Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea Xtreme Save 9000 Btu vs Gree Fairy 9000 Btu

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Mustafasaid

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhabalar,

İstanbul'da ikamet ediyorum. Kendime ait evimin 18 metrekare Güney-doğu cepheli L salonu için (kare odanın köşesini kırpıp balkon yapmışlar, ben de cam balkona çevirdim) klima almak istiyorum.

Her iki cephede de pencereler var. Araştırmalarım neticesinde (sadece soğutma için, ısınma için kombi var ) 9000 Btu orta segment bir klimanın yeterli olacağını düşünüyorum, sizlerin fikrini de almak isterim.

2 adet klima belirledim, gree fairy 9000 ve midea Xtreme Save 9000. İki klima içinde yetkili bayilerinden çok yakın fiyatlar (23000 - 25000) aldım.

Klima kriterlerim uzun ömürlü,sorunsuz, sessiz ve tasarruflu bir klima olması. Bütçemi zorlayıp daikin ve Msz de baktım ama bütçem ancak giriş seviyesi klimalarına yetiyordu vazgeçtim.

Son satın alımdan önce gelip size danışmak istedim. Sizce klima seçimlerim isabetli midir, önerileriniz nelerdir?

Montaj konusunda yetkili servislerden gol yeme ihtimalim var mıdır? Önerileriniz var mıdır?

İki servis de vakumlama yaptığını söyledi ama şikayetvar kayıtlarına göre midea'da aşırı sorun var fakat gree'de şikayet çözülme oranı çok yüksek takdir ettim.

Merhabalar,

İstanbul'da ikamet ediyorum. Kendime ait evimin 18 metrekare Güney-doğu cepheli L salonu için (kare odanın köşesini kırpıp balkon yapmışlar, ben de cam balkona çevirdim) klima almak istiyorum.

Her iki cephede de pencereler var. Araştırmalarım neticesinde (sadece soğutma için, ısınma için kombi var ) 9000 Btu orta segment bir klimanın yeterli olacağını düşünüyorum, sizlerin fikrini de almak isterim.

2 adet klima belirledim, gree fairy 9000 ve midea Xtreme Save 9000. İki klima içinde yetkili bayilerinden çok yakın fiyatlar (23000 - 25000) aldım.

Klima kriterlerim uzun ömürlü,sorunsuz, sessiz ve tasarruflu bir klima olması. Bütçemi zorlayıp daikin ve Msz de baktım ama bütçem ancak giriş seviyesi klimalarına yetiyordu vazgeçtim.

Son satın alımdan önce gelip size danışmak istedim. Sizce klima seçimlerim isabetli midir, önerileriniz nelerdir?

Montaj konusunda yetkili servislerden gol yeme ihtimalim var mıdır? Önerileriniz var mıdır?

İki servis de vakumlama yaptığını söyledi ama şikayetvar kayıtlarına göre midea'da aşırı sorun var fakat gree'de şikayet çözülme oranı çok yüksek takdir ettim.
Midea markası, şantajcı şikayetvar sitesinde temsil edilmiyor o konuda ön bilgi vereyim.
Biliyorsunuz ilgili site tüketicilere bedava şikayet yazdırırken, cevap vermek isteyen firmaları haraca bağlayıp senelik sözleşme imzalamaya zorlayıcı bir tutum içerisinde o nedenle birçok firma bu sisteme dahil olmak istemiyor.

Şikayetler konusunda da bu forumda daha önce de bazı paylaşımlar yapılmıştı ve vatandaşın ''Mağdururm'' diye o sitede yayınladığı içeriğin ardını arkasını araştırdığımızda ortaya çok farkjlı bir sonuç çıkmıştı.

Şikayet şu

1713429112421.png

İnşaat halindeyken zorla servise montaj yaptırılıyor ''Siz klimaları takın, biz duvarları sonra öreceğiz'' diyerek. 25m2 olacak dedikleri için servis 12 lik klima takıyor, 25m2 olacak dedikleri alan 3 bölümlü 60m2 yapılıyor ve sonra klimanın ısıtmadığı ile ilgili şikayette bulunuluyor mesela.

Bakın sonradan ördükleri duvara.

1713428955738.jpeg

Burada da TAMAMLANMADI dedikleri montajları görüyorsunuz, bir videodan kesit aldım daha fazlasını yayınlayamıyorum. Duvarları bile örülmemiş alanı görüyorsunuz, buradan şikayet ediyor mesela vatandaş.
1713429009535.png

Şikayetleri biz de dile getiriyoruz ama arsız hırsız misali olmamalı şikayet denen şey. Bu İnşaat alanlarında klima montajı çok ciddi sorundur ve benim Vestel denen o lanet markadan istifa etmeme neden olan da 288 adet klimanın bir inşaat alanına takılması sürecidir.

Şikayet haklı olsun, biz de vatandaşla birlikte vuralım Midea markasına ki bunu da yaptık.
Hatta hiç kimsenin haberi yokken ben Gaziantep bölgesine klima boykotu uyguladım halen de Gaziantep de faaliyet gösteren Karsan Soğutma adlı firmadan hiç kimseye ürün aldırmıyorum eğer bana soruyorlarsa.

Yani kriteriniz şikayetvar sitesi olursa Daikin klima da almamanız gerekir mesela.
1713429412699.png
1713429464153.png
1713429486774.png
1713429762846.png

Bu şikayetlerin hepsi haklı mı oturup tek tek irdelemek lazım çünkü şikayet denen şey bu sitede şikayetten çıkıp kaprise dönüyor zira bunu doğrulayacak veya denetleyecek bir sistem yok.

Benim bir daikin klimam yok, bunu herkes bilir. Fakat ben şimdi gitsem o sitede daikin klimam varmış gibi verip veriştirebilirim.
Buna hangi sistem engel olabilir?

Haaa size şu konuda hak veriyorum. 8 senedir şikayetvar sitesine haraç ödemeyi kabul eden GREE markasının orada bulunması size güven veriyordur bunu anlarım. Fakat bulunmayanların kötü marka olduğu anlamı çıkmamalı buradan.

Ekli dosyalar

• 1713429506376.png
    1713429506376.png
    132.9 KB · Görüntüleme: 7
Bu arada Gree Fairy markasını sevgili @Engraulis dostumuza aldırdık. neden Gree Fairy aldırdık? Çünkü Midea klima satın almak istedi, Fakat Trabzon bayisinin tavrı hoşuma gitmedi, kendisinden rica ettim gitti yakınında olan bir Gree bayisinden, 1000tl fazla ödeyip Fairy modelini satın aldı.

Yani aklınıza yanlış bir şey gelmesin burası midea savunma merkezi de değil, midea satış noktası da değil fakat haksızlığa çanak tutan yer de değiliz o nedenle yalan yanlış ve kişisel çıkar çatışmaları paralelinde SOPA olarak kullanılan ŞV sitesi gibi de asla olmayacağız.

ŞV sitesi ile farkımız, biz arka planda bütün bilgilere ulaşabiliyoruz. Dikkat ederseniz ŞV sitesinde yazanların büyük çoğunluğu buralarda yazmazlar çünkü biz veri isteriz, ''ver bakalım şu seri numarasını, bir araştıralım'' deriz, ülke genelindeki her markadan servis dostlarımız sayesinde tüm detaylara da ulaşırız. Sonra bakarız ki tüketicinin YOK dediği şey varmış, VAR dediği şey yokmuş :D

Ama diğer yandan biz o seri numaralarından servislerin de hata ve kusurlarını bulup servisleri de madara ederiz yani biz burada bir taraf değiliz. Bizim istikametimiz doğruluk dürüstlük ve tarafların tamamının kazanacağı bir müşterekte buluşabilmesidir.

Dolayısı ile seçtiğiniz iki klima da güvenerek satın alabileceğiniz ürünlerdir, sizin içinize hangisi siniyorsa mutlaka onu alın.

Son olarak da şunu ekleyeyim. Fiyat kıstasında etkisi olacaksa eğer Midea için 23 Nisan tarihini bekleyin, sadece 24 saat için geçerli olacak 23 Nisan indirimi uygulayacaklar. Sitelerinden satın alabilrisiniz eğer fiyatı istediğiniz seviyelere inerse.

Sevgili Adem Helvacı,

Sizi yaklaşık 3 yıldır takip ediyor ve önerileriniz doğrultusunda satın alımlar yapmaya çalışıyorum.

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. 3 yıl önce tavsiyeleriniz doğrultusunda Sony'nin kendi ürettiği panele sahip LED TV almıştım ve o günden beri memnun bir şekilde kullanıyorum.

Şikayetvar sitesindeki durumdan yeni haberim oldu, yorumlarınızı dikkate alacağım.

Bugün fırsat niteliğinde bir fiyata Sigma Exclusive 9000 BTU klima (Gree üretimi) aldım. Eğer bu fiyat karşıma çıkmasa muhtemelen Midea Extreme Save/Midea All Easy Pro için 23 Nisan'ı bekleyecektim.

Midea markası, şantajcı şikayetvar sitesinde temsil edilmiyor o konuda ön bilgi vereyim.
Biliyorsunuz ilgili site tüketicilere bedava şikayet yazdırırken, cevap vermek isteyen firmaları haraca bağlayıp senelik sözleşme imzalamaya zorlayıcı bir tutum içerisinde o nedenle birçok firma bu sisteme dahil olmak istemiyor.

Şikayetler konusunda da bu forumda daha önce de bazı paylaşımlar yapılmıştı ve vatandaşın ''Mağdururm'' diye o sitede yayınladığı içeriğin ardını arkasını araştırdığımızda ortaya çok farkjlı bir sonuç çıkmıştı.

Şikayet şu

Ekli dosyayı görüntüle 15053

İnşaat halindeyken zorla servise montaj yaptırılıyor ''Siz klimaları takın, biz duvarları sonra öreceğiz'' diyerek. 25m2 olacak dedikleri için servis 12 lik klima takıyor, 25m2 olacak dedikleri alan 3 bölümlü 60m2 yapılıyor ve sonra klimanın ısıtmadığı ile ilgili şikayette bulunuluyor mesela.

Bakın sonradan ördükleri duvara.

Ekli dosyayı görüntüle 15051

Burada da TAMAMLANMADI dedikleri montajları görüyorsunuz, bir videodan kesit aldım daha fazlasını yayınlayamıyorum. Duvarları bile örülmemiş alanı görüyorsunuz, buradan şikayet ediyor mesela vatandaş.
Ekli dosyayı görüntüle 15052

Şikayetleri biz de dile getiriyoruz ama arsız hırsız misali olmamalı şikayet denen şey. Bu İnşaat alanlarında klima montajı çok ciddi sorundur ve benim Vestel denen o lanet markadan istifa etmeme neden olan da 288 adet klimanın bir inşaat alanına takılması sürecidir.

Şikayet haklı olsun, biz de vatandaşla birlikte vuralım Midea markasına ki bunu da yaptık.
Hatta hiç kimsenin haberi yokken ben Gaziantep bölgesine klima boykotu uyguladım halen de Gaziantep de faaliyet gösteren Karsan Soğutma adlı firmadan hiç kimseye ürün aldırmıyorum eğer bana soruyorlarsa.

Yani kriteriniz şikayetvar sitesi olursa Daikin klima da almamanız gerekir mesela.
Ekli dosyayı görüntüle 15054
Ekli dosyayı görüntüle 15055
Ekli dosyayı görüntüle 15056
Ekli dosyayı görüntüle 15058

Bu şikayetlerin hepsi haklı mı oturup tek tek irdelemek lazım çünkü şikayet denen şey bu sitede şikayetten çıkıp kaprise dönüyor zira bunu doğrulayacak veya denetleyecek bir sistem yok.

Benim bir daikin klimam yok, bunu herkes bilir. Fakat ben şimdi gitsem o sitede daikin klimam varmış gibi verip veriştirebilirim.
Buna hangi sistem engel olabilir?

Haaa size şu konuda hak veriyorum. 8 senedir şikayetvar sitesine haraç ödemeyi kabul eden GREE markasının orada bulunması size güven veriyordur bunu anlarım. Fakat bulunmayanların kötü marka olduğu anlamı çıkmamalı buradan.
Müşterinin de iyi niyetlisi lazım.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri