Merhaba arkadaşlar. 2 ay önce olmuşken en iyisi olsun diyerekten yeni düzen kurduğumuz evimize mitsubishi electric 12.000 btu legendera klima satın aldım. Kısa süre içerisinde montajı yapıldı. Çok uzun süre kullanma fırsatımız olmadı. Belki de toplamda 100 saat kullanılmamıştır. Son zamanlarda klima iç ünitesinden sesler duymaya başladım. Fan hızını arttırdığımda ses artıyor, fan hızını düşürdüğümde ses azalıyordu. Sanki arabanın tekerine taş sıkışmışta hızlanınca artıyor, yavaşlayınca azalıyor gibi. İçeride dönen fan bir yerlere sürtüyor gibi bir ses. Klima çalışırken detaylıca yakından bakıp sesi dinlemek istedim. Bu esnada klimanın açılıp kapanan kapakçıklarında toza benzeyen ilginç şeyler gördüm. Hemen servisi arayıp kayıt oluşturdum. Servis gelene kadar da 3 gün klimayı hiç kullanmadım. Servis geldi ve iç üniteyi inceledi. Klima çok kirlenmiş bakım yapılması gerekiyor dediler. Klimanın açık alt kısmından ışık tutup banada gösterdiler. Ben o manzarayı görünce şok oldum. Fanın üzeri iğrenç bir durumdaydı. Hâla ne olduğunu tam olarak anlayamadığım iğrenç şeyler doluydu. Bu fan bu şekilde döndü ve bu şeyleri odamıza, üzerimize üfledi
. Servis çalışanı bunların toz olduğunu iddia etti ama klimanın başka hiçbir yerinde toz yok. Plastik filtreleri tertemiz. Izgara gibi olan yerlerde toz tanesi bile yok. Servis klima kirlendiği içinde ses yapabilir dedi. Klimayı çok az süre kullandığımızı ve bu kadar kısa süre içerisinde böyle kirlenmesinin normal olmadığını söyledim. Pencereyi sadece odayı havalandırmak için açıyoruz. Odada kırıp dökecek toz kaldıracak inşaat işi yapmadık. Dyson süpürge kullanıyoruz odayı günde en az 1 kere süpürüyoruz. Bazen günde 2-3 kere süpürüyoruz. Bunları aynı bu şekilde aktardım. Ama yinede kirlenebileceğini söylediler. Klimanın fanındaki iğrenç şeyler hariç başka yerlerde böyle bir şey yada toz yok. Klimadan gelen seside duydular ve doğruladılar. Fan kirli olduğu için bu sesin olabileceğini söylediler. Fanın bir tarafında 5 gram, diğer tarafında 3 gram kir olması bile balansı bozabilirmiş söylediklerine göre. Bana saçma geldi ama yinede bir şey diyemedim. Fanın üzerindeki şeylerin toz olmadığını düşünüyorum. Eğer onlar toz ise benim pislik içerisinde yaşıyor olmam gerekirdi. Klima sokağa takılsa bile o kadar olamaz yani. Bugün ailemin evindeki bosch marka klimayı inceledim. Yaklaşık 10 yıllık klima, plastik filtreler ayda bir yıkanması dışında hiç bakım yapılmadı ve fanları yüzeyzel toz kaplı. Bizim klimamızın 2 ayda bu duruma gelmesi bana çok saçma geliyor. O şeylerin toz değil mantarımsı bakteri olabileceğini düşünüyorum. Benim sizlere sormak istediğim bu kadar kısa sürede klimanın bu kadar kirlenmesi normal mi arkadaşlar. Gerçekten 70.000 lira verip aldığımız cihazda böyle sorunlar yaşamak canımızı çok sıktı. Sizlerin görüşlerini merak ediyorum.

Ekli dosyalar
-
52506E9A-ABB5-456F-AADA-8C9BD25DEE19.jpeg96.9 KB · Görüntüleme: 80
-
712C18A9-7937-4F8B-BC65-18F5BF56A8F0.jpeg94.6 KB · Görüntüleme: 72
-
F1729DDF-E22E-45ED-89C3-8E421419428E.jpeg224.1 KB · Görüntüleme: 69
-
10F4C84D-3803-4BCB-9E2D-A52A0915CED8.jpeg183.4 KB · Görüntüleme: 62
-
32B40C00-732C-41CF-A369-330E4A212449.jpeg89.8 KB · Görüntüleme: 61
-