Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Profilo - Siemens - Bosch Buzdolabı Hakkında Motor Kompresör Bilgisi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

arenwap

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
50000
Marka Model Bilgisi
Profilo
Merhabalar,
Profesyonel olmamamkla beraber buzdalabı alma arefesinde araştırıp edindiğim bilgileri sizinle paylaşmak istedim.

Ne yazıkkı Aynı marka aynı model içerisinde bile 7 farklı seri ve 7 farklı komresör sunulduğunu daha yeni öğrendim bayiler bu konu hakkında bilgi sahibi değiller ve tek yönlü bilgilendirme yapıyorlar.

Araştırmalarıma ve ölçülerime göre Profilo BD3086IECN Buzdolabı satın almaya karar verdim. Aynı buzdolabı Bosch ve Siemens'te de mevcut bu arada fiyatı makul bulduğum için Profiloya yöneldim.

Bayiler inverter motor olduğunu söylüyorlar. Ama cihazın hiçbir yerinde inverter ibaresini göremdiğim için aklıma takıldı ve eve gelip Profilo Genel Merkez Teknik Destek ekibi ile görüşme sağladım. Oradan aldığım bilgi beni iyice şaşırttı çünkü ilk defa duyuyorum.
BD3086IECN den sonra gelen / 01'den 07'ye kadar olan numara önem arz ediyormuş.
- 01'den 04'e kadar Jia xipera satnadart motor kullanılıyormuş.
- 05 Embraco inverter motor kullanılıyormuş
- 06 yine inverter değil.
- 07 Jia xipera İnverter motor kullanılıyormuş.

Şimdi inverter motora denk gelen modeli bayilerden soruyorum çoğunda 02 olan model var ve inverter motor olduğunu iddia ediyorlar. Bir çok bayide satın alma sonrasında hangi serinin geleceğini bilmiyor. (Uzmanlarımız inverter motor olduğunu veya olmadığını nasıl anlayacağımızı açıklarlarsa çok seviniriz en azından arkasını çevirip baktığımızda ne görmeliyiz inverter olduğunu anlamak için.)
Gerçekten ilginç bir durum. Siz alacağını markayı ve modeli belirliyorsunuz iş yinede bitmiyor aynı marka model dolap 7 farklı versiyonda üretiliyor ve bunun farklılıkları konusunda kimse bilgi vermiyor.
Ben 07 modelinin fotoğraflarını çektim Üzerinde jia Xipera VMU1113YR DE106 model numarası yazan kompresör var bu komresörün kalorisi nedir XXL 631 litre buzdolabı için yeterli mi uzmalarımız yanıtlarsa çok sevinirim.

Bu arada 02 modelinin de üzerindeki Motor Jia xipera TT1113GY yazıyordu.

Bu seri no olayı Siemens ve Bosch'da da var bilginiz olsun arkadaşlar.

Bu konuda uzmanlarımızın değerli bilgilerine ihtiyacımız var.

Merhabalar,
Profesyonel olmamamkla beraber buzdalabı alma arefesinde araştırıp edindiğim bilgileri sizinle paylaşmak istedim.

Ne yazıkkı Aynı marka aynı model içerisinde bile 7 farklı seri ve 7 farklı komresör sunulduğunu daha yeni öğrendim bayiler bu konu hakkında bilgi sahibi değiller ve tek yönlü bilgilendirme yapıyorlar.

Araştırmalarıma ve ölçülerime göre Profilo BD3086IECN Buzdolabı satın almaya karar verdim. Aynı buzdolabı Bosch ve Siemens'te de mevcut bu arada fiyatı makul bulduğum için Profiloya yöneldim.

Bayiler inverter motor olduğunu söylüyorlar. Ama cihazın hiçbir yerinde inverter ibaresini göremdiğim için aklıma takıldı ve eve gelip Profilo Genel Merkez Teknik Destek ekibi ile görüşme sağladım. Oradan aldığım bilgi beni iyice şaşırttı çünkü ilk defa duyuyorum.

