Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Siemens KG76PAIC0N Buzdolabı iç sıcaklık testi. * 3. Haftada arıza yaptı. THH başvuru süreci

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın
Üstad valla bekliyorum sonuçları. Belki harekete geçerim sonuca göre.
Genel istikrar anlamınd abu kadar yeterli diyerek bakabiliriz de aslında duruma.
Yarın gelirken testoları getiririm veya sadece sıcaklık için bugün başka testo götüreyim eve. sıfır derece bölmesine yerleştireyim ve sabaha kadar kayıt alayım, yarın sonucu ekleyeyim buraya.

0 derece bölmesi ve

1 ila -2 arasında gidip gelmiş sanırım.
En üstte eklediğim sıfır derece bölmesi
Alttaki siyah fonlu olanlar soğutucu bölüm sarı çizgiler nem dengesi, kırmızılar sıcaklık, yeşiller dew point dediğimiz çiğ noktası.

İlginç bir şekilde testolar veri kaydetmeyi hep erken bırakmış. Sebebini kontrol etmem gerekiyor.

Sıfır derece bölmesini 12 saat yani akşamdan sabaha kayıt yapsın diye ayarladım, gece kesmiş kayıt almayı , 3 saniyede 1 veri kaydetsin diye ayarlamıştım, genelde 5 dakikaya ayarlarım, sanırım süre çok yakın oldu diye erken kesti bakacağım nedenine.

Daha kötü olanı ise. Dondurucu bölüm hiç veri kaydetmemiş.

Bu testoların en kötü yanı bu ne yazık ki.

Bu arada saniye saniye veri akışını görebilmek isterseniz logları paylaşayım. Blog bölümümüzde zaten programların indirme linkleri var kendi alanımızdan ve nasıl kullanılacağı da yazıyor.

Sıfır derece bölmesi istikrarlı gidiyormuş ama -1,9 ları görmüş veri kaydetmeyi kesmeden evvel.
Öncesinde 0 larda iyi seyretmiş sanki.

Bizim emektar gibi fazla dalgalanma yapmıyor gördüğüm kadarıyla. 8 dereceye kadar yükselip 4ün altına kadar da düşüyor, gayet dengeli bence

Bizim emektar gibi fazla dalgalanma yapmıyor gördüğüm kadarıyla. 8 dereceye kadar yükselip 4ün altına kadar da düşüyor, gayet dengeli bence
Yalnız bir ara anlamsız bir 14 dereceyi görmüş. Acaba bir test mi yapıyordum o esnada diye düşünmedim değil. Diğer yandan bizim bölgede kontrolsüz ve uzun soluklu elektrik kesintilerinden birisi de olabilir.

Yine de soğutucu bölüm oldukça başarılı duruyor.

Zaman aralığını uzun tutup bu haftasonuna kadar tekrar teste alayım bakalım sapmaları daha düzlem hale getirebilirmiyiz.

Haftasonuna kadar kayıt alacak şekilde dondurucu bölüme 1 testo, soğutucu bölüm orta rafa 1 testo ve sıfır derece bölgesine 1 testo yerleştirdim. Pazartesi günü paylaşırım sonuçları

Merhaba değerli üyeler,

Forumdan da tavsiye edilen ürünler arasında olması sebebiyle bu hafta başında Siemens KG76PAIC0N model bir buzdolabı satın aldım ve kurulumu yapıldı. Tercihimde panasonic kompresörlü olması yanı sıra piyasadaki en düşük yıllık enerji tüketimine ve en düşük sese sahip olması etikili olmuştu.

Öte yandan bu ekonominin performansa nasıl yansıyacağı konusunda da endişelerim vardı. Zira kişisel merakım gereği, eski buzdolabımda da genellikle vakumlu ambalajda et dinlendiriyorum ve bazen bunun süresi 4-6 haftayı bulabiliyor. Eski buzdolabım Whirlpool ARC 4198 marka model Embraco kompresörlü güzel bir dolaptı ve soğutucu bölümü minimum 1 dereceye ayarlanabiliyordu. Ben de ayrıca kahvaltılık tabir edilen 0 derece bölmesini kullanıyordum bu dinlendirmeler için. Şimdiye kadar da çok memnundum, ekstra soğuk bölmesinde 0'ın biraz altı biraz üstü dereceleri görüyordum ancak artık dolabımız 15 seneye ulaştı ve bu son sıcaklarda biraz kararsız olduğunu gözlemledim ve zamlar daha da bastırmadan dolabı yeniledim.

Yeni dolap gelince en merak ettiğim bu bölümdeki performansı oldu. Soğutucu bölüm gördüğüm kadarıyla minimum 2 dereceye ayarlanabiliyor. Ben de ilk bir iki gün bu derecede tuttum ve sonrasında teste başladım. Barbekümde kullandığum buluta kayıt yapabilen birkaç probelu bir gıda termometrem var. Birini soğutucu bölümdeki orta rafa diğerini ise 0 derece çekmecelerinden birine sabitledim ve yaklaşık 20 saatlik kayıt aldım. Bu süre zarfında kapağı açıp kapamada çok hassas davrandık. Çok kısa süreler bir kaç kez açılıp kapandı.

Genel olarak sonuç beni bir miktar şaşırttı çünkü gözlemlediğim sıcaklıklar düşündüğümün biraz üzerinde. İlk defa grafik şeklinde kayıt aldığım için kompresörün devreye girip çıkma döngülerini de net bir şekilde ilk kez görmüş oldum. 20 saatlik test içinde orta raf minimum 1,2 dereceyi, ekstra soğuk çekmecesi de minimum 0,6 dereceyi görmüş. Bu şekilde bakınca sorun yok gibi görünse de bunlar çok kısa süre gördüğü minimum sıcaklık değerleri, kompresörün devreden çıktığı zaman dilimlerinde ise rahatlıkla orta raf 5-5,5 dereceleri, alt çekmece ise 4-4,5 dereceleri görüyor. Gece kapak açılmadığı zaman bile bu sıcaklıklara çıkmasına izin veriyor içindeki program ya da her ne ise. 15 saniye aralıklarla alınan toplam 5246 adet ölçümün excelden ortalamasını aldığımda ise tüm bu teste çıkan ortalama değerler, orta raf 4,04 derece, alt çekmece ise 3,07 derece olarak hesaplanıyor.

Sonuç olarak soğutucu bölüm 2 dereceye ayarlanmış olmasına rağmen çıkan bu değerler beni bir miktar hayal kırıklığına uğrattı. Termometreleri özelikle raf ve çekmecenin ortasına, hiç bir şeye temas etmeyecek ve ucu havada duracak şekilde bantlamıştım. Bundan kaynaklı bir yanlış ölçüm olamaz. Dün akşam ise yabancı bir youtube kanalında bu testin kompresör çalışma döngülerinden kaynaklı dalgalanmalardan arındırmak için dolapta içinde su dolu bir kaba batırılmış probelarla yapılması tavsiyesini gördüm. Bu sabahtantan itibaren ise o teste başladım. Sonuçlarını ayrıca paylaşırım.

Üstadlar bu tablo ile ilgili görüşlerini paylaşırsa çok memnun olurum. Daha detaylı sonuçları incelemek isteyen olursa diye bu test sonuçlarına ait linki aşağıda paylaşıyorum.

Selamlar.

SONUÇ LİNKİ

Ekli dosyayı görüntüle 6093
Merhaba üründen genel anlamda memnunmusunuz? Ne kadar süredir kullanıyorsunuz bende bu üründen almayı düşünüyorum ama bulunduğum bölgede teşhirde sergilenmiyor maalesef ürünü hiç görmedim yani

Merhaba üründen genel anlamda memnunmusunuz? Ne kadar süredir kullanıyorsunuz bende bu üründen almayı düşünüyorum ama bulunduğum bölgede teşhirde sergilenmiyor maalesef ürünü hiç görmedim yani

Üründen genel olarak memnunum. Geçen hafta salı gününden itibaren aktif kullanıyorum. Oldukça sessiz. Hatta çok çok sessiz.
Benim dolabım Whirlpool marka Brezilya fabrikasında üretilmiş 15 yıllık bir buzdolabı idi. Açıkcası onun plastik kalitesini satın almadan önce gezdiğim hiç bir markadaki güncel dolaplarda göremedim. Aynı şey satın aldığım dolap için de geçerli. Arçelik'lerden daha iyi plastik kalitesi ancak yine de bu noktaya değinmek gerek. Öte yandan alışılmış kombi dolap orantısından biraz daha farklı. Dikkatinizi çekmiştir, IQ700 serileri, Bosch'taki karşılığı series 8 dolaplarda soğutucu bölümden 4-5 parmak yer çalınıp dondurucu bölmeye eklenmiş. Dolayısıyla dondurucu bölümde ekstra bir çekmece daha var bir karışlık. Yani bu boyuttaki hiç bir dolapta olmayan büyüklükte dondurucu bölmesi var. Tabi karşılık olarak bu boydaki dolaplara göre soğutucu bölüm bir tık daha küçük. Daha doğrusu yükseklikten çalındığı için bir rafı eksik.

Soğutma performansı içindeki ürünler, içtiğim su, sebzelerin bir haftaki dayanımı vs. oldukça iyi. Ancak gel gelelim ilk iki gün yaptığım testlerde 0 derece çekmecesi istediğim 0 derecelere pek inemedi. Havalar çok sıcak gitti, dolap yeniydi vs. diyorum. Yeni kablosuz bir termometre seti sipariş ettim. O gelince testi tekrarlayacağım.

Enerji sınıfı ise yine emsalsiz. C sınıfı.

Bence karar noktanız şu olmalı. Dondurucu hacmi önemli ise bunu alın, soğutucu hacmi daha önemliyse, bir alt modellerindeki dondurucu kısmı 3 değil 2 çekmeceli olanlardan bakın.

Haa bu arada almadan önce öğrenmediğim çok hoşuma giden bir özellik daha var bu serilerde. Genelde arka duvarın ortalarında bir yerde soğuk hava çıkışları olur ve buradaki çıkıntılar veyahut hava akışını önlememe gereksinimi rafların arkasını etkin kullanmanıza engel olur. En azından olması lazım ama hanımlar genelde buna dikkat etmez. Gel gelelim bu modelde arka duvar tamamen düz. köşelerden hava akışı mevcut. Dolayısıyla en arkaya kadar dayayarak rahatlıkla kullanabiliyorsunuz. Bir de yine benim incelediğim modellere göre derinlik avantajı vardı emsallerine göre. Bu derinlik avantajı Bosch Siemens Profilo grubunun hepsinde vardı.

Aklınıza takılan birşey varsa yazın lütfen.

Üründen genel olarak memnunum. Geçen hafta salı gününden itibaren aktif kullanıyorum. Oldukça sessiz. Hatta çok çok sessiz.
Benim dolabım Whirlpool marka Brezilya fabrikasında üretilmiş 15 yıllık bir buzdolabı idi. Açıkcası onun plastik kalitesini satın almadan önce gezdiğim hiç bir markadaki güncel dolaplarda göremedim. Aynı şey satın aldığım dolap için de geçerli. Arçelik'lerden daha iyi plastik kalitesi ancak yine de bu noktaya değinmek gerek. Öte yandan alışılmış kombi dolap orantısından biraz daha farklı. Dikkatinizi çekmiştir, IQ700 serileri, Bosch'taki karşılığı series 8 dolaplarda soğutucu bölümden 4-5 parmak yer çalınıp dondurucu bölmeye eklenmiş. Dolayısıyla dondurucu bölümde ekstra bir çekmece daha var bir karışlık. Yani bu boyuttaki hiç bir dolapta olmayan büyüklükte dondurucu bölmesi var. Tabi karşılık olarak bu boydaki dolaplara göre soğutucu bölüm bir tık daha küçük. Daha doğrusu yükseklikten çalındığı için bir rafı eksik.

Soğutma performansı içindeki ürünler, içtiğim su, sebzelerin bir haftaki dayanımı vs. oldukça iyi. Ancak gel gelelim ilk iki gün yaptığım testlerde 0 derece çekmecesi istediğim 0 derecelere pek inemedi. Havalar çok sıcak gitti, dolap yeniydi vs. diyorum. Yeni kablosuz bir termometre seti sipariş ettim. O gelince testi tekrarlayacağım.

Enerji sınıfı ise yine emsalsiz. C sınıfı.

Bence karar noktanız şu olmalı. Dondurucu hacmi önemli ise bunu alın, soğutucu hacmi daha önemliyse, bir alt modellerindeki dondurucu kısmı 3 değil 2 çekmeceli olanlardan bakın.

Haa bu arada almadan önce öğrenmediğim çok hoşuma giden bir özellik daha var bu serilerde. Genelde arka duvarın ortalarında bir yerde soğuk hava çıkışları olur ve buradaki çıkıntılar veyahut hava akışını önlememe gereksinimi rafların arkasını etkin kullanmanıza engel olur. En azından olması lazım ama hanımlar genelde buna dikkat etmez. Gel gelelim bu modelde arka duvar tamamen düz. köşelerden hava akışı mevcut. Dolayısıyla en arkaya kadar dayayarak rahatlıkla kullanabiliyorsunuz. Bir de yine benim incelediğim modellere göre derinlik avantajı vardı emsallerine göre. Bu derinlik avantajı Bosch Siemens Profilo grubunun hepsinde vardı.

Aklınıza takılan birşey varsa yazın lütfen.
Öncelikle hayırlı olsun dolabınız yeni almaşsınız inşallah uzun seneler sıkıntısız kullanırsınız ürünün inceleme videosu falan göremedim bulunduğum noktadaki bayii dede teşhir de yok maalesef fiyat olarak kaç liraya aldınız bayinin bana söylediği bu ürün geçen aydan ucuz Fiyatı kampanyalı dedi bi görme imkanım olsaydı iyi olucaktı hanım görmeden almayalım diyor bana kalsa buradaki yorumlardan çıktan almıştım siz bana fotoğrafını çekip atarmısınız buradan?

Internetten aldım, mağaza fiyatlarından biraz daha hesaplı idi.

Aynı cihazda alabileceğiniz 4 model kodu var.

Siemens KG76PAIC0N Inox olan​

Siemens KG76PAWC0N beyaz​

Bosch KGP76AIC0N Inox​

Bosch KGP76AWC0N Beyaz​

Bunların hepsi birebir aynı. Sadexe Bosch göstege yatay Siemens dikey. Hangisini uygun buluyorsanız onu alın. Tabi 86 lık arıyorsanız kodu 86 olarak düzelterek arayın.

Internetten aldım, mağaza fiyatlarından biraz daha hesaplı idi.

Aynı cihazda alabileceğiniz 4 model kodu var.

Siemens KG76PAIC0N Inox olan​

Siemens KG76PAWC0N beyaz​

Bosch KGP76AIC0N Inox​

Bosch KGP76AWC0N Beyaz​

Bunların hepsi birebir aynı. Sadexe Bosch göstege yatay Siemens dikey. Hangisini uygun buluyorsanız onu alın. Tabi 86 lık arıyorsanız kodu 86 olarak düzelterek arayın.
Yani Bosch ların bu kotlarında da Panasonic komprasör var demi?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri