Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Oled TV Logo yanığı hakkında

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

moderx

Meraklı
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
Oled mi QLed mi
Merhabalar,
Oled TV'lerde bildiğiniz üzere yaygın bir logo yanığı, ışık sızması gibi problemler ile karşılaşan kullanıcılar mevcut. Bundan dolayı, OLED TV alma konusunda hep bir adım geride kalıyoruz.
Oled TV görüntü kalitesi cezbettiği için herkes oled almak istiyor ama bu çekincelerden dolayı alamıyor ben gibi.

Oled TV'lerde bu durumun kesin çözülmüş olduğu TV var mıdır? Bir çok kişinin merak ettiği cevaplardan olacağına eminim.

Oled TV'de hangi marka modeli kullanıyorsunuz ve kaç yılınızı devirdiniz sorunsuz şekilde?

Sizce OLED mi QLED mi?

Oled ise neden Oled? , Qled ise neden Qled?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Hocam logo yanığı Oledlerde var ama ışık sızması Oledlerde olmaz
Oled teknolojisi tvde en iyi teknolojidir fakat logo yapığı çok büyük bir risktir
Qledde logo yanığı olmaz ama ışık sızması olabilir
Mümkünse Direct Led aydınlatmalı bir Qled tv seçilmeli Edge Led aydınlatma ışık sızması açısından daha sorunlu bir aydınlatma türüdür

Hocam logo yanığı Oledlerde var ama ışık sızması Oledlerde olmaz
Oled teknolojisi tvde en iyi teknolojidir fakat logo yapığı çok büyük bir risktir
Qledde logo yanığı olmaz ama ışık sızması olabilir
Mümkünse Direct Led aydınlatmalı bir Qled tv seçilmeli Edge Led aydınlatma ışık sızması açısından daha sorunlu bir aydınlatma türüdür
Cevap için teşekkür ederim,
Peki önerdiğiniz TV modelleri hangileridir hocam Direct Led ile Edge led olarak?

hepsi bir arada. Genellikle oyun yani playstation 5. TV izlenebilir, Netflix blutv gibi uygulamalar da kullanılacak ama öncelik oyun olacak.
65'' olacak bütçe mühim değil TV kalitesi önemli olan husus. Yani 65 bine kadar bütçe var.

Samsung 65QN85C 65" 163 Ekran Uydu Alıcılı 4K Ultra HD Smart Neo QLED TV

Samsung’un bu modeli size uyar diye düşünüyorum hocam
Neo Qled Mini Led aydınlatma Ips panel ps5 oynayacağınız için 120 hz ekran yenileme hızı minimum 600 maksimum 1000 nit parlaklık
@Murat ALA abinin dediği model daha uygun fiyatlı onu da alabilirsiniz karar sizin

Samsung 65QN85C 65" 163 Ekran Uydu Alıcılı 4K Ultra HD Smart Neo QLED TV

Samsung’un bu modeli size uyar diye düşünüyorum hocam
Neo Qled Mini Led aydınlatma Ips panel ps5 oynayacağınız için 120 hz ekran yenileme hızı minimum 600 maksimum 1000 nit parlaklık
@Murat ALA abinin dediği model daha uygun fiyatlı onu da alabilirsiniz karar sizin
Samsung Q80C ve Q85C kullanıyoruz. Daha önce konu açmıştım bununla ilgili. Game Motion Plus özelliği sıkıntılı ve samsung bunu kabullenmiyor.

@Murat ALA hocamızın da belirttiği TV 75'' den aşağısı yok piyasada. yeni serilerde hangisi alınabilir TCL? 144hz olanlar işimizi görmez mi sıkıntı yaratır mı?

Yaklaşık 9 aydır Sony XR55A75K Oled kullanıyoruz evde ana televizyon olarak günde 8 saat çalışıyor diyebilirim daha dün aklıma geldi bakayım bir logo yanığı olmuş mu dedim, sürekli haber kanalları vs açık çünkü. Açtım tüm renkleri kontrol ettim en ufak bir yanık logo izi hiç bir şey yok umarım da böyle devam eder.
Bu modeller televizyon kapandıktan sonra 10 dakika boyunca piksel temizleme işlemi yapıyor, ayriyeten menüde piksel temizliği diye bir alan var Sony bunu senede 2 kez çalıştırmamızı tavsiye ediyor ben bir kaç ay önce yapmıştım tekrar yapacağım.

Samsung Q80C ve Q85C kullanıyoruz. Daha önce konu açmıştım bununla ilgili. Game Motion Plus özelliği sıkıntılı ve samsung bunu kabullenmiyor.

