Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Samsung 75CU7100 bu nasıl 4k

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Emrah23

Yeni Üye
Yeni Üye
Bir ay önce Samsung 2023 crystal uhd 4k tv aldım (75CU7100). Görüntü en güneşli yaz günü sahnelerinde bile kasvetli kapalı sonbar gibi. Reklam sloganı bu model için “Crystal”

Peki ortada ne var? leş gibi bir görüntü, hatta görüntü kayıpları. 2014 model full hd philips marka eski televizyonum yanında oled gibi durdu. Ekte ikisinin aynı anda çekilmiş fotoğraflarını ekledim. Müşteri hizmetleriyle bir aydır iletişim trafiğimiz bitmedi her yerden yazıyorum. Samsung X. (Twitter) adminine dm den sorunu anlatıp fotoğrafları paylaştım. Resimleri görünce baya ilgilendi. Elinden geleni yapacağını söyledi. Bir kaç gün sonra direk aradı beni. Samsung mühendisleri fotoğrafları incelemişler ve her hangi bir sorun görememişler. Tabi ben durmadım. En son servisin gelmesi için ikna ettim. O kısımda da şöyle bir tehtit var; eğer ki servis bir sorun görmez ise servis ücreti talep edecekmiş, onayımı aldıktan sonra servis yönlendirdiler. Servis beni aradı sorun ne diye sordu, anlattım. Bir kaç bilgi topladıktan sonra. Diyorki; abi senin eski tv 55 inç yenisi 75 inç, ekran büyüdüğü için görüntü dağılması normal-miş. Dedim peki full hd den 4k’ya geçerken piksellerin en az iki katına çıkmasını ne yapacağız? Boş ver yada sen gel ben sana 55 inç’i tv’yi zoom yaparım bölgesel bakarsın baktığın kareler 2 ekranda da aynı ebatta olacak. Servis geldi 2014 model full hd tv ve 2023 model 4k samsung tv yi açtım, elemanın dili tutuldu ama belli etmiyor tabi. Bir kaç resim çekti sisteme yükledi. Kararı Samsung verecek dedi. Onların karar verecek bir şeyi yok. Onlar kararını vermiş zaten Türk tüketici dünyada ki en değersiz müşteridir.

Ekli dosyalar

• FC6212F4-6BD7-4B44-8318-81451475F30B.jpeg
    FC6212F4-6BD7-4B44-8318-81451475F30B.jpeg
    107.9 KB · Görüntüleme: 73
  • 6341E9D6-2412-4106-BFDD-4DB1B26ACE55.jpeg
    6341E9D6-2412-4106-BFDD-4DB1B26ACE55.jpeg
    59.5 KB · Görüntüleme: 72
  • 2DD79BB8-6695-4B21-AA62-173E5B907CB9.jpeg
    2DD79BB8-6695-4B21-AA62-173E5B907CB9.jpeg
    224.6 KB · Görüntüleme: 61
  • 2FB1A0AC-4B74-4208-935F-C11B0E118C9D.jpeg
    2FB1A0AC-4B74-4208-935F-C11B0E118C9D.jpeg
    43.4 KB · Görüntüleme: 62
  • 065F593A-EAF1-423A-ABA9-24EE6C89A359.jpeg
    065F593A-EAF1-423A-ABA9-24EE6C89A359.jpeg
    74.1 KB · Görüntüleme: 61
  • A92082A2-D32B-4E1D-AFC7-83396FA27958.jpeg
    A92082A2-D32B-4E1D-AFC7-83396FA27958.jpeg
    101.6 KB · Görüntüleme: 63
  • 2F7236E1-E2A5-4512-B2D1-5DE93F61A47D.jpeg
    2F7236E1-E2A5-4512-B2D1-5DE93F61A47D.jpeg
    31.6 KB · Görüntüleme: 61
  • 461C506F-8572-41DE-B656-F0A07D944CEE.png
    461C506F-8572-41DE-B656-F0A07D944CEE.png
    297.6 KB · Görüntüleme: 63
  • 03C93778-901A-4AD2-80BE-6CCCF1AE8C3E.jpeg
    03C93778-901A-4AD2-80BE-6CCCF1AE8C3E.jpeg
    62.1 KB · Görüntüleme: 70
Gerçekten Haklısınız bu konuda. Aldığın ürünün görüntü kalitesi leş gibi. Tcl 65p735 aldım bende. Su an iade edip tcl 65c645 almayi düşünüyorum..

Gerçekten Haklısınız bu konuda. Aldığın ürünün görüntü kalitesi leş gibi. Tcl 65p735 aldım bende. Su an iade edip tcl 65c645 almayi düşünüyorum..
Bu süreçte araştırmalarım sonucu gördüğüm 4k hdr, hdr10, yok plus+++ hepsi hikaye ilk öncelik nits (parlaklık) değeri. Bu değeri daha önce paylaşıyorlardı tv markaları. Günümüzde sadece tcl paylaşıyor diyebilirim. O’da C serisinde başlıyor paylaşmaya. 65c645 nits değeri fena değil 450. Hdr içeriklerde yinede doyurucu olmayabilir. Nits değerini paylaşmayanlar genelde 200, 300 arası oluyor.

Yanlış anlamazsanız merak ettiğim bir konu var. Resimlerin hepsi Netflix üzerinden paylaşılmış. Netflix aboneliğiniz Standart paket mi ? Özel paket mi ?

youtube da gerçek 4K içeriklerde de aynı sorunu gözlemlediniz mi ?

Evet, Amazon prime, Disney+, Youtube hepsi aynı. Hatta hdr özelliği açık olduğunda biraz daha koyulaştırıyor diye açık/kapalı şekilde de denedim çok birşey fark etmiyor. Dün serviste ordan bir umut bekledi, baktı aboneliğe full paket 4k.

Evet, Amazon prime, Disney+, Youtube hepsi aynı. Hatta hdr özelliği açık olduğunda biraz daha koyulaştırıyor diye açık/kapalı şekilde de denedim çok birşey fark etmiyor. Dün serviste ordan bir umut bekledi, baktı aboneliğe full paket 4k.
Modelin inceleme videolarını izlediğimde bu denli kötü bir görüntü kalitesi kesinlikle yok. Youtube 4k/8k videolarda da benzer problem var ise (philips ile kıyasla) kesinlikle peşini bırakmayın.

Bir ay önce Samsung 2023 crystal uhd 4k tv aldım (75CU7100). Görüntü en güneşli yaz günü sahnelerinde bile kasvetli kapalı sonbar gibi. Reklam sloganı bu model için “Crystal”

Peki ortada ne var? leş gibi bir görüntü, hatta görüntü kayıpları. 2014 model full hd philips marka eski televizyonum yanında oled gibi durdu. Ekte ikisinin aynı anda çekilmiş fotoğraflarını ekledim. Müşteri hizmetleriyle bir aydır iletişim trafiğimiz bitmedi her yerden yazıyorum. Samsung X. (Twitter) adminine dm den sorunu anlatıp fotoğrafları paylaştım. Resimleri görünce baya ilgilendi. Elinden geleni yapacağını söyledi. Bir kaç gün sonra direk aradı beni. Samsung mühendisleri fotoğrafları incelemişler ve her hangi bir sorun görememişler. Tabi ben durmadım. En son servisin gelmesi için ikna ettim. O kısımda da şöyle bir tehtit var; eğer ki servis bir sorun görmez ise servis ücreti talep edecekmiş, onayımı aldıktan sonra servis yönlendirdiler. Servis beni aradı sorun ne diye sordu, anlattım. Bir kaç bilgi topladıktan sonra. Diyorki; abi senin eski tv 55 inç yenisi 75 inç, ekran büyüdüğü için görüntü dağılması normal-miş. Dedim peki full hd den 4k’ya geçerken piksellerin en az iki katına çıkmasını ne yapacağız? Boş ver yada sen gel ben sana 55 inç’i tv’yi zoom yaparım bölgesel bakarsın baktığın kareler 2 ekranda da aynı ebatta olacak. Servis geldi 2014 model full hd tv ve 2023 model 4k samsung tv yi açtım, elemanın dili tutuldu ama belli etmiyor tabi. Bir kaç resim çekti sisteme yükledi. Kararı Samsung verecek dedi. Onların karar verecek bir şeyi yok. Onlar kararını vermiş zaten Türk tüketici dünyada ki en değersiz müşteridir.

Hocam
4K olanın paneli ne. Full HD olanın paneli ne. IPS, VA açısından sordum.

Adem beyin ve başka kişilerin iki ekranı karşılaştırdıkları videoları seyrettim. VA olan panel ayrıntılara daha hakim. IPS'de parlak yerlerde ayrıntı kaybı olabiliyor. Mesela gökteki ayın görüntüsü iki ekranda yanyana getirilmiş. IPS ekranda ayın üzerindeki şekiller tam belli değil ve ayın ışığı etrafına da dağılmış şekilde iken VA panelde şekiller belli ve ışık dağılması yok.

TV'nizin birinin IPS, diğerinin VA panel olduğunu düşünerek yazdım. Eğer öyle değilse yazdıklarımı unutun.

Bir de Samsung lardaki ev modu mağaza modu var. Bunu eve çevirmişsinizdir ama ayrıca genel ayarlar içinde otomatik parklaklık optimizastyonu var. O açıksa o zaman da çok kısık bir görüntü alıyor olabilirsiniz

Ekrana dokunduğunuzda renk dağılımı oluşuyor, VA panelde öyle oluyordu sanırım.

Ben de ufak bir ekleme yapayım. Bazı televizyonların arayüzü 1080p olarak çalışıyor, gerçekten 4K bir video açtığınız zaman 4K çözünürlüğe geçiyor. Ama video açtığım zaman da durum aynı demişsiniz. Zaten parlaklık sorunu da var.
Görüntü ayarlarına baktınız mı? Bazı televizyonlar varsayılan olarak Enerji Tasarrufu modunda çalışıyor. Bir de otomatik parlaklık ayarlama seçeneğini devre dışı bırakırsanız en azından parlaklıkları daha iyi kıyaslayabilirsiniz.

Bir de Samsung lardaki ev modu mağaza modu var. Bunu eve çevirmişsinizdir ama ayrıca genel ayarlar içinde otomatik parklaklık optimizastyonu var. O açıksa o zaman da çok kısık bir görüntü alıyor olabilirsiniz
Aldığımdan bu yana (bir ay) sadece görüntü ayarları ile uğraşıyorum. Bir tane bile filim izleyemedim her filim açtığımda ayarlara girip görüntü özelinde bütün olasılıkları bir biriyle uyumlu uyumsuz her şeyi denedim. Sadece tv kanallarında biraz iyi görüntü yakalayabildim. O’da tek kanal özelinde, yane kanal değiştirince bu tv kendini hiç yormuyor. Bende bir el atayım diğer kanallarlada uyumlu çalışayım demiyor. Genel anlamda ailem için bir sorun teşkil etmiyor. Ben tv kanallarında o zar gibi ince koyu perdelemeyi burdada görebiliyorum.

Bir de Samsung lardaki ev modu mağaza modu var. Bunu eve çevirmişsinizdir ama ayrıca genel ayarlar içinde otomatik parklaklık optimizastyonu var. O açıksa o zaman da ço
Ben de ufak bir ekleme yapayım. Bazı televizyonların arayüzü 1080p olarak çalışıyor, gerçekten 4K bir video açtığınız zaman 4K çözünürlüğe geçiyor. Ama video açtığım zaman da durum aynı demişsiniz. Zaten parlaklık sorunu da var.
Görüntü ayarlarına baktınız mı? Bazı televizyonlar varsayılan olarak Enerji Tasarrufu modunda çalışıyor. Bir de otomatik parlaklık ayarlama seçeneğini devre dışı bırakırsanız en azından parlaklıkları daha iyi kıyaslayabilirsiniz.
Burdaki paylaştığım görüntüler filimin içinden. Biri 4k, biri full hd, sahnede sarı yanan bir lamba var. Philips full hd de saçlar hem ışığın yansıması ile parlak hem detaylı tel tel. 4k da ise bulanık ve solgun. İkiside VA panel.

Ekli dosyalar

• 81FEC824-9FEF-4E92-842B-0391746F9E5C.jpeg
    81FEC824-9FEF-4E92-842B-0391746F9E5C.jpeg
    101.6 KB · Görüntüleme: 14
  • B1B4D53D-BA13-4E2D-8F94-DE452FBE336C.jpeg
    B1B4D53D-BA13-4E2D-8F94-DE452FBE336C.jpeg
    74.1 KB · Görüntüleme: 16
4K ya geçince tv nin aldığı mod (yada ruh hali :) ) olayı değştiiriyor sanki..

Alıntıdır:
1697206090153.png

Son düzenleme:
75CU7100 TURKCELL TV+ 1080
Screenshot.apps.photos1.jpgScreenshot.apps.photos2.jpg

75CU7100 YOUTUBE 4K
Screenshot.apps.photos4.jpg

Son düzenleme:
Öğle saati, hava güneşli ve açık. Tv nin solunda büyük, tam karşısında küçük pencere var.
75CU71000. Parlaklığı evet iyi değil ama fiyatına göre çok da kötü değil bence.
Turkcell tv 1080SDR
IMG_20231014_122637.jpg
IMG_20231014_122213.jpg
Netflix 4k HDR. Hdr de gündüz parlaklık daha düşük maalesef.
IMG_20231014_122343.jpg
IMG_20231014_122446.jpgIMG_20231014_122500.jpg

İlber Ortaylı'nın ve kadının yüzü parlak. Ben de 4K TV'yi ilk aldığımda aynen böyle idi. Hatta eyvaaahhh dedim. Hep böyle parlak parlak mı seyredeceğiz dedim kendi kendime. Görüntü ayarlarına girince her şey düzeldi. Özellikle Dinamik Kontrastı kapattım. O başlı başına görüntü katili zaten.

Benim tek bir sıkıntım kaldı. Ekrandaki bir karakter eğer İlber Ortaylı'nın üzerindeki gibi grili, beyazlı bir kıyafet giymiş ise kıyafet kımıldadıkça üzerinde çizgiler oynaşmaya başlıyor. Bunu kesinlikle aşamadım. Suçu eksik olan görüntü ayarlarına attım. Panelden de olabilir. TV IPS panel. Fakat aynı çizgi oynamaları Full HD ve VA panel olan Vestel'de olmuyor. Hem de hiç.

Öğle saati, hava güneşli ve açık. Tv nin solunda büyük, tam karşısında küçük pencere var.
75CU71000. Parlaklığı evet iyi değil ama fiyatına göre çok da kötü değil bence.
Turkcell tv 1080SDR
Ekli dosyayı görüntüle 8414
Ekli dosyayı görüntüle 8418
Netflix 4k HDR. Hdr de gündüz parlaklık daha düşük maalesef.
Ekli dosyayı görüntüle 8415
Ekli dosyayı görüntüle 8416Ekli dosyayı görüntüle 8417
Tv kanallarının nispeten izlenir olduğunu yazmıştım. Mesala bu tv de logolara bile taktım o bile soluk. TV8 logosu normalde metalik parlak bu tvde karakalem ile metalik gölgelenme yapılmış gibi. Birde utanmadan reklam sloganı, kristal. Bu düpedüz sahtekarlık. Bu tv nin görüntüsünün neresinde kristalden bir tek piksel var?

Tvden çok anlamayan ama tv yi daha çok ulusal kanalların izlemek için kullanan kesimin en çok şikayet ettikleri şeydir kötü kanal görüntüsü. Buna da çok haklı bir gerekçeleri vardır tv üreticilerinin ve onlara bağlı servislerin. Nedir bu gerekçe? Bu görüntü yayıncı kuruluşla alakalı bazıları HD, bazıları Full HD yayın sunuyor. 4k sadece trt 4k da var. Televizyonunuzla alakalı bir durum değil. Gibi söylemelerle sıyrılıyorlar.

Peki kabul da, ben 4k yı nerde kullanacağım?

Artık tv izleme alışkanlığı değişiyor, ben haber kanallarını bile youtube üzerinden açıyorum. Hdr var hdr10+ var, var da ne işe yarıyor? He ozaman “git oled al” böyle birşey olurmu yaw. 10 yıl önceki bir teknolojiden sonra güncel bir cihaz alacağım ama eskisinden kötü olacak görüntü. Benim bu tv de Amazon prime, Disney+ ve Youtubeden hiç birşey izleyesim gelmiyor.

Oled seçmemiş olabilirim, fakat marka Samsung, ülkemizde üretilen Onvo ve türevleri envayi çeşit marka tv var. Bunların çoğu ya senden iyi, ya da eş değer görüntü kalitesi sunacaksa, o zaman neden ben yarı fiyatına Onvo yerine Samsung alıyorum. Ben söyleyeyim. Çünkü burda büyük marka olmanın avantajı ile marka dolandırıcılığı yapılıyor.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri