Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Servis kurulum süresi Hk.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

gncchdktl

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhabalar değerli dostlar yaklaşık 1 aydır forumu takip ediyorum. En sonunda televizyonumu aldım.
Philips 55pml9507 modelini Mediamarkt’dan 21.629,20 TL ye aldım. İnşallah miniled teknolojisi denildiği kadar güzeldir :)
Şimdi soruma geçiyorum. Ben bu televizyonu düğün için aldım fakat düğünüme daha 1 yıl kadar zaman var. Seçim öncesi fiyatlar çok artmadan almak istedim. Şimdi aldıktan sonra kurulum yapılmazsa garanti başlamıyor bildiğim kadarıyla ama emin de değilim yine de fatura tarihinden itibaren kurulum yapılması gereken maximum bir süre var mıdır? Yoksa ürünün garantisi fatura tarihinden itibaren mi başlar?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

[ Elektronik ürün gurupları için 6 ay ] [ Beyaz eşyada ise 3 yıl ] şimdiden hayırlı olsun .

Ürün garantisi resmi olarak malın tüketiciye teslim tarihinden itibaren başlamaktadır. Örnek olarak kargoyla aldınız ürünü fatura ayın 3'ünde kesildi, 2 gün sonra size teslim edildi, garantiyi ayın 5'inden itibaren saydırabilirsiniz.

Fakat bazı firmalar müşterilerine, servis kurulumu yapıldığı taktirde kurulum yapıldığı gün itibariye garantisini başlatıyor. Aslında böyle bir zorunluluk yok.

Ayrıca, aldığınız ürün beyaz eşya değil TV olduğu için, TV belki size geldiğinde kutuda hiçbir şey yok, panel kırık belki kargoda ya da öncesinde öyle oldu. 1 yıl sonra servis gelecek kurmaya, bir açacak aha panel kırık. E abi sen ne zaman aldın bunu diyecek, 1 yıl önce. 1 yıl içinde sizin yüzünüzden kırılmadığı ne malum diyecek. İsterseniz pamuklara sarın öyle saklayın, yasal bir dayanağınız olmaz TV elinizde patlar.

Bunu göz korkutmak için yazmıyorum, mağduriyet yaşanmaması için en ufak detayları düşünmek lazım.

LG Philips gibi markalarda çeyizlik uygulaması yok maalesef.
Evet montajda başlamıyor ancak şu ince detayı unutmayın ve küçümsemeyin, 3 günlük kargo süresi sayesine bir tüketicinin arızalı panelini garantiye soktuk biz aklımız sayesinde.

Market çalışanlarının beyanlarına itibar etmeyiniz, kulaktan dolma ve mesnetsiz bilgiler verirler genellikle.

Sevgili @NBKpro dostumuzun belirttiği üzere bu Ülkede firmaların kuralları değil Devletin Kanunları geçerlidir ve fatura kesildiğinden itibaren değil, ürün size teslim edildiği an itibari ile başlar garantisi.

Bir Philips mağduru dostumuzun garantisini de size belirttikleri gibi fatura tarihi itibari ile işlemişler sisteme, ürün garantisi bitmeden bir gün önce panel arıza yapıyor, cumartesi gecesi olduğu için haber veremiyor, pazartesi servis geliyor ve ''garantisi bitik, panel değişecek, 18.000tl'' diyor (Daha geçen ay yaşandı konu) dostumuz bana ulaşınca elinde ne kadar evrak varsa yollamasını rica ettim, hoooop ne buduk? Ürünün sevk belgesini bulduk, İnternet satışı ürün, fatura kesildikten 3 gün sonra teslim edilmiş tüketiciye, teslim evrakı ile hemen itiraz ettirdim, böylece arıza bildirim tarihi de garanti süresi içerisine dahil olduğundan 18.000tl ödemek şöyle dursun, stoklarda panel olmadığı için ücretsiz ürün değiştirildi tüketiciye.

Sizde de böyle olacak demek istemiyorum fakat bazen küçümsediğimiz 1 günün nelere sebep olduğunu hayal bile edemezsiniz :)

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri