Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Mitsubishi Electric Noviro Kullanıcı Deneyimi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan maxx126
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

maxx126

ME Noviro Tester
İnceleyenler Kulübü
Yaklaşık 1 aydır kullanmakta olduğumuz 9000 BTU ME Noviro hakkında bilgi vermek için bu konuyu açtım. Cihaz tüm opsiyonel donanımları içeren en üst versiyon (wifi ve cold plasma)

İstanbul'da ikamet etmekteyim ve klima 18 m2 lik bir yatak odasına takılı. Dış ünitesi kader arkadaşı Gree Fairy ile birlikte bu amaçla yaptırdığımız platform üzerinde duruyor. Gerek platform gerekse odanın kendisi günün küçük bir kısmında direkt güneş alıyor. Hedef sıcaklık olarak 25 derece ayarlı, oda kendi haline bırakıldığında 28 derece civarı oluyor. Klima odayı ayarlanan sıcaklığın 1 derece altı civarına getiriyor.

Enerji ölçerim yok ama cihaz kullandığı enerjiyi sunucuya gönderiyor, ister uygulamadan isterse de web sitesinden siz bu verileri grafik olarak görebiliyorsunuz. Aşağıda Haziran boyunca harcanan elektrik grafiğini görebilirsiniz. Klima 7/24 açık halde. Grafikten de görülebileceği gibi günlük tüketim genelde 3kw altında. Toplamda 83kw. Gün içerisindeki tüketim ise genel olarak sabah (herhalde güneş odaya vurduğunda) 1kw civarı olurken günün geri kalanında çoğunluğu 200w altı olmak üzere 500w altı oluyor. 100 watt civarlarına kadar kısabilen bir cihaz. Tabi bu grafiği değerlendirirken İstanbul için Haziran ayının ılıman geçtiğini de göz önünde bulundurmak lazım, Temmuz çok daha sıcak geçerse o zaman haliyle daha fazla tüketim olacaktır. Onun verilerini de zamanı geldiğinde buraya göndereceğim.

Hem bunun hem de Gree'nin dış ünitesi gayet sessiz. Ama bunun dış ünitesi bariz bir şekilde daha fazla su üretiyor nedenini anlayamadık. Bulunduğu oda özellikle daha nemli bir yer değil.

İç ünite ile ilgili 2 problem söz konusu bunların dışında zamanın %99'unda cihazda ses namına birşey yok, çalıştığını anlamıyorsunuz.

İlk problem, hali hazırda verdiğinden daha soğuk hava vereceği zaman çıkardığı üflemeye/tıslamaya benzer bir ses, şiddeti ve süresi değişiyor ve bendeki üniteye has bir durum değil hepsinde var. Çok uzun süre çıkmadığı ve ses şiddetini problem edecek kadar yüksek bulmadığım için ben bunu iade sebebi olarak görmedim ancak bu sebeple iade edenler biliyorum. Sonuçta olmaması gereken bir ses ama bu cihazı nasıl tasarlamışlarsa bunda böyle bir ses var. Ama dediğim gibi sürekli olmadığı için çoğu insan için bu problem olmayacaktır.

İkinci problem de içindeki fanda balans olmaması dolayısıyla klimanın ortasına denk gelen yerde en çok farkedilen bir şekilde yalpalayarak dönmesi. Bu da gördüğüm kadarıyla sadece bendeki cihaza has bir durum değil genel üretim kalitesi ile alakalı sanırım. Ancak herhangi bir sese neden olmuyor o yüzden bunu da problem olarak görmedim. Zira fanı veya iç ünteyi değiştirin desem kabul etseler bile muhtemelen yine dengesiz bir fan gelecekti ve değişim esnasında birşeyleri bozma riski de olacaktı.

Ek olarak ikisini de farklı odalarda aynı anda kullanan biri olarak Gree Fairy ile bu cihazı karşılaştırmak istiyorum.

Konfor olarak bu klima tartışmasız lider, iç ünite yukarıda da bahsettiğim gibi arada çıkan o ses hariç tamamen sessiz. Fairy ise her zaman ben buradayım diyor.

Tüketim olarak enerji ölçerim olmadığı için Fairy'e ait elimde rakamlar yok ama Noviro'nun 83w yaktığını bildiğim için gelen faturaya ve bir önceki klimasız ayın faturasına göre konuşursam Fairy 20-30w civarı birşey yakmış. Yarı süresinde çalıştığı ve daha küçük bir odayı soğuttuğı için birebir karşılaştırma tabi ki yapılamaz ama tüketim olarak Noviro'un çok daha gerisinde gibi gözükmüyor.

İş soğutmaya geldiğinde ise durum biraz karışıyor. Noviro tabiri caizse centilmen tarzı bir soğutma yapıyor. Konfor odaklı olduğu çok belli. Soğutamama gibi bir problemi yok ama oto modundaki ses düşürme amaçlı hava debisinin düşük olmasından olsa gerek, odadaki termometre 24 bile gösterse Fairy'in olduğu oda yine termometre 24 gösterdiği halde çok daha serinmiş gibi geliyor, oh diyorsunuz girince. Bu da büyük ölçüde Fairy'in hava debisinin (dolayısıyla sesinin) yüksek olmasının yarattığı bir etki olsa gerek. Kardeşim (Noviro) ara sıra benim odaya (Fairy) serinlemeye geliyor :ROFLMAO:

Özetlemek gerekirse kusurları olan ama konfor odaklı başarılı bir klima. Konfordan çok hunharca soğutulmak isteyenlerlere ise Fairy öneririm.

Son olarak şunu da söylemem lazım bu klima şu an neredeyse 50 bin lira. Bence bu parayı haketmiyor yani bu klimanın Gree Fairy'in 2 katı fiyatı olması anlaşılabilir birşey değil zira Fairy'e kıyasla tek artısı konforu o da eminim çok daha makul fiyatlı başka klimalarda da vardır. Sonuçta donanımsal değil yazılımsal bir fark.

Ekli dosyalar

• grafik.jpg
    grafik.jpg
    44.9 KB · Görüntüleme: 18
Son düzenleme:
Usta diline sağlık okurken keyif aldım 🙋
Ben seçimimi konfordan yana yapıyorum
Klima dediğin konforu sağlamalı hunharca soğutmak istersem zaten seti çekerim aşağı doğru ver Allah soğutur.
Bu klima çalışma prensibleri huyu suyu konusunda titiz biri olduğum için bu şekilde düşünüyorum tabi herkesinde görüşüne saygım sonsuz
Zamanında Gree üretim sigma kullanırken yaz günü battaniye ile yattığımı bilirim 😂

Usta diline sağlık okurken keyif aldım 🙋
Ben seçimimi konfordan yana yapıyorum
Klima dediğin konforu sağlamalı hunharca soğutmak istersem zaten seti çekerim aşağı doğru ver Allah soğutur.
Bu klima çalışma prensibleri huyu suyu konusunda titiz biri olduğum için bu şekilde düşünüyorum tabi herkesinde görüşüne saygım sonsuz
Zamanında Gree üretim sigma kullanırken yaz günü battaniye ile yattığımı bilirim 😂
Ben de sizinle aynı fikirdeyim, işin komik tarafı da demin sizin gibi benim de donmuş ayaklarımı ısıtmak için üzerimi örtmüş şekilde uzanıyor olmam :ROFLMAO:

Konfor eşittir kalite demektir. Bende 1 adet 18000 gree lomo var cihaz soğutuyor ısıtıyor odayı buz gibi yapıyor 25 derece altında kullanamiyorsun bile ama ya cihaz kendini kismiyor , ya ses yapıyor , ya da fan üflemeye devam edip insanları hasta ediyor. Sonra klima çarptı oluyor.
Olayın temelinde, yazılımın önemi var. Yazılım dünyasında yaşıyoruz ve bu da klima teknolojilerinde büyük rol oynuyor. Markalar, genellikle malzemeleri birbirinden alır ve işbirliği yaparlar, ancak yazılımlarını asla paylaşmazlar. Japonlar, bu yazılım alanında dünya lideri ve bunu kabul etmek gerek.

Konfor eşittir kalite demektir. Bende 1 adet 18000 gree lomo var cihaz soğutuyor ısıtıyor odayı buz gibi yapıyor 25 derece altında kullanamiyorsun bile ama ya cihaz kendini kismiyor , ya ses yapıyor , ya da fan üflemeye devam edip insanları hasta ediyor. Sonra klima çarptı oluyor.
Olayın temelinde, yazılımın önemi var. Yazılım dünyasında yaşıyoruz ve bu da klima teknolojilerinde büyük rol oynuyor. Markalar, genellikle malzemeleri birbirinden alır ve işbirliği yaparlar, ancak yazılımlarını asla paylaşmazlar. Japonlar, bu yazılım alanında dünya lideri ve bunu kabul etmek gerek.
Bir tek Fujitsuda üzüldük, tam bizim istediğimiz gibi çıkmadı yazılımı. Ben tecrübe etmedim fakat ben test etmişim kadar yoğun veri paylaşan @Ali Kemal Eyvaz dostumuz sayesinde çok detay öğrnedik ürün ile ilgili.

Bunun dışında mühendislik, yazılım donanım hakikaten CAPONLAR YAPMIŞ demekte haklıyız :)

@blackcold1907 yaptiginiz konfor yorumuna farkli bir bakis acisi ile yaklasmak istiyorum. ME MSZ-AP serisi klimalarim var 2 adet. Birtanesini salonda birtanesini yatak odasinda kullaniyorum. Izmir ve Adana olmak uzere iki farkli ilde deneyimleme sansim oldu. ME cok guzel bir klima konfor odakli dediginiz gibi ancak burda klimayi yerlestirdiginiz yer cok onemli. Benim ecimde salon dikdortgen ve uzun kenardaki duvarin kose kismina dogru monteli. Maalesef orda uygunluk var ve oraya tesisat dosenmis. Bu durumda odasinin diger yarisi ile klimanin bulundugu yarisi arasinda zaman zaman 2 dereceye varan farklar oluyor. Buda beni havayi dagitmasi icin ekstra fan kullanmaya itiyor ve ekstra gurultu vs olusturuyor. Bir komsunda LG marka klima ve Turbo modunu actiginda birkac dakikada tum odada serinligi hissediyorsunuz. Uzun kullanimlarda tabiki kismak gerekiyor ancak ME kullanirken terlerseniz (yazin) dereceyi dusurmekten baska sansiniz yok. Kisaca ozetlemek gerekirse odada yerlestirilen yer onemli ancak sadece bu sebepten bile ben GREE tercih ederim. Fan guclu bir sekilde hissettirsin kendisini nasil olsa istersem kisabilirim.

Merhaba , mitsubishi noviro kullanan arkadaslar bilgi verebilirler mi.

12000 btu

noviro MSZ-AY35VGKP 59300 TL

lengendera MSZ-LN35VG2R 84800 TL

kirigamine MSZ-EF35VGS 63800 TL

noviro olani almayi dusunuyorum. noviro turkiye uretimi, digerleri ise tayland, malzeme farki oluyor mu arada acaba?, siz ne tavsiye edersiniz. Yer istanbul. Yazin sogutma, kisin isitma icin faydali olur diye dusunduk.

noviro'da lengenderadaki ayni Plasma Quad Plus Filtre var, kirigamine'de ise daha alt seviye olan V Blocking Filtre var.

noviro sogutma yillik enerji tuketimi = 141kwh, seer=8.7, isitma ort. iklim yillik enerji = 863 kwh, sogutucu akiskan = 0.55 kg

legendera sogutma yillik enerji tuketimi = 128kwh, seer=9.5, isitma ort. iklim yillik enerji = 974 kwh, sogutucu akiskan = 1 kg

kirigamine sogutma yillik enerji tuketimi = 139kwh, seer=8.8, isitma ort. iklim yillik enerji = 882 kwh, sogutucu akiskan = 0.74 kg

bir de bir dis unite'ye iki tane ic unite baglama konusunda fikirlerininiz nedir. Yan yan iki odam var, bu sekilde ikisine de tek dis unite ile baglasak mi diye dusunuyorum.

mitsubishi harici ne onerebilirsiniz, gree fairy, midea xtreme save, gibi onerenler de var daha uygun fiyata.

12000 btu

noviro olani almayi dusunuyorum. noviro turkiye uretimi, digerleri ise tayland, malzeme farki oluyor mu arada acaba?, siz ne tavsiye edersiniz. Yer istanbul. Yazin sogutma, kisin isitma icin faydali olur diye dusunduk.

noviro'da lengenderadaki ayni Plasma Quad Plus Filtre var, kirigamine'de ise daha alt seviye olan V Blocking Filtre var.

noviro sogutma yillik enerji tuketimi = 141kwh, seer=8.7, isitma ort. iklim yillik enerji = 863 kwh, sogutucu akiskan = 0.55 kg

legendera sogutma yillik enerji tuketimi = 128kwh, seer=9.5, isitma ort. iklim yillik enerji = 974 kwh, sogutucu akiskan = 1 kg

kirigamine sogutma yillik enerji tuketimi = 139kwh, seer=8.8, isitma ort. iklim yillik enerji = 882 kwh, sogutucu akiskan = 0.74 kg

bir de bir dis unite'ye iki tane ic unite baglama konusunda fikirlerininiz nedir. Yan yan iki odam var, bu sekilde ikisine de tek dis unite ile baglasak mi diye dusunuyorum.

mitsubishi harici ne onerebilirsiniz, gree fairy, midea xtreme save, gibi onerenler de var daha uygun fiyata.
Istmada gree'de kronik yüksek enerji tüketimi var sadece soğutma da sorun olmaz

12000 btu

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
( japon segment kısmında sorunuzun cevabı var )

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri