayisi ile konuşurken salonda ki sorunu anlattım soğuması gerekir dedi. Bende iki saatlik bir test yaptım.
2. Kat
Bitişik binalar sabah 10 öğleden sonra 1.30 dan sonra güneş görmüyor .
Sizce kapısı açılmamış turbo moddan hiç çıkmamış cihazın bu kadar az soğutması normal mi ?
Adem bey kadar detaylı test yapamadım tabi ki fakat yinede işe yarar veri çıkmıştır umarım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Bu arada eklemeyi unuttum cihazı daha önce eco modda çalıştırdım ve aralıklarla iç üniteden sesler geliyor. Böyle bir sorun yaşayan oldu mu acaba ?

Hocam makina az daha çabalasa -1° üfleyecek
Üfleme değeri çok çok iyi geldi bana
Ortalama 1 2 saat sürede odayı hemen 16 ya getiremez ve kütle sıcaklığını atması yarım yada 1 gün sürer diye düşünüyorum
Test yaptığınız süre boyunca odanın sıcaklığı olması gerektiği gibi düşmüş herşey yolunda gözüküyor.
Yine uzman arkadaşlarımız yorum yapacaktır ben aklım yettiğince yorumladım.

Aklıma takılan 2 şey var oda 25° iken size hiç üşüme geldimi yani hissiyatınız ne durumdaydı size göre ideal mıydı.
birde bahsettiğiniz arcelikte hiç bu şekilde test yapma imkanınız oldumu üfleme değerleri nasıldı ve Arçeligin takılı olduğu yerde bu şekilde büyük pvc cam varmı.

Bu arada eklemeyi unuttum cihazı daha önce eco modda çalıştırdım ve aralıklarla iç üniteden sesler geliyor. Böyle bir sorun yaşayan oldu mu acaba ?
Sesleri yakalama şansınız olursa video kayıt alıp buraya tekrar video atabilirseniz daha net fikir verilebilir.

Hocam makina az daha çabalasa -1° üfleyecek
Üfleme değeri çok çok iyi geldi bana
Ortalama 1 2 saat sürede odayı hemen 16 ya getiremez ve kütle sıcaklığını atması yarım yada 1 gün sürer diye düşünüyorum
Test yaptığınız süre boyunca odanın sıcaklığı olması gerektiği gibi düşmüş herşey yolunda gözüküyor.
Yine uzman arkadaşlarımız yorum yapacaktır ben aklım yettiğince yorumladım.

Aklıma takılan 2 şey var oda 25° iken size hiç üşüme geldimi yani hissiyatınız ne durumdaydı size göre ideal mıydı.
birde bahsettiğiniz arcelikte hiç bu şekilde test yapma imkanınız oldumu üfleme değerleri nasıldı ve Arçeligin takılı olduğu yerde bu şekilde büyük pvc cam varmı.
Bana hala sıcak geldi o süre boyunca.
Diğer evde iki adet pencere bir adet sürme balkon kapısı var. O evde annemler yaşıyor onlar pek klima açmayı sevmiyorlar fakat yine de bir kaç saatlik test yapacağım. Bu hafta sonu gidip ufak bir test orada yapayım. Onu da ayrıca konuşmuş oluruz.

16m2 odanın 12.000btu klimanın 16 dereceye açılıp belli aralıklarla turbo ateşlemesi yapılmış halde kütle sıcaklığı atması 5 saat sürdü. Yine de 16 dereceyi görmem mümkün olmadı çünkü evde 1 gram izolasyon yok. 18.9 derecenin altını görmedim 12 saat boyunca çalışmasına ve güneş yükü ortadan kalkmasına rağmen.

Bu tecrübeyi bölge koşullarını bilmediğim 25m2 (23 de olabilir dedi dostumuz) alana oryante etmeye kalktığımızda da zaten bence sonuç anlaşılıyor. Fan devri yüksek tutulmalı. Kaldı ki dostumuzun minik bir yanlış anlaması olmuş. 1 saat ve 2 saat çekimlerinde turbo modu halen aktif halde çalışıyor diyor fakat Turbo modu 30 dakika sonra devre dışı kalır otomatik olarak.

Turbo devre dışı kaldığında fan devri normalinde ne olarak ayarlı ise o haline geri döner. Videodaki üfleme ses farklarından da anlaşılıyor zaten.

Kütle sıcaklığının atılması uzun sürer, o nedenle kapat aç şeklinde kullanmayın uyarılarımızın sebebi bu fakat soğutma modunda ben çok da önemsemiyorum 24 saat kullanmayı, ısıtmada o duvarlardaki sıcaklığı kaybedince geri kazanmak zor oluyor çünkü zor olanı ısıtmaktır , soğutma modunda HAVA hemen iklimlensin o insanı rahatlatıyor.

16m2 odanın 12.000btu klimanın 16 dereceye açılıp belli aralıklarla turbo ateşlemesi yapılmış halde kütle sıcaklığı atması 5 saat sürdü. Yine de 16 dereceyi görmem mümkün olmadı çünkü evde 1 gram izolasyon yok. 18.9 derecenin altını görmedim 12 saat boyunca çalışmasına ve güneş yükü ortadan kalkmasına rağmen.

Bu tecrübeyi bölge koşullarını bilmediğim 25m2 (23 de olabilir dedi dostumuz) alana oryante etmeye kalktığımızda da zaten bence sonuç anlaşılıyor. Fan devri yüksek tutulmalı. Kaldı ki dostumuzun minik bir yanlış anlaması olmuş. 1 saat ve 2 saat çekimlerinde turbo modu halen aktif halde çalışıyor diyor fakat Turbo modu 30 dakika sonra devre dışı kalır otomatik olarak.

Turbo devre dışı kaldığında fan devri normalinde ne olarak ayarlı ise o haline geri döner. Videodaki üfleme ses farklarından da anlaşılıyor zaten.

Kütle sıcaklığının atılması uzun sürer, o nedenle kapat aç şeklinde kullanmayın uyarılarımızın sebebi bu fakat soğutma modunda ben çok da önemsemiyorum 24 saat kullanmayı, ısıtmada o dvarlardaki sıcaklığı kaybedinde geri kazanmak zor oluyor çünkü zor olanı ısıtmaktır , soğutma modunda HAVA hemen iklimlensin o insanı rahatlatıyor
Adem bey bilmediğimden soruyorum. Uygulamadan turbo modu aktif ettikten sonra hala turbo butonu aktif durumdaydı yazılımsal bir sorun mu olabilir.

Odanın kapılarını tekrar kapatıp daha uzun bir test yapayım olmadı . Muhtemelen yeteriz bilgiyle açmış bulundum konuyu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Hocam videoda herşey yolunda gözüküyor özellikle üfleme sıcaklığı çok iyi burada 2 husus var 1. Fan hızınız kaçta ayarlı onu %100 yapar mısınız çünkü turbo modu açtıktan yarım saat sonra kendiliğinden kapanıyor size açık gözüküyor olabilir ama o 30 dk sonra normale dönüyor oyüzden fan %100 de ayarlıyken turboyu açın deneyin derim 2. Olarakta bu tüketim değerini nerden nasıl ölçüyorsunuz

Dediklerinizi dikkate alacağım.
Hocam videoda herşey yolunda gözüküyor özellikle üfleme sıcaklığı çok iyi burada 2 husus var 1. Fan hızınız kaçta ayarlı onu %100 yapar mısınız çünkü turbo modu açtıktan yarım saat sonra kendiliğinden kapanıyor size açık gözüküyor olabilir ama o 30 dk sonra normale dönüyor oyüzden fan %100 de ayarlıyken turboyu açın deneyin derim 2. Olarakta bu tüketim değerini nerden nasıl ölçüyorsunuz
Dediklerinize dikkate alacağım. Tekrar bir test yapalım yanlış olmasın.
Güç ölçümünü akıllı priz den yapıyorum .

Adem bey bilmediğimden soruyorum. Uygulamadan turbo modu aktif ettikten sonra hala turbo butonu aktif durumdaydı yazılımsal bir sorun mu olabilir.
turbo modunu kapatıp tekrar açın farkı anlayacaksınız 30 dk sonra kapanıor ama yazılımda hala aktif görünüyor. bu arada bende başarılı buldum gayet iyi soğutuyor ama 7/24 26 sette kullanırsanız bu klima ekonomi bakımındanda üzmez sizi.

hocam balçovada nemde çok fazla tıpkı güzelbahçe gibi :) çocukluğumun gençliğimin geçtiği yer :)

Bahsettiğim ses

Cihazda bahsettiğim ses normal fan üfleme sesi değil.

Cihazda bu sesi genellikle en bariz şekilde örnek 24 derece yaptım odayı 24 dereceye geldi sonra 28 dereceye çıkarttım o ara bu sesler gelmeye başlıyor. Devir düşme sesi gibi değilde mesela örnek olarak araç viteste giderken devir çok düştüğünde araçtan gelen ses gibi.

Cihazın sağından solundan hafifçe ittirdim acaba vibrasyon falan olabilir mi diye dış kasadan her hangi bir fark olmadı. Mesela gece 24 dereceye aldım kapıları açtım %100 fan açıktı bütün gece neredeyse o sesi duydum ve ses çok garipleşebiliyor birden yüksek gelip düşüyor ara ara çok yükselmeye başlıyor . Bir sürtünme sesi gibi gelmiyor.

Yapabileceğim test edebileceğim bir öneriniz var mı?

Ses video da az çıkıyor farkındayım fakat o ses telefon kaydı dışından bir hayli farkedilebilir. Kabaca salon kapısı en arka oda kapısı 6mt salon da asılı cihaz 4 mt kabaca 10mt uzaktan o ses gece rahatsız ediyor . @Adem Helvacı

Cihazda bahsettiğim ses normal fan üfleme sesi değil.

Cihazda bu sesi genellikle en bariz şekilde örnek 24 derece yaptım odayı 24 dereceye geldi sonra 28 dereceye çıkarttım o ara bu sesler gelmeye başlıyor. Devir düşme sesi gibi değilde mesela örnek olarak araç viteste giderken devir çok düştüğünde araçtan gelen ses gibi.

Cihazın sağından solundan hafifçe ittirdim acaba vibrasyon falan olabilir mi diye dış kasadan her hangi bir fark olmadı. Mesela gece 24 dereceye aldım kapıları açtım %100 fan açıktı bütün gece neredeyse o sesi duydum ve ses çok garipleşebiliyor birden yüksek gelip düşüyor ara ara çok yükselmeye başlıyor . Bir sürtünme sesi gibi gelmiyor.

Yapabileceğim test edebileceğim bir öneriniz var mı?

Ses video da az çıkıyor farkındayım fakat o ses telefon kaydı dışından bir hayli farkedilebilir. Kabaca salon kapısı en arka oda kapısı 6mt salon da asılı cihaz 4 mt kabaca 10mt uzaktan o ses gece rahatsız ediyor . @Adem Helvacı
Servis çağırmadınız mı servisin söylediği nedir?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri