Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru MSI 31.5'' G322CQP Curved 1000R ışık sızması hakkında ve değişim hakkkının gasp edilmesi AMAZON

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

atmaca01

Yeni Üye
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
msi g322cqp
Başlıktaki monitörü kasım indirimleri kapsamında aldım ancak fotoğraflarda görülen sadece test ekranında değil film sahnesinde bile belli olan ekranın 3 köşesinde ve orta üst kısmına dahi yayılmış olan bir ışık sızması mevcut. fotoğraflarda evet bir derece fazla görünse de gözle 1 derece az da olsa görülüyor ve rahatsız ediyor. SİZCE bu monitör 1000R va olması kaynaklı bu kadar sızma ile normal kabul edilebilir mi ? ayrıca bir miktar ghosting olduğunu da tespit ettim ufo test sitesinden.
tabi sizlerin uzmanlık alanı olduğu için başka türlü ışık sızması vve ghosting testleri varsa yapmaya hazırım.
2. mesele
Amazon müşteri hizmetleri depolarında olmadığından değişim hakkımı kulllandırtmadı ve iade kodu verdi. Ancak söz konusu zamanda ço daha farklı monitörler ve indirimler vardı ve artık bu sebeple daha yüksek ödeme ile ürün almak zorunda kalacağım. monitör 2023 üretimi diye biliyorum üreticiden tedarik etmesi zorunlu değil mi ?

Ekli dosyalar

• IMG_20231122_170642.jpg
    IMG_20231122_170642.jpg
    52 KB · Görüntüleme: 20
  • IMG_20231122_173230.jpg
    IMG_20231122_173230.jpg
    54.6 KB · Görüntüleme: 20
  • IMG_20231121_193508.jpg
    IMG_20231121_193508.jpg
    25.8 KB · Görüntüleme: 20
Adem bey kısaca diyor ki bu işin doğası budur :) . Teşekkürler cevap için. Gülü (kavis) seven dikenine katlanır diyorsunuz
peki uzun lafın kısası filmlerde insanlar yürürken kamerada takip ettiğinde arkplanın akıcılığı rahatsız ediyor orada görüntü karışıyor yada titriyor mu diyim bilemedim bu konuda nasıl bir test yapabilirim? denediğim görüntüler birden fazla bir tanesi 2014 yapımı görüntü uhd 22gb bluray hdr(saf bluray değil tabi kırpılmıştır gb az filme göre)
bu arada yazıyı yazarken 2. gününde bir tane siyah ekranda kırmızı ölü piksel oluştu şu anda dün olmadığına eminim enine boyuna incelemiştim

Akşam bende Kasım 2020'de aldığım MSI 31,5" Optix MAG322CQR ın karanlık oda siyah ekran testini paylaşırım. Sanırım bu monitörün doğası böyle ama ben çok memnunum monitörümden...

Akşam bende Kasım 2020'de aldığım MSI 31,5" Optix MAG322CQR ın karanlık oda siyah ekran testini paylaşırım. Sanırım bu monitörün doğası böyle ama ben çok memnunum monitörümden...

Çok sevinirim yükselirseniz.

Son olarak konuya Yeni giren bir uzman arkadaşımız varsa bir tane siyah ekranda çıkan ölü piksel yada stuck pixel bilmiyorum adını monitörü ertesi gün açtığımda ilk 3 dk içinde kontrol ettiğimde kayboldu. Sonra tekrar gezinirken 10 15dk sonra siyah ekranda yine aynısı ortaya çıktı. Bu durum tam olarak ne oluyor düzelir mi? Monitör ısınınca ortaya çıkan şeye ölü pixel denilir mi ?

Çok sevinirim yükselirseniz.

Son olarak konuya Yeni giren bir uzman arkadaşımız varsa bir tane siyah ekranda çıkan ölü piksel yada stuck pixel bilmiyorum adını monitörü ertesi gün açtığımda ilk 3 dk içinde kontrol ettiğimde kayboldu. Sonra tekrar gezinirken 10 15dk sonra siyah ekranda yine aynısı ortaya çıktı. Bu durum tam olarak ne oluyor düzelir mi? Monitör ısınınca ortaya çıkan şeye ölü pixel denilir mi ?
Hocam cep telefonundan defalarca çektim nedense mavi tonlara kayıyor ama gördüğüm görüntü direk bu değil. Homojen olmayan ışık yoğunlaşmaları çıplak gözle daha az. Burda anlatmak istediğim sadece her ekranda bu olay oluyor. Benim monitör de 1500R bu arada 2K

Ekli dosyalar

• IMG_20231123_201348_1.jpg
    IMG_20231123_201348_1.jpg
    18.8 KB · Görüntüleme: 10
anlamadım ama şimdi tekrar iyice kontrol ettim çoğu renkte var stuck pixel değilmiş direkt ölü pixel. kırmızı mavi ve siyahta görülüyor diğerleri çok parlak olduğundan göremiyorum birşey
Aslında minik bir espiri idi, adem abi iade etmiş, o da sana gelmiş gibi bı şey ettim, boşver takma bazen olur böyle ?

Hocam cep telefonundan defalarca çektim nedense mavi tonlara kayıyor ama gördüğüm görüntü direk bu değil. Homojen olmayan ışık yoğunlaşmaları çıplak gözle daha az. Burda anlatmak istediğim sadece her ekranda bu olay oluyor. Benim monitör de 1500R bu arada 2K
1500rden daha fazla olmasını normal karşılarım bendekinin. Çok teşekkür ederim size. Şimdilik değişime gönderdim ben gelince yenisine bakacağım yada onu da gönderip 34 inç ultrawide Lenovo aldım ona da bakacağım karar vereceğim. Burada belki mini bir inceleme yaparım

@Adem Helvacı @Fikoloji sayın üstadlarım konu başlığındaki monitörü iade ettim değişimden yenisi geliyor.
Bu arada lenovo g34w-30 model kodlu 34 inç ultrawide monitör aldım. Nerdeyse 0 düzeyinde ışık sızması(gözle) ,va panele göre çok çok çok iyi durumda olan minimal ghosting ve güzel bir tepki süresine sahip. 0.5 mprt 1ms gtg

Ancak yavaşlatılmış videomda gördüğümüz şekilde adını bilmediğim film izlerken beni rahatsız eden bir durum söz konusu. Adını bile söylerseniz bana çok yardımcı olursunuz bunun sebeplerini araştırırım. Tam olarak teşhis tabiki hoş olur sevinirim.
Bakılacak nesne JOHN önündeki direk. Video normal halinde o direk daha beter titriyor yatay yana ve çapraz hızlı akan tüm filmlerin her kalite sürümünün sahnelerinde mevcut 30-40gb bluray ve 5--10gb rip olsun olmasın platformlar dahil bu var.
birden fazla ayar denedim güç kablosu orjinal kablosu. displayporttan ips monitörüme bağladığım kablo ile bağladım(o monitörde yok bu durum varsa bile rahatsız edici baş döndürücü seviyede değil)
Bu arada monitörün incelemesini forumda yapacağım katkım olması amaçlı.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri