Neler yeni

robot süpürge garantisi hakkında

jefaislemort

Yeni Üye
Yeni Üye
Katılım
5 Mar 2024
Mesajlar
2
Tepki puanı
2
Puanları
3
Konum
ankara
merhabalar trendyol üzerinden xiaomi mop 2 ultra robot süpürgesi aldım. üretim yılını öğrenmek için xiaomiyi aradığımda ürünün garanti süresinin temmuz 2023te başladığını ve temmuz 2025te biteceğini söylediler. trendyola durumu bildirip değişim talebinde bulundum ancak değişim talebini reddettiler. itiraz ettiğimde xiaomiden aldığım garanti başlangıç tarihinin depoya giriş tarihi olduğunu, üründe arıza oluşması durumunda onlarla iletişime geçebileceğimi ürünün 2 yıl tedarikçi garantili olduğunu ilettiler. xiaomi ürünün xiaomi türkiye garantili olduğunu ve normalde ürünü teslim aldıktan sonra garantisinin başlaması gerektiğini söyledi. yetkili servis de aynı şekilde ürünün ya kullanılmış olduğunu ya da satışının yapılıp iptal edilmiş olabileceğini söyledi. ürünü iade etmek istiyorum ancak trendyol 2 yıl tedarikçi garantili diyerek kabul etmiyor. ürünün depoya giriş tarihi ile garanti süresinin alakası nedir çözemedim, bu durumda ne yapabilirim?
 

NBKpro

Moderatör
Moderator
Katılım
26 Ocak 2023
Mesajlar
2,761
Çözümler
25
Tepki puanı
4,818
Puanları
213
Konum
𝓔𝓖𝓔 𝓚𝓘𝓨𝓘𝓛𝓐𝓡𝓘
Web sitesi
inceleriz.com
Ürünün garanti süresi, malın tüketiciye teslim tarihinden itibaren başlar. Bu Kanun kadar net değil KANUN zaten.

Servisten alınan değişim raporu ile ister Xiaomi'ye ister SATICI'ya karşı değişim hakkı kullanılabilir. SATICI eğer Trendyol ise Trendyol da o ürünü almaya paşa paşa değiştirmeye mecbur. Yok Satıcı eğer Trendyol değil başka biriyse satıcıyı bulmak lazım.

Benim Lenovo Laptop'umda da aynı şekilde garanti tarihi 6 ay kadar önce başlamış görünüyordu, Lenovo'nun sitesinde ürünlerim kısmında yazıp elimdeki belgelerle düzelttirdim.
 
Üst