Neler yeni

Samsung M7 vs TCL 43P735

TechnoMad

Yeni Üye
Yeni Üye
Katılım
30 Nis 2024
Mesajlar
6
Tepki puanı
5
Puanları
3
Konum
Aydın
M7 (LS43BM700UPXUF) monitör, 43P735 ise televizyon. Hem içerik izlenecek hem de televizyon olarak kullanılacak. M7’de uydu alıcı yok ama elimde harici uydu alıcı var o yüzden sorun yok. Benim merak ettiğim aradaki teknik farklılıklar.

1. Arka Aydınlatma
M7’de WLED (White LED), 43P735’te ise DLED (Direct LED) arka aydınlatma kullanılmış. Panel VA ya da IPS gibi LCD türevi olunca arka aydınlatma önemli bir husus oluyor. ELED (Edge LED), DLED, DLED (FALD), MiniLED gibi aydınlatmalar var ama bu WLED’i hiç bilmiyorum. WLED mi daha iyi DLED mi?

2. Panel Kalitesi
İki modelin de panel özellikleri aynı görünüyor. Her ikisi de VA panel ve 8-bit+FRC. Kağıt üzerinde bunlar yazıyor. Fakat panelin üreticisi kimdir, malzeme kalitesi nedir bilgi yok. Renk üretimi, siyah başarımı ve kontrast olarak hangisi iyidir? Siyah başarımı için yerel karartma da önemli. M7’nin teknik özelliklerinde böyle bir bilgi göremedim ya da eksik bilgi verildi bilmiyorum. 43P735’te ise özelliklerde yazıyordu. Bu daha daha yüksek kontrast verebilir ihtimali taşıyor.

3. Dolby Vision
Bazı içerikler DV destekli. Dolayısıyla yüksek kaliteli DV destekli filmlerde bu özellik önem kazanıyor. M7’de maalesef DV yok, 43P735’te ise var.

4. Fiyat
Arada şu an 6000’e yakın bir fark var. Fiyatı düşününce gerek var mı diyorum yoksa M7 alıp geçmek mi daha mantıklı?
 
Üst