Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Mobil Veri Paylaşımı (WiFi Hotspot) Çalışmıyor

NBKpro

Moderatör
Moderator
Bugün lazım oldu arkadaşa internet paylaşayım dedim, daha önce en son ne zaman yaptım hatırlamıyorum. Açınca bir süre bekleyip altta "hata" yazıyor tekrar kapanıyor. Telefonu yeniden başlatırsam hata yazısı yok oluyor ama açmaya çalışınca tekrar "hata" yazıp kapanıyor.
Bu durumda ne yapabilirim?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Telefon: Xiaomi Mi Note 10 Lite

Bağlantı&paylaşım sekmesinde wifi, mobil veriyi, Bluetoothu sıfırlama seçeneği var deneyebilirsiniz. Wifi şifreleri ve Bluetooth eşleşmeleri gider ama. Bir de bu custom ROM mu ondan olabilir mi?

Bağlantı&paylaşım sekmesinde wifi, mobil veriyi, Bluetoothu sıfırlama seçeneği var deneyebilirsiniz. Wifi şifreleri ve Bluetooth eşleşmeleri gider ama. Bir de bu custom ROM mu ondan olabilir mi?

Uzun zamandır Custom Rom kullanıyorum böyle bir sıkıntısı yoktu. xiaomi.eu rom denen romdan. Miui tabanlı yine.

Bende uzun zamandır paylaşıma açmıyorum.

wifi bağlantı noktası açma operatörlerde ek tarifeye geçilmedi mi

Bende uzun zamandır paylaşıma açmıyorum.

wifi bağlantı noktası açma operatörlerde ek tarifeye geçilmedi mi

yok, sadece operatörler sözleşmelerine ufak madde eklediler.

Örnek: Turkcell, internet üzerinden mesajlaşma ve ses iletişimi (IM ve VOIP), internet paylaşımı (Tethering) ve doğrudan dosya paylaşım (P2P) programları vb. hizmetlerinin internet paketleri ile kullanımlarında değişiklik yapma hakkını saklı tutar. Data paketi sadece internet erişim noktası kullanılarak yapılan bağlantılarda geçerlidir. İnternet erişim noktası, Blackberry cihazları tarafından kullanılan Blackberry erişim noktası ve 3G netbook, notebook ve USB modemler tarafından kullanılan Mobil Genişbant (MGB/MGBS) erişim noktaları paketlere dahil değildir.

Ama bunun bu konuyla alakalı olduğunu da sanmıyorum.

Bugün lazım oldu arkadaşa internet paylaşayım dedim, daha önce en son ne zaman yaptım hatırlamıyorum. Açınca bir süre bekleyip altta "hata" yazıyor tekrar kapanıyor. Telefonu yeniden başlatırsam hata yazısı yok oluyor ama açmaya çalışınca tekrar "hata" yazıp kapanıyor.
Bu durumda ne yapabilirim?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Telefon: Xiaomi Mi Note 10 Lite
Telefonun wifi bağlantısı sorunu olunca bu şekil wifi paylaşım sorunu da olabiliyor sizde bunun olma ihtimali bana daha baskın geldi, ekran kaydında wifi görmeyince wifi kullanmıyor olabileceğinizi bu yüzden farkedemediğinizi düşündüm wifi bağlanmada sorun var mı? Aynı zamanda bluetooth paylaşımını da test edin hem sorun tespiti için hem de bluetooth çalışırsa sorunu düzeltemezseniz aklınızda bulunsun onu kullanabilin diye söyledim.

Çözümü bilmiyorum ama sorunu anlayabilmeniz için söyledim.

Telefonun wifi bağlantısı sorunu olunca bu şekil wifi paylaşım sorunu da olabiliyor sizde bunun olma ihtimali bana daha baskın geldi, ekran kaydında wifi görmeyince wifi kullanmıyor olabileceğinizi bu yüzden farkedemediğinizi düşündüm wifi bağlanmada sorun var mı? Aynı zamanda bluetooth paylaşımını da test edin hem sorun tespiti için hem de bluetooth çalışırsa sorunu düzeltemezseniz aklınızda bulunsun onu kullanabilin diye söyledim.

Çözümü bilmiyorum ama sorunu anlayabilmeniz için söyledim.

Wifi bağlanıyor. BT paylaşımını da deneyiyim tekrar fırsat olunca.

çok eskiden xiaomi kullanıyordum sıfır aldığımda henüz rom yüklememişken ben de hotspot yapamamıştım araştırırken "2.4ghz 5ghz seçeneklerinin olduğunu ve 5ghz'de sorunlar olabildiği için paylaşımı 2.4ghz olarak yapınız" tarzında bir şey okuyup uygulamıştım ve paylaşım yapabilmiştim belki sizin durum da bu tarz bir ayardan kaynaklı olabilir. tabi custom rom varsa her ihtimal mümkün :)

çok eskiden xiaomi kullanıyordum sıfır aldığımda henüz rom yüklememişken ben de hotspot yapamamıştım araştırırken "2.4ghz 5ghz seçeneklerinin olduğunu ve 5ghz'de sorunlar olabildiği için paylaşımı 2.4ghz olarak yapınız" tarzında bir şey okuyup uygulamıştım ve paylaşım yapabilmiştim belki sizin durum da bu tarz bir ayardan kaynaklı olabilir. tabi custom rom varsa her ihtimal mümkün :)

5 Ghz desteği yok telefonda.

Sorunu kısmi olarak şöyle çözdüm, geçen aylarda batarya değişimi için vermiştim. NFC de çalışmadığını fark ettim, dün arka kapağı açtım NFC etiketinin kılcal kablolarında temassızlık var denk gelirse okuyor. Hotspot da gelip gidiyor. Muhtemelen batarya değişimi esnasında zarar verdiler

5 Ghz desteği yok telefonda.

Sorunu kısmi olarak şöyle çözdüm, geçen aylarda batarya değişimi için vermiştim. NFC de çalışmadığını fark ettim, dün arka kapağı açtım NFC etiketinin kılcal kablolarında temassızlık var denk gelirse okuyor. Hotspot da gelip gidiyor. Muhtemelen batarya değişimi esnasında zarar verdiler
1000045725.webp

Reklam yapmaaa. Samsung güzel kaliteli eyw. Ama ben kullanışını sevmedim. Arayüz falan sarmadı beni. Mesela Saf Android'de Jelly Bean ve Kitkat (4.1 4.2 4.4) hoşuma giderdi telefon ve tablette. Ne zaman ki Lollipop (Android 5'e) geçtiler sevmedim. Bunda da aynı. Bana kullanış olarak şuan en hoşuma giden Huawei EMUI ve Xiaomi MIUI olmuştu.

Cihazınızda 5ghz desteği var çalışmıyorsa sıkıntı vardır.
Tamam tamam varmış. Bizim komşular ve ben 5 Ghz modem sahibi olmadığımız için çıkmıyormuş. Azıcık konum değiştirince Wifi ağlarında 5Ghz olanlar da çıktı. :rolleyes:

İnternet paylaşım ayarlarında "ERİŞİM NOKTASI BANDI SEÇENEKLERİ" gibi bir ayar olması lazım oradan 5ghz/2.4ghz ayarını değiştirebilirsiniz.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri