Uzun zamandır aklımda Samsung ve Adem Bey'in de sıklıkla önerdiği Q80B modeli vardı. Ne var ki bugün Çanakkale Vatan'a bu modeli almak için gittim. Tvyi bir yandan süzüyor bir yandan da diğer modellerle karşılaştırıyordum hem özellik hem de görüntü kalitesi olarak. Ancak gözüme çok iyi bir model çarptı. O da QN90B modeli. Q80B almaya gittim ama gözümü QN90B modelinden alikoyamadim. Gerçekten fark var dostlar. Premium hissettiren ve gördüğüm kadarıyla oledlere yakın bir performansı var görüntü olarak. Tüm gün açık bir TV'ye göre de sıcaklığı tolare edilebilir seviyedeydi. QN90B ve Q80B ikisi de VA paneldi. Vatan çalışanı IPS ekrana dokunduğunda herhangi bir ışık patlaması olmuyordu ama Va panele dokunduğunda beyaz bir ışık yayılıyordu dokunduğunuz yerde. Sizler de bu şekilde panel testi yapabilirsiniz. Yüzde 15 indirimli hâli Vatanda 28bin civarındaydı. Ancak ek bir indirim daha yaparak 26bine QN90B modelini satın almış bulunuyorum. Q80B modeli 24bin civarındaydı. Ben 55" modelini kabul ettim. Üstelik ürünün kapalı kutu ve kutusunun da hasarsız olduğunu görerek satın aldım. Elbette ki en büyük fark MiniLed oluşu. Umarım doğru bir tercih yapmışımdır. Ürünü kullanan deneyimleyen arkadaşlara selam olsun. Daha önce TV kullanmamış (sıklıkla monitör), bu konuda tecrübesiz biri olarak burada bolca konu açacağımdan emin olabilirsiniz. Kurulumdan sonra şu şu ayarları yap dediğiniz bir seçenek varsa da yine buradan belirtebilirsiniz. Desteklerinizi bekliyorum
Bu akşam ki ödevim, Adem Bey'in yeni ve tabiki eski video külliyatını kulakları açarak yeniden dinleyeceğim