@Murat ALA hocamızın da belirttiği TV 75'' den aşağısı yok piyasada. yeni serilerde hangisi alınabilir TCL? 144hz olanlar işimizi görmez mi sıkıntı yaratır mı?
Hocam işinizi görür o konuda sıkıntı olmaz da tvde herhangi bir sorun yaşarsanız o sıkıntı Tclin satış sonrası hizmeti sorunlu yoksa marka anlamında çok iyi bir marka teknoloji işi şans işi sorun yaşamayabilirsiniz o da ayrı konu karar sizin

Yaklaşık 9 aydır Sony XR55A75K Oled kullanıyoruz evde ana televizyon olarak günde 8 saat çalışıyor diyebilirim daha dün aklıma geldi bakayım bir logo yanığı olmuş mu dedim, sürekli haber kanalları vs açık çünkü. Açtım tüm renkleri kontrol ettim en ufak bir yanık logo izi hiç bir şey yok umarım da böyle devam eder.
Bu modeller televizyon kapandıktan sonra 10 dakika boyunca piksel temizleme işlemi yapıyor, ayriyeten menüde piksel temizliği diye bir alan var Sony bunu senede 2 kez çalıştırmamızı tavsiye ediyor ben bir kaç ay önce yapmıştım tekrar yapacağım.
Hocam zaten logo yanığı öyle hemen oluşacak bir durum değil pixel temizlemeyle logo yanığının çözüldüğü iddia ediliyor ama şahsen inanmıyorum

Hocam işinizi görür o konuda sıkıntı olmaz da tvde herhangi bir sorun yaşarsanız o sıkıntı Tclin satış sonrası hizmeti sorunlu yoksa marka anlamında çok iyi bir marka teknoloji işi şans işi sorun yaşamayabilirsiniz o da ayrı konu karar sizin
Bu konuda philips ile aynı diyebilir miyiz satış sonrasındaki destek olayına? yoksa TCL bir adım önde mi? Sorun çıktığı zaman servis ilgisi de önemli. Samsung ile LG bu durumda profesyonel olarak ilgililer. Randevu veriyorlarsa geliyorlar.

Sony'nin Türkiye'den çekilmesinin ardından hiç bir TV'si kalmadı piyasada. Umarım Bilkom aracılığı ile tekrardan Sony TV'ler tekrar gelir. Özellikle XR serisini alacağız gibi duruyor nedeni ise Sony, oyun konsoluna tam adapte TV üretiyor. 2Sininde kendi üretimi olması avantaj sağlıyor bu konuda. XR almadık Samsung aldık pişman olduk şahsen.

Bu konuda philips ile aynı diyebilir miyiz satış sonrasındaki destek olayına? yoksa TCL bir adım önde mi? Sorun çıktığı zaman servis ilgisi de önemli. Samsung ile LG bu durumda profesyonel olarak ilgililer. Randevu veriyorlarsa geliyorlar.
Philips belki daha kötüdür ama Tclde de gerçekten çok şikayet var
Samsungla Lg konusunda bilgim yok
Ama Vestelin iyi diye duydum

Sony'nin Türkiye'den çekilmesinin ardından hiç bir TV'si kalmadı piyasada. Umarım Bilkom aracılığı ile tekrardan Sony TV'ler tekrar gelir. Özellikle XR serisini alacağız gibi duruyor nedeni ise Sony, oyun konsoluna tam adapte TV üretiyor. 2Sininde kendi üretimi olması avantaj sağlıyor bu konuda. XR almadık Samsung aldık pişman olduk şahsen.
Geleceğini sanmıyorum gelse de Sony gerçekten diğer markalara göre çok pahalı o da ayrı konu

Bu cihazı konsol ile kullanmayı çok istiyorum gerçekten ama maalesef elimde konsol yok. Eğer alacaksanız hiç pişman olmayacağınız bir cihaz, premium hissiyatını sonuna kadar yaşatıyor.

Geleceğini sanmıyorum gelse de Sony gerçekten diğer markalara göre çok pahalı o da ayrı konu
Servis konusunda çok sıkıntıdayız şu an televizyonun başına bir şey gelse gösterecek servis yok çevre illerde dahil olmak üzere. Aslında bunu aldığımız tarihlerde alınabilirdi teknosa, mediamarkt şimdiki 55c745 fiyatına sattı son kalan ürünleri.

LG'nin yeni oled evo G3 olan serileri oled yanığını da kapsayan, 5 yıllık panel garantisi ile geliyor. Oled modellerinde sadece bu modelde böyle bir garanti var.

Servis konusunda çok sıkıntıdayız şu an televizyonun başına bir şey gelse gösterecek servis yok çevre illerde dahil olmak üzere. Aslında bunu aldığımız tarihlerde alınabilirdi teknosa, mediamarkt şimdiki 55c745 fiyatına sattı son kalan ürünleri.
Doğrudur hocam Gerçi Sony Türkiyeden çekilmeden önce servis konusunda sorun yaşanıyordu o da ayrı konu yani Sonyden de satış sonrası hizmet anlamında şikayetler vardı

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri