Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Samsung M7 43" smart monitördeki model kodu farklılığı

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

ONUROVSKI

Yeni Üye
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
Samsung M7 43" Smart Monitör
Merhaba arkadaşlar, Amazon'dan "Samsung LS43BM700UUXUF M7 43" 4K 60Hz 4ms (Type-C, Wifi, Bluetooth) Smart Monitör" satın aldım. Dün elime ulaştı ancak monitörde nur topu gibi bir adet ölü piksel bulunuyordu. Sonuç olarak Amazon müşteri temsilcisiyle görüşüp değişim kodu oluşturdum. Birkaç gün içerisinde göndereceğim geri. Tabii benim kafamı kurcalayan konu başka.

Bu monitörün model kodu internet sitesinde "LS43BM700UUXUF" olmasına rağmen bana gelen monitörün kutusundaki model kodu "LS43BM700UPXUF" şeklindeydi. Buradaki UP'tan ne anlamak gerek? Bu konu hakkında fikri olan var mı? Üstelik ölü piksel çıktı yani işkillenmekte haksız mıyım? Monitörün linkini aşağıda paylaşacağım.

Ürün linki: https://www.amazon.com.tr/Samsung-LS43BM700UUXUF-Type-C-Bluetooth-Monitör/dp/B0B6ZZDLXC/ref=zg_bs_g_12601904031_sccl_3/259-3240361-7463400?psc=1

Son düzenleme:
Samsunga canlı destek kısmından bu model kodu farklılığını sormak iyi olabilir. Ölü piksel vs çok girmeden bu model kodu farklılığından dolayı ürün değişim talebi de yapabilirsiniz Amazon'dan. Ama üründen memnunsanız 1 tane ölü pikseli göz ardı da edebilirsiniz size kalmış.

Üründen memnum kaldım. Bu fiyata çok iyi bir monitör. Hem TV hem de monitör amaçlı kullanım için almıştım. Amazon'dan aldığım değişim koduyla az önce MNG'ye teslim ettim.. Yenisi gelince umarım pişman olmam ?

Samsung'a sorduğumda bir fark bulunmamaktadır dediler. Ama model kodundaki farklılığın sebebiyle ilgili bilgi verilmedi..

Değişimden sonra gelen monitör problemsiz çıktı arkadaşlar. İlk gönderilen monitörle kıyasladığımda görüntü kalitesinde bile fark varmış gibi geldi :) Samsung'a ilk soru sorduğum zaman verdikleri cevaptan tatmin olmadığım için bu kez mail attım. Sonrasında bana telefonla dönüş yaptılar. Sonuç olarak tatmin edici bir cevap aldım. Bu belirttiğim modellerin enerji tüketimi ve bluetooth desteği olmak üzere iki farkı bulunuyormuş.

"LS43BM700UUXUF" modelinde Bluetooth 4.2 versiyon varmış
"LS43BM700UPXUF" modelinde ise Bluetooth 5.2 versiyon mevcutmuş.

Kısacası Amazon'un sattığı model güncel olan modelmiş yani. Sadece monitörün satış sayfasında yer alan kodu kaldırıp yeni modelin kodunu eklemeleri gerekirken bunu yapmamışlar. Olay bunlardan ibaret.

Değişimden sonra gelen monitör problemsiz çıktı arkadaşlar. İlk gönderilen monitörle kıyasladığımda görüntü kalitesinde bile fark varmış gibi geldi :) Samsung'a ilk soru sorduğum zaman verdikleri cevaptan tatmin olmadığım için bu kez mail attım. Sonrasında bana telefonla dönüş yaptılar. Sonuç olarak tatmin edici bir cevap aldım. Bu belirttiğim modellerin enerji tüketimi ve bluetooth desteği olmak üzere iki farkı bulunuyormuş.

"LS43BM700UUXUF" modelinde Bluetooth 4.2 versiyon varmış
"LS43BM700UPXUF" modelinde ise Bluetooth 5.2 versiyon mevcutmuş.

Kısacası Amazon'un sattığı model güncel olan modelmiş yani. Sadece monitörün satış sayfasında yer alan kodu kaldırıp yeni modelin kodunu eklemeleri gerekirken bunu yapmamışlar. Olay bunlardan ibaret.
Peki hangisinin enerji tüketimi daha verimliymiş?

50 inç Onvo f950 kullanıyorum. 42 ov 250 sonrası ghosting tepki süresi yavaşlığı yan açı performansı ve renk doygunluğu açısından epey şikayetçiyim. ses ve lisanslı android konusunda memnun olsam da ps 5 için bu cihaza geçmeyi düşünüyorum sizce mantıklı mıdır? Ses performansı doygunluk ve tepki hızı nasıldır?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri