Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Devlet dairesi anlamındaydı abiAdem abi.
Uzun yazınızda elektrik faturalarını kendileri ödemedikleri için derken ne demek istediniz. Ev elektriği değildir umarım. İşyerinin elektriğidir heralde.
Anadolu'da bazı yerlerde 65 yaş maaşı alanların elektriğini belli bir meblağa kadar devlet ödüyor. Öyle bir şey mi acaba diye sormuştum. Değilmiş.Devlet dairesi anlamındaydı abi![]()
Kendinden rezistanslı klimalar var dış ünite kapalı bir garaj yada balkonda dış ortamın bir tık daha altında muhafaza edilebilir
O güzelim arabaları yok ettiler, halbuki ne güzel 100km de 3 depo benzin tüketiyorlardıİnsan düşünmeden edemiyor; şu kaputun altındaki oto klima dış ünitesi, ferah bir ortamda rahat,rahat mı çalışıyordur acaba![]()
Benzer bir mantıkla; 100.yılını kutlayan Daikin firmasının, 100. yılında (sadece yazın 1-2 ay değil) yıl boyu 3+3 garanti vermesini beklerdimCumhuriyetimizin 101. yıl dönümünde A101'den "Bugün herşey %50 indirimli" kampanyası beklerdim.![]()
Gece lavaboya gittim. Bi baktım. Siyah hamam böceği. Beni görünce eli ayağına dolaşıp kaçmaya başladı. Oralı olmadım. Süpürgeliğe tırmanacakken sırt üstü düştü. Debelenmeye başladı. Bir dakika sonra hareketsiz kaldı. Yoruldu galiba. O hali bana çok dokundu. Ben de banyo terliğinin ucu ile bir kaç kere hafifçe dürttüm. En sonunda düzeldi. Hızlıca kaçtı.KARINCA YUVASI...
Huzur evinin müdürü, emekliliğini beklediği son günlerin birinde, en kıdemli çalışanını yanına çağırır ve merakla-"Payidar abi...Bundan otuz sene önce işçi alımı konusunda çok sıkıntılar çektiğimiz zamanları çok iyi hatırlarsın...Aldığımız işçilerden, huzur evindeki yaşlı insanlara kötü davrananlar oluyordu...Bizde neredeyse gün aşırı işçi değiştirmek zorunda kalıyorduk...Ben bıkıp usanmıştım yanlış işçi seçimlerinden...Ve bir ara sana bıraktım....Görevi sen üstlendin...Sen hangi işçiyi aldıysan, o günden bu güne tek bir sıkıntı çekmedik...Yaşlılarımıza da çok iyi davrandılar...Merak ettiğim şu; Sen neleri göz önünde bulundurarak onları işe aldın?..Nasıl bu kadar isabetli kararlar verebildin?...Nasıl bir tecrübedir bu? -"diye sorar...
Payidar efendi, müdürün sorularından sonra, bulundukları odanın camına sabitler bakışlarını...Huzur evinin avlu kapısından, binaya kadar olan patika yola derin derin bakar...Sonra eliyle o patika yolu göstererek işaret eder
.-"Evet müdürüm çok iyi hatırlıyorum o günleri...Biz o zamanlar işçi için gazeteye ilan verdiğimizde, iyi ve buradaki yaşlı insanlara asla zarar vermeyecek incelikte gönlü güzel insanlar bulmayı umuyorduk....Siz bu görevi bana verdiğimizde, bu patika yolun sonunda binanın kapısında bekledim her bir başvuru yapan işçiyi... Bilirsiniz patika yol baştan sonra karınca yuvalarıyla doludur...Ve binlerce karınca patika yola serilmiş gibidir...Başvuru için gelenlerden kimisi yuvaları ve karıncaları göz göre göre ezerek geçerdi. Kimisinin ise karıncaları ezmemek için yolun kenarındaki taşlara basa basa yürüdüğünü gördüm...O an dedim ki kendi kendime; yürüdüğü yolda karıncayı ezmemeye bile özen gösteren insan, yaşlı insanları hiç incitir mi?...Yani tecrübeyle alakası yok müdürüm....Çok şükür....Doğru tercih yapmışım... - "![]()
![]()
![]()
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.