Şimdi inverter motora denk gelen modeli bayilerden soruyorum çoğunda 02 olan model var ve inverter motor olduğunu iddia ediyorlar. Bir çok bayide satın alma sonrasında hangi serinin geleceğini bilmiyor. (Uzmanlarımız inverter motor olduğunu veya olmadığını nasıl anlayacağımızı açıklarlarsa çok seviniriz en azından arkasını çevirip baktığımızda ne görmeliyiz inverter olduğunu anlamak için.)
Gerçekten ilginç bir durum. Siz alacağını markayı ve modeli belirliyorsunuz iş yinede bitmiyor aynı marka model dolap 7 farklı versiyonda üretiliyor ve bunun farklılıkları konusunda kimse bilgi vermiyor.
Ben 07 modelinin fotoğraflarını çektim Üzerinde jia Xipera VMU1113YR DE106 model numarası yazan kompresör var bu komresörün kalorisi nedir XXL 631 litre buzdolabı için yeterli mi uzmalarımız yanıtlarsa çok sevinirim.

Hocam tekrar merhaba
Profilo BD2076WEXN 542 LT No-Frost Çift Kapılı Buzdolabı almıştım. Dolap geldi kuruldu

Yıllık Enerji Tüketimi 278 kWh - Kompresör sizin baktığınız makine ile aynı jia Xipera VMU1113YR DE106

Şu an bi tık sesli çalışıyor gibi geldi. Bir kaç gün çalışırsa toparlar mı bilmem, öyle rahatsız edici seviyede değil
Soğutmasını beğendim

Hocam tekrar merhaba
Profilo BD2076WEXN 542 LT No-Frost Çift Kapılı Buzdolabı almıştım. Dolap geldi kuruldu

Yıllık Enerji Tüketimi 278 kWh - Kompresör sizin baktığınız makine ile aynı jia Xipera VMU1113YR DE106

Şu an bi tık sesli çalışıyor gibi geldi. Bir kaç gün çalışırsa toparlar mı bilmem, öyle rahatsız edici seviyede değil
Soğutmasını beğendim
Evet soğutmasında bende bir problem görmedim. Ses mesela panasonic motorda nasıl onu bilmediğim için kıyaslayamıyorum. Dolabın sesi dikkat kesildiğinizde duyuluyor hiç duyulmuyor değil. Ama ben buradayım dercesinede bir ses yok. Dolabın yanında ölçüm yaptığımda 38 db - 40db arası çıkıyor.

Evet soğutmasında bende bir problem görmedim. Ses mesela panasonic motorda nasıl onu bilmediğim için kıyaslayamıyorum. Dolabın sesi dikkat kesildiğinizde duyuluyor hiç duyulmuyor değil. Ama ben buradayım dercesinede bir ses yok. Dolabın yanında ölçüm yaptığımda 38 db - 40db arası çıkıyor.
Benim Samung buzdolabı orijinal samsung kompresör ile üretilmiş olmasına rağmen belli frekanslarda bir kompresör çalıştığını ortam çok sessizse suyuyorum mesela. Düşük frekanslarda bazen daha fazla ses çıkıyor hatta nadiren de olsa unutup ''Bu ses ne yahu?'' dediğim oldu ilk zamanlar.

Benim dolaptaki asıl ses buz kırma zamanında geliyor, zannedersin ki Freddy baltasını almış içeride buzlara katliam yapıyor :kop

Benim Samung buzdolabı orijinal samsung kompresör ile üretilmiş olmasına rağmen belli frekanslarda bir kompresör çalıştığını ortam çok sessizse suyuyorum mesela. Düşük frekanslarda bazen daha fazla ses çıkıyor hatta nadiren de olsa unutup ''Bu ses ne yahu?'' dediğim oldu ilk zamanlar.

Benim dolaptaki asıl ses buz kırma zamanında geliyor, zannedersin ki Freddy baltasını almış içeride buzlara katliam yapıyor :kop
Ben şu videoya çok güldüm, buzdolabına inek kaçmış 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Bir ara senin çamaşır makinesine de sincap kaçmıştı abi, o da harika bir sesti 🤣
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Evet düşük frekanslar bazen yankı ile daha belirgin oluyor benim de izlenimim bu yönde. Bir kaç kere dolabın sesini duduğum anda bulunduğu yerden çekip motoru görerek dinlemek istedim. Motor o kadar sakin çalışıyor ki bukadarda olsun dersiniz o denli sakin bir çalışması var ama mutfak dolabı buzdolabı kabinin içine ittiğinizde ses sanki bir hoparlörün kabine konuluğunda gürleşmesi gibi ekstra bir gürleşiyor gibi. Bunun için en kısa sürede sesin mutfak dolabına ve duvara çarparak büyümesini, yankılanmasını engellemek için ince bir ses akustik süngeri yapıştıracağım eminim sesin yankılanarak çoğalmasının önüne geçecektir.

Adem Bey jia Xipera VMU1113YR DE106 kompresör nasıldır. Yukarıdaki paylaşımınız da V harfi inverter demişsiniz bu da öyle oluyor di mi?

Birde desibel ses ölçümü için google play uygulamaları sağlıklı olur mu?

Burada dinamikleri iyi irdelemek lazım zira bilinne KLİŞE yaklaşımlar ile yorumlayan çok oluyor ve ''Fanı ters takmışsın, sıcak hava yükselir, sen havayı aşağı üfletip buzdolabını daha çok boğmuşsun'' diyenler oldu.

Bakınız benim kendimde en sevdiğim şey SÖYLEM ile EYLEM arasındaki farkı hep görmek istememdir.
Yahu fizik kurallarından olan sıcak havanın yükseldiği kısmını bırakın biz de bilelim. 2 gram da olsa bizim de bir aklımız var neticede.
Şimdi onlar ne dedi? ''ters yapmışsın'' peki şu grafikteki tüketim verileri ne diyor?
Aşağıdaki grafiklerin ikisi de 2023 Ağustos ayına ait Samsung RT46K6000 inverter buzdolabının tüketim verilerine ait

Ekli dosyayı görüntüle 15185Ekli dosyayı görüntüle 15184
İlk fotodaki pik yapan 3 gün fanın kapalı olduğu günlerdi. Sonrasında fanı açtım. Elbette ki dolabın kullanım sıklığı, pazar alışverişleri gıda yüklemesi, kapağın açık kalma süresi vs vs hepsi tüketim verilerinde değişikliğe neden oluyor fakat fanın kapalı olduğu 3 gün bariz şekilde tüketim pik yapıyor ki bunu sonrasında da saatlik olarak test ettiğim zamanlar oldu zaten diğer pik girişimleri de o günlere ait.
Fan kapalı Temmuz tüketimi 1760watt günlük
Fan açık Temmuz tüketimi 1001 watt günlük

Ters takmışsın diyenlerin dikkat etmedikleri konu şu oldu. Ben ilk testlerimi yaparken buzdolabının altından anemometre ile hava akışını kontrol ettim.

Evet doğru, sıcak hava hafiftir ve yukarı yükselir doğru ancak kaç mt/s ile yükselir?
Ben ise 2 metre yukarıdan 10cm lik bir pervane ile üfletip 2 metre aşağıda ve buzdolabının önünden yani takribi 2,5 metreden 1mt/s hava akışı aldım yani kompresörden KENDİ KENDİNE yukarı gitmesi gereken sıcak hava monilyanın içerisinde kalacağına buzdolabının altından fıldır fıldır dışarı yani mutfak ortamına atılıyordu. Zaten klima da çalıştığı için en ufak bir olumsuz etkisi olmuyordu.

Velev ki klima da çalışmasın onun datestlerini yaptım. mutfak 26 dereceyken buzdolabının arka yüzeyi 31 32 dereceleri buluyordu. Fan çalışınca bunun 27 derecelerde olduğunu gördüm yani her şekilde işe yarıyordu.

Sonra yine de inat etmeyeyeim dedim, fanı ters çevirdim. Sonuç? 😂😂😂😂😂😂😂
Sonuç tabi ki malumun ilanı abi üflemek ile vakumlamak arasındaki farkın iyi idrak edilmesi lazım. :ok

Adem bey merhaba,

Acaba kullandığınız fanın görselini paylaşmanız mümkün mü nasıl bir fan kullanıyorsunuz. Çalışmasını sıcaklığa göre mi ayarlatıyorsunuz yoksa devamlı mı çalışıyor?

Şimdi eğri oturup doğru konuşmak lazım ki Arçelik mi Profilo mu desek ben ürün güvenilirliği anlamında Profiloya daha çok güvenirim ve hatta BSH grubunda ekonom,k sınıfta sıklıkla önermeye başladığım üründür fakat servislerinin yaklaşımı konusunda kesin bir şey diyemem özellikle garanti dışı hizmetlerin fajhiş fiyat olması konusunda.

Diğer yandan son zamanlarda hem kişisel olarak bana, hem de komisyonumuza geşen Arçelik şikayetlerinin büyük bölümünün Arçelik servislerinin işi bilmeme veya kasıtlı usistimal içerikleri olması da zaten bir süredir konuşmaya başladığımız ''Arçelik servisleri de artık eskisi gibi güvenilir değil'' beyanlarımızı doğrular nitelikte.

Bizim için hangi markanın daha çok ürün sattığı değil tüketicinin güvenliği önemli o nedenle Arçeliğin son zamanlardaki servis konusundaki tökezlemeleri de değerlendirildiğinde benim tercihim yine Profilo olur.

Kompresör konusu karmaşık bir dünya. Özellikle sahneye artık DONPER gibi markaların da girmesi ortalığı iyice karıştırdı.
Jialar özelinde bir minik bilgi paylaşayım Variable dan hareketle inverter olan kompresökrlein kodlarında V harfi var ona dikkat edin. (Başka üreticiler de bunu kullanıyor)

Mesela TB1112 veya VTH1113 gibi
Adem abi geçen sene 86cm e sınıfı
Şimdi eğri oturup doğru konuşmak lazım ki Arçelik mi Profilo mu desek ben ürün güvenilirliği anlamında Profiloya daha çok güvenirim ve hatta BSH grubunda ekonom,k sınıfta sıklıkla önermeye başladığım üründür fakat servislerinin yaklaşımı konusunda kesin bir şey diyemem özellikle garanti dışı hizmetlerin fajhiş fiyat olması konusunda.

Diğer yandan son zamanlarda hem kişisel olarak bana, hem de komisyonumuza geşen Arçelik şikayetlerinin büyük bölümünün Arçelik servislerinin işi bilmeme veya kasıtlı usistimal içerikleri olması da zaten bir süredir konuşmaya başladığımız ''Arçelik servisleri de artık eskisi gibi güvenilir değil'' beyanlarımızı doğrular nitelikte.

Bizim için hangi markanın daha çok ürün sattığı değil tüketicinin güvenliği önemli o nedenle Arçeliğin son zamanlardaki servis konusundaki tökezlemeleri de değerlendirildiğinde benim tercihim yine Profilo olur.

Kompresör konusu karmaşık bir dünya. Özellikle sahneye artık DONPER gibi markaların da girmesi ortalığı iyice karıştırdı.
Jialar özelinde bir minik bilgi paylaşayım Variable dan hareketle inverter olan kompresökrlein kodlarında V harfi var ona dikkat edin. (Başka üreticiler de bunu kullanıyor)

Mesela TB1112 veya VTH1113 gibi
Adem abi geçen sene Bosch kgb86vwe0n aldım. Beni cezbeden kısmı ise 86cm en uygun dolablar arasında olmasıydi. Profilo ile arasında 4 bin TL vardı. Ama boschta faizsiz kredi ile veriyorlardi. Kompresör kısmını sordum Bosch a teknik ekibe yönlendirdiler bende uğraşmam dedim. Zaten başka dolap alamazdim. Aldım gitti baya uyguna geldi. Baz verisyon benimki. pahalı versiyonlarına bence o kadar para vermeye gerek yok. Belirli bir kullanım ömrü var zaten. Suanlik akşamları çok hafif rahatsız etmeyecek şekilde ses çıkartıyor. Eve gelince baktım jixperia kompresör vardı. Merak ettim şimdi mail atayımda bu kompresörde inverter özelliği var mı acaba. Adem abi Arçelik teki Tee kompresör e göre iyidir herhalde 🤣

Merhabalar,

02 modeli jiaxipera TT1113GY kompresördür. Al/Al sargılı T serisi kompresörlerden. 133 kcal kalori değeri var. Fakat buzdolabı için yeterlimidir. Sınırdamıdır bilmiyorum.

Adem Bey jia Xipera VMU1113YR DE106 kompresör nasıldır. Yukarıdaki paylaşımınız da V harfi inverter demişsiniz bu da öyle oluyor di mi?

Birde desibel ses ölçümü için google play uygulamaları sağlıklı olur mu?
Bu kompresörde 165 kcal gözüküyor. İnverter özellikli bir kompresördür. Desibel ölçümü için yeterli gelmiyor. Profesyonel bir cihaz gerekiyor.

Bu kompresörde 165 kcal gözüküyor. İnverter özellikli bir kompresördür. Desibel ölçümü için yeterli gelmiyor. Profesyonel bir cihaz gerekiyor.

Öncelikle cevap için teşekkür ederim.
Ses için serviisi aradım. Yetkili gelen teknik personel bir sıkıntı bulmaz ise 450 TL ücret alırız dedi vazgeçtim
Tek derdimiz ses olsun dedim bende
Yoksa soğutması fiilan çok güzel
Yıllık tüketimi de 541 LT olmasına rağmen çok iyi rakamlara sahip

Öncelikle cevap için teşekkür ederim.
Ses için serviisi aradım. Yetkili gelen teknik personel bir sıkıntı bulmaz ise 450 TL ücret alırız dedi vazgeçtim
Tek derdimiz ses olsun dedim bende
Yoksa soğutması fiilan çok güzel
Yıllık tüketimi de 541 LT olmasına rağmen çok iyi rakamlara sahip
Ses telefonla ölçülmez. Desibel ise logaritmik arttıgı için 50 desibel ile 60 desibel arasında çok fark olur. Dolayısıyla çokta önemli değil. Zaten jiaxipera kompresörler genel olarak sessiz çalısıyor. Kendim 2.dolap olarak profilo 641Lt xxl buzdolabı kullanıyorum. Dolapta jiaxipera TT1114GY kompresör kullanmışlar. 144 kcal lik. Oldukça Sessiz çalısıyor. Hatta 1.dolabım Samsung rt50k serisinden 516lt lik dolaptan daha sessiz diyebilirim. Profilo dolaba değinecek olursam performansı, kalitesi eh işte. Soğutması fena değil ama Bir Samsung kadar sanki olamıyor gibi geldi. Samsung malzeme olarak daha kaliteli daha homojen soğutuyor. Profiloda da, Samsungda da Kompresör sürekli devrede. Malum yaz dönemleri. O yüzden bence kompresörlerin ve de soğutma sistemi tasarımları dolaplara artık yeterli gelmiyor. Bu arada inverter candır:)

Ses telefonla ölçülmez. Desibel ise logaritmik arttıgı için 50 desibel ile 60 desibel arasında çok fark olur. Dolayısıyla çokta önemli değil. Zaten jiaxipera kompresörler genel olarak sessiz çalısıyor. Kendim 2.dolap olarak profilo 641Lt xxl buzdolabı kullanıyorum. Dolapta jiaxipera TT1114GY kompresör kullanmışlar. 144 kcal lik. Oldukça Sessiz çalısıyor. Hatta 1.dolabım Samsung rt50k serisinden 516lt lik dolaptan daha sessiz diyebilirim. Profilo dolaba değinecek olursam performansı, kalitesi eh işte. Soğutması fena değil ama Bir Samsung kadar sanki olamıyor gibi geldi. Samsung malzeme olarak daha kaliteli daha homojen soğutuyor. Profiloda da, Samsungda da Kompresör sürekli devrede. Malum yaz dönemleri. O yüzden bence kompresörlerin ve de soğutma sistemi tasarımları dolaplara artık yeterli gelmiyor. Bu arada inverter candır:)
Hocam merhaba. Dolabınız alttan buzluklu olan XXL mı? Evet ise sizden ricam kapağını açıp fotoğrafını atar mısınız. En alttaki rafınıza bakıcam. Benim en alt raf eşya koyunca esniyor aşağı doğru.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri