Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Seçtiğim televizyon modelleri hakkında (65") tavsiye

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan serkant
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

serkant

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
4000-45000
Marka Model Bilgisi
Samsung, Philips
Merhaba arkadaşlar,
65" bir tv almak için araştırma yaparken bu forum çıktı karşıma. @Adem Helvacı nın youtube videolarını daha önce izlemişliğim vardı ama bu platform hakkında bilgim yoktu, bu vesile ile üye olup aranıza katılmaya karar verdim ve birkaç gündür burayı da takip ediyorum. 10 gündür burasıda dahil olmak üzere birçok platformda inceleme videoları, yorumlar, kullanıcı deneyimleri, OLED, MiniLED, FALD, Edge LED derken tahmin ettiğiniz gibi herkes gibi benimde kafam karıştı. Hepsinin avantajları yanında bir çok problemi, dezavantajıda var maalesef. Samsung satış sonrası diğerlerine göre daha iyi ama bulutlanma vb. panel problemleri, TCL ve Philips satış sonrası desteği çok kötü derken kendimi kötünün iyisini mi arıyorum sorusunu sorarken buldum. Bu doğrultuda bütçem doğrultusunda bir kaç model belirledim kendime.

Bütçem doğrultusunda belirlediğim modeller
Samsung 65Q70D (Edge LED) - 42-45 bin bandında satılıyor şuan
Philips 65PUS8808 (Edge LED) - 40-44 bin bandında alınabiliyor

Bütçemi biraz aşarak alsam daha iyi olur mu dediğim modeller
Samsung Q80D (Full Array QLED) - hepsiburada 55.217 fiyat var şuan
Samsung QN85D - Mini LED - mediamark 56.999 fiyat var şuan
Philips 65pml9308 - Min LED - teknosa 52.769 fiyat var şuan

TCL fiyat performans olarak daha iyi olabilir ama çok şikayet okudum ve soğudum açıkcası o yüzden listemde yok.
Philips PUS8808 seçtiğim Samsung modellere göre alt segment kalabilir ama bu modeli alanlar genelde çok memnun ve sıkıntısız bir model gibi görünüyor. Google TV olması da benim açımdan +

Tv yi daha çok netflix, amazon vb. platformlarda film, dizi izlemek, ara ara karasal yayınları takip etmek ve PS5 (oğlum oynuyor) oynamak için kullanacağız.
Kullanan ve problem yaşayan, yaşamayan arkadaşların seçtiğim modeller hakkında veya daha iyi olur dediği modeller hakkında fikrini almak isterim.

Merhaba arkadaşlar,
65" bir tv almak için araştırma yaparken bu forum çıktı karşıma. @Adem Helvacı nın youtube videolarını daha önce izlemişliğim vardı ama bu platform hakkında bilgim yoktu, bu vesile ile üye olup aranıza katılmaya karar verdim ve birkaç gündür burayı da takip ediyorum. 10 gündür burasıda dahil olmak üzere birçok platformda inceleme videoları, yorumlar, kullanıcı deneyimleri, OLED, MiniLED, FALD, Edge LED derken tahmin ettiğiniz gibi herkes gibi benimde kafam karıştı. Hepsinin avantajları yanında bir çok problemi, dezavantajıda var maalesef. Samsung satış sonrası diğerlerine göre daha iyi ama bulutlanma vb. panel problemleri, TCL ve Philips satış sonrası desteği çok kötü derken kendimi kötünün iyisini mi arıyorum sorusunu sorarken buldum. Bu doğrultuda bütçem doğrultusunda bir kaç model belirledim kendime.

Bütçem doğrultusunda belirlediğim modeller
Samsung 65Q70D (Edge LED) - 42-45 bin bandında satılıyor şuan
Philips 65PUS8808 (Edge LED) - 40-44 bin bandında alınabiliyor

Bütçemi biraz aşarak alsam daha iyi olur mu dediğim modeller
Samsung Q80D (Full Array QLED) - hepsiburada 55.217 fiyat var şuan
Samsung QN85D - Mini LED - mediamark 56.999 fiyat var şuan
Philips 65pml9308 - Min LED - teknosa 52.769 fiyat var şuan

TCL fiyat performans olarak daha iyi olabilir ama çok şikayet okudum ve soğudum açıkcası o yüzden listemde yok.
Philips PUS8808 seçtiğim Samsung modellere göre alt segment kalabilir ama bu modeli alanlar genelde çok memnun ve sıkıntısız bir model gibi görünüyor. Google TV olması da benim açımdan +

Tv yi daha çok netflix, amazon vb. platformlarda film, dizi izlemek, ara ara karasal yayınları takip etmek ve PS5 (oğlum oynuyor) oynamak için kullanacağız.
Kullanan ve problem yaşayan, yaşamayan arkadaşların seçtiğim modeller hakkında veya daha iyi olur dediği modeller hakkında fikrini almak isterim.
PUS8808 Egde değil Direct Led o kısmı düzeltelim. Kullanım senaryonuza bakarsak minimum PUS8808 ya da C745 modellerinden birini seçmelisiniz. Ha bütçeye göre QN85D modeli de Miniled olması nedeniyle değerlendirmeye alınabilir. OLED olmadığı sürece hangi marka model televizyon alırsanız alın ışık sızması, sehim, bulutlanma gibi problemlerle karşılaşabilirsiniz. Marka model, aydınlatma tipi (Direct LED, Edge LED, Mini LED) farketmeksizin.

PUS8808 Egde değil Direct Led o kısmı düzeltelim. Kullanım senaryonuza bakarsak minimum PUS8808 ya da C745 modellerinden birini seçmelisiniz. Ha bütçeye göre QN85D modeli de Miniled olması nedeniyle değerlendirmeye alınabilir. OLED olmadığı sürece hangi marka model televizyon alırsanız alın ışık sızması, sehim, bulutlanma gibi problemlerle karşılaşabilirsiniz. Marka model, aydınlatma tipi (Direct LED, Edge LED, Mini LED) farketmeksizin.
@Murat ALA zaman ayırıp cevapladığınız için teşekkür ederim. TCL ile ilgili mesajımda belirttiğim gibi çok şikayet okuduğum için listemde yok. PUS8808 veya bütçe duruma göre QN85D tercih edeceğim sanırım.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri