Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Çözüldü Peteğin altı daha az sıcak

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

KISKANIYORLAR

Vessen VTXM25N Tester
İnceleyenler Kulübü
Marka Model Bilgisi
Eca petek
Petek bağlantısı sağdan alt-üst şeklinde.Üstler gayet sıcakken,elle dokunulduğunda belirgin sol alt tarafı daha soğuk.Petekte hava yok.Elle dokunulduğunda belli oluyor.Termal kamerada da görünüyor.Üstler 42 derecelerde iken alt 32 derecelerde.Başka odada aynı bağlantılı ve boyda petek var.Ondan bu kadar belirgin derece fark yok.Elle dokunulduğunda bu gibi fark belli olmuyor.Bu peteğin hava sorunu yok.Petek 1 yıllık.Tıkanık mı acaba ?

Ekli dosyalar

• Başlıksız.jpg
    Başlıksız.jpg
    176.7 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleme:
Bu petek en uzaktaysa ondan olabilir, eğer öyleyse kombiye yakın ve büyük peteklere reglaj yapılırsa sıcaklıklar eşitlenebilir. En uzakta olmadığı halde böyleyse petekte tıkanıklık veya hattındaki dirseklerde kaynak yapılırken daralma olabilir. Zahmetli olur ama petekte veya hatta tıkanıklık olup olmadığını test etmek için aynı büyüklükteki diğer petekle yer değiştirilebilir. Diğer yerde de aynı sonucu veriyorsa petek tıkalıdır veya diğer petek bunun yerinde yine ısınmıyorsa ve bu peteğin konumu kombiye en uzak değilse o zaman bu peteğin hatta sorun vardır.

Bir diğer ihtimal bu petek sonradan takıldı gibi anladım 1 yıllık dediğiniz için. Eğer öyleyse ve vanası diğerlerinden farklı, kalitesiz, küçük dar geçişli bir vanaysa su geçişi az olabilir yine.

Bir başka ihtimal de oda termostatı varsa ve bu petekten önceki bir odada yer alıyorsa ve bu petek termostattan sonra yer alan tek petekse, termostat o odaya göre açma kapama yapacağı icin ondan kaynaklı olabilir.

Bu petek en uzaktaysa ondan olabilir, eğer öyleyse kombiye yakın ve büyük peteklere reglaj yapılırsa sıcaklıklar eşitlenebilir. En uzakta olmadığı halde böyleyse petekte tıkanıklık veya hattındaki dirseklerde kaynak yapılırken daralma olabilir. Zahmetli olur ama petekte veya hatta tıkanıklık olup olmadığını test etmek için aynı büyüklükteki diğer petekle yer değiştirilebilir. Diğer yerde de aynı sonucu veriyorsa petek tıkalıdır veya diğer petek bunun yerinde yine ısınmıyorsa ve bu peteğin konumu kombiye en uzak değilse o zaman bu peteğin hatta sorun vardır.

Bir diğer ihtimal bu petek sonradan takıldı gibi anladım 1 yıllık dediğiniz için. Eğer öyleyse ve vanası diğerlerinden farklı, kalitesiz, küçük dar geçişli bir vanaysa su geçişi az olabilir yine.

Bir başka ihtimal de oda termostatı varsa ve bu petekten önceki bir odada yer alıyorsa ve bu petek termostattan sonra yer alan tek petekse, termostat o odaya göre açma kapama yapacağı icin ondan kaynaklı olabilir.

Vanaları kapatarak peteğin suyunu,boştaki kör tapayı sökerek boşalttım.Daha sonra vanaları sırayla açarak akışa baktım,akış var.Petekte tıkanıklık yok sanırım.

Kombi ve tüm petekler geçen yıl aynı anda takıldı.Tüm petek ve vana markaları aynı.

Kombi ve petek yerleşimleri şekilde ki gibi.Kombiye yakın olanlarda bu sorun var.Diğer 3 petek kabul edilebilir seviyede.

Ekli dosyalar

• dsf.jpg
    dsf.jpg
    30.8 KB · Görüntüleme: 12
Tüm petekler aynı tip bağlantı mı yoksa sadece bu ılık olanlar tek taraftan, diğer sorun olmayanlar alt alt veya çapraz mı?

Tüm petekler aynı tip bağlantı mı yoksa sadece bu ılık olanlar tek taraftan, diğer sorun olmayanlar alt alt veya çapraz mı?

sol alttaki çapraz geri kalan alt-üst.Kombi basıncı 1,5 bar civarı.

Toplamda 5 petek var.

1 ad.çapraz petek : iyi ( bu kombiye uzak) (petek 2m)
2 ad.alt üst petek: iyi ( bunlar kombiye uzak) (petek 120 cm ve 60 cm)
2 ad.alt üst petek: altı ılık. ( bunlar kombiye yakın) (petek 120 cm ve 60 cm)

Termal kameradaki görüntüye bakınca dikkat ederseniz vanaların olduğu kenardaki kısım kıpkırmızı yani daha sıcak. Sıcak suyun büyük kısmı çabuk dönüş yapıyor oradan, peteğe tam ısısını iletmeden kısa yoldan dönüş yapıyor. O iki peteğin alttaki dönüş vanalarını tamamen kapatıp yarımşar veya 1 er tur açın derim, bence çözer. O da çözüm olmazsa alttaki vanayı karşı tarafa aldırarak yani çapraz bağlantıya geçerek çözüm bulabilirsiniz diye düşünüyorum.

Vanaları kapatarak peteğin suyunu,boştaki kör tapayı sökerek boşalttım.Daha sonra vanaları sırayla açarak akışa baktım,akış var.Petekte tıkanıklık yok sanırım.

Kombi ve tüm petekler geçen yıl aynı anda takıldı.Tüm petek ve vana markaları aynı.

Kombi ve petek yerleşimleri şekilde ki gibi.Kombiye yakın olanlarda bu sorun var.Diğer 3 petek kabul edilebilir seviyede.
Tıkanıklık var mı yok mu kontrol için diğer tüm petekleri kapatıp o iki peteği çalıştırıp kamerayla ve elle kontrol edin yine aynı şekildeyse tıkanıklık olabilir. Tam tıkanma olmasa da su geçişini azaltan daralma şeklinde de olabilir bu. Öyle olunca su kolay yolu seçip aşağıdan hemen dönüyordur. Siz suya bakınca akış var görürsünüz.

Bu da çözüm olmazsa, petekten hava gelmese bile 2.5 bar su basıp 3-5 litre su akıtmayı deneyebilirsiniz. Arada hava sıkışmış olabilir.

Çapraz ya da altlı üstlü bağlantılar böyle oluyor. Alttan giriş alttan çıkış olursa daha eşit ısı dağılımı oluyoe kaloriferlerin içinde. Ayrıca tesisat kollektörlü değilse kombiye uzak kaloriferler iyi ısınamıyor. Bunun için kombiye yakın peteklere reglaj yapacaksınız ki kombi arkalara biraz daha iyi basabilsin suyu.

Termal kameradaki görüntüye bakınca dikkat ederseniz vanaların olduğu kenardaki kısım kıpkırmızı yani daha sıcak. Sıcak suyun büyük kısmı çabuk dönüş yapıyor oradan, peteğe tam ısısını iletmeden kısa yoldan dönüş yapıyor. O iki peteğin alttaki dönüş vanalarını tamamen kapatıp yarımşar veya 1 er tur açın derim, bence çözer. O da çözüm olmazsa alttaki vanayı karşı tarafa aldırarak yani çapraz bağlantıya geçerek çözüm bulabilirsiniz diye düşünüyorum.

Haftasonu tüm peteklerin bağlantılarını alt alta çevirecektim.

@Murat ALA tesisat nerden geçiyor bilmiyorum fakat yakınlık olarak en yakın 2 petekte bu sorun var,uzak olanlar daha iyi sayılır.Yakın olduğu için akış hızı fazlamı geliyor bilemedim.

Haftasonu tüm peteklerin bağlantılarını alt alta çevirecektim.

@Murat ALA tesisat nerden geçiyor bilmiyorum fakat yakınlık olarak en yakın 2 petekte bu sorun var,uzak olanlar daha iyi sayılır.Yakın olduğu için akış hızı fazlamı geliyor bilemedim.
Bütün bağlantıları alt alta çevirin, kollektör sistemi yoksa reglaj ayarı da yapın yakın peteklere sorunu bayağı çözersiniz. Tesisat yeni var sayıyorum eğer sadece kombi ve petekler yeniyse borular eskiyse kombinin altındaki tesisat dönül filtresini de kontrol edin pis ise temizleyin.

Sorun belli. Bağlantı alttan alta şekilde yapildiktan sonra petek temizliği ve kombi bakımı yapilacak. O zaman görürsünüz petekler o kadar ısınacak ki elinizi yakacak. Üstelik kombiye uzak olmasi isinmamasi için bir sebep değil. Isınması lazım.

Sorun belli. Bağlantı alttan alta şekilde yapildiktan sonra petek temizliği ve kombi bakımı yapilacak. O zaman görürsünüz petekler o kadar ısınacak ki elinizi yakacak. Üstelik kombiye uzak olmasi isinmamasi için bir sebep değil. Isınması lazım.
Kombi petek geçen yıl takıldı.Temizlik yapacak kadar çalışmamıştır.Alti isinmayanlar kombiye en yakın olanlar

Bütün bağlantıları alt alta çevirin, kollektör sistemi yoksa reglaj ayarı da yapın yakın peteklere sorunu bayağı çözersiniz. Tesisat yeni var sayıyorum eğer sadece kombi ve petekler yeniyse borular eskiyse kombinin altındaki tesisat dönül filtresini de kontrol edin pis ise temizleyin.

Bugün bağlantıları alt alta alacaktım.Sistemin suyunu boşalttım,vanaları petekten ayırdım.Petek vana bağlantısını sökeceğim bir baktım 12 allen anahtar yok.:deli1Allen takımı getirmiştim ama 10a kadar var.Sonra birkaç yere baktım standart 10a kadar olanlar var.Eve geri döndüm söktüklerimi geri taktım,sistemi su verdim havasını aldım.Başa döndük,haftaya kaldı artık.:D

En iyi petek bağlantısı alttan giriş ve alttan çıkış. Bu şekilde petek homojen ısınıyor ve ısıtma performansı artıyor. Sadece belirli aralıklarla hava alma kısmını kontrol ederek hava varmı bakmak gerek. Hava sürekli yukarı çıktığı için bu bağlantı yönteminde petege giren hava siz alana kadar çıkmaz. Zaten tamamen hava alınırsa sürekli bakmaya gerekte kalmaz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Bende de aynı sorun vardı. Gelen arkadaş temizlik yapalım ama bu sorun geçmeyebilir demişti. Geçmedi de. Bağlantı ile de alakalı olabiliyor bu durum. Giriş çıkışlar nasıl o önemli sanırım

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri