Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Regal Kurutma Makinası Deneyimim KM90221

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

enginckc

Yeni Üye
Yeni Üye
Evet yaklaşık 3-4 haftalık araştırma sonucu fiyat/performans olarak karar verdiğim kurutma makinesini Regal'den almaya karar verdim..
Tabii ki parası olana üst limit yok..
Aradığım kriterlerde yaygın servis ağı,nem sensörü,cam kapak ve çelik kazan önceliğimdi.
Esasen daha önce 4 yılda rulman dağıtan Vestel Çamaşır Makinesi, 4 yılda paslanma yapan Vestel Buzdolabı ve sirkülasyon motoru pervanesi eriyen Vestel bulaşık makinesinden sonra markaya mesafeliydim ama son bir kez şansımı denedim diyelim.
Giriş seviyesi makinelerde maalesef gerek Koç grubu olsun gerek İsveç menşeeili markalar olsun ya kazan çelik değil galvaniz kaplama ya da kapak cam değil plastik.
İkisi bir arada denk getiremedim.
Mağazaları dolaştım ve bahsettiğim markalarda yüzde 25 daha pahalı fiyat olmasına rağmen bu iki özellikte ucuza kaçıldığını görünce içime sinmedi.
Bir de nem sensörü meselesi var.
Listelerde en ucuz çıkan Altus 'ta nem sensörü yoktu.
Sadece filtre altında yer alan ısı probe'u vardı.
Tambur sıcaklığı üzerinden tahmini algılama yapıyor kurutma bitip bitmediğine dair.
Nem sensörü kadar etkili değil.
Nem sensörü olan makinalarda ikisi de oluyor sanırım bu arada.
Velhasıl nem sensörü,çift filtre,cam kapak ve çelik kazanı elde edip kurulumu da yaptırdıktan sonra ufak tefek modifikasyonlara başladım.
İlk iş olarak kondenser filtresi oluşturdum kendimce.
Bir de sağ alt köşedeki içeriye hava çeken fanla ilgili şikayetler gördüm.
Doğal olarak makinanın içini toz doldurmuş.
Onun önüne de elyaftan uyduruk da olsa iş gören bir filtre yaptım.
Zaten bu fan ara sıra kısa süreli devreye giriyor gözlemlediğim kadarıyla.
O zamanda da fazla bir emiş gücü yapmıyor.
Şöyle bir içeriyi serinletip duruyor desek yeridir.
Satın alma sürecinde gerek YouTube'da gerek internet üzerinde neredeyse Regal kurutma makinaları ile hiç bir bilgi yoktu.
Bu sebeple başlığı açtım insanlar Google'dan gelip görsünler.
Yine satın alma sürecinde karşılaştığım ilginç deneyimler ;
Altuslar'da 9 ve 10 kiloluk makinelerde aynı tambur hacimleri var.
Ama 10 kilo olana çelik kazan 9 ve 8 kilo olana galvaniz kaplama kazan kullanılmış.
Sonradan onu da galvaniz yaparlar mı bilmem.
Grundigler'de de aynı durum söz konusu 9 ve 10 kilolar aynı tambur hacmi.
Tabii Regal'de de aynı hacimler 9 ve 10 kiloda.
O yüzden 10 kiloluk modeli almadım.
Zaten çoğu model neredeyse birbirinin aynısı. Sadece makyaj yapılmış ön panele,etikete de ekleme yapılmış.
O yüzden tüketici uyanık ve bilinçli olmalı.
Kompresör markası nedir ne değildir bilemiyorum içerisi ne alemde.
Kapak menteşesi metaldi.
Bazı markalar plastik kullanmış sanırım Hoover'dı.
Ama bunda da kapak kilidi dili ve içerideki mekanizma plastik.
Umarım sorun çıkarmaz.
Kapağı kapatıp açarken uysal davranıyoruz o sebeple.
Ön tekmelik de tam kapanmıyordu.
Mıknatıslı bir çalışma yapmışlar.
Köşesine elimdeki minik neodyum mıknatıslardan bir tane de ben koydum ve o sorunu da öyle hallettim.
Şimdi sıkıca tutunuyor gövdeye tekmelik.
Bir de çift filtre vardı.
Bazı markalarda tek filtre gördüm.
Bu da bir artı özellik diyebilirim.
Filtrelerin etrafına da pimapen contası gibi bir malzeme ile dönmeyi düşünüyorum aşağıya hav kaçmaması için.
Diğer husus koku aparatı diye satılan zımbırtı.
Bir tane kadın pedini görüleceği üzere filtre önüne yapıştırdım.
Aktardan aldığım uçucu yağlardan üzerine damlatıp zevkime göre kullanıyorum.
Ben gidere bağlantı yaptırdım.
Servis önce hazne doluyor sonra gidere gidiyor hazneyi ara sıra boşaltın gibi yanlış bir bilgi verdi ama kaale almadık.
Ki öyle de olmadı zaten.Direkt gidere akıyor su.
Alttaki makinam 7 kilo olmasına rağmen asgari ölçülerde üst tablaya sahip olduğu için üzerine tam oturdu ve kurulum yapıldı.
Bu arada kurulum aparatı "delmeli" model maalesef.
Çamaşır makinamın garantisi olmadığı için mahsur görmedim deldirmekte ama garantisi devam edenler sıkıntı yaşayabilir.
Ek garanti olayına gelirsek.
E ticaret sitelerinde +3 yıl'a 2bin lira gibi bir fiyat çıkıyor sipariş anında.
Ama o da garanti değil beyaz eşya sigortası.
Ve şartları dikkatli okursanız tamir olmazsa fatura bedeli iade edilir yazıyor.
Yani 6 yıl sonra bugünkü rakamı ödeyecekler size.
Sanırım onunla da 2 kilo çikita muz alıp yenilir 6 yıl sonra.
Tüketici bunu Ek Garanti zannedip yaptırmamalı yani.
Servis geldikten sonra servise sorduk ve +4 yıl için 1700 lira fiyat verdi ve aynı garanti şartlarının geçerli olduğunu söyledi.
Öyle ise tamiri mümkün değilse misli ile değişim hakkım da var demektir bu iyi birşey.
Tabii ek garanti şartnamesi nerededir?
Şifahen söylenenler doğru mu teyit edemedim.
Diğer husus tüm markalarda bayii fiyatları internet fiyatlarının en az yüzde 50 üzerinde.
Çeyiz mağazalarında iki katına kadar çıkıyor fark.
Bu arada servis meşhur akım korumalı priz tanıtımını yaptı kibarca.
E tabi kibarca "Elektrik yüzünden arıza olursa karışmam haa!!" diyerek kibarca da korkuttu.
Biz de haklarımızı bildiğimiz için arkadaşla polemiğe girmeden kibarca reddettik. :)
Tüketim olarak 7 kiloluk çamaşır makinamdan çıkan çamaşırları Karışık programda attım.
1.5 saat sonra 1.37 Kw tüketim yaptığını akıllı prizimden gözlemledim.
Bugün itibari ile net 2.5 lira civarı diyebiliriz oldukça iyi bir değer denilebilir.
Anlık olarak ise 650 watt civarı çekiyor..
Çamaşır makinası ile aynı 3'lü prizde kullandım o sebeple.
Tabii çamaşır makinası suyu ısıtma süresince 2000 watt civarı çektiği için kaliteli bir 3'lü priz kullanıyorum.
Narin programına yünlü kazakları attık herhangi bir çekme vs. olmadı..
Program süreleri 4 saat gibi süreler gösterse de 2 saati geçen program olmadı.
Nem sensörü süreyi kısaltıyor kuruma gerçekleştiğini anakarta bildirdiği için.
Tabii ısı pompalı modellerde ortam ısının 20 derece ile 30 derece arasında olması ekonomiye katkı sağlıyor.
30'dan fazla olursa da yoğuşma zayıflayacağı için ters etki yapıyor bu arada yapay zeka ile yaptığım sohbete göre.
Benim gözlemlerim ve edindiğim bilgiler bu minvaldedir.
Yanlışım varsa kibarca uyarılarınıza talibim
Aşağıya makinanın fotoğraflarını ekliyorum.
Herhangi bir sıkıntı ile karşılaşırsak başlığı güncelleyeceğim ama inşallah karşılaşmayız..
IMG_20250203_141147.webpIMG_20250131_131912.webpIMG_20250131_131925.webpIMG_20250131_131916.webpIMG_20250131_131755.webpIMG_20250203_141156.webpIMG_20250203_152930.webpIMG_20250203_152941.webp
IMG_20250203_142859.webpIMG_20250131_131742.webpIMG_20250131_131755.webpIMG_20250203_141139.webpIMG_20250131_131900.webp

O kadar güzel ve objektif bir değerlendirme olmuş ki hem konuyu sabitledim hem de BLOG bölümümüze yazınızı olduğu gibi aktardım daha geniş kitlelere ulaşabilsin bu değerlendirmeleriniz.

Gerçekten ellerinize sağlık :ok

Engin bey merhabalar,
Yazınızı severek okudum.
Aynı makinanın Vestel km 96201 9kg modelini aldım ve kullanmaktayım ,performansından gayet memnunum. Sizinde yaşamış olduğuz tekmelik bölümü sıkıntısını yaşıyorum bende mıknatıs bulabilirsem bende montajını yapacağım.
Yalnız yapmış olduğunuz filtrelere bayıldım kısa sürede bende uygulamayı planlıyorum, performansda herhangibir sıkıntı yaşatmadığını umuyorum. Değerli bilgileriniz için teşekkür ederim. İyi günlerde kullanmanız dileğiyle.

Merhaba ,
İyi dilekleriniz için teşekkürler.
Bahsettiğiniz modelin fotoğraflarına baktım.
Tekmelik neredeyse birebir IMG_20250205_193732.webpaynı tipte olduğu görünüyor.
Çalışma esnasında Kondenser kapağını çıkartıp baktığımda rahatlıkla hava geçişini olduğunu gördüm ki çok güçlü bir akış var zaten.
Tüketim değerlerimde ve program sürelerinde de bir artış gözlemlemedim.
Makina içinin hav dolmasından çok daha iyidir farkedilmeyecek derecede bir hava akışı azalması.
Sağ köşedeki fan'a da bir uygulama yapın mutlaka.
Şikayetvar sitesinde rastladığım bir Vestel kullanıcısının o fanın içeriye doldurduğu toz ile yaşadığı sorun üzücüydü.
Kullandığım mıknatısın fotoğrafını da ekliyorum.

Merhaba, makinenin kurutma performansı nasıl? Bizim Grundig gdh92 makine pamuklu ekstra kuruluk haricindeki hiç bir programda tam kurutma yapmıyor az da olsa nemli çıkarıyor bu bir sorun mu değil mi çözemedim. Sizde durum nedir?

Merhaba, makinenin kurutma performansı nasıl? Bizim Grundig gdh92 makine pamuklu ekstra kuruluk haricindeki hiç bir programda tam kurutma yapmıyor az da olsa nemli çıkarıyor bu bir sorun mu değil mi çözemedim. Sizde durum nedir?
Merhaba,
Öncelikle söylediğiniz gibi
Pamuklu Ekstra Kuru ,
Pamuklu Dolap Kuruluğu ,
Sentetik Dolap Kuruluğu haricindeki tüm programlar Hafif Nemli bırakıyor.
Özellikle "Ütü Kuruluğu Programı"ndan alınan eşyaları dolaba kaldırmak ya da giymek mümkün değil biraz daha nemli bırakıyor denilebilir.
Dikkat edilmesi gereken husus ;
'Programların Yük Kapasiteleri Farklı!"
Pamuklu programlar tam yük için ayarlı.
9 kilo ise 9 ; 10kilo ise 10 gibi makineye göre.
Diğer tüm programlar
"Yarım Yük Kapasite" için.
Hatta "Ekspress" programı kapasitesi 1 KG olarak belirtilmiş kılavuzda.
Eğer Programın kapasitesinden fazla kapasite yüklenirse
hatalı sonuçlar alma ihtimali yüksek.
Normalden uzun süren programlar ya da kurumayan eşyalar gibi.
Yine de Nem Sensörü elinden geldiğince bu hataların önüne geçmeye çalışıyor.
Kuruluk Seviyesi ayarıyla "ki bizim makinede L0 , L1 , L2 , L3 olarak geçiyor"
Nem Sensörü'nün "Kuru Kabul Etme Eşiğini" yükseltmek gerekiyor.
L3 En Kuru seçenek bu arada.
Kuruluk Seviyesi Ayarı programın sıcaklığını yükseltmiyor.
Nem Sensörünün algılama eşiğini yükseltiyor ve dolayısıyla program süresi uzuyor.
Sıcaklık yükselmediği için güvenle en kuru seçenekte kullanılabilir.
Ama Ütü Kuruluğu Ayarında L3'te ayarlansa Program gereği yine nemli bırakıyor.
Kullanımda bir diğer yapılan hata,
Örneğin bir adet pamuklu sweatshirt ile 3 adet triko kazak atıp Narin programı çalıştırdım.
Kazaklar kurumasına ve program süresi 1 saat olmasına rağmen,
Narin programının düşük sıcaklık ayarı nedeniyle sweatshirt bir türlü kurumadı.
Nem Sensörü'ne "içeride ıslak çamaşır var" mesaji verdiği için program bir türlü bitmedi.
Yünlü Kazakların daha fazla işkence çekmemesi için hemen sweatshirt'i dışarıya aldım ve program kısa sürede bitti.
Yani mümkün olduğunca da benzer kumaşlar atmak gerekiyor.
GDH92 için şu şekilde belirtmiş üretici kapasiteleri.

IMG_20250208_220603.webpIMG_20250208_220628.webp

